benimde 142 idi sanırım.doktor 100 mglık istemişti sonra.ama şükür o normal çıktı.canım bu arada 23. hafta şeker testi için erken bir tarih.25. hatta 26-27 en uygun tarihler demişti doktorum bana.daha erken haftalarda yanılma ihtimali olabiliyormuş.
kızlarrr geldim 5 hafta 6 günlükmüş miniğim keseyi hemen gördük çok şükür 2 hfta sonra kalp atışları için çağırdı o zamana kadar sizden başka kimseye söylemeyeceğim siz benim canımsınız sizlerin duası olmasa ne yapardım ben Allah hepinizden razı olsun güzel en kısa zamanda herkese nasip etsin bu duyguyu.
bu arada 2 hafta kalp atışını duymak için uzun gldi bana sizce nasıl?
uconnn cerolll benim sevgi kelebeklerim bende geldim halaya hadi happa
akşamları fena gündüzleri melek benim kızım ama bir çok çocuğa oranla uslu bir bebek maşallah.banyo yaparken kafasına su dökerken bile ağlamıyor bayılıyor soyunmaya ve banyoya:)
6 aylık izin maalesef onaylanmadı canım.o kadarda şanslı olamazdım zaten:)bu yıl çalışmıycam canım.benden başka kimse yok kızıma bakacak.annem burda olsaydı 4-5 aydan sonra başlayabilirdim.
bu arada benimde canım sıkkın biraz.bugün kızımın 15. gün kontrolü vardı.göbek bağı hala düşmedi.doktor 3 haftaya kadar normal dedi.eğer 1 hafta daha düşmezse kendileri alacaklarmış.cerrah gördü muayene etti o söyledi.ayrıca neden düşmedi diyede bir araştırma yapılacakmış.çok üzüldüm.lütfen dua edinde bu bir hafta içinde düşsün göbeği.kilosu boyu iyiymiş benim oburum memeden ayrılmadığı için iyi kilo almış.5. gün 3200 grdı.şimdi3540 gr olmuş.boyuda 1,5 cm uzamış.
Hadi ya. Bende bugün doktorlarımı aradım. İkisi de yüksek dediler. Bende kendi kendime dert etmiyordum, onlar yüksek deyince panikledim. Yarın 100 lük test yaptırcam bakalım. Ama benim moral yerlerde. Babam şeker hastası, ben pkos, çocuğun suyuna da fazla demişti haftasonu özeldeki doktor. Dokunsan ağlayacak durumdayım((( İnşallah benim 100 lük normal çıkar...
bu arada benimde canım sıkkın biraz.bugün kızımın 15. gün kontrolü vardı.göbek bağı hala düşmedi.doktor 3 haftaya kadar normal dedi.eğer 1 hafta daha düşmezse kendileri alacaklarmış.cerrah gördü muayene etti o söyledi.ayrıca neden düşmedi diyede bir araştırma yapılacakmış.çok üzüldüm.lütfen dua edinde bu bir hafta içinde düşsün göbeği.kilosu boyu iyiymiş benim oburum memeden ayrılmadığı için iyi kilo almış.5. gün 3200 grdı.şimdi3540 gr olmuş.boyuda 1,5 cm uzamış.
canım çokta yüksek değil aslında bendede ünsilun direnci var bende çok korkuyorm yüksek çıkıcak diye .diyet vericek cnm yüksekte çıkarsa endişelenme canım.suyun fazla olması sorun mu o nede fazla olurmuş çok su içmekten mi
Canım hazır şişede alıyorsun aktardan yarım çay bardağı koyuyorsun üstünü su ile tamamlayıp içiyorsun ben bir kerede dikerek içtim hep sabah ve akşam yapıyorsun umutsuzluğa düşmek yok, Allahım hepimizin yardımcısı olsun.Hayıt suyunu hazır mı aldın kendin mi kaynatıp içtin nasıl yaptın canım.acıymış biraz tadi sanırım takmamak lazım ilişkiyi ben öyle hamile kalmıştım.banada duanı esirgeme esen.umutlarım tükendi tükenecek sanki rabbim bana yardımcı olsun.
kalp atışlarını bi duyalım o zaman tam anlamıyla sevineceğiz canım, çok şükürşimdilik tuvalet düzenim iyi çayla aram yok ama günde 2 fincan kahve içerdim bugün denedim ama midem bulandı içemedim sütü zevkle içerim zaten. bu gün tartıldım 73 kiloyum canım 2 gün oruç tuttum artık bitti tabi. çok şükür bu ramazanda herşey güzel olacak inşallah.canım demekki kafadan fikri atınca oluyormuş .ayy ne güzel nasıl sevindiniz bizde burda sevindik. canım benım rusda cinde tutuyor sen bence hazırana bak mayıs olmaz .cnm 12.haftaya kadar çokta beslenıcem diye kendini paralama.
yemiceklerin daha önemli aslında bitki cayları içme ,soğan sarımsak ,maydonoz,sucuk salam,şarkuteri ürünleri yani,oruc tutma bebişe yazık su çok önemli ,balık dip balıkları yenmıcek,peynır yoğurt pastorıize olacak,çok fazla cay yada kahve içme acık ve limonlu cay iç ben neredeyse hiç içmiyorum ama zaten aram yoktu acı yeme,çiğköfte,et ve tavuk ve yumurta çok pişmiş yicen çiğ olmayacak.ve çıplak elle elleme eldiven tak.bakterilere karşı,sebzeleri zaten yıkıyorsundur ama artık 2 kat öenli yıka.dışarda yediklerine dikkat et.atıyorum döner yicen çok pişmiş olsun diye özellikle belirt.
hergun 2 bardak sut peynır yoğurt ceviz badem fındık meyve .balık hafta 2 gun ama şimdi mevsımı değil yemesende olur 3 ay bence.
buarada yarın sabah aç karnına tartıl bakalım :))
kabızlık olacak onun için mutlaka hersabah kayısı şimdiden ye kabız olmasanda ye hemde faydalı.
hadi soruların olursa herzaman burdayız.ayy sakın temizlik yapma bitti artık.hayatımın en pis zamanını yaşıyorum hafta 1 süpürülüyor ama bebiş için dayanılıyor
Karam çok güzel çok sevindim canım senin adına. Gerçekten kafadan atınca oluyormuş bu iş ya, inanılır gibi değil. Bu mucize değil mi? O kadar uğraştık, yumurta takipleri, ilaçlar, testler. Ama işte bebek geleceği zamanı biliyor. Ne yapsakta onun geleceği zaman belli, sadece biz bilmiyoruz. Bence de şimdilik kimseye söylemeyin onunda heyecanı başka oluyor. Kalp atımı için iki hafta çok garanti bir süre. Benim ki ultrasondaki gebelik haftasına göre 6+1 de görülmüştü. Ama satıma göre 7+5 gibi bir zamana denk geliyordu. O da çok heyecanlı geçmişti çünkü üniversite hastanesine gitmiştik lekelenme oldu diye 6+0 da o zaman kalp atımı yoktu. Ama arkadaş satıma göre hesapladı gıcık etmişti beni. Ertesi günü öğlen kalp atımını görmüştük tam aradan 15 saat geçtikten sonra bir gün bile değil. Lekelenmem olmasaydı bizde bir hafta daha bekleyecektik. Seninde haftaya kesin görülür bence. Hadi bakalım hayırlı olsun canım. Allah hayırlı, sağlıklı bir evlat olmasını nasip etsin inşallah... Darısı isteyen diğer arkadaşlarımızın başına inşallah...
kızlarrr geldim 5 hafta 6 günlükmüş miniğim keseyi hemen gördük çok şükür 2 hfta sonra kalp atışları için çağırdı o zamana kadar sizden başka kimseye söylemeyeceğim siz benim canımsınız sizlerin duası olmasa ne yapardım ben Allah hepinizden razı olsun güzel en kısa zamanda herkese nasip etsin bu duyguyu.
bu arada 2 hafta kalp atışını duymak için uzun gldi bana sizce nasıl?
uconnn cerolll benim sevgi kelebeklerim bende geldim halaya hadi happa
Aynen bende insülin direncine bağlıyorum bu durumu. Gebelik diyabetinden dolayı da suyu fazla olurmuş canım. Zaten ondan şüphelenerek yükleme testini öne aldık. 100 gramlık testi yapmadan kesin tanı koyulamıyor. 50 lik 1 saatlik testte 190 ve üstü çıkarsa o zaman kesin tanı konuluyor. Ama 140-190 arası çıkarsa kesin tanısı için 100 lüsü yapılıyor. Yarın sabah gidip yaptırıcam bakalım. Şekerli suyumu hazırlıcam şimdi tozunu aldım eczaneden. İçine de bol limon sıkıp buzdolabına koyucam. Sabah ilk kanı verdikten sonra 5 dk içinde içmem gerekiyormuş. Soğuk soğuk daha rahat içerim sıcak yaz gününde. İnşallah sende çıkmaz canım, ailede diyabet olan var mı??
Suyunun fazla olması illa gebelik diyabetini de göstermiyor aslında. Ama şüpheli bir durum yaratıyor. Zaten suyu fazla diye sadece bir doktor söyledi. Diğerleri hep normal diyordu. Recep has ta normal demişti suyu için. Bu arada ben detaylıyı 18+5 de yaptırmıştım. O tarihlerde istanbuldan ayrılıyorduk, burda da detaylı bakacak biri yok diye o tarihe kalmıştı. 18-24 arası bakılıyor bildiğim kadarıyla.
Özeldeki doktor diyet vericem dedi ama ben zaten dikkat etmeye başladım. Aksi gibi canım birde tatlı istiyor anlatamam. Çikolataya dayanamıyorum, dondurmasız bir yaz nasıl geçer düşünemiyorum( Suyunun fazla olmasının çok su içmekle alakalı olduğunu sanmıyorum ama devletteki doktorda fazla derse ona sorarım nedenini...
Ayyyyyy canım yaaa sabah sabah nasıl mutlu oldum anlatamammm sanaaa... İnan kendi testimde bile bu kadar heyecanlanmamıştım görünce yazını müthiş heyecanlandım, çok sevindimmm. Rabbim daim etsin inşallah sağlıkla sıhhatle versin... Kalp atışlarını da duyarsın, bebişinide görürsün büyüdüğünü inşallah canım benimmm.. Bazı doktorlar uzun tutuyor bu süreyi. Tam olarak görünsün diye ama ben 6 haftalıkta görmüştüm şükürler olsun. İnşallah sendende iyi haberlerini alacağız, tasa etme rahat et ve tadını çıkar inşallah.. Rabbimmm sağlıkla nasip etsin canımbenim.. Gerçekten çok sevindim yaaa..
Ayyyyyy canım yaaa sabah sabah nasıl mutlu oldum anlatamammm sanaaa... İnan kendi testimde bile bu kadar heyecanlanmamıştım görünce yazını müthiş heyecanlandım, çok sevindimmm. Rabbim daim etsin inşallah sağlıkla sıhhatle versin... Kalp atışlarını da duyarsın, bebişinide görürsün büyüdüğünü inşallah canım benimmm.. Bazı doktorlar uzun tutuyor bu süreyi. Tam olarak görünsün diye ama ben 6 haftalıkta görmüştüm şükürler olsun. İnşallah sendende iyi haberlerini alacağız, tasa etme rahat et ve tadını çıkar inşallah.. Rabbimmm sağlıkla nasip etsin canımbenim.. Gerçekten çok sevindim yaaa..
bu hafta biraz yediklerine dikksat ederek git teste.şekeri ve hamurişini kes.inşallah düşük çıkar değerlerin.Hadi ya. Bende bugün doktorlarımı aradım. İkisi de yüksek dediler. Bende kendi kendime dert etmiyordum, onlar yüksek deyince panikledim. Yarın 100 lük test yaptırcam bakalım. Ama benim moral yerlerde. Babam şeker hastası, ben pkos, çocuğun suyuna da fazla demişti haftasonu özeldeki doktor. Dokunsan ağlayacak durumdayım((( İnşallah benim 100 lük normal çıkar...
çok sevdi göbeğini valla bırakmıyor anne karnından kalan tek yadigar:)kolları ve bacakları uzun olacakmış kızımın doktor söyledi.canım benım gelinim usludur yerim ben onu.
canım en iyisi en azında yürüyene kdr sen bakarsın ondan snra eşinle nöbetleşe bakıcaktınız.
bende o kdr sıkıldım kı evde olmaktan anneme diyorum ki doğumdan hemen snra iş arayışına başlarım 2-3 aylığa kadar bulurum inşallah annemde kıyamazsın bırakamassın en azından 6 aylık olsun diyor bakalım.kismet artık.
canım benım yerim ben onun göbek bağını çok mu sevdi kızın bırakmıyor mu.
canım dua ederim tabi yarın cuma kısmetse okucam allah kabul etsin inşallah.
ama düşmessede üzülme olur mu sonuçta kötü bir şey yok benım oğluşumda sünnet olacak onuda cerrah yapıcak onun gibi düşün olur mu aneztezi bile almaz 40 güne kadar tahmınım.ama tabiki kendisi düşsün rahatla.
maşallahhhh nasıl güzel kilo almış uzun boylu olacak desene.
üzülme ama canım.
canım çokta yüksek değil aslında bendede ünsilun direnci var bende çok korkuyorm yüksek çıkıcak diye .diyet vericek cnm yüksekte çıkarsa endişelenme canım.suyun fazla olması sorun mu o nede fazla olurmuş çok su içmekten mi
doğduğunda ilk günler ağlarken bende eşimde ağlıyorduk.annem yuh dedi bize:)siz napıyorsunuz bebek ağlaya ağlaya büyür dedi.hemşirede ağlamazsa korkun siz dedi.ama napıyım o ağlarken canımdan can gidiyor.dün akşam gaz sancısı çekiyor ağrı girdiğinde ayaklarını çekiyor kendine doğru kıpkırmızı oluyor çığlık kıyamet.allahım ondan al bana ver diye dua ediyorum.bazen salakmıymışım bende yapmışım şunu her dakika diken üstündeyim ona bişey olacak diye diyorum.sonrada kızıyorum kendime.doğunca bebeğin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın inşallah.asıl o zaman göreceksin panik olmay:)Bende kendim için değil hep bebek için üzülüyorum uconn ya. Böyle pimpirikli annelere kızardım içimden ama insan kendinden çok ona birşey olacak diye kaygı ediyormuş. İnşallah bu hafta düşer kordonu canım ya. Dua edelim nehirimize :)) Bol bol emsin annesinin sütlerini büyüsün kızımız. Banyoyu sevmesi de çok güzel. Benim görümcemin kızı bir ağlardı suyu görünce öyle böyle değil. Ama şimdi banyoda yıkamaya başladı orda hiç ağlamıyormuş. Hatta şimdi seviyormuş bile suyu. Bende banyoyu ısıtıp hep orda yıkamayı düşünüyorum. Bakalım bir gelsin de o günler :))
amin canım inşallah.dua et hamilelerin duası kabul olurmuş:)Canım hazır şişede alıyorsun aktardan yarım çay bardağı koyuyorsun üstünü su ile tamamlayıp içiyorsun ben bir kerede dikerek içtim hep sabah ve akşam yapıyorsun umutsuzluğa düşmek yok, Allahım hepimizin yardımcısı olsun.
kalp atışlarını bi duyalım o zaman tam anlamıyla sevineceğiz canım, çok şükürşimdilik tuvalet düzenim iyi çayla aram yok ama günde 2 fincan kahve içerdim bugün denedim ama midem bulandı içemedim sütü zevkle içerim zaten. bu gün tartıldım 73 kiloyum canım 2 gün oruç tuttum artık bitti tabi. çok şükür bu ramazanda herşey güzel olacak inşallah.
kıyamam ben kuzuma meraklanma canım inşallah düşecek bu mübarek günlerde Allah veriyor yeterki isteyelim.Allahım nehirimiz hayırlısıyla kendiliğinden düşürsün bağını sağlıkla inşallah.
aynen canım o biliyor zamanını zaten aklımda hep sen vardın bugün Rabbim ol dedi mi oluyor işte Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin artık tez zamanda da bekleyen arkadaşlarımızın göbüşlerini doldursun. kalp atışlarını bi duyalım öyle söylemek istiyorum herkese.
bu hafta biraz yediklerine dikksat ederek git teste.şekeri ve hamurişini kes.inşallah düşük çıkar değerlerin.
çok sevdi göbeğini valla bırakmıyor anne karnından kalan tek yadigar:)kolları ve bacakları uzun olacakmış kızımın doktor söyledi.
doğduğunda ilk günler ağlarken bende eşimde ağlıyorduk.annem yuh dedi bize:)siz napıyorsunuz bebek ağlaya ağlaya büyür dedi.hemşirede ağlamazsa korkun siz dedi.ama napıyım o ağlarken canımdan can gidiyor.dün akşam gaz sancısı çekiyor ağrı girdiğinde ayaklarını çekiyor kendine doğru kıpkırmızı oluyor çığlık kıyamet.allahım ondan al bana ver diye dua ediyorum.bazen salakmıymışım bende yapmışım şunu her dakika diken üstündeyim ona bişey olacak diye diyorum.sonrada kızıyorum kendime.doğunca bebeğin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın inşallah.asıl o zaman göreceksin panik olmay:)
amin canım inşallah.dua et hamilelerin duası kabul olurmuş:)
kızlarrrrrr bana dua edin ben HAMİLEYİMMMMMMMMMMMM, dün gece beta baktırdım 4400 çıktı ama daha sevinemedim bugün saat 15.20 de randevum var ne olur bana dua edin bu sefer herşey yolunda gitsinnnnnn. cerolllll uconnnnn duydunuz mu beni hu huuuu
canım para ile mikrop kaptırırız çocuğa göbek olayı çok hassas allah korusun.bizim kız babaya çekmiş ve kordonu kalın olduğu için geç düşüyormuş.annem ve eşim düşeceğinden ümitli bir iki güne ama ben nedense korkuyorum operasyona gerek kalacak diye.aşkım doğuda görevde olan bir arkadaşım anlatmıştı orda bebeklere göbeği düşsün diye demirparayı hamurla sarıp tulmentle sararlarmış ertesi gun düşermiş.biraz koca karı işi ama denemekten zarar gelmez bence.o arkdaşıma sordum burda herkes böyle yapıyor söyle yapsın ertesi gun düşer görecek dedi bende hemen sana söyliyim dedim.
kızlar size bişey sorcam şimdi şükürler olsun bizim 2li testimiz temiz çıktı.doktor gerek görmedi 3lu 4luyu.
sizce yaptırmalımıyım pink temsilci uconn marla sizler yaptırdınız mı
canım para ile mikrop kaptırırız çocuğa göbek olayı çok hassas allah korusun.bizim kız babaya çekmiş ve kordonu kalın olduğu için geç düşüyormuş.annem ve eşim düşeceğinden ümitli bir iki güne ama ben nedense korkuyorum operasyona gerek kalacak diye.
ben yaptırmadım.boşuna yaptırıp kafanı karıştırma bence.ama afp testi var onu yaptır bak.
canım ailede sadece buyuk teyzem şeker hastası başkada yok ama o bile yeterliymiş risk olması için .allah korusun.
bende artık dıkkat edicem ama hergun bir çikolota olmassa olmaz yanı :))
bu hafta biraz yediklerine dikksat ederek git teste.şekeri ve hamurişini kes.inşallah düşük çıkar değerlerin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?