benimde dış gebelikten sonra sağ tüpüm alınmıştı ama şükürler olsun iki kere hamile kaldım ama malesef 15 gün önc eoğlum karnımdayken öldü kısmet olmadı olur inşllah seninde
İlk zamanlar ben haftada 2-3 kez falan hissediyordum hergün değildi. Sonradan sıklaşıyor. Sormayın benimde başıma neler geldi. Evimi güvercin biti bastı. En üst kattayım ve mutfağımın havalandırma deliklerinden birine güvercin yuva yapmıştı. Balkondakiler gitti diye sevinirken delikteki güvercin bitli çıkmasın mı. Deliğin her yerinden mutfağımın içine gelmişler. O kadar ufaklar ki bende maalesef geç farkettim malum işten eve gelince de mutfakla falan çok ilgilenemiyordum. Sinek ilaçları, çamaşır suları kar etmedi. Güvercin gitti deliği tıkadım etrafına da bant yapıştırdım, biter sandım. Gene aynı bitler duvardan aktılar. Hemde perdelerime kornişte hep yuva yapmışlar. Baktım hala aynı, sinirimden oturdum ağladım. İnternette ne kadar bulabildiğim ilaçlama firması varsa aradım. Hemen ertesi sabaha tüm evi ilaçlattım. Artık banyodan bile çıkıyorlardı. Bitler üzerimde yürüyordu, en son gün oturduğum yerden 8-10 tane öldürdüm üzerimden. Birde hayvan kan emiyor. Duvarlarım hep kan. Ayrıca kollarımda bacaklarımda hep yaralar oldu. Bebeğe enfeksiyon geçiririm diye ödüm koptu. Neyseki ilaçlama sayesinde hepsinden kurtuldum şükürler olsun. Hayatımda böyle birşey görmedim ben. Bu hafta mahvoldum anlayacağınız. İlaç çok kuvvetli birşeymiş etkisi bir ay sürüyormuş. Bugün evi temizlettim, ilaç sıkılan yerleri özellikle sildirmedim. Pencerelerin çerçevelerini duvarları falan. Bütün mutfağı baştan aşağıya döktüm herşeyi yıkayıp duruladım. Ama bendeki yorgunluğu tarif edemem. Ayaklarımın altını hissetmiyordum bir ara. Ve bebişim hiç oynamadı tabi ki bu yorgunluğa. Bende kadınlar gittikten sonra hemen birşeyler yedim uzandım. Ancak o zaman hissedebildim. Temizlik yapacaksanız mutlaka birilerini tutun tek başınıza girişmeyin. Çok yorucu oluyor. Artık eski performans kalmıyor ilerleyen zamanlarda. Daha bir ay önce bir solukta çıktığım merdivenleri şimdi çıkarken son merdivenlerde bacaklarımın tutmadığını hissediyorum...
Karam sen özellikle dikkat et, çünkü ilk üç ay bebeğimin yerleşimi için çok önemli. Bebek iyice yerleştikten sonra biraz daha hareketlenebilirsin. Ama bir süre sonra vücudun zaten seni engellemeye başlıyor. Alınan kilolar ve hormonların etkisiyle daha çabuk yoruluyorsun. Allah hepimize hayırlı sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip etsin....
canım benim yaaa valla okuyunca tüylerim ürperdi yaaa geçen sene bende pirelerle uğraşmıştım evde yıkanmayan silinmeyen hiç birşey kalmamıştı aman aman bir de bu durumda tahmin edemiyorum seni ama çok şükür kurtulmuşsun çok dikkat et kendine bir ay sonra muhakkak tekrar ilaçlat canım nerden çıktıkları belli olmuyor çünkü valla üzüldüm yaaa inşallah bitmiş geçmiştir sen de çok ilaçlarla haşır neşir olma sen yapmasaydın keşke temizliği canım yaa, şimdi yat dinlen üzme kuzumuzu, ben iyiyim çok çükür bazen yumurtalama zamanımdaki gibi incecik bi sızı hissediyorum herhelde normal bu değil mi?
çünkü hala hamile kalamadım pko varsağ tüpüm gitti ve çok çabalıyorum uğraşıyorum allahıma yalvarıyorum bana da bi evlat nasip etsin diye 5 gün önce 3. ve son aşılamam yapıldı buda olmazsa tüp bebek rabbim bana sabır versin
allah rızası için dua edin bu ayın hürmetine bana da sağlıklı evlatlar nasip etsin
kızlarr yaa bugün direksiyon sınavım vardı iyi de geçti bir tek ilk kalkarken arabayı stop ettirdim sonuç 53 oldu inanamadım yaaaa çok moralim bozuk acaba hamile olduğum için mi bu kadar üzüldüm ağlayasım geliyor sinirden nasıl 53 olur yaaa haftaya telafi sınavı varmış pazartesi neyi yanlış yaptım diye konuşmaya gideceğiz olmadı bu hafta özel ders alayım diyorum.
Canım inşallah aşılaman hayırlısıyla tutar. Allahtan her zaman hayırlısını isteyelim. Bende de pko var. Dışardan ilaç desteği almadığım sürece ovulasyonum olmuyordu. 3. denemede doktor ilaç etki etmemiş hiç yumurtan yok bu ay boş geçicek; adet ol gel seni ameliyat edicez dedi. Ama ben o ay hamile kaldım şu an karnımdaki bebeğe. Bana göre her gebelik bir mucize ve hayırlısıyla inşallah isteyen herkesin başına gelir. Eğer ki benimde tutmasaydı ameliyattan sonra aşılama vardı sonra tüp bebek. Ben allahtan hiç bebek dilemedim her zaman hayırlısı ne ise onu diledim ve bu hamilelik gerçekleşti. İnşallah senin hakkında da hayırlısı olsun, allah ne evladı aratsın ne de onunla sınasın bizleri...
inş bitanem bu aşılamam son olur allahın ziniyle o sitese neler olmaz ki sabretmeyi öğreniyoruz bi yanda da dediğin gibi geç olsun da hayırlısı olsunbenim de aynen canm ilaç takviyesi olmadan yumurtam büyüyüp çatlayamıyor vardır bi zamanı bi hikmeti işte olmazsa da herşey Allahtan şansımı tüp bebekte denerim
senin adına çok sevindim canım çok şükür bebeğine kavuşmana az kalmış rabbim kucağına aldığın günleri de göstersin inşş darısı benim ve bütün isteyenlerin başına olur inşş canım
Canim ben de akinti oluyordu biraz daha sivi seklinde belki senin de oyle olmus olabilir.tuvaletini kaçırsan hissedersin bence.ama kafan takılıyorsa doktorunu arayıp sor canim.ya kizlar bisry sorucam size gecmisi okuyamadim telden yaziuorum misafirlikteyim 1haftadir hemen hemen hergun ic camasirimda findik ceviz buyuklugunde islaklik oluyor sizce tuvaletimimi kaciriyorum yoksa su sizintisi olmasin oyle bisr
ey okudum aralik annerinde bilginiz var mi.
Canim ben de akinti oluyordu biraz daha sivi seklinde belki senin de oyle olmus olabilir.tuvaletini kaçırsan hissedersin bence.ama kafan takılıyorsa doktorunu arayıp sor canim.
bilmiyorum kı canım akıntı yok bende hiç olmadı en basından beri bu çok sıvı birsey yuvarlak ve iç çamaşırında leke birakıo kuruyunca bile leke kalıo.akıntı ve idrar leke bırakır ama amniosıvı leke birakır mı onu bilmiyorum ama bir arkdaşım bunun çok zor bir ihtimal sıvı kacağı olması dedi biraz rahatladım.doktora sorarsam alttan muayene etmesi gerekecek bende bunu istemiyorum ancak öyle anlaşılırmış kaçak var mı diye.öyle bir durum olsa zaten doktor sıvın az derdi diye duşunuyorum.
biraz daha takip edicem gene devam ederse giderim doktora canım.
marla sen ne dersin bu duruma canım.
İlk zamanlar ben haftada 2-3 kez falan hissediyordum hergün değildi. Sonradan sıklaşıyor. Sormayın benimde başıma neler geldi. Evimi güvercin biti bastı. En üst kattayım ve mutfağımın havalandırma deliklerinden birine güvercin yuva yapmıştı. Balkondakiler gitti diye sevinirken delikteki güvercin bitli çıkmasın mı. Deliğin her yerinden mutfağımın içine gelmişler. O kadar ufaklar ki bende maalesef geç farkettim malum işten eve gelince de mutfakla falan çok ilgilenemiyordum. Sinek ilaçları, çamaşır suları kar etmedi. Güvercin gitti deliği tıkadım etrafına da bant yapıştırdım, biter sandım. Gene aynı bitler duvardan aktılar. Hemde perdelerime kornişte hep yuva yapmışlar. Baktım hala aynı, sinirimden oturdum ağladım. İnternette ne kadar bulabildiğim ilaçlama firması varsa aradım. Hemen ertesi sabaha tüm evi ilaçlattım. Artık banyodan bile çıkıyorlardı. Bitler üzerimde yürüyordu, en son gün oturduğum yerden 8-10 tane öldürdüm üzerimden. Birde hayvan kan emiyor. Duvarlarım hep kan. Ayrıca kollarımda bacaklarımda hep yaralar oldu. Bebeğe enfeksiyon geçiririm diye ödüm koptu. Neyseki ilaçlama sayesinde hepsinden kurtuldum şükürler olsun. Hayatımda böyle birşey görmedim ben. Bu hafta mahvoldum anlayacağınız. İlaç çok kuvvetli birşeymiş etkisi bir ay sürüyormuş. Bugün evi temizlettim, ilaç sıkılan yerleri özellikle sildirmedim. Pencerelerin çerçevelerini duvarları falan. Bütün mutfağı baştan aşağıya döktüm herşeyi yıkayıp duruladım. Ama bendeki yorgunluğu tarif edemem. Ayaklarımın altını hissetmiyordum bir ara. Ve bebişim hiç oynamadı tabi ki bu yorgunluğa. Bende kadınlar gittikten sonra hemen birşeyler yedim uzandım. Ancak o zaman hissedebildim. Temizlik yapacaksanız mutlaka birilerini tutun tek başınıza girişmeyin. Çok yorucu oluyor. Artık eski performans kalmıyor ilerleyen zamanlarda. Daha bir ay önce bir solukta çıktığım merdivenleri şimdi çıkarken son merdivenlerde bacaklarımın tutmadığını hissediyorum...
Karam sen özellikle dikkat et, çünkü ilk üç ay bebeğimin yerleşimi için çok önemli. Bebek iyice yerleştikten sonra biraz daha hareketlenebilirsin. Ama bir süre sonra vücudun zaten seni engellemeye başlıyor. Alınan kilolar ve hormonların etkisiyle daha çabuk yoruluyorsun. Allah hepimize hayırlı sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip etsin....
çünkü hala hamile kalamadım pko varsağ tüpüm gitti ve çok çabalıyorum uğraşıyorum allahıma yalvarıyorum bana da bi evlat nasip etsin diye 5 gün önce 3. ve son aşılamam yapıldı buda olmazsa tüp bebek rabbim bana sabır versin
allah rızası için dua edin bu ayın hürmetine bana da sağlıklı evlatlar nasip etsin
kızlarr yaa bugün direksiyon sınavım vardı iyi de geçti bir tek ilk kalkarken arabayı stop ettirdim sonuç 53 oldu inanamadım yaaaa çok moralim bozuk acaba hamile olduğum için mi bu kadar üzüldüm ağlayasım geliyor sinirden nasıl 53 olur yaaa haftaya telafi sınavı varmış pazartesi neyi yanlış yaptım diye konuşmaya gideceğiz olmadı bu hafta özel ders alayım diyorum.
Canım o dediğin tarz akıntı bende sürekli var. Zaten akıntı olması normal. Senin haftalarındayken idrar kaçırdığımı da farketmiştim. Özellikle hapşırırken bariz bir şekilde hissediyordum. Rahim tam idrar torbasının üzerinde ve sürekli baskı yapıyor ondan dolayı da kaçırma olayı olabiliyor bazen farkedemeyebilirsin de. Ama bir de şu var ki sıcak yaz günlerinde terleme olayı da çok olur. Zaten kan hacmimiz artmış, vücutta ısınınca insanın her yeri terliyor. Ben kuru iklimi olan bir yerde yaşamama rağmen genelde ıslak dolaşıyorum. Hem amniyon sıvı kaçağı olsa öyle fındık ceviz büyüklüğünde olmaz sanıyorum daha çok olurdu. Yani anormal birşey olduğunu hissederdin. Bence sor doktoruna da, muayene edeceğini hele de alttan muayene edeceğini hiç sanmıyorum kanama olmadıktan sonra. Sen içini ferah tut canım. Bu tür akıntılar gayet normal. Yalnızca akıntı kokulu renkli olmasın yeter. Açık sarı, beyaz olabilir. Günlük ped kullan bence çok rahat edersin...
Canım o dediğin tarz akıntı bende sürekli var. Zaten akıntı olması normal. Senin haftalarındayken idrar kaçırdığımı da farketmiştim. Özellikle hapşırırken bariz bir şekilde hissediyordum. Rahim tam idrar torbasının üzerinde ve sürekli baskı yapıyor ondan dolayı da kaçırma olayı olabiliyor bazen farkedemeyebilirsin de. Ama bir de şu var ki sıcak yaz günlerinde terleme olayı da çok olur. Zaten kan hacmimiz artmış, vücutta ısınınca insanın her yeri terliyor. Ben kuru iklimi olan bir yerde yaşamama rağmen genelde ıslak dolaşıyorum. Hem amniyon sıvı kaçağı olsa öyle fındık ceviz büyüklüğünde olmaz sanıyorum daha çok olurdu. Yani anormal birşey olduğunu hissederdin. Bence sor doktoruna da, muayene edeceğini hele de alttan muayene edeceğini hiç sanmıyorum kanama olmadıktan sonra. Sen içini ferah tut canım. Bu tür akıntılar gayet normal. Yalnızca akıntı kokulu renkli olmasın yeter. Açık sarı, beyaz olabilir. Günlük ped kullan bence çok rahat edersin...
ahh canım benımm kıyamam sana o göbişinle nelerle uğraştın sen öyle offff seni okurken ben kasındım çok sinir bozucu bir durum bide kan emmeleri .allaha sukur kurtulmuşsun bidaha göstermesin amannnn.çok geçmiş olsun.
eşinde yokmuş yanız başına benım kadar demişssin canım ama ben tam 4 aydır eşimi görmüyorum ilk kez bu kdr uzun oldu eskiden en fazla oda bir kere 2 ay olmuştu onda nasıl kötü olmuştum bu zaman daha kötü hem hamilelik olması 2 katı duygusalık sorma canım eylülde gelir diye bekliyorduk sanırım ekıme kaldı ınsallah daha uzamaz ama suc bende cok buyuk konuştum hamilyeken yanımda olucan olmassan yapmam dedim :)) neyse hepimiz ssağlıklı olalımda birkaç ay idare edicez bebiş için yapıcak bişey yok zaten eşimde bebek olmasa bırakır gelirdim diyo.
allahım sana en kısa zamanda sağlıkla hayırlısıyla bebişler versin
canım hıç bir zaman umudunu kaybetme olur mu çünkü allahım ne zaman vermek isterse sana verecek sen sadece bir sure kafandan at bakalım burda birçoğumuzz kafamızdan bu duşunceyı uzaklaştırdımız ay hamile kaldık.
ama bu seferde olmassa allah sukur ki çareler var hiç üzülme.
ayy kuzum benım ben inanıyorum kı sen telafiden 100 alır gelirsin.stop ettirmek zaten en kötüsü onu yaptın mı geçmek zor.
bol bol dur kalk çalış canım.
canım akıntı gibi değildi ama sulu katı bişey değil.
inşallah dediğin gibidir ama sizler yazdıkça daha rahatladım gitti o duşunce bide idrarda olabılır bende oksururken hapşururken kaçırıyorum belkide öyle bişey oldu hatırlamıyorum.
uconnnnnnnnnn bebişim neredesin nehir gelinim napıyor göbişi nasıl gaz durumu ne durumda.
senin göğsün nasıl oldu
Canım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm. İnşallah nehirin bir sıkıntısı yoktur. Günde 2-3 saatlik uykuyu hayal edemiyorum. Bir günüm öyle geçse ertesi güne yıkılırım heralde. Annelik güzel olduğu kadar da zor bir durum anlaşılıyor ki. Allah sabırlar versin canım. İnşallah tez zamanda bir düzene girersiniz. Dualarımız seninle canım...selam kızlar...
bu aralar bilgisayarı bile açamıyorum.açsamda yazdıklarınızı okurken cevap bile yazamadan kapatmak zorunda kalıyorum.
nehir hiç umduğum gibi bir bebek olmadı:)rahat bir hamilelik kolay bir doğum geçirdim bebeğimde sakin olur derken bizimki çok fana cazgır çıktı.istediğini yaptırmak için basıyor çığlığı.ben hayatımda bu kadar emme dürtüsü olan bu kadar aç bir bebek görmedim.emiyor emiyor saatte yarım saatte 15 dk bir emiyor:) hazımsızlık yaşıyor kusuyor tekrar emiyor falan derken kısır bir döngünün içinde buluyorum kendimi.çok emdiği için çok süt getiriyor o yüzden göğüslerim fena.sağ göğsüm iyileşti,sol şişti bu sefer.pompayla çekiyorum boşaltıyorum sıcak banyo masaj falan idare ediyoruz.gece ateşim 38lere kadar çıkıyor.şu bir ayda kaç yaş yaşlandım acaba:)gelelim nehirin göbeğine.hala ama hala iyileşmedi.söyledim mi bilmiyorumcerrah göbeği küçük bir operasyonla almıştı ama altında bir tabaka halinde hala bir kısım düşmedi bu seferde gümüş nitrat çubuğu ile göbeği yaktı(acısız bir olay)bizimde evde yapmamızı istedi.günde 2 kere yakıyoruz.perşembe doktora gidicez ama akıntı hala devam ediyor pek iyileşeceğe benzemiyor.bizi küçük bir ameliyat bekliyor olabilir.hadi bunlar neysede bu iyileşmemenin altında bir sebep yatabilir dedi ve bağışıklık testlerini kesinlikle yaptırmamız gerektiğini söyledi.geçen hafta vakıf guraba bugün halkalıda bir hastaneye gittik.yarın çapaya gidicez.gerekli görürlerse tahlil vericez ve normal kan tahlili gibi değilmiş bu tahliller.tüp tüp kan vermeyi gerektiriyormuş.el kadar çocuktan nasıl o kadar kan çıkar bilmem.hadi bunlarda neyse sağlıklı olsunda gerisi boş.kızımın tırnağına gelecek bir sıkıntı benim içimi yakar ki allahım böyle hastalıklar vermesin.annelik inaanılmazz güzel olduğu gibi inanılmaz korku vernde bir duyguymuş.ben bitti o başladı hayatımda.o emerken gözlerimin içine bakışı dünyalara değer benim için.allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırsın kimseyi evlat hasretiyle yakmasın inşallah.neyse bu cümleleri yazarken bile gözlerim doluyor.günlerdir ağlıyorum stresten.nerdeyse eski kiloma dönücem.anlıyacağınız lohusa depresyonuna girdim sanırım.hatta dibine bile vurmuş olabilirim.ama emzirdiğim için ilaç alamıyorum.geceleri uyuyamıyorum günde 2-3 saat uykuyla geçiriyorum günümü.dua edin kızlar lütfen herşey yolunda çıksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?