Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar şimdi av yasagı var ya nasıl yapıyorsunuz balık işini.
doktora sorsam acaba balık yağı kapsulu falan verir mi.
siz nasıl yaptınız eylüle kadar cook var

canım ben 33. haftaya kadar balık yedim.haftada 1 de balık yağı hapı içtim.son haftalarda hem balıktan tiksinir gibi oldum hemde mevsimi olmadığından yemiyorum.ama senin tam bebeğin beyin gelişiminin olduğu haftalar bir şekilde balık halinden falan bulup yemeye çalış.balık hapınıda sor doktoruna.

canım eşimde bu saatten sonra doktor değiştirilmez diyor.bugün doktorumla telefonda konuştum tekrar.dün geceden bu yana uyuyamadım çok psikolojim bozuldu bu kararı bana bırakmamalıydınız dedim.içimdekini boşalttım:)ya uygunumdur doğuma ya uygun değilimdir dedim.yüzde bir bile bebeğime zarar gelecek bir durum varsa beni sezeryana alın dedim.adamda evet bebeğin havasız kalması kanala takılması gibi riskli durumların olma ihtimalinin olduğunu ayrıca benim yapım gereği normal doğumda panik telaş yapabileceğimi söyleyerek sezeryan yaptırmamın daha mantıklı olduğunu ama salı günü tekrar değerlendirelim dedi.eşimle sezeryana karar verdik büyük ihtimal.salı kesinleştiricez.

Baharcım sen nasılsın? İlaçları bıraktın mı, transfere ne zaman gidiyorsun hayırlısıyla??

cnm ben önceki aylara nazaran daha iyiyim çok şükür.ama antidepresana devam ediyorum.doktorum eylüle kadar kullanacaksın dedi.korkularım geçti ama yemek yerken boğulacakmışım korkusu halen devam ediyor.inşllh oda geçecek Allah'ın izniyle.sizlerde dua edinde biran önce atlatayım.yani benim transfer sonbahara kaldı anlıyacağın.haakımızda hayırlısı olsun hepimizin.herşeyin başı sağlık...

Kızlar, öncelikle kandiliniz mübarek olsun...Rabbim bütün sıkıntılarımızdan kurtarsın bu mübarek günler hürmetine. Hamilelerimizin Uconn,cerol, temsilci,canan ve benim tüm sıkıntılarını,ağrıılarını, bulantılarını gidersin, hamile kalmak isteyenlerimizede Esen,benim hala umdum var,selamet,bahar, cimcime sultana Rabbim biran önce nasip etsin inşallahhhh. Aminnn

Filiz canım inşallah sonuçların iyidir, Rabbim sanada biran önce sağlığını nasip etsin.Aminn.

Ucon canım Rabbim hangisi bebeğin ve senin için hayırlıysa onu nasip etsin inşallah.Şu sıkıntıları yaşamadan önce bende hep hamile kalırsam normal doğum isterim derdim ama artık sağlıkla doğsunda hangisi hayırlısıysa öyle olsun diyorum. Rabbim yardımcın olsun.Buğün dua ederiz bol bol sana.Nehir belki bir çırpıda geliverir.

Ve birde şu var, şükürler olsun kalp atımını duyduk.Rabbim bu mutluluğu herkese yaşatsın ve inşallah sağlıkla devam ettirsin.Amin.

Seninde kandilin mübarek olsun ve kızlar sizlerinde.28 haziranda test günüm var.kızlar geçenki aşılamamda yaşadıgım belirtiler yok bu sefer daha farklı. tutmamıştı o.bu seferkini hayırlısı rabbim nasip eder inşallah.şu ahir ömrümde 2 yıldır gözyaşı akan benim bu gözlerimde evlat yüzü görmek ellerimde evladımı tutmak onun yumuşak tenine dokunmak o cennet kokan tenini cigerlerime derin derin çekmek banada nasip olur inşallah.dualarınızda benide unutmayın kardeşlerim.

Kızlar hepiniz sagsalim hamilelik sürenizi tamamlayıp bir seferde kolay dogum yaparsınız inşallah.darısı hamile kalmak isteyen arkadaşlarıma ve bana.

