çok geçmiş olsun canım Allah göstermesin bir daha, canım hamile kaldığında iş yeri seni çıkaramaz sen sigortalı çalışan birisin sonuçta tabi sözleşme şartlarında gebe kalmak durumunda iş akdinin feshi yoksa böyle bi madde var mıydı sözleşmende? birde bu biraz işyerinin insafına kalmış bi durum çıkarmak isterlerse başka bi sebep bulup çıkartırlar. hakkına hayırlısı neyse o olsun canım.
canım cevap için teşekkür ederim.
Sözleşmemde böyle bir madde yoktu.sadece mülakatta sormuşlardı tekrar gebelik düşünüyomusun diye
bende ilk 1 yıl düşünmüyorum demiştim.Mahçup olmamak adına düşünceliyim, karar veremiyorum.
İşimi çok seviyorum,yöneticilerimi de.O yüzden onların tarafından bakıyorum daha çok.
Kızlar bu şeker yükleme testinde şekerli suya limon sıkmak zaten rutin bir uygulamaymış. Bugün doktorumla konuştum. Yani sonuç olarak değerlerim normal ama bebeğimin suyu haftasına göre biraz fazlaymış. Ancak bu haftalarda ölçüm yapmak için erkenmiş iki hafta sonra ölçüm alıcaz. Eğer normalden fazlaysa 100 lük testi tekrar edicez. Yok değilse de bir açlık bir tokluk kan şekerine bakıcaz tekrardan.
Karam ben devlet hastanesine gidiyorum ama ordaki doktorlarda değişik değişik. Benim doktorum herkese iyi davranıyor. Ama kimilerini gördüm benimle bile buz gibi konuşuyor. İnsanlara yaklaşımlarının kişilikleriyle çok alakası oluyor. Kimilerinin poliklinikteki insan yükünü kaldırabilecek sabrı olmuyor, kimisiyse bu yükü çokta güzel kaldırıyor kimseyi kırmadan. Gerçi devlet hastanesinde insanı çok tüketiyorlar onlara da birşey diyemiyorum ama ben kendi hastanem açısından şunu söyleyebilirim ki en deneyimli iyi ebeler ve doktorlar devletten çıkmıştır sonradan özele geçmiştir ve bizim hastanenin yenidoğan kısmı birçok özele göre çok çok daha iyi durumda her açıdan. Sende ordaki devleti bir araştır. Öyle yerler var ki gönül rahatlığıyla doğum yapabilirsin ama araştırmak lazım...
Serapcım kan testi için açlık tokluk olayını tarama testleri için soruyorsan farketmez sanıyorum. Çünkü kanda baktığı şey glikoz olmadığından aç ya da tok olman farketmez. Şeker yükleme testlerine aç gitmek gerekiyor...
ee sende masum bir yalan söylersin .sorarlarsa evet bizde düşünmuyıorduk supriz oldu korunurken dersin :)))sağlıkla gelsinde sen mahcup ol boşver
aslında araştırdım canım bir tanesi çok iyi istanbuldan gelmiş fsmden hastaları ağlamış giderken ona gideyim çok istedim ama andevuyu bir ay sonraya alabiliyorum netten o kadar dolu yani bende mecbur başkasından aldım bir de cerol bana tansiyonunu bak dedi akşam 9-5 bu sabah 8-4 tü bunuda söyleyeyim yarın diyorum şu an zor yazıyorum kafam kalkmıyor. marla canım birde devlette hemen ultrasonla bakar mı yarın? özele gittiğimi söyleyeyim mş baştan çünkü hemogram idrar v kan pıhtılaşması için falan testler yapıldı götüreyim mi yanımda onları da?
Karam inşallah yarın kalp atışını duyarsın inşallah rabbimin izniyle.kızlar ya dün anneme bir abla var mahallesinde kapalı bayan gecen gece rüyamda kızını gördüm hamile olarak demiş konuştuk demis.benim rüyama niye girdi ki hamile mi yoksa demiş.abla kızken evlendi tekrar annesine yakın ev aldı mahalleden öyle konuşmuşluğum yok kızken o zaman görmüşlügüm var.durumumu ameliyatım ve tedavi mi bilmez yani.onunda çok zor oldu bebegi zamanında tedaviyle.birbirini tanımayan kişileriz hala annemin dediklerine şaşkınım.
canım normalde nasıl tansıyonun düşük şuanda ama hamilelikte düşük olur zaten telaş etme normal dicek ama sen tuzlu ayran falan yap kendine.dinlen bol bolyarın mı gidicceksin ay inşallah ultrasona alır kalp atışlarını görürsün belkide.amaa göremesende telaş etme erken olabılır
Karam inşallah yarın kalp atışını duyarsın inşallah rabbimin izniyle.kızlar ya dün anneme bir abla var mahallesinde kapalı bayan gecen gece rüyamda kızını gördüm hamile olarak demiş konuştuk demis.benim rüyama niye girdi ki hamile mi yoksa demiş.abla kızken evlendi tekrar annesine yakın ev aldı mahalleden öyle konuşmuşluğum yok kızken o zaman görmüşlügüm var.durumumu ameliyatım ve tedavi mi bilmez yani.onunda çok zor oldu bebegi zamanında tedaviyle.birbirini tanımayan kişileriz hala annemin dediklerine şaşkınım.
yarın 6+6 olacak devlet hastanesindeki sistem nasıldır hiç bilmiyorum umarım duyarız yarın da hafta sonu annemlere gidicez ablamın kızı kesin atlar üstüme zaten bu tansiyonla saklamam imkansız söyleyeceğim yani mecbur kalp atımını duyup öyle söylemek istiyorum yarın doktor bakmazsa ultrasonla cuma tıp merkezine gitmeyi planlıyorum ama eşim kızıyor :18:
uconnu bende merak ettim minik kızı rahat vermiyor ki giremiyor umarım kendiliğinden düşmüştür bağı kuzucuğun.
ayy bebişim ya inşallah duyarsın yarın .bencede cuma git tıp merkezine yarın bakmazsa bekleme ver ailene müjdeyi duyamasanda söyle sonuçta onlar senın ailen gene iyi sabrettin ben hemen söyledim dayanamadım.sadece tembih et akrabalara söylemesinler 2 ay olana kadar biz öle yaptık teyzemler halamlar hiç bilmediler 3 aya kadar 3 aylık oluncada annem 2 aylık ustune görmüş falan dedi öyle kapattı arayı ztn onlar zaman tutmuyorlar halam her hafta soruyor kaç aylık oldu diye :))
ama annenlere söyle ne sevinirler ya nasıl dayandın inanamıyorum sana helal olsun
yarın kaçta randevun
iyi akşamlar kızlar...
nehir canıma okuyor.bilgisayar başına oturmak bir lüks oldu benim için.çok fena memeye alıştı.kucağımdan indirdiğim anda basıyor yaygarayı.annem ve kardeşim yarın dönüyorlar.bu sabahtan bu yana iki gözüm iki çeşme.ağlamaktan sütüm kesilecek diyede korktum.hem kızımın gelişimini göremeyecekler hemde ben çok korkuyorum tek başıma nasıl başa çıkıcam diye.annem inanılmaz yardımcıydı 2-3 ayda bir gelirler artık o da en iyi ihtimalle.üstelik kadın hastalandığı için gidiyor.zona geçiriyor.çok sıkıntıları vardı son aylarda.birde ramazan ve ev işleri derken kadının bünye çok güçsüzleşti.ona ayrı üzülüyorum.kardeşim çok sorunlu ona ayrı üzülüyorum.bir taraftan 25 gündür öyle alıştım ki yarın eve nasıl sığacam bilemiyorum.bu arada kızımın göbeği düşmedi henüz.3-5 güne düşeceğe benziyor.normalde doktor 21 günde düşmezse getirin demişti ama eşim ve annem biraz daha bekle diyorlar.3-5 gün daha bekliycem hiç istemiyorum miniğimin canını yakmalarını.araştırdım 1 ayda hatta 40 günde düşenler bile varmış.anlayacağınız kızlar çok moralim bozuk çok zorlanıyorum son günlerde.geceleri 3-5 saaatlik uykularla geçiriyorum.kızlar doğurana kadar uyuyun bol bol.benden demesi:)
yazılarınızı okuyamıyorum bile şöyle bir göz gezdirdim karam iyiym,işsin canım yarın inşallah kalp atışlarını duyarsınız.
benim kız yine bastı yaygarayı.kaçıyorum ben.öptüm hepinizi.
aslında araştırdım canım bir tanesi çok iyi istanbuldan gelmiş fsmden hastaları ağlamış giderken ona gideyim çok istedim ama andevuyu bir ay sonraya alabiliyorum netten o kadar dolu yani bende mecbur başkasından aldım bir de cerol bana tansiyonunu bak dedi akşam 9-5 bu sabah 8-4 tü bunuda söyleyeyim yarın diyorum şu an zor yazıyorum kafam kalkmıyor. marla canım birde devlette hemen ultrasonla bakar mı yarın? özele gittiğimi söyleyeyim mş baştan çünkü hemogram idrar v kan pıhtılaşması için falan testler yapıldı götüreyim mi yanımda onları da?
iyi akşamlar kızlar...
nehir canıma okuyor.bilgisayar başına oturmak bir lüks oldu benim için.çok fena memeye alıştı.kucağımdan indirdiğim anda basıyor yaygarayı.annem ve kardeşim yarın dönüyorlar.bu sabahtan bu yana iki gözüm iki çeşme.ağlamaktan sütüm kesilecek diyede korktum.hem kızımın gelişimini göremeyecekler hemde ben çok korkuyorum tek başıma nasıl başa çıkıcam diye.annem inanılmaz yardımcıydı 2-3 ayda bir gelirler artık o da en iyi ihtimalle.üstelik kadın hastalandığı için gidiyor.zona geçiriyor.çok sıkıntıları vardı son aylarda.birde ramazan ve ev işleri derken kadının bünye çok güçsüzleşti.ona ayrı üzülüyorum.kardeşim çok sorunlu ona ayrı üzülüyorum.bir taraftan 25 gündür öyle alıştım ki yarın eve nasıl sığacam bilemiyorum.bu arada kızımın göbeği düşmedi henüz.3-5 güne düşeceğe benziyor.normalde doktor 21 günde düşmezse getirin demişti ama eşim ve annem biraz daha bekle diyorlar.3-5 gün daha bekliycem hiç istemiyorum miniğimin canını yakmalarını.araştırdım 1 ayda hatta 40 günde düşenler bile varmış.anlayacağınız kızlar çok moralim bozuk çok zorlanıyorum son günlerde.geceleri 3-5 saaatlik uykularla geçiriyorum.kızlar doğurana kadar uyuyun bol bol.benden demesi:)
yazılarınızı okuyamıyorum bile şöyle bir göz gezdirdim karam iyiym,işsin canım yarın inşallah kalp atışlarını duyarsınız.
Tabi tabi canım bakarlar mutlaka. Ben ilk kalp atımını devletteki doktorumda gördüm. Hatta ben inanamayınca 3 kere ayrı ayrı gösterdi. Sen de göreceksin inşallah. Herşeyi söyle canım, özelde de takip edildiğini söyle. Hatta aklına gelen soruları bir kağıda yazıp orda sorabilirsin çünkü insan o heyecanla aklına gelmeyebiliyor. Testlerini de götür mutlaka yanında onu iyi akıl etmişsin. Doktor için aydınlatıcı olur sana daha çok yardımcı olur. Tansiyonun düşük olması da çok normal. Benim hala 9-5, 8-5 dolanıyorum ortalıkta ki normal değerlerim 12-8 civarındaydı. İnşallah yazdıklarım zamanında sana ulaşmıştır. Dün nete girememiştim. Haberlerini bekliyoruz canım...
iyi akşamlar kızlar...
uconn canım Allah kolaylık versin.tabiki bebeğine tek başına bakabilirsin sen bir annesin artık.göbeğide birkaç güne düşer inş.annene ve kardeşinede Allah şifa versin...
ceroll nasıl gidiyor hamilelik.hareketlerini iyice farkediyomusun artık...efeciğin..
karam hadi seni merak ediyorum.bize yaz artık.kalp atışları nasıl duydunmu???
bende bugün yorgun ve biraz moralsizim.bebeğinde hareketleri bugün daha az.yorgunluktanmı aceba..yarın doktora gitsemmi sizce??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?