Sen bu haftada 11 kilo aldıysan bana kesin diyet verilir( Ben en iyisi tıpış tıpış gideyim sevgili diyestisyenime ((
anladım canım tamam.yinede bir sorarım doktoruma..benimde iyi gidiyor çok şükür.bizim tekmelerde gayet iyi,insan tekme yediği için bu kadarmı mutlu olur.:))dün çok az hareket etmişti ama bugün iyi çok şkür..Canim ilacın adi folio..her doktorun uyguladığı farklı oluyor gerci..mesela benim doktorum balık hapı önermedi kimisi öneriyor iste farklı farklı..aslında hep takipteyim ama is güç derken yazmaya fırsatım olmuyor canim.hamilelik iyi gidiyor haftaya kontrolum var onu bekliyorum iste..tepiklemeler arttı bazen cok aşağıda hissediyorum tepikleri korkuyorum o zamanlar( insallah hersey yolundadir.senin nasil geçiyor canim?
bugün nehiri cerraha götürdük.göbeğinin daha uzunca bir süre düşmeye niyeti yokmuş.küçük bir operasyonla acısız bir şekilde aldılar.pazartesi kontrolü var neden düşmediğini araştıracaklar.immun sistemde problem olursa düşmeme durumu oluyormuş.sanırım ben depresyona giriyorum.çıldırmama ramak kaldı.inşallah bişey çıkmaz.o bir kenara bende hastalandım.sağ göğsüm mastit oluyor sanırım.damar düğümlenmesi gibi bişey.süt birikiyor sanırım.ateşli titremeli hastalık geçiriyorum.göğsüme el dayanmıyor.sağlık ocğında ebeye gösterdim.pazartesi cerraha gitmişken göstericem ona.çünkü antibiotik tedavisi yapılıyormuş.işe yaramazsa operasyonla kesik açıp içeriyi boşaltıyorlarmış.dokunsanz ağlıyacak durumdayım anlıyacağınız.annem gitti.kabus yaşamaya başladım resmen.ne olur dua edin bize.hamileliğimde sesim çıkmıyordu doğurdum.şikayet etmekten size hal hatır bile soramıyorum.
21 kilo aldım toplamda.doğum sonrası 4 kilosu gitmişti.enterasan şekilde 2. gün hastaneden çıkarken şişliklerim artmış.aradaki fark 3 kiloya yakındı.neyse şuanda 14 kilom gitti.7 kilom kaldı.bu gidişle sıfır bedenede düşerim ben.iştah falan kalmadı.5 kilo senin için çok değil.genelde ilk aylarda hızlı kilo artışı oluyor.
ayyy senin takvimini sevsinler.canım benim senin için o kadar seviniyorumki anlatamam.allah hayırlı ve sağlıklı doğumlar versin inşallah.
kızlar mı deyim anneler mi bilemedim sanırım çoğunuz anne olma şansını yakalamışsınız ne güzel benim iki tane düşüğüm bir tane dış gebeliğim oldu ve sağ tüpümü aldılar zaten pkos tedavisi görerek hamile kalmıştım iki yıllık evliyim çok istiyorum ama nasip işte olmayınca yapacak bşy yok:2: size sormak istediğim benm gibi olup hamile kalan var mı bide göğüslerim sırayla sancı yapıyo bir haftadr sağ yapıyodu bugün sola geçti yeni adet olmuştum anlamadım bşy var diye korkmaya başlıyorum neden olur ki başına böyle bşy gelen var mı cevaplarsanız sevinirim :2:
Cerolcum benim halim içler acısı ya, benimde psikolojim bozuldu artık. Bu hafta itibariyle toplam 10 kilo aldım. Yüzüm vücudum değil ama karnım 8 aylık hamile gibi şiş durumda ki henüz 5.5 aylığım. Dün bir arkadaşımızın dışarda iftar daveti vardı. Orda beni görenler doğum yakın heralde dediler hep bana. Bende yooo daha 3.5 ay var dedim çok şaşırdılar. Bugünde bir bebek mağazasına gittim neler var fiyatlar neler diye. Kadının biri yanıma geldi, pardon dedi bebeğiniz kız mı dedi. Bende yoo erkek dedim. Karnım yayvan duruyormuş halbuki bence gayet sivri. Kadın tahminlere devam etti 8 aylık hamilesiniz dimi dedi. Hayır dedim gene. Kadın 7 aylık kız bebeğe hamileymiş ve karnı benimkinden küçük ama vücut olarak benden yapılıydı. Ya benim karnıma neler oluyor böyle ben normal değil miyim acaba?? Yemin ediyorum kafayı yicem. Göbeğim benden 1 metre önden gidiyor. Bir hafta sonra bebeğin suyunun ölçümü yapılcak. İnşallah bir aksilik çıkmaz ya. Pazartesi hemen diyetisyene gidip hamile diyetine başlıcam. Böyle giderse benim sonum iyi değil(( Hamileyim diye herşeyi yemeyin, ben bundan baya bir sıkıntı çektim. Hamileliğin sonunu yatakta geçirmek istemiyorum ((
Selamün aleyküm kızlar. ben geldim. 16 temmuzda hastaneye yatışım yapıldı. kan tahlilleri, kalp ekg ,akciğer filmi çeildi sonra 17 temmuz sabah 8.30 da ameliyatım oldu. tiroid bezlerimi ve lenf bezlerimi aldılar.19 temmuz cuma günü de taburcu oldum. 4 gün kaldım hastanede.şuan konuşamıyorum.sesim pek çıkmıyor,yutkunmakda zorlanıyorum. birde boğazımda balgam oluştu boğazımda dikiş var öksüremiyorum bu sefer ağrı çekiyorum.bu balgam birde ne zaman kafamı yastığa koysam geliyor.bu nedenle uykuyıda unuttum.doktor hergün 3 litre sıvı tüketeceksin dedi. şuanda tiroid bezlerim olmadığı için dışarıdan ilaç almam lazım ama onuda vemiyorlar pataloji sonucunu bekliyorlar. 3 hafta sonra çıkar dediler. bu süre içinde tsh değerim yükselecekmiş daha sonra atom tedavisi yapılacak dediler.tsh değerim yükseleceği için sersem sersem aptal gibi dolaşacakmışım.şuanda zaten kafamı tutamıyorum. rabbim yardımcımız olsun. şuanda çok boynumu tutamıyorum.sonra tekrar yazamaya çalışırım.ameliyat olduğumu haber vermek için yazdım.allah razı olsun hepinizden,dualarınızla çok şükür daha iyiyim.hepinizi allaha emanet ediyorum.
Canim ben suan tam 11 kilo aldım( iki hafta once diyetisyene gittim şeker, tatlı,un,tuz,yagli yiyecekler..vs..daha bir suru seyi kesti (( iki haftadır uyguluyorum 1 kilo aldım sık sık ama az yiyorum.her 2-3 saatte bir ara ogun ceviz,sut,meyve falan yiyorum.bakalim kac kilo ile kapaticam:))Senin kilon gayet guzel sakin kafana takma:))
kızlar çok şükür iyim kanamam yok artık ama çok sık giremiyorum sizler ne alemdesiniz okuyamadım inşallah herkes iyidir hepiniziçok öpüyorum.
evet canım yaaa gitmeden yapayım dedim gelince hemen okudum zaten mercimek kadar yok daha ağırlığı :) toplamda 12 kilo diyorsun yani inşallah canım bende çok elverişliyim kiloya toplam 12 kiloyla bitirirsem zil takıp oynarım artık.ooooo takvimlerde yapılmış hayırlı olsun kuzum aa balık burcu mu geliyor duygusal şey.
canım biz kilo verelim derken hamile kaldı zaten.doktorum kiloya takılmıyor cnm.bende ilk 3 ay 2 kilo verdim aldım verdim aldım 3 ayda çok değişti benımde.şişklik oluyor ztn bide.bundan snra zaten kilo hızlı alınıyormuş.söyle en fazla bundan snra 7 kilo yanı toplamda 12 kilo süper olur ya
bugün nehiri cerraha götürdük.göbeğinin daha uzunca bir süre düşmeye niyeti yokmuş.küçük bir operasyonla acısız bir şekilde aldılar.pazartesi kontrolü var neden düşmediğini araştıracaklar.immun sistemde problem olursa düşmeme durumu oluyormuş.sanırım ben depresyona giriyorum.çıldırmama ramak kaldı.inşallah bişey çıkmaz.o bir kenara bende hastalandım.sağ göğsüm mastit oluyor sanırım.damar düğümlenmesi gibi bişey.süt birikiyor sanırım.ateşli titremeli hastalık geçiriyorum.göğsüme el dayanmıyor.sağlık ocğında ebeye gösterdim.pazartesi cerraha gitmişken göstericem ona.çünkü antibiotik tedavisi yapılıyormuş.işe yaramazsa operasyonla kesik açıp içeriyi boşaltıyorlarmış.dokunsanz ağlıyacak durumdayım anlıyacağınız.annem gitti.kabus yaşamaya başladım resmen.ne olur dua edin bize.hamileliğimde sesim çıkmıyordu doğurdum.şikayet etmekten size hal hatır bile soramıyorum.
21 kilo aldım toplamda.doğum sonrası 4 kilosu gitmişti.enterasan şekilde 2. gün hastaneden çıkarken şişliklerim artmış.aradaki fark 3 kiloya yakındı.neyse şuanda 14 kilom gitti.7 kilom kaldı.bu gidişle sıfır bedenede düşerim ben.iştah falan kalmadı.5 kilo senin için çok değil.genelde ilk aylarda hızlı kilo artışı oluyor.
ayyy senin takvimini sevsinler.canım benim senin için o kadar seviniyorumki anlatamam.allah hayırlı ve sağlıklı doğumlar versin inşallah.
Cerolcum benim halim içler acısı ya, benimde psikolojim bozuldu artık. Bu hafta itibariyle toplam 10 kilo aldım. Yüzüm vücudum değil ama karnım 8 aylık hamile gibi şiş durumda ki henüz 5.5 aylığım. Dün bir arkadaşımızın dışarda iftar daveti vardı. Orda beni görenler doğum yakın heralde dediler hep bana. Bende yooo daha 3.5 ay var dedim çok şaşırdılar. Bugünde bir bebek mağazasına gittim neler var fiyatlar neler diye. Kadının biri yanıma geldi, pardon dedi bebeğiniz kız mı dedi. Bende yoo erkek dedim. Karnım yayvan duruyormuş halbuki bence gayet sivri. Kadın tahminlere devam etti 8 aylık hamilesiniz dimi dedi. Hayır dedim gene. Kadın 7 aylık kız bebeğe hamileymiş ve karnı benimkinden küçük ama vücut olarak benden yapılıydı. Ya benim karnıma neler oluyor böyle ben normal değil miyim acaba?? Yemin ediyorum kafayı yicem. Göbeğim benden 1 metre önden gidiyor. Bir hafta sonra bebeğin suyunun ölçümü yapılcak. İnşallah bir aksilik çıkmaz ya. Pazartesi hemen diyetisyene gidip hamile diyetine başlıcam. Böyle giderse benim sonum iyi değil(( Hamileyim diye herşeyi yemeyin, ben bundan baya bir sıkıntı çektim. Hamileliğin sonunu yatakta geçirmek istemiyorum ((
Selamün aleyküm kızlar. ben geldim. 16 temmuzda hastaneye yatışım yapıldı. kan tahlilleri, kalp ekg ,akciğer filmi çeildi sonra 17 temmuz sabah 8.30 da ameliyatım oldu. tiroid bezlerimi ve lenf bezlerimi aldılar.19 temmuz cuma günü de taburcu oldum. 4 gün kaldım hastanede.şuan konuşamıyorum.sesim pek çıkmıyor,yutkunmakda zorlanıyorum. birde boğazımda balgam oluştu boğazımda dikiş var öksüremiyorum bu sefer ağrı çekiyorum.bu balgam birde ne zaman kafamı yastığa koysam geliyor.bu nedenle uykuyıda unuttum.doktor hergün 3 litre sıvı tüketeceksin dedi. şuanda tiroid bezlerim olmadığı için dışarıdan ilaç almam lazım ama onuda vemiyorlar pataloji sonucunu bekliyorlar. 3 hafta sonra çıkar dediler. bu süre içinde tsh değerim yükselecekmiş daha sonra atom tedavisi yapılacak dediler.tsh değerim yükseleceği için sersem sersem aptal gibi dolaşacakmışım.şuanda zaten kafamı tutamıyorum. rabbim yardımcımız olsun. şuanda çok boynumu tutamıyorum.sonra tekrar yazamaya çalışırım.ameliyat olduğumu haber vermek için yazdım.allah razı olsun hepinizden,dualarınızla çok şükür daha iyiyim.hepinizi allaha emanet ediyorum.
Karamcım takvimin hayırlı olsun canım, çok yakışmış :)) Kullandığın ilacın için folik asit var mı? Gynoferon diye bir ilaç var o da demir ilacı, folik asit yok içinde. Haftaya cuma doktora gittiğinde sorarsın canım...
kızlar canlar ne oluyor böyle üstümüzde bir nazar hepimizde ayrı sorunlar allahım daha buyuk sorunlar vermesin.
en kısa zamanda hepimiz iyi olalım.
ben iyiyim çok şükür maşallah.hatta 2 gündür pıt pıt hareketleri hissediyorum çok derinden de gelse vuruyor sıpam :))
defne karam şimdiden söylüyorum 19.haftanın sonlarında hissettim erken hissetmeyi beklemeyın ve telaş etmeyın
Ohhh maşallah tekmeler ufak ufak gelmeye başlamış bir tekme yiyelim diye bu kadarmı istekle beklenir dimi ya:) Gerçekten nazarmı değdi topiğimize. Herkes peş peşe hamile kaldı şükürler olsun ama ben kum döküyorum sizlerde ayrı sıkıntılar Rabbim yardımcımız olsun hepimiz iyi olalım inşallah...19 a daha çok ya daha o kadar bekliycez..Sağlıkla gelsinler inşallah.
i
Önceden en büyük isteğimiz sağlıkla hayırla hamile kalabilmekti. Ama hamile kaldıktan sonra da herşey bitmiyormuş. Hatta herşey daha yeni başlıyormuş gibi geliyor artık bana. Bugün diyetisyene gittim. Acaip bir diyetim var artık. O kadar çok şey var ki diyette, ilk başta bu kadar şeyi nasıl yicem dedim kendime. Ama iyice okuyunca aslında miktarların çok az çeşidin çok olduğunu farkettim. Mesela bir öğlen yemeği 2 köfte büyüklüğünde et, 4 kaşık sebze yemeği, 2 kaşık pilav yada makarna, yarım su bardağı kadar yoğurt ve 3 ince dilim kepek ekmek. Ama aralarda ara öğünler var toplamda 6 öğünüm var. Ve en acısı tatlı ve şekere dair hiçbirşey yok((
Kızlar bebek alışverişi yapıyorsanız e bebekte çok uyguna emzirme yastıkları, minderleri ve önlükleri var yeni düşmüş internete. Ben aldım bugün geldi kargoyla. Hepsi de çok güzel kaliteli ve çok ucuz. Ships baby de kampanya var. Prima bebek bezleri de 22 liraya düşmüş. Kargoyu bedavaya getirmek için bebek bezi de almıştım ama o da şimdi indirimde. Ben aldığımda 25 liraydı...
oooo hadi bakalım hayırlı olsun diyetin inşallah herşey istediğin gibi gider canım alışverişlerde başlamış ohh ne güzel bende sabırsızlanıyorum ama daha çok erken yaaaaa.
kızlar 2 gündür yazdıklarınıza alıntı yapıyorum.cevapları yazarken başlıyor bizim kız cırlamaya kalkıyorum bilgisayar başından.bugün hastaneye gittik göbeği iyileşme sürecindeymiş.çarşamba devlet hastanesine yönlendirdiler kan pıhtılaşma bağışıklık sistemi gibi şeylerin testi için.allahım inşallah iyi sonuçlar almamızı nasip eder.benim göğsümde iyileşme sürecindeymiş.antibiotik verdi doktor ama tekrar şiddetlenirse içi dedi.şimdilik ilacıda almıycam.hastaneden geldiğimizden bu yana yani saat 3 falandı bizim cadı gözünü kırpmadı.ağlamaktan kendinide benide helak etti.biraz sakinleştide babasına verdim.şimdide babasının kucağındayken bişeyler yazayım dedim.kusura bakmayın.alıntı yapamıyorum.selamet geçmiş olsun canım.allah şifa versin.atom tedavisi babam için kolaydı tek zor yanı diyet kısmıydı.inşallah sende kolayca atlatırsın bu zor günleri.allah tez zamanda şifa arkasındanda bebek nasip etsin sana canım.marla sanırım şekerin yüksek çıkmış diyet yaptığına göre yazılanları tam okuyamadımda.hamilelikte diyet zordur elbet ama neyseki yarıyı geçtin hamileliğinin.cerol sonunda duymuşsun pıt pıtları.görürsün sen daha sonraki aylarda o pıtpıtlar nasıl patpat olup canını yakıyor:)hepinizi öpüyorum.iyi geceler....
kızlar 2 gündür yazdıklarınıza alıntı yapıyorum.cevapları yazarken başlıyor bizim kız cırlamaya kalkıyorum bilgisayar başından.bugün hastaneye gittik göbeği iyileşme sürecindeymiş.çarşamba devlet hastanesine yönlendirdiler kan pıhtılaşma bağışıklık sistemi gibi şeylerin testi için.allahım inşallah iyi sonuçlar almamızı nasip eder.benim göğsümde iyileşme sürecindeymiş.antibiotik verdi doktor ama tekrar şiddetlenirse içi dedi.şimdilik ilacıda almıycam.hastaneden geldiğimizden bu yana yani saat 3 falandı bizim cadı gözünü kırpmadı.ağlamaktan kendinide benide helak etti.biraz sakinleştide babasına verdim.şimdide babasının kucağındayken bişeyler yazayım dedim.kusura bakmayın.alıntı yapamıyorum.selamet geçmiş olsun canım.allah şifa versin.atom tedavisi babam için kolaydı tek zor yanı diyet kısmıydı.inşallah sende kolayca atlatırsın bu zor günleri.allah tez zamanda şifa arkasındanda bebek nasip etsin sana canım.marla sanırım şekerin yüksek çıkmış diyet yaptığına göre yazılanları tam okuyamadımda.hamilelikte diyet zordur elbet ama neyseki yarıyı geçtin hamileliğinin.cerol sonunda duymuşsun pıt pıtları.görürsün sen daha sonraki aylarda o pıtpıtlar nasıl patpat olup canını yakıyor:)hepinizi öpüyorum.iyi geceler....
canım bende hamileliğin başlarında 2 defa kum geçirdim.ayrıca böbrekte taş var hala duruyo.arada sancıyooo..bol bol bol su iç..Allah iyilik versinOhhh maşallah tekmeler ufak ufak gelmeye başlamış bir tekme yiyelim diye bu kadarmı istekle beklenir dimi ya:) Gerçekten nazarmı değdi topiğimize. Herkes peş peşe hamile kaldı şükürler olsun ama ben kum döküyorum sizlerde ayrı sıkıntılar Rabbim yardımcımız olsun hepimiz iyi olalım inşallah...19 a daha çok ya daha o kadar bekliycez..Sağlıkla gelsinler inşallah.
i
aman da aman.nehir kızımızın annesi şikayete başlamış:))Allah bebeğinede sanada iyilik versin inş.aslında anne karnındaki günler en rahat günlerimiz.sonrada küçük bebeklik rahat.büyüdükçe yeni sorunlar çıkıyo:))ama bizim burda büyüklerin söylediği bir laf vardır:Allah şikayetinden geri koymasın!!kızlar 2 gündür yazdıklarınıza alıntı yapıyorum.cevapları yazarken başlıyor bizim kız cırlamaya kalkıyorum bilgisayar başından.bugün hastaneye gittik göbeği iyileşme sürecindeymiş.çarşamba devlet hastanesine yönlendirdiler kan pıhtılaşma bağışıklık sistemi gibi şeylerin testi için.allahım inşallah iyi sonuçlar almamızı nasip eder.benim göğsümde iyileşme sürecindeymiş.antibiotik verdi doktor ama tekrar şiddetlenirse içi dedi.şimdilik ilacıda almıycam.hastaneden geldiğimizden bu yana yani saat 3 falandı bizim cadı gözünü kırpmadı.ağlamaktan kendinide benide helak etti.biraz sakinleştide babasına verdim.şimdide babasının kucağındayken bişeyler yazayım dedim.kusura bakmayın.alıntı yapamıyorum.selamet geçmiş olsun canım.allah şifa versin.atom tedavisi babam için kolaydı tek zor yanı diyet kısmıydı.inşallah sende kolayca atlatırsın bu zor günleri.allah tez zamanda şifa arkasındanda bebek nasip etsin sana canım.marla sanırım şekerin yüksek çıkmış diyet yaptığına göre yazılanları tam okuyamadımda.hamilelikte diyet zordur elbet ama neyseki yarıyı geçtin hamileliğinin.cerol sonunda duymuşsun pıt pıtları.görürsün sen daha sonraki aylarda o pıtpıtlar nasıl patpat olup canını yakıyor:)hepinizi öpüyorum.iyi geceler....
ayyy bu halde ev değiştireceksin şimdi neyse canım yaa belki de daha hayırlı olur yeni evin abimin eşi 8 aylık hamileydi ev taşınırken birden sancılandı onu hastaneye doğuma aldılar halamlarda evi taşıdı o bebeğiyle beraber girdi yeni evine yani neler oluyor sen dertlenme hayırlısı neyse o olsun.SELAMET:çok çok geçmiş olsun.şu mübarek günler hürmetine rabbim şafi ismiyle şifa nasip eylesin inş.sonrada bize bebek müjdeleri ver inş...
canım bende hamileliğin başlarında 2 defa kum geçirdim.ayrıca böbrekte taş var hala duruyo.arada sancıyooo..bol bol bol su iç..Allah iyilik versin
aman da aman.nehir kızımızın annesi şikayete başlamış:))Allah bebeğinede sanada iyilik versin inş.aslında anne karnındaki günler en rahat günlerimiz.sonrada küçük bebeklik rahat.büyüdükçe yeni sorunlar çıkıyo:))ama bizim burda büyüklerin söylediği bir laf vardır:Allah şikayetinden geri koymasın!!
kızlar benimde ev sahibim geldi.bizi evden çıkarıyo.kurban bayramına kadar müsade diyo.kurban bayramında doğum yapıcam diyorum.daha çok zaman var diyooo..canım sıkkın.şu halimde nasıl ev taşıyacaksam.İnşallah hepimiz ev sahibi oluruzda.....
ayy ccanım benım iyileşin anneli kızlı sıkıntı yaşadınız kıyamam sıze.inşallah iyice iyi olursunuz hemencecik .
hayatım pıt pıtlar artık derinden değil oldukça hissedilir hatta gece wc ye kalktığımda uykuya dalmam zor oluyor pıt pıtlardan ama çok keyıflı onu hissetmek ama kasıklarımda hissediyorum göbek bölgesinde arada hissediyorum bu yukarıda değil demek mi acaba
gerçi bugun 1ay sonrasında bebişimi görme günümüz doktora sorucam aşağıda mı yukarıda mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?