Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kızlar ben geldim doktor sesini dinletmedi ama kalp atışı var canlı dedi :) ama kızlar baştan karnımdan baktı keseyi gördüm ama bebeği göremedim dedi vajinal bakacağım dedi istemedim ama hazırlan sen bir an önce önlemini alalım dedi yüreğim ağzıma geldi yaaa mecbur baktırdım o zaman gördü ama ultrasonu kötü bi cihazdı bir şey olmaz değil mi şimdi canım yanıyor biraz aaa birde progestanı içme onun yerine iğne yaptıracağım sana dedi prolutan depot 500mg adı iğnenin eczacı sen bilirsin dedi düşük önleyici bi iğne dedi birde multivitamin verdi decavit pronatal diye bunu iç dedi eczacım ne yapayı sizce birde tahlil falan yapmadı götürdüklerimede bakmadı zaten pek güvenemedim ne yapayım ben canlar yardım edin bana.

kızlar inşallah dediğiniz gibi olur.bugün öğlenden bu yana kızımla başbaşayız.uyuyor arada uyanıp emiyor.biraz önce gazlandı feryat figan.eşim benden daha iyi gaz çıkarıyor allahtan:)şimdide uyuyor.akşam 8den sonra show başlar artık bizim evde.sanırım lohusalık hüznü denen şeyi yaşıyorum.hemde baya ağır.inşallah geçer.

canım benim hadi gözün aydın.artık korkmana gerek yok hiç.doktorum benimde vajinal bakmıştı.ilk 3 ay hiçbir zararı yok.hatta doğuma 1 hafta kala çatı kontrolünde alttan sıkı bir muayene yapmıştıda kızım hala gelmemişti:)o yüzden hiç korkma.zararlı olsa doktor yapar mı hiç.sen progestanına devam et bol bol ayaklarının altına yastık koy uzan.birde bolca su iç.

Ohh maşallah canim gözün aydın:)) ben de 7 haftalıkti sanırım hatta 8 e giriyordum hic karından bakmadı o zaman direk vajinal bakmıştı doktorum daha net gormek icin sesi cok yoktu ama gorunuyordu:)) birsey olmaz canim korkma..haliyle oraya bir uc girdigi icin yanmistir gecer sabaha..iğneyi bilmiyorum canim onla ilgili yorum yapamicam.bir de ben de decavit iciyorum komplike bir ilacmis ama ilk 12 hafta folbiol verdi sonra 13. haftada decavite başladı.3 hafta once gittiğimde de bir ilac daha verdi Almanya'dan yeni girmiş turkiyeye zeka icin etkili bir ilacmis onun gelmesini bekliyorlarmış hatta kac eczanede bulamadık sistemde vardı ama sonra getirdiler simdi decavit ve onu iciyorum.yine bir danis ama ilk 3 ay folik asit onemli.simdi kendine dikkat etme zamanın gelmiştir:)) cok sevindim canim:))

Uconn canim ya kıyamam..annene ve kardeşine gecmis olsun.uzme sakin kendini sen herseyin üstesinden gelirsin Allah'ın izniyle..iki ay falan bitsin ele kola gelince ohh artık iyice rahatlarsin..oyuncağın olacak senin:))simdi zor zamanları ama sabret canim..göbeği de düşer bı iki güne hic merak etme sen..lohusalik icin zor diyorlar hakkaten..bir de dogum yapan arkadaslarım hep karnımda daha rahattim yorumunu yapıyorlar o kadar yoruyor yani diyorum :)) Rabbim hepsine saglik, sıhhat versin canim..

ohh şükür canım kalbi atıyomuş.gözün aydın ..üzme kendini bişeye.benim doktorumda önce karından sonra vajinal muayene etti.bişey olmaz korkma..iğneyi tavsiye ettiyse doktorun kullan bence..benim bir fikrim yok.ama folbiol mutlKa iç...

pink merak ettim o ilacı.adını yazsanda bende doktoruma bir danışsam.bu arada hamilelik nasıl gidiyo.sesin hiç çıkmıyo son günlerde....

pink merak ettim o ilacı.adını yazsanda bende doktoruma bir danışsam.bu arada hamilelik nasıl gidiyo.sesin hiç çıkmıyo son günlerde....[/QUOTE]

