Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

canım insan kolayla yıkılmıyor anne olunca.normalde hastalanır insan bu kadar sıkıntı yorgunluk uykusuzluğa ama insanın evladı söz konusu olunca çok daha güçlü oluyormuş onu anladım.ilk günden itibaren ne ameliyat acısı zoruma gitti nede uykusuzluk.o iyi olsunda bugünler en fazla bikaç ay sürer sonra normale döner yaşantımız.

Canım ben hiç B12 baktırmadım pek bir fikrim yok. Eğer yediklerinden yeterince vitamin alamıyorsan ya uygun bir diyete geçmelisin ya da vitamin takviyesi alman gerekir gibi görünüyor. Diyet derken alman gereken vitaminleri içeren besinlerden oluşan bir yemek düzenini kasdediyorum. Bence doktorunla konuşup bu duruma bir ayar çekebilirsin. Ben eleviti bırakalı çok oldu. Hergün meyve sebze bir şekilde tüketmeye çalışıyorum. Süt içiyorum mutlaka. Taze süt alıp kaynatıyorum tadı inanılmaz güzel. Sütü severdim ama bir kere daha sevdirdi sütü bana. Bende ferrum fort ve balık yağından başka birşey kullanmıyorum şu an. Ama gerekli vitaminleri almak önemli canım. B12 en çok et süt yumurta peynirde varmış. Bunlar zaten protein için hep tükettiğimiz şeyler. Yeme düzenin nasıl? Olmazsa doktorunla konuşup vitamin takviyesine başlarsın gene. Ama bende vitaminin besinlerle alınması taraftarıyım bir sorun olmadıkça...

Son düzenleme:

ahh be canım neler yaşadın sen böyle kıyamam nehire .ufacık canınyla kan mı verıcek bide.
allahım en kısa zamanda sıkıntılarınızı atmanıza yardımcı olsun.
nehiriminde tahlil sonuçları temiz çıkıcak .o çok sevdi göbeğini gidince üzüldü ondan iyileşmedi annesi hiçbişeyi yok bizim kızımızın maşallah nazarlardan korusun.
sanada güç versin rabbim zor 2-3 saat uyumak olmaz nasıl dayanaıyorsun helal olsun be canım benım.

ya canım sorma ben tam bir et oburumdur 1 haftadır köfte et etli yemek yedim buna rağmen az cıktı ınanamıyorum.en iyisi doktoruma sorayım bakalım eleviti benden 16.haftada kesti

boşuna cennet annelerin ayaklarına serilmiyor demek ki canım benim hepsi geçecek valla benimde gözlerim doldu okurken hiç kıyamam ben size peki annen nasıl oldu geçti mi zonası? yarın güzel haberlerle dönersin inşallah dualarımız seninle.

Son düzenleme:

Aramıza hoşgeldin hasretim.seni çok iyi anlıyorum evlat için gözümden akıttığım yaşları dilimden dökülen duaları gecenin bir yarısı uyanıp yataktan hıçkıra hıçkıra balkonda ağlamalarımı allah biliyo.içimde bir kor bir ateş var beni yakan bir hasret var.ben korunmadıgım halde olmadı bebeğimiz.sebepsiz infertilite dediler.klomenle aşılama yaptılar geçen sene eylülde tutmadı.ekimde tamamen umudumu yitirmiş bebek düşüncesini kafamdan atmışken hamile kalmışım öğrendiğimde 6 haftamdaydım 2gün rüya hatta kabus gibiydi.rüya olan hamile olmam kabusumda yavrumu kaybetmemdi.iç kanamayla ameliyata alındım.şimdiye 15 günlük doğmuş olcaktı yavrum.haziranda aşılama yaptırdım geçen ay bu sefer gonal f kullandım.sag tüpümü iyi görmedi doktorum amelıyatlı tarafımı.3 hakkım vardı.bir gitti 2 kaldı.onlarda olmazsa tüp bebek diye not düştü dosyama.seni en iyi ben anlarım arkadaşım.allah bizimde dualarımızı kabul eder inşallah.saglıklı sıhhatlı olsun ben bir tek evlada razıyım yeter ki nasipte olsun.bu gözler ölmeden evlat görsün ellerim o melek ellerini tutsun cennet kokan tenini koklayayım saatlerce isterse beni hiç uyutmasın isterse yaramaz olsun yeter ki yüce rabbim bizlerinde hanesine evladi nasip etsin arkadaşım..

kızlar bugun gene iç çamaşırımda ıslaklık vardı doktoru aradım gel dedi .daha doğum yapmadan doğumhaneyide gördüm buarada korkunç bir yer değilmiş :)) ebe bana turnosol kağıdı verdi ped gibi koydum altıma su mu akıntı mı belli olur dedi 30 dk yuru hareket et dedi tabi o 30 dk tahmin edersiniz stres içinde neyseki bişey olmadı allah korusun su olsaydı mavi renk alırmış aklınızda olsun.sonra doktorum ultrasonda suyuma baktı sorun yok fitil verdi kullanmasam dedim akıntı iyi değildir doğum sonrası bebeğin göz kanal tıkanıklığına sebep verebilir zararı yok kullan dedi zaten 3 taneymış kullanıcam.b12 eksikliğim içinde benexol verdi.iyi oldu içim rahatladı kızlar.

uconn ne oldu nehırın sonuçları cnm

kızlar tahlil sonuçlarımız çıktı.bağışıklık sistemi hastalıklarına bakılmıştı.herşey normal çıktı çok şükür.doktor göbeği alkolle çok temiz tuttuğumuz için bakterilerden uzak tutmuşsunuz o yüzden düşmemiş dedi.geriye bir kan pıhtılaşma kaldı onada eğer isterseniz baktırın dedi doktor.bebeğime kıyamıyorumda minicik vücudundan tüp tüp kan almalarına.eğer kan pıhtılaşmama sorunu olsaydı topuk kanı alınırken kan durmadığı için hastalık daha ilk günlerde kendini gösteriyormuş.biz 2 kere topuk kanı verdik.çok şükür öyle bir sorun yaşamadık.neyse önemli olan testi atlattık ya üstümden tonlarca yük kalktı.cerol dediğin gibi pek sevdi bizimki göbeğini.ilerde bu günleri hatırladıkça poposuna poposuna vurucam bu kızın ben.karam canım annem iyileşti baya hafif atlaattı hastalığı.o yüzden döndüğüne pişman oldu.siz siz olun kırkınız çıkana kadar yanınızda illaki birileri kalsın.ben daha 20 günlükken başbaşa kaldım kızımla daha kendim bile tam iyileşememişken.dün gece yine şişti sağ göğsüm yine ateşlendim ama inanın doktora bile gidecek zamanım kalmadı bugün.eşim bebeği avutamıyor.annem olsa yanımda sütümü sağıp gider gelirdim 1 saatte hastaneye.neyse öyle böyle zaman geçiyor.kızımın kırkının çıkmasına 6 gün kaldı.ondan sonra atıcam onuda kendimide sokaklara:)

sabretmeyi alışmayı öğrendim canım inasanların acıyan gözlerle baklamaları daha yok mu demeleri dr numaraları vermelerini olur üzülme tıp çok ilerledi olmazsa tüp bebek yaptırırsınız demelerine çok ama çok alıştım elden hiç bişey gelmiyor işte annem benim üzüntümden sinir hastası oldu her memleket gittiğim de daha hoş geldin demeden daha bebk yok mu demeleri artık katlanılcak gibi değil ben unutmaya çalıştıkça birileri hep hatırlıatıyo sağolsun çünkü ne bilsin ne çektiğimi neler yaşadığımı ne umutlar beklediğimi asla anlayamazlar canım
inşş dediğin gibi bu günlerim de geçecek rabbim sabrını veriyo derdi veren o dermanımı da inş tez zaman da verir canım
ben her gün Meryem suresini okuyorum canım allahımı zikrediyorum tesbihler çekiyorum rabbim görsün rabbim duysun artık diyecek başka bişey yok

seni o kadar iyi anlıyorum iyi anlıyorum canım diyecek tek şey sabır arkadaşım sabır

ohhh çok sevindim canım benim .annesi çok temiz bakmış :))
canım gecen arkadaşım anlattı meltem hnma doğum yapan arkadaşım göğsü çok şişmiş top top olmuş ateşlenmiş sitma tutmuş buharlı tencereye üstüne çarşaf almış tutmuş butun iltihap kanlı akmış süt sıtması mı öyle bişey deniyormuş hatta banada aklında olsun böyle bişey olursa diye anlattı sende yap istersen buharın zararı olmaz cunku.

ne kadar düşüncesiz insanlar ya .bu kız sorucaz ama uzulur mu diye hiç düşünmuyrlar zaten hamile olsan sen bayıla bayıla söylıcen .
bizde dış gebelikten snra 1 sene korunduk zaten benım eşim kaptan 1 senenın 4-5 ayı yoktu diğer zamanlarda ben korktum halaam hamile kaldığım ay bana demez mı durup dururken ''inşallah sizede vericek hiç üzülme elbet olur annene sor bak annelerinde ilk 1sene olmamıştı vs'' annemler ilk sene korunmuşlar ilk sene gezelim sonra yapalım demişler.bana hiç hala bız korunuyoruz dememe fırsat bile bırakmadı acıyan sözlerle ifadelerle ki halamı çok severim onun söylemesi bile gücüme gitmişti sana herkes soruyor sende acık acık söylesen siz böyle soruyorsunuz ama ben üzülürmüyum dusunuyormusunuz sormayın olursa ben söylerim ztn öyle desen ben bir arkdaşıma olursa söylerim zırt pırt sorma diye terlemıştım mesela işe yaradı inadına ona olduktan 3 ay snra söyledim :)))

ya bitanem insanları kırmaktan terslemekten nefret ederim ama bi yerden sonra katlanılmaz hale geliyor dediğin gibi zaten olsa paşa paşa söylerim göğsümü gere gere açıklarım aynen senin halan gibi benim de halam daha dr gitmeyemişi keşke olsa zamanla olurmuş ben istemezmiyim hiç acı ağzrı çekmeden hayırlısyla evlat sahibi olmak 2 aydır yaklaşık 40 tane göbekten iğne yedim, yedim de ama gel de bana sor
ben eşime her zaman diyorum biz çok büyük bi sınavdan geçiyoruz diye rabbim bizleri sınıyo sabrımızı ölçüyo işte inşş rabbim bu yaklaşan mübarek kadir gecesinin hürmetine beni ve bütün isteyen kardeşlerimi sevindirir canım

Hmm için rahatlamıştır canım. Bana da bir ay önce doktor sormuştu akıntın var mı diye. Bende her zaman ki kadar oluyor demiştim. Birşey dememişti. Ama kendimde hiç anormal bir durumdan şüphelenmedim yani. Çünkü okuduğum gebelik haftalarımda da hep akıntı olabilir diyordu. Benim de perşembe günü muayenem var. Suyu ölçülcek bakalım inşallah. 11 kilo almışım vücudum öne doğru sarkıyor artık göbeğimi biri tutsa daha rahat yürürdüm heralde :)) Şaka bir yana artık 3. trimestere de giriyorum. Bel ağrılarım başladı. Oğlan durmadan tepikliyor beni. İlerleyen dönemlerin zor geçeceğini biliyorum ama ben biraz erkenden ağırlaştım. Beni gören hemşireler doğum yakında heralde diyorlar (

merhaba kızlar.kaç gündür hiç giremiyorum topiğe.geçmişide okuyamadım.hepiniz iyisinizdir inş.benim 10gün kadar internetim olmayacak.o yüzden giremiyorum.bu arada ev topluyorum.annem burda değil ve tek başıma günlerdir öldüm valla.çok yoruldum.umarım bebeğime bişey olmaz.bana dua edin.pazar günüde taşıycaz evi.eşimde yardım ediyo ama yinede çok yoruldum.benden haberler böyle.dualarınızı bekliyorum.Allaha emanet olun...

Kolay gelsin canım. Allah'ın izniyle bir şeycik olmaz bebişe, tabi sen yine dikkatli oluyorsun daha daha çok.

canım akıntı için fitil verdi ama ben beceremedim ki zaten bende akıntı olduğunu düşünmüyorum öylen olsa mutlaka peçeteye yada temizlik sırasında görürdüm ama sadece camasırıma gelen kuçuk su bence o idrar ben idrar kaçırdım :)) o yüzde fitili kullanmıcam yapamadım çünkü :))
ahh canım bana kilo deme çok moralim bozuk hergun tartılıyorum eski kıyafetlerimden hiçbişey giymek istemiyorum esorfmanım bile sıkıyor ya ben kışın ne gıycem yazlık aldım bide kışlık alıcam inşallah montum en azından kollardan olur kapanmasada idare ederim kollardan olursa benım çok ilginç altım genişledi basenlerim ki benim en zayıf yeriim kalçam basenlerimdir ben kilo alınca göbekten alırım kalçalarım buyudu (
canım neden suyun ölçülüyor ki bu haftalarda su mu ölçülüyor.
bende bayramdan snra 23.haftadamda detaylı ultrason var şimdiden heyecanlıyım bebişimi renkli görcem :)) bide sonuçlar güzel çıkıcak inşallah.

ah be cnm en sevmediğim iş ev taşımak allah yardımcın olsun canım.
bebişe hiçbişey olmaz dikkatlı yaaş yavaş yap allaha emanet.

Kolay gelsin canım. Allah'ın izniyle bir şeycik olmaz bebişe, tabi sen yine dikkatli oluyorsun daha daha çok.

aaaa sen nerelerdesin

evet canım halk arasında süt sıtması deniyor.zaten sıtma tutmuş gibi ateşleniyor ve titriyorsun.arkadaşına bunu meltem hanım mı önermiş.anlamadımda.zararıda olabilir o kadar sıcağın.çünkü içerde süt birikiyor ve aşırı sıcak ile bakteriler sayesinde iltihaplanma oluyormuş.o da aklında olsun.

yok cnm o esnada annesi varmış yanında onun bildiği bişeymiş ama iltihap akmış zaten ve ondan snra rahatlamış bidaha olmamış.
peki sürekli sağsan gene olur mu

oh be topiğimiz normale döndü galiba herkesin derdi geçiyor yavaş yavaş kızlar ben 2 akşamdır iftara misafir ağarlıyorum eşim de gelenlerde çok yardımcı oluyor sağ olsunlar ama ben kendimi çok halsiz yorgun hissediyorum sanırım depresyona girdim kimseyle konuşmak istemiyorum oysa hamile kalınca çok mutlu günler geçireceğimi sanıyordum, üstelik bebeğim beni hiç üzmüyor mide bulantım yok denecek kadar az hatta midem bulanınca mutlu oluyorum.

Canım ovuldür o :)) Vajinaya koyuluyor. Sen bilirsin tatlım... Bende bugün suyunu ölçtürdüm. Normalden biraz fazla ama aşırı seviyede değilmiş. Haftaya şeker yüklemesini tekrar edicez. İçim rahatlasın diye 100 lük yaptırcam daha kesin sonuç çıkıyor. Bebişim 940 gram 35 cm olmuş teyzeleri. Su ölçümü her zaman yapılmaz canım. Benimkinin suyu göreceli olarak fazla gözüktüğünden yapıldı. Ama o da aşırı değil ama gene de bir miktar fazla çıktