ahhh canım çok tatlısın ya bende seni kendime çok yakın hissediyorum.aylardır burda konuşa konuşa iyice ısındık birbirimize.cnm aynen öyle doktorlar kendılerı karar vermiyor.bak hatırla benımde dış gebelikte eşime demiştim ameliyat mı iğne mi diye doktor bize tercih sunucak dedim burası özel değil sormaz dedi devlette bile sordular duşun kararı sana bırakıyorlar ne yazkkı ssorumluluk almıyorlar onlarda haklı sana şimdi normal dese sen zorlansan doğumda allah korusun zorlanmadan dolayı sorun cıksa sende yada nehırde (allahım korusun yazdıysa bozsun )sen demicen mı bunu siz tercih ettiniz böyle bir durum oldugunu bilsek belkide sezeryan yapıcaktım diye hesap sorarsın hakkın. ama böyle olunca sorumluluk sende olyor sonuçta.
aynen ben cok kararsız kalmazdım sezeryan derdım herhalde zaten bir yanım istiyor.
bak benım duşuncem şu ben acımı çekerim 1 hafta 10 gun neyse ama kafam rahat olsun sorunsz bebiş kolaylıkla gelsin.
allahım gonlune göre ve hangısı sızın ıcın hayırlıysa onu versn hangısınde iyi olacaksanız onu versin.
allahım sana doğru tercihi vermene yardımcı olsun.hep öyle dua et cnm hayırlısı neyse o olsun diye.
canım inan kı suan da en yakın arkdaşım doğuracakmış kadar telaş yaptım.her daim yanındayım destek istersen telimide veririm konuşuruz yeterki panık yapma.
zaten nehirin geleceği yok sende telaş yapmadan sakın sakın karar vereblirsin :))
ahhh canım çok tatlısın ya bende seni kendime çok yakın hissediyorum.aylardır burda konuşa konuşa iyice ısındık birbirimize.
sabahtan beri eşimle konuşuyoruz o da rahatlatmaya çalışıyor beni ama benim şu panikatak yok mu böyle durumlarda çok güzel hortluyor:)neyse salı gününe kadar hiçbirşey yapmıycam.salı tekrar doktorla konuşucam.en ufak bebeğim için bir risk teşkil ediyorsa kesinlikle sezeryan olucam.
ah be cnm sen kendine panıkatak diyorsun ama bak biz pınkle senden beterız bence.
sen kendını sakınleştirebliyorsun.sen saloya kadar hıc dusunme salı gunu karar verirsin canım.
ve neolur araitırma kafan karışır.herkes farklı sonuçta
cerol canım ben çıkıyorum netten sonra görüşürüz.duşa falan girmem lazım.öptüm canım.
eşime diyorum ben keşke sen kadın doğumcu olsaydın diye:)tamam cnm benım .keşke kadın doğumcu bır yakınım olsa sorsak ama yok hep istedim ama ailede bi doktor yok yanı :))
Uconn senin için girdim teldwn yaziyorum. Hakkınızda hayırlı si ne ise o olsun canim. Sakın devlete cati muayenesi icin gitme dogum baslar birde Allah korusun orda doğum yapmal zorunda kalırsın. Dualarimiz seninle.
canım benım yurtdısı ile bizim cok farklı lütfen kıyaslama onlar sureklı spor yapıyorlar suda doğuruyorlar.
en guzelını yapmışssın salı gunu gıt bak bakalım sormak istediklerini sor gene ona göre tekrar değerledirelim düşünürsün.
belkide salıdan önce nehır gelicek normal yapıcan ama kimseyle kıyaslama kendini her doğum ve her kışı farklı yaşıyor.ahh canım bizde senin zamanına geline bu çelişkiyi yaşıcaz( canım dış gebelikte devlet hastanesinde 20 gun kaldım ve doğumhanenın ordaydı odam ve nasıl doğumlar yapılıyor biliyorum ve allah kımseyı düşürmesin eksikliğinide göstermesin.birkere kötü davranıyorlar ve dediğin gibi 2gunde doğuramazssan bile sezeryana almıyorlar bir kadın eşine yalvardı ne olur benı özele götür burda kalamam diye ama durumları yoktu herhalde götürmedi .sezeryan hiç görmedim gibi bişeydi düşün.
eşime diyorum ben keşke sen kadın doğumcu olsaydın diye:)
amin canım benim.bende vazgeçtim zaten devlete gitmekten.eşim istersen başka bir özele gidelim diyor ama bakalım.1-2 gün düşünüyüm zaten hafta sonu şuanda.
slm kızlar,herkese iyi geceler.
umarım herkes iyidir.gerçi son sayfaları okudum bir değişiklik yok.UCON doğurdumu acaba diye merak ettim,kesin doğmuştur nehir bebek dedim ama hala annesinin göbüşünde ,rahatı yerinde galiba:)
ucon cnm seni çok iyi anlıyorum,heyecan ve stres yapmakta çok haklısın.hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin rabbim.sağlıklı ve kolay doğum olsun inşllh.eğer bir sorun yoksa normal doğumu tercih et bence.bebeğin doğduğu ilk ağladığı anı ve o ilk kavuşma anını mutlaka canlı yaşa .çünkü o an dünyalara bedel.çektiğin bütün sıkıntı ve ağrıları o anda unutuyorsun hepsi o an bitiyor.eğer ağrı çekmek korkutoyorsa spinal anestezi yaptır.çok rahat oluyormuş.ben hamile kalırsam düşünüyorum inşllh.illaki sezeryan olman gerekirsede epidural anestezi ile ol.inşllh ona gerek kalmaz.sonuçta ameliyat .sonrasında yanında hep birileri olmak zorunda en az bir hafta.tabiki kararı sen vereceksin cnm.
Canım benim ya keşke siz yazarken bende nete girmiş olsaydım. Emin ol eşinin kadın doğumcu olmasını istemezdin. Onların ki hayat değil, hem etrafında ki kadınlarında sürekli eşinden bahsettiğini düşünebiliyor musun? Sürekli sorular bitmez, kadınların dırdırı bitmez. Bir de senin doğumun için ayrı panik olurdu eşin. Benim eşimde anestezist ama doğum zamanı gelince dışardı ki yabancıdan bir farkımız yok inan ki. İnsan ne kadar doktor olursa olsun o an gelince dışarda haberi beklemekten başka birşey yapamıyor...
Uconn ben hep normalden yanayım hiç motivasyonu düşürmemeye çalış. Eskiden sezeryan diye birşeyde yoktu. Ancak bebeğin hayatı tehlikeye girince başvurulan bir ameliyattı. Tabi o zaman ki sezeryanla şimdiki de bir değil ama sonuçta sezeryan yine bir ameliyat ve endikasyonu olmadığı sürece başvurulmasını doğru bulmadığım bir doğum şekli. Yani keyfi yapılmasına karşıyım. Sürekli etraftan sezeryana karşı bir itilme söz konusu. İstanbulda gittiğim doktor bile dedi ki burdaki bir hastam olsa bunu söylemezdim ama sen dışardasın diye söylüyorum dedi. Etrafına bir bakalım kaç tane kadım doğumcu kadın normal doğuruyor dedi. Görüceksin hepsi sezeryan oluyor dedi. Ama etrafıma baktığımda kadın doktor arkadaşların da normal doğurduklarını gördüm. Hatta sezeryan olmamak için dua ettiler ısrarla normali beklediler. Benim çevrem hep normalci ve kimi doktor kimi öğretmen; yani okumuş bir yere gelmişler sezeryan olur diye birşey yok. Eğer derlerse ki senin çatın dar ya da allah korusun bebeğin kalp atışları yavaşladı sezeryan endikasyonu çıkmış olur. O zaman da asla normali zorlamamak gerekir zaten. İnşallah sen en sağlıklı bir şekilde doğumunu yapacak bebeğini kucağına alacaksın canım. Bak senin deneyimlerinden ne kadar yararlandık burda. Normal doğumu da inşallah deneyim edersin de biz sıradakilere yaşadıklarını anlatırsın canım :)
bir sağıkçı olarak bu yazdıklarınızın altına imzamı atarım. acıdan korkup sezeryan olanlar, sezeryan sonrası da aynı acıyı çekmiyorlar mı? aneztezi almak kolay birşey değil. benim mecburen sezeryan oldu oğlum ama imkan olsa normal doğurmayı çok isterdim. hatta 6 saat da sancı çektim. sezeryanın acısını da çektim. bir de üstüne ameliyathane klimasından boynum tutuldu. bunca acıya normal doğururdum zaten
Canım işte herşey kısmet. Son ana gelince bir yerde karar bize de kalmıyor. Ben hiç anestezi almadım ama alanları gördüm üniversitede. Gerçi üniversite ortamı dışarıya göre çok daha kötü adamların ameliyat sonrası verecek narkotik analjezikleri bile yoktu. Ben dış gebelikten yatarken eşim yoğun bakımdan narkotik alıp kendi uyguluyordu bana ağrım dinsin diye. Ki annem bile dedi bu sancıyla üç çocuk doğururdun diye. Keyfi olarak ameliyatı tercih etmemek lazım. Ben gözüm korkmasın diye hiç normal doğum videosu bile izlemiyorum. Bu konuda pozitif kişilere danışıyorum soracağım olursa...
Merhaba canım hoşgeldin. Biliyorsun bende serophene ile hamile kalanlardanım. İnşallah sana da yarar bu ilaç. 3 defa kullandım; ilkinde dış gebelik oldu, ikincisinde olmadı, üçüncüsünde de bu gebeliğim oldu. Eğer seninde geç döllenmeyse idrarda hemen çıkmaz. Benim 35. günde kan değerim 61 di. Ama 10. günde de hiç folikülüm yoktu. Eğer yine de negatif çıkarsa hiç kendini üzme. Bu allahın takdiri. Kısmetinde varsa emin ol hiç beklemediğin bir zaman bile olsa sana gelecektir. Allahım hiçbirimizi yokluğuyla sınamasın inşallah...
Eşimle ben sağlıkçıyız ama işin uzmanı olmayınca biz bile ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Doktorum ne derse o olacak yine...
aa senin dış gebelik laproskopi ile olmamışmıydı.bildiğin sezeryan mı oldu?ben yanlış hatırlıyorum galiba.Cerol haklı uconn bizim akraba dogurdu devlet üni.hastanede burda günlerce hastanede yattı sezeryana almadılar suni sancı falan denemişler tam 42.haftada dogurdu.benim annemde o gününü bilmiyodur ne zaman gebe kaldigını diyo.ben sezeryanlıyım mesela yanında biri mutlaka olmalı tuvalete falan tek gidemiyosun ilkzamanlar.gaz yapıcak şeyler yememek gerekiyo ayrıca kabız olmamak gerekiyo.ama bana sorarsan ben sezeryan derim.ya ucon birde epidural dogum varmış o nasıl.
bende panikatak olduğu için sezeryanda spinal anesteziyi doktorum bana önermedi açıkcası heyecan yaparım diye.bende bu konuda kendime pek güvenemiyorum.ama sezeryan sonrası ayılma sürecide çok zor olanlar varmış.o da beni korkutuyor.allah en hayırlısını en kısa zamanda versin inşallah.düşünmekten sinirlerim iyice bozuldu.slm kızlar,herkese iyi geceler.
umarım herkes iyidir.gerçi son sayfaları okudum bir değişiklik yok.UCON doğurdumu acaba diye merak ettim,kesin doğmuştur nehir bebek dedim ama hala annesinin göbüşünde ,rahatı yerinde galiba:)
ucon cnm seni çok iyi anlıyorum,heyecan ve stres yapmakta çok haklısın.hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin rabbim.sağlıklı ve kolay doğum olsun inşllh.eğer bir sorun yoksa normal doğumu tercih et bence.bebeğin doğduğu ilk ağladığı anı ve o ilk kavuşma anını mutlaka canlı yaşa .çünkü o an dünyalara bedel.çektiğin bütün sıkıntı ve ağrıları o anda unutuyorsun hepsi o an bitiyor.eğer ağrı çekmek korkutoyorsa spinal anestezi yaptır.çok rahat oluyormuş.ben hamile kalırsam düşünüyorum inşllh.illaki sezeryan olman gerekirsede epidural anestezi ile ol.inşllh ona gerek kalmaz.sonuçta ameliyat .sonrasında yanında hep birileri olmak zorunda en az bir hafta.tabiki kararı sen vereceksin cnm.
terzi kendi söküğünü dikemiyor desene:)kıskanırdımda eşim kadındoğumcu olsaydı herhalde:)Canım benim ya keşke siz yazarken bende nete girmiş olsaydım. Emin ol eşinin kadın doğumcu olmasını istemezdin. Onların ki hayat değil, hem etrafında ki kadınlarında sürekli eşinden bahsettiğini düşünebiliyor musun? Sürekli sorular bitmez, kadınların dırdırı bitmez. Bir de senin doğumun için ayrı panik olurdu eşin. Benim eşimde anestezist ama doğum zamanı gelince dışardı ki yabancıdan bir farkımız yok inan ki. İnsan ne kadar doktor olursa olsun o an gelince dışarda haberi beklemekten başka birşey yapamıyor...
Uconn ben hep normalden yanayım hiç motivasyonu düşürmemeye çalış. Eskiden sezeryan diye birşeyde yoktu. Ancak bebeğin hayatı tehlikeye girince başvurulan bir ameliyattı. Tabi o zaman ki sezeryanla şimdiki de bir değil ama sonuçta sezeryan yine bir ameliyat ve endikasyonu olmadığı sürece başvurulmasını doğru bulmadığım bir doğum şekli. Yani keyfi yapılmasına karşıyım. Sürekli etraftan sezeryana karşı bir itilme söz konusu. İstanbulda gittiğim doktor bile dedi ki burdaki bir hastam olsa bunu söylemezdim ama sen dışardasın diye söylüyorum dedi. Etrafına bir bakalım kaç tane kadım doğumcu kadın normal doğuruyor dedi. Görüceksin hepsi sezeryan oluyor dedi. Ama etrafıma baktığımda kadın doktor arkadaşların da normal doğurduklarını gördüm. Hatta sezeryan olmamak için dua ettiler ısrarla normali beklediler. Benim çevrem hep normalci ve kimi doktor kimi öğretmen; yani okumuş bir yere gelmişler sezeryan olur diye birşey yok. Eğer derlerse ki senin çatın dar ya da allah korusun bebeğin kalp atışları yavaşladı sezeryan endikasyonu çıkmış olur. O zaman da asla normali zorlamamak gerekir zaten. İnşallah sen en sağlıklı bir şekilde doğumunu yapacak bebeğini kucağına alacaksın canım. Bak senin deneyimlerinden ne kadar yararlandık burda. Normal doğumu da inşallah deneyim edersin de biz sıradakilere yaşadıklarını anlatırsın canım :)
merhaba marla; senin serophone kullandığını bilmiyordum, iyi oldu öğrendiğim :)))
Ben gittim doktora gebelik yok, lekeler hava değişiminden olabilir dedi, uçakla yolculuk yaptım bikaç gün önce etkiliyebilir dedi, sonrasında da normalden çok daha fazla kanama başladı zaten...Bu ay içinde ilaca devam dedi, yalnız doktorun bana dediği yumurta gelişimi çok iyi dedi, 12.gündü sanırım 20mm olmuş foliküller, bu ayda çatlatma iğnesi yaparız dedi, yine olmazsada rahim filmi çektircem ve eşimi ikna edebilirsem tüp bebeğe hazırlanıcam, gerçi doktorumda bekleme taraftarı da daha nekadar bekliycem iyice stres oldum...
Buarada bana doktorurum ilaç bile önermemişti, ama ben kendiliğinden olmuyor diye ısrar edince başlıyalım ozaman dedi, umarım biyan etkisi yoktur...
ucuon canım, nehir hanım yerini sevdi anlaşılan cumaya doğum yaparsın diye düşünmüştüm ama beklemedesin anlaşılan, Allah sabır verdin canım, nehiri kucağına alınca tüm bu sıkıntıları unutacağına eminim...
eşime diyorum ben keşke sen kadın doğumcu olsaydın diye:)
amin canım benim.bende vazgeçtim zaten devlete gitmekten.eşim istersen başka bir özele gidelim diyor ama bakalım.1-2 gün düşünüyüm zaten hafta sonu şuanda.
Bu arada epidural anestesi normal doğumda yapılıyor sadece. Eğer sezeryana dönerse spinal yapıyorlar. Ya da bazı durumlarda sezeryanda genel anesteziye de alabiliyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?