Çok geçmiş olsun canım. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. İşte herşey nasip kısmet meselesi; bebekte, doğum şekli de... İnşallah tekrardan sağlıklı hamile kalırsın canım. Sezeryandan sonra normal doğum için yine de bir şans olabilir. Benim kuzenim iki sezeryanın üstüne normal doğum yaptı. Ameliyata alana kadar bebek kendi çıkmıştı yani :))

Serophene çok mübarek bir ilaçtır:) Folikülü gelişmeyenleri bir folikülle bile olsa sevindirir hatta biraz daha şanslıysan o folikül sayesinde hamile kalabilirsin. Yumurtalıkların güzel cevap vermiş ilaca. Daha önceden ovulasyon problemin var mıydı? Benim ilkinde 14. gün 18mm folikülüm vardı; ikincisinde de 15. gün 18 mm folikülüm olmuştu. Ama üçüncüsünü bilmiyorum. Belki de ovulasyonum ilaçla sağlanmamış bile olabilir. Bunun cevabını bilmiyorum gerçekten....
Ama senin tüp bebek için daha çok yolun var dur bakalım aşılama var sırada. Sen gene araştır ama herşey basamak basamak. 6 aya kadar serophene ama bence 3 ay yeterli doktor bu kararı sana da bırakabilir; o da olmazsa 2-3 aşılama denemesi ki onda da genelde ovulasyonu iğnelerle uyarıyorlar hem daha etkili hem de sana uygun doz hesabı yapılabiliyor ama tablette doz ayarlaması yapılamıyor, ayrıca erkek faktörü egale edildiği gibi rahim ağzından spermlerin zor geçişi kısmı da egale edilmiş oluyor. Bunlarda olmadı o zaman tüp bebek... Aşılamadan önce rahim filmi çok mantıklı. Bir tüpün bile açık olması hamilelik için yeterli zaten.
Yalnız adacım serophene kullanmadan önce kendiliğinden yumurta gelişimin oluyor muydu ona baktırsaydın. Bu ilacın yan etkileri uzun vadede ortaya çıkıyor ama onu da 6 aydan uzun süre kullanırsan oluyor. Hiçbir doktor da 6 aydan uzun kullandırmaz zaten de senin yerinde olsaydım ilaçsız yumurta takibi yaptırırdım. Eğer o zaman sıkıntı varsa kesinlikle kullanırdım...

Gerçekten öyle uconncum. Dış gebelik zamanı eşimde bende resmen asistanın ağzının içine baktık. Nasıl hareket edeceğimiz konusunda hep kadın doğumcuları izledik. Sağlıkçı olmamızın tek bir faydası olmuştur o da biraz daha insani muamele görmekti. O yüzden hiçkimseye üniversiteyi tavsiye etmem eğer orda tanıdığınız yoksa. Benim eşimin asistan olduğunu bilmeyenlerden de kötü muamele gördüm zaten arada ki farkı çok iyi biliyorum (
Uconncum kadın doğum son yıllarda çok değişti. Artık doktorlar kendilerini garantiye almak istiyorlar. Çünkü doktorların aleyhine o kadar çok şey gelişti ki son zamanlar da; açılan davalar, doktorların gördüğü şiddet vs. Kadın doğum çok parlak, puanları tavan, sadece derece yapabilenlerin girebildiği bir branştı. Şimdi puanları o kadar düştü ki barajı geçen kadın doğuma girebiliyor. Şu ana kadar normal doğumu teşvik eden bir kadın doğumcu görmedim ben. Çünkü sezeryanda normal doğumun hiçbir komplikasyonu yok ve doktor doğumun seyrine müdahele edebiliyor daha kontrolü altında. Ama normalde ona daha çok iş düşüyor; takip edilmen bebeğin doğumu vs. doktor için daha kontrolsüz gelişiyor. Dolayısıyla o da risk almamak için ameliyatı tercih ediyor...
Uconn sen daha çatı muayenesi olmadın. Eğer çatın darsa normal doğum yapmaya uygun değilse doktor bunu sana söyleyecektir o zaman kesin sezeryan dersin. Normal doğumun bebek için de anne için de daha sağlıklı olduğu bir gerçek. Tabi bebek için en ufak bir sorun bile olursa bende normali değil doğrusu neyse onu bende tercih ederdim. Allahım inşallah en sağlıklı, hayırlı bir şekilde doğumunu yaparsın canım, dualarımız seninle...

Cerolcum normalde epidural anestezi, sezeryanda da spinal anestezi yapılıyor. İkisinin yapıldığı omurga seviyesi aynı ama yapıldığı boşluklar farklı. Bu fark anestezi tipini değiştiriyor. Epidural anesteziyle sezeryan yapılamaz. Tam farkı öğrenirim ben sonra. Yapan doktorun bu işe elinin yatkın olması çok önemli en büyük risk doktor bu açıdan. Hastaya oturur pozisyonda yapıyorlar epidurali çünkü yatar pozisyonda yapılsa anestezi yapılan boşluktan bir miktar yukarı çıkması durumunda daha yukarı bölgelere de anestezi uygulamış olursun. Daha yukarılarda da kalp akciğer vs olduğunu düşünürsen işinin ehli doktor lazım. Basit bir uygulama ama bilen deneyimli doktorların yapması lazım. Ben bugün ameliyat olsam eşim asla anestezimi kendisi yapmaz onu biliyorum...
Sen dişçide deneyim etmişsin anesteziyi ben hiç bilmiyorum. O yüzden dışardan ıkınmasını iyi öğrenmek gerekiyor. Bu noktada da ebelerin iyi olması çok önemli. Onlar öğretiyor bildiğim kadarıyla. Bel ağrısı konusunu bilmiyorum ama ağrı olması mantıklı. Çünkü ciddi bir efor sarfediyorsun sonuçta...

Ben 16. haftadan sonra balık yağına başladım. Piyasada çok çeşitli markalar var balık yağında. Ben marincap kullanıyorum hem ucuz hem aynı işi görüyor yani. Hergün bir kapsül alıyorum. Şu ana kadar da toplasan iki kere anca balık yemişimdir. Balıkla aramız iyi değil; maalesef cevizle de...
Cuma günü çatlak kremi aldım. Mustela aldım ben hem ml si daha fazla hem de krem diye. Jeller bende genelde alerji yapıyor. O yüzden lierac almadım. Bir de bebek yağıyla bebek kremi aldım sebamedin 100 lirayı tamamlayınca kargo bedava oluyor. Dışarıya göre internetten daha uyguna geldi hepsi de.
Bu arada dün ilk defa eşim bebeği hissetti. Hiç yakalayamıyorduk ama dün kendi ellerinde de hissetti sonunda. Onun için değişik bir duygu oldu. Böylelikle ilk iletişimleri başlamış oldu:)) Darısı sıradaki tüm arkadaşlarıma olsun inşallah :)))

marlacım, doktor ilacı üç ay kullanırsın dedi, hatta rahim filmi bu ay olmazsa çekeriz tüpler açıksa iğneli tedaviye başlarız dedi, tabi bunlarda benim sabırsızlığım üzerine, ona kalsa kendiliğinden olur bekle diyorda ben daha fazla bekleme tarafı değilim...
Öncesinde bu kadar ayrıntılı ovulasyon takibi yaptırmamıştım ama o dönemlerde başka doktora gitmiştim foliküller iyi demişti, tahlillerde normaldi, olur bekle dediler, ama malum olmuyor işte...
yalnız doktor geçen ay yumurta çatlar dediği günden 2 gün sonra çok şiddetli ağrım oldu, tabi o dönem ara verdik biz, muhtemelen de o zaman ovulasyon gerçekleşti...Şimdi çatlatma iğnesiyle devam edeceğiz bakalım, ev ödevi şeklinde olacak ama başka yolu yok sanırım...

Canım sende aynı benim gibi sabırsızsın. 3 ay iyi bir süre ama iğneli tedavi daha iyidir serophene den. Aslında şunu biliyorsundur bu ilaçlar hamile kalmanı sağlamaz sadece folikül oluşumunu uyararak normalde problemli olan ovulasyonu sağlar. Döllenmeyle alakası yok. Dolayısıyla normalde ovulasyonun oluyorsa aslında ilaç kullanmadan da hamile kalma şansın aynıdır. Bende bekleyememiştim ama benim somut bir problemim vardı zaten. Bu ilacı kullanmasam adet başlatmak için illa ki ilaç kullanacaktım. Çatlatma iğnesini de yaptır bakalım inşallah senin de güzel haberlerini almak kısmet olur. Çatlatma iğnesi çok elzem birşey değil onun da döllenmeye katkısı yok bunu biliyorsundur. Ben yaptırdığım ay hamile kalamadım yaptırmadığım aylarda hamile kalmıştım; tamamen tesadüf. Ama psikolojik olarak pozitif bir etkisi oluyor ki bu da moral açısından önemli birşey...

canım seninde kandilin mübarek olsun.allah içinden geçen bütün dileklerini kabul etsin inşallah.gözünaydın kalp atışınıda duymuşsun.artık korkmana gerek kalmadı.şimdi hamileliğin tadını çıkarmaya çalış.son aylar çünkü bir işkence:)
canım o kadar çok arzu ediyorsun ki bir bebek inan yazılarını okudukça çok içten dua ediyorum.bu günün yüzü suyu hürmetine inşallah allahım sana en kısa zamanda bir bebek verir canım.

canım benim çatı kontrolüm yapıldı.çatımda darlık yok ama çatı kemiği olması gereken yerin biraz daha altındaymış.bebek tam çıkış anında o kemikle karşı karşıya kalıyor olması gerekenden daha fazla kendini aşğı iterek çıkmalıymış.takılma durumuna karşı vakum veya sezeryana dönme ihtimali varmış.bende bu ihtimalleri düşünmek bebeğimi zerre kadar olsa tehlikeye atmak istemiyorum.salı günü herşey kesinleşecek.kısmetimde ne varsa artık onu yaşıycam.zaten benim kızın gelesi yok 7 gün kaldı günümün dolmasına daha kanala bine inmedi kızım.güya kız bebek daha erken doğuyordu.

ewet cnm bende balıgı cok sevmem zaten zorla yıyordum.ya aslında ben nalık buluyorum zaten evde yapmıyorum dısarda yıyoruz ama sordum onlarda norvec buzhane balığıymış.annemde buzhane balıgı iyi değildir sankı doktorda öyle bişey demişti yeme dedi ondan sıze sorayım dedim.o zmn doktora sorayım sen hangi balık yağını kullanıyorsun.

cnm benım iyiki aramışssın en azından söylemek istediklerini syledin ve için rahatladı.
bence de en ufak risk varsa o zaman sezeryan mantıklı cnm.salı gunu dediğin gibi daha netleştirirsin ama uzulme önemli olan doğum şekli değil ,sağlıklı gelmesi.

amin cnm hepiizin inşallah.
ayy kalp atışlarını duydunuz mu maşallah.diğer kızların darıı başına inşallah.

canım ben o gun yazlıkta olucam ama cepten girip bakıcam .heyecanla bekliyorum.belirtilere takılma cnm ben mesela hiçbelirti yaşamamıştım.teyzem 3 tane erkek doğurmuş ve her hamileliğim birbirinden cok farklıydı diyor.ve her seferınde diğerinden farklı yaşıyorum bu sefer kesın kız demiş.ama 3 erkek :))
inşallah bebiş geliyor az kaldı canım zaten .kan mı vericen yoksa ıdrarda mı bakıcan

Kızlar hepiniz sagsalim hamilelik sürenizi tamamlayıp bir seferde kolay dogum yaparsınız inşallah.darısı hamile kalmak isteyen arkadaşlarıma ve bana.

amin cnm hepimiz inşallah.

cnm bende palmers marka organic krem kullanıyorum lierac ve mustela cok pahalı geldi .2 arkadaşım kullandı memnun kalmışlar 25 tl hemde daha fazla .cnm balık yağını hergun mu kulanıyorsun neden öyle ama haftada 2 gun balık yemeliyiz .bende sorayım bakım doktora ama madem senın kullandıgın guvenılır bende kullan derse ondan alırım.

Hmm anladım canım. Salı günü haberlerini bekliyoruz o zaman. Bence de böyle bir risk varsa göze almamakta da haklısın. Hayırlısı olsun inşallah canım. Biz üç kız kardeşiz, üçümüzde tam günümüzde doğmuşuz. Erken ya da geç olacak diye birşey yok. Biz herşeyin hayırlısı için dua edelim. Bu arada herkesin kandili mübarek olsun...

Balık ceviz hep tüketmemiz gereken şeyler ama ilk başlarda bulantılardan yiyemedim. Ondan sonra da balık yağına başladım zaten. Doktora öylesine sormuştum, balık yiyor musun diye bile sormadı bana. Direk kullanabilirsin dedi günde bir kapsül. Bu vitamin takviyeleri üreten firmaların var çeşit çeşit. Ama hepsi de pahalı ve diğerlerinden bir farkı yok. Marincap hem ucuz hem aynı şey yani balık yağı sonuçta. Eğer kullanırsan da öyle değişik markalara çok para verme bence. Doktoruna bir sor bakalım seninki ne tavsiye edicek.

canım senınde kandılın mubarek olsun.
buarada kızlar bebişime ilk alışverişi yaptım ve ilk olarak bebek bezı çöp kovası aldım :))) alıcaksanız şuanda çok uygun ebebekte 19 tl normalde 69tl. eşimde sen benım cocuguma cok çişli mi olacak diyorsun yanı dedi :))

tamam cnm notn aldım çarşamba sorucam senin markanıda sorarım bu olur mu diye bakalım ne diyecek.
aynen cok para vermeye gerek yok hepsinin içeriği aynıysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…