Canim ilacın adi folio..her doktorun uyguladığı farklı oluyor gerci..mesela benim doktorum balık hapı önermedi kimisi öneriyor iste farklı farklı..aslında hep takipteyim ama is güç derken yazmaya fırsatım olmuyor canim.hamilelik iyi gidiyor haftaya kontrolum var onu bekliyorum iste..tepiklemeler arttı bazen cok aşağıda hissediyorum tepikleri korkuyorum o zamanlar( insallah hersey yolundadir.senin nasil geçiyor canim?

canım hamilelik güzel endişeli geçiyor.3 hafta oldu bebişimi görmeyeli 6 gun kaldı görmemize gunlr geçmiyor zaten bidaha bu kdar beklemem ne fazla 20gun :))) 32 haftadan sonra mı 2 haftaya düşüyordu kontroller.
canım hareketlerden eser yok sorma herhalde benım gecen hissettiğim kas seğirmesiydi bidaha olmadı artık olsun geç kalmadı mı kuzum bugun 19+1
canım sende yarında mı bak bakalım eğer gene hareket azsa git canım.

ayyy kuzum benım lohusalık depresyonunda mı suana kadar ona yakalanmayanı görmedim zaten merak etme canım az kaldı geçiccek.

canım bende kalp atışlarını 12.haftada duydum birkere dinletmiyorlar merak etme bebişe zararlıymış.görmek yeterli sen orda görmüşssündür pıpıt atıyor ..))) canım ben alttan muayene olmadım hiç ama çoğu doktor ilk3 ay hep alttan muayene ediyorlar.hiçbişeycik olmaz.iğne olayına bende bişey diyemıcem ama duydum iğne daha etkiliymiş.marla daha iyi cevap verir.
ben 12.haftaya kdr sadece folikasit içtim 12.haftada sadece elevit verdi 16.haftada sadece demir hapı.yanı canım genelde duymadım 12.haftaya kadar vitanemin verildiğini hiç duymadım.12den snra olmalı bence sen 12den snra başla .

aa canım neymış o vitamin bizede anlatttt

pink merak ettim o ilacı.adını yazsanda bende doktoruma bir danışsam.bu arada hamilelik nasıl gidiyo.sesin hiç çıkmıyo son günlerde....

Canim ilacın adi folio..her doktorun uyguladığı farklı oluyor gerci..mesela benim doktorum balık hapı önermedi kimisi öneriyor iste farklı farklı..aslında hep takipteyim ama is güç derken yazmaya fırsatım olmuyor canim.hamilelik iyi gidiyor haftaya kontrolum var onu bekliyorum iste..tepiklemeler arttı bazen cok aşağıda hissediyorum tepikleri korkuyorum o zamanlar( insallah hersey yolundadir.senin nasil geçiyor canim?[/QUOTE]

neler varmış cnm ilacın içinde bende sorarım doktoruma banada balık hapı vermedi ben yıyemıyorum deyınce zar zor verdi kilo yapıyor çocukta annede diye gerek görmemişti ben zorla aldım :))

canlar bide bişey varmış bebeğin eşi yukarı çıkması gerekiyormuş bu haftalarda çıkmassa ne olur nette pek araştırmak istemedim biliyorsunuz herşeyden etkileniyorum kötü bieşy olur etkilenmeyeyim diye size soruyorum sizlerin kaçıncı haftada çıktı yukarı.

ya pink ne güzel hareketler hızlanmış darısı başıma.

Canım bende senin bir eczacın ve deneyimli bir arkadaşın olarak öncelikle doktorunu tebrik ederim. İlk zamanlar kalp atımı duyulabilecek kadar güçlü olmuyor ki benim doktorumda hamileliğin hiçbir döneminde kalp atımlarını dinletme taraftarı değildi. Sebebi ise bebeğe ısı göndermesi. Ama özeldekiler dinletti hep bizde kibarlıktan diyemedik dinletmeyin diye (
İlaç konusunda da bende doktorunla aynı şekilde düşünüyorum. Ben progestanın çok yan etkisini gördüm. Sürekli uyku yapıyordu. Bir de o dönem folik asit vitamin takviyesi(elevit) kullanıyordum. Bir de üzerine günde üç kez progestan gelince her tarafım hap olmuştu ve psikolojimi bozuyordu. Zaten zor bir dönem oluyor ilk üç ay bir de o kadar ilaç içince iyice hasta gibi hissetmiştim kendimi. İş yerinde de kıyıda köşelerde uyuya kalıyordum rezaletti halim. O yüzden doktor bana proluton iğne yapalım dedi. Hem progestanın yan etkilerini görmemiş olursun hem de sürekli hap içmekten kurtulursun dedi. İki buçuk ay kadar bir süre bu iğneyi vuruldum. İlk zamanlar 5 güne bir sonra haftada bir kullandım. Benimde progestan ve proluton maceram lekelenmemle başlamıştı. Proluton depo etkisi gösteren bir ilaç. Yani bir defa vuruldun mu yavaş yavaş kana geçiyor ve bir süre boyunca kanda aynı seviyede kalıyor. Ama haplar aldıktan sonra kana geçiyor sonra metabolize oluyor ve vücuttan hemen atılıyor. O yüzden günde 2-3 kere içmek zorunda kalıyorsun. Bu ilaçlar etkili ama ciddi düşük olabilecek vakalarda daha lokal ve kuvvetli etkili olan crenon vajinal jel veriyorlar. Hap ve iğne vücutta metabolize olunca ilaç olarak değeri kalmıyor ki kana karışan herşey karaciğerde metabolize oluyor yani parçalanıyor. Ama crenon jel kana karışmıyor vajinadan uyguladığın için direk lokal etki gösteriyor. Bizim gibiler önlem amaçlı hapları ve iğneleri kullanabiliriz. Hatta sırf çalışıyorsun diye ya da hafif bir lekelenmen oldu hemen progesteron takviyesi yapılıyor bu tarz ilaçlarla. Amaç rahmi rahatlatarak gebeliğin devamına dışarıdan destek vermek.
Canım devletin ultrason cihazları çok iyi olmayabilir ama yetersiz kaldığında seni dışarıya yönlendirirler zaten ense kalınlığı ölçümünde falan. Canının yanması doktorun elinden kaynaklanan bir durum cihazdan değildir. Arkadaşlar hep demişler bende de 6. haftada vajinal bakmıştık, bir zararı olsa eminim bakmazlardı...
Çok uzun yazmışım son birkaç şey daha söyliyim. Proluton+ vitamin takviyesi başlayabilirsin. Benim yanlış hatırlamıyorsam kalp atımı görüldükten sonra TORCH denilen bir kan tahlili yapılmıştı. Toksoplazma, kızmamık falan onlara bakıyor, hemogramına ve kan şekerine bakılıyor. Çok kapsamlı bir tahlil, gebeliğin başlarında yapılıyor. Bununla beraber idrar testi de yapılıyor. Bir daha doktora gittiğinde bu tahlilleri sor ona mutlaka canım..

Canım ilaç konusunda folik asiti söylemeyi unutmuşum. İlk üç ay çok önemli folik asit. Vitamin komplekslerinin içinde de var folik asit ama ilk üç ay vitamin takviyesi almamıştım bende sanırım. Kendim başlamıştım ama sonra doktor bıraktırmıştı bana daha erken diye. 12. haftadan sonra yine başlamıştım. 21. haftada gene bıraktırdı bana vitamin takviyesini. Şimdi sadece demir hapı ve balık yağı kullanıyorum. Ya bir de doktorların yaklaşımları çok farklı olabiliyor ilaç konusunda. Bazen benim bile aklım karışıyor ne kullanıcam diye. İstanbula gitmeden 16 haftalıktım burdaki doktorum vitamin kompleksinin içinde demir var ekstradan almana gerek yok demişti. İstanbula gittik iki gün sonra ordaki doktor aa olur mu öyle şey onun içindeki demir yetmez ki, hemen demir takviyesine başla dedi. Vitamin+demir reçete etmişti... Bence vitamine 12. haftadan sonra başlayabilirsin ama folik asidi ihmal etme. İlaç konusunda da sadece bir doktora uymanı tavsiye ederim yoksa arada kalabilirsin...

Canım araştırmamakla en doğru kararı vermişsin. Ben araştırdım maalesef çok moralim bozulmuştu. Daha yukarı çıkacak o sen merak etme. Hiç boşuna kendini üzme. Eğer riskli bir durum olursa ayrıntılıda da çıkıyor zaten herşey. Eşinin yeri hakkında birşey söylemek için daha erken bu haftalar...

Ne güzel kalp atışını duymuşsun,kucağına alıcağın günlerde çabucak gelir allahın izniyle.benim doktorum crınone jel vermişti.marlanin dedigi ilaç bu olsa sanırım arkadaşım.bende bugün hayıt suyu buldum aldım bir şişe.4 te birini suyla karıştırıp içılecekmiş.günde 2 kez aç karnına.tadı çok acımı kimisi meyvesuyuyla karıştırıyomuş.

kızlar hepinize merhabalar uzun zamandır giremiyordum geçen hafta kanama yaşadım ve hastanede yatmak zorunda kaldım bir düşük tehlikesi atlattık yani anlayacağınız annemler başka şehirde oldukları için eltimde kalıyorum kendi evimde değilim saolsun o bakıyor bana bir süre yatmam gerekiyor, internetede daha yeni kendime geldim bi bakayım dedim dualarınızı eksik etmeyin kızlar hepinizi öpüyorum.

canım ben folibol değilde gynfenol kullanıyorum bu yeterli olur mu peki canım benim kan tahlilim idrar tahlilim hemogramım ve kanda pıhtılaşma bakıldı özelde idrarda enfeksiyon görüldü fakat doktor antibiyotik vermeyeceğim şu anda çünkü lekelenmen olduğu için bu sonucun böyle çıkması normal 15 gün sonra tekrarlayacağız ama ağrın sancın olursa gel dedi çok şükür öyle ağrım falan yok idrar yaparken yanma vardı ama geçti çok şükür bol su işe yarıyor yani, doktorun odasındaki ultrasonla baktı kendi dedi zaten bunda göremeyebiliriz göremezsek aşağıya ultrason odasına göndereceğim seni dedi ama gerek kalmadı çok şükür yanlız dün yorulmuşum belim flan kudurdu gece ağrıdan. şimdi devlet hastanesindeki doktor iğneyi 1 kere vurulacak dedi ve ayın 5inde çağırdı beni. özeldeki doktor kalp atımı için zaten haftaya cuma çağırdı zaten idrar tahlili yapacağım dedi ama senin dediğin torch tahlilini soracağım muhakkak canım çok teşekkür ederim ben bugün aile hekimime gider anlatır ve iğnemi olurum o zaman progstanıda bırakırım.

canım benim geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin dualarımız seninle canım. iyisin şimdi değil mi?

sağol canım benim valla ben tok karınla içtim aç karınla içemedim 4e biri değil yarı su yarı hayıt suyu bir çay bardağı günde 2 kez içtim. hadi bakalım bana oldu sanada şifa olsun inşallah.

evet canım herkes erken diyor vitamine olsun aldım ben dursun bakalım özeldeki doktorum ne diyecek haftaya, sende sıkma canını ve öyle ağır alışveriş falan yapma bak ben dün çok yürüdüm diye ağrım oldu dikkat et kendine

Canım şükürler olsun kalp atışlarını görmüşsün. Merak etme benimde doktorum özelde olmasına rağmen bebişim biraz büyüyüp kendine gelene kadar dinletmedi. Çok fazla ses dalgası vermek zorundayız daha çok minik, şöyle söyleyim kendi bebeğim olsada bu kadar küçükken dinletmezdim dedi. Ama biraz büyüyünce kendiliğinden dinletti ama 9 haftaya kadar bekledi. Aman sağlıklı olsunlarda zamanı gelince duyarız dimi? Pruloton depotu sormuşsun.Bana vermedi ben progestanı fitil şeklinde kullanıyorum daha etkili olur dedi.Ama dediğin iğneyi diğer topicteki düşük tehlikesi olan arkadaşlarımdan bazıları kulanıyor, düşük için oldukça etkiliymiş canım. Vitamin bana hamile kalmadan başlamıştı elevit hala devam ediyorum.

Son düzenleme:

sağol canım haftaya gidicem gerçi sorarım doktora ama bilmiş dicek .nerden duyuyorsun diyor bunları diyemiyorum ki kadınlar klubunden :)))))))

ahh canım çok geçmişler olsun allahım en kısa zamanda şifa versin sana bebişe.şimdi nasıl bebiş ne kadar yatcakmıssın cnm .dualarımız seninle canım benım.güzel haberler ver bize.

Canım, ne güzel hayırlı haberler almışsın , gözün aydın
kötü bişi sölememiş anladığım kadarıyla. sadece önlem olarak vermiş
eğer vaktin varsa bi kaç doktora daha danışabilirsin.muayne için
ilk zamanlar bebek çok küçük olduğu için tam anlamıyla bilgi vermio doktorlar
bende kendi doktorumdan memnun değildim bana hiç açıklama yapmamıştı.progestan verdi bunu kullan kanaman artarsa gel demişti
sabahında evde kendim düşük yapmıştım zaten.2 tane hap kullandım kullanmadım yani
bide bana haftaya gel bi daha bakarız kalp atışı varmı diye demişti.çok kafa karıştıroyor bazıları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…