kızlar size bişey sorcam şimdi şükürler olsun bizim 2li testimiz temiz çıktı.doktor gerek görmedi 3lu 4luyu.
sizce yaptırmalımıyım pink temsilci uconn marla sizler yaptırdınız mı
Canım o testlerin ben hiçbirini yaptırmadım. Olasılık hesabı yapmak istemedim. Sonuç 1/2 bile çıksa bebeğin sağlıklı olma ihtimali var ama ya değilse diye kendimi üzeceğime hiç hesap yapmayım daha iyi dedim. Daha gözle görülür sonuçlar için ayrıntılıya gittim. Onda da böbreklerinden birinde hafif büyüme var dedi ama normal değerlerin içindeymiş. Erkek bebeklerde çok sık görülüyormuş normal bir durummuş. Onda da bir sıkıntı çıkmadı yani...
marla canım nasıl çıktı sonuçlar girip kaçmışsın.
canım yanı sekerin yüksek değil duşuk mu çıktı
canım yanı bu testlerde çıkanlar ayrıntılı ultrasonda da çıkıyor mu sorun varsa allah korusun
Şekerim normal aralıklarda çıktı sadece son kan şekerim beklenenden düşük. O da bir terslik yaratır mı bilmiyorum onu haftaya doktoruma sorucam bakalım. Normal insanlarda kan şekeri çok çabuk düşmez çünkü insülin ona göre salgılanır vücut kan şekerini korumaya çalışır. Ama şeker hastalarında bunun dengesi olmadığından çabucak kan şekerleri düşebilir. Ben bu tarz bir yorumu bana yaparlarsa diye korkuyorum...
Bu testlerden daha farklı ayrıntılı. Orda doktor gördüğü şeyi söylüyor bütün organlarına heryerine bakıyor ama testler sadece down sendromuna bakıyor bildiğim kadarıyla. Ayrıntılı da down sendromu alametlerine de bakıyor mesela burun kemiği var mı yok mu, varsa uzunluğu normal mi diye. Down sendromlularda burun kemiği kısa ve basık oluyor. Ama yine de ayrıntılıda da sana kesin söyleyemiyor bebek down lu ya da değil diye. O yüzden çok kafaya takma. Down sendromlu denilen bebekler bile bir bakıyorlar sağlıklı doğmuş. Hep dua edelim bebeklerimiz hayırlı sağlıklı olsunlar diye. Bana sorarsan tarama testlerini yaptırma derim. Ama ayrıntılıya git orda birçok şeyi incelemiş oluyor doktor. Hem de 4 boyutlu görüyorsun bebişi o da çok güzel birşey :)))
aynen canım o biliyor zamanını zaten aklımda hep sen vardın bugün Rabbim ol dedi mi oluyor işte Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin artık tez zamanda da bekleyen arkadaşlarımızın göbüşlerini doldursun. kalp atışlarını bi duyalım öyle söylemek istiyorum herkese.
Cerolcum senin nasıl gidiyor? Hareketlerini hissetmeye başladın mı??
yok cnm hissetmeye baslamadim surekli dinliyorum kendimi ama yok tik :)))
beyefendinin bakalim ne zmn cani isticek :))
offf canim ya simdide bunu taktim aklima 4luyu ve afp testlerini yaptirsam mi off ben niye bu kdr takintili bir kislik oldum.psikologa mi gitsem.
dun gece uyuyamadim.arastirdim durdum hepsindede kotu cikarsa ztn detyali ultrasona yonlendiriliyor ordada soru cikarsa sivi aliniyormus.
yok cnm hissetmeye baslamadim surekli dinliyorum kendimi ama yok tik :)))
beyefendinin bakalim ne zmn cani isticek :))
offf canim ya simdide bunu taktim aklima 4luyu ve afp testlerini yaptirsam mi off ben niye bu kdr takintili bir kislik oldum.psikologa mi gitsem.
dun gece uyuyamadim.arastirdim durdum hepsindede kotu cikarsa ztn detyali ultrasona yonlendiriliyor ordada soru cikarsa sivi aliniyormus.
Evet ya dikkat etmek gerekiyormuş ama ben bilmiyordum bunu gene normal nasıl yiyorsam öyle yedim. Ama şimdide değerlerin bu kadar düşük çıkması kafamda soru işareti yarattı. Şekerli suyumu ben hazırladım içine de yarıma yakın limon sıkmıştım. Şekeri de yarım litre suda eritmiştim. Sabah ilk kanı verdikten sonra içtiğimde baktım aynı limonata gibi olmuş ve 50 gramlık şekerli sudan daha tatsız gibi geldi bana. 50 gramlığı eczaneden hazır şekerli içeçek şeklinde almıştım. Uconn senin nasıldı yüklemen hatırlıyor musun? Limon sıkmış mıydın? Ya ben hipoglisemiye bile girdim. Doktor 26. 27. haftalarda tekrarlatır gibi geliyor bana...
Canim belki de sekerli suyunu sen hazırlamışsin limon sikmissin şekeri de yarim litre suda eritmişsin bu işlemleri kendin yaptigin icin belki bu sekilde çıkmış olabilir.doktorun tekrarlatirsa herseyi hastaneye birak bence.bana 75 lik yukleme yapıldı açlık 89, şekeri sudan 1 saat sonra 152,1 saat sonraki de 125 cikti.50 lik te 140 sinir , 75 likte 180 sınırmis.doktor sonuclar normal dedi.
Canım öyle de hastanede de tozunu ve suyunu sana aldırıyorlar :) Aynı şeyi yapıyorlar. Aldığım tozda 100 gram glikoz yazıyor yani eve gelince tekrar tekrar baktım. Ama bende tadından şüphelendim çünkü tatsız gibi geldi bana 50 liğe göre. 50 lilikte su olarak azdı gerçi 200 ya da 300 ml di. Ben yarım litre suda hazırlayıp limon sıktım bir de. Ben testleri devlette yaptırdığım için orda hazır vermiyorlar eline hiçbirşeyi maalesef. Özele de gitmek istemedim sonuçta hastane doktor herşey elimin altında zaten. Ama tekrar yaptırırlarsa eczaneden hazır 100 lük şekerli su alıcam toz olarak değil. Bakalım devletteki doktorum bebeğin suyu için ne dicek ona daha çok güveniyorum özeldeki doktordan...
Canim valla sen benden daha pimpirikli çıktın:)) ben de sadece 2 li test yaptırdım doktorum 16.hafta detaylı bakti hersey yolunda ikili de normal cikinca 3lu ve 4 luye gerek duymadı.bence sen de doktoruna güven yavrularımız Allah'a emanet.
sen neden kendin hazırladın ki?hemşireler yapsaydı.ben yanımda limon götürmüştüm ama hemşire eğer miden bulanmıyorsa limonu kullanma değerleri etkileyebiliyor dedi bende kullanmadım.ayrıca senin 100lük yüklemeyi 1 hafta tatlıyı azaltarak yaptığın diyetle testi yaptırman lazımdı.benim doktorrum 1 hafta çok tatlı şeylerden kaçın demişti.ayrıca bendede adı hipoglisemimiydi bilmiyorum aşırı bir halsizlik olmuştu ve test sonresı ellerim titreye titreye deli gibi yemek yemiştim:)Evet ya dikkat etmek gerekiyormuş ama ben bilmiyordum bunu gene normal nasıl yiyorsam öyle yedim. Ama şimdide değerlerin bu kadar düşük çıkması kafamda soru işareti yarattı. Şekerli suyumu ben hazırladım içine de yarıma yakın limon sıkmıştım. Şekeri de yarım litre suda eritmiştim. Sabah ilk kanı verdikten sonra içtiğimde baktım aynı limonata gibi olmuş ve 50 gramlık şekerli sudan daha tatsız gibi geldi bana. 50 gramlığı eczaneden hazır şekerli içeçek şeklinde almıştım. Uconn senin nasıldı yüklemen hatırlıyor musun? Limon sıkmış mıydın? Ya ben hipoglisemiye bile girdim. Doktor 26. 27. haftalarda tekrarlatır gibi geliyor bana...
testin içeriğini hatırlamıyorum ama doktorum 3lü ya da 4lü yaptırmayacaksan bile bu afp testini yaptır demişti bana.internettede araştırmıştım önemliydi bu çünkü ikili testin içinde bu afp ye bakmıyorlarmış.ewet bak o mikrop olayını duşunemedım.
o afp nedir peki neden yapılıyor
canım senin sütün gelmeye başlamış.önsüt deniyor ona ve rengi sarı oluyor.sakın sıkma doğumu tetikleyebiliyormuş.ayrıca o sarı süt bebeğin için bulunmaz bir nimet.doğumdan 2-3 gün sonra bitiyor ve rengi artık beyaza dönüyor.bendende doğuma 2-3 ay kala ara ara banyodan çıkınca falan eliyordu.şuanda sütüm oldukça iyi.belki seninde şimdiden geldiğine göre sütün iyi olabilir.tabi bu bir tahmin sadece.Uconn canim benim sag göğsümden iki gun once sari bir sivi gelmişti.az once de ustumde ince birsey var sutyen takmamistim sol göğsümün tarafı islandi bı baktım akmış.simdi ara ara yine lekeleniyor üstümdeki.Tedirgin oldum netten baktım normal diyor ama kiminde olmuyormuş sen yasamış miydin boyle bir durum?
sen neden kendin hazırladın ki?hemşireler yapsaydı.ben yanımda limon götürmüştüm ama hemşire eğer miden bulanmıyorsa limonu kullanma değerleri etkileyebiliyor dedi bende kullanmadım.ayrıca senin 100lük yüklemeyi 1 hafta tatlıyı azaltarak yaptığın diyetle testi yaptırman lazımdı.benim doktorrum 1 hafta çok tatlı şeylerden kaçın demişti.ayrıca bendede adı hipoglisemimiydi bilmiyorum aşırı bir halsizlik olmuştu ve test sonresı ellerim titreye titreye deli gibi yemek yemiştim:)
testin içeriğini hatırlamıyorum ama doktorum 3lü ya da 4lü yaptırmayacaksan bile bu afp testini yaptır demişti bana.internettede araştırmıştım önemliydi bu çünkü ikili testin içinde bu afp ye bakmıyorlarmış.
canım senin sütün gelmeye başlamış.önsüt deniyor ona ve rengi sarı oluyor.sakın sıkma doğumu tetikleyebiliyormuş.ayrıca o sarı süt bebeğin için bulunmaz bir nimet.doğumdan 2-3 gün sonra bitiyor ve rengi artık beyaza dönüyor.bendende doğuma 2-3 ay kala ara ara banyodan çıkınca falan eliyordu.şuanda sütüm oldukça iyi.belki seninde şimdiden geldiğine göre sütün iyi olabilir.tabi bu bir tahmin sadece.
Evet canim ekim anneleri grubunda da senin dedigin gibi dediler.Doğumdan sonra sütun iyi olacağının göstergelerindenmis.ben de biter diye korkuyorum ilk sutu bebegin alması önemliymiş ama bir yerde de okudum simdi gelse bile doğumda da bundan geliyormuş.kesinlikle sıkmıyorum canim :) ayy bı tuhaf oldum :)) zaten o kahverengi kısım o kadar büyüdü ki:))) Allahım kucağıma alıp emzirecegim günleri de göstersin insallah.
sen neden kendin hazırladın ki?hemşireler yapsaydı.ben yanımda limon götürmüştüm ama hemşire eğer miden bulanmıyorsa limonu kullanma değerleri etkileyebiliyor dedi bende kullanmadım.ayrıca senin 100lük yüklemeyi 1 hafta tatlıyı azaltarak yaptığın diyetle testi yaptırman lazımdı.benim doktorrum 1 hafta çok tatlı şeylerden kaçın demişti.ayrıca bendede adı hipoglisemimiydi bilmiyorum aşırı bir halsizlik olmuştu ve test sonresı ellerim titreye titreye deli gibi yemek yemiştim:)
Doktor diyetten hiç bahsemedi bana. Hatta aradığımda eğer açsan gel 100 lük yapalım dedi ama ben kahvaltı yapmıştım. Biz eşimle beraber yaptık yüklemeyi ondan ben hazırladım. O girişimi yaptı kanlarımı aldı laba gönderdi. Hoş kendi hastanemde yapsaydım orda da eczaneden toz aldırtacaklardı ya da içecek şeklinde yani. 50 likte öyle olmuştu. Elime verdiler kağıdı, kan aldırmaya giderken yanınıza küçük su ve 50 gram toz şeker götürün diye çok şaşırmıştım. Hemşirede içene katıp elime verecekti yani. Büyük şehirde herşey otomatik, buralarda manuel misali :))) O konuda sıkıntı yok. Çalıştığım başka hastanelerde de ilaç hazırlıyordum solüsyonlar falan. Ama işte limon biraz kafama takıldı. Yine de değerlerim sınıra yakın bile çıkmadı. Bakalım doktorum nasıl yorumlayacak. Ben bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum içim rahat artık... Ben hatta diyet yapmadığım gibi iki gün öncesinde de akşamları üst üste birer kase sütlaç yemiştim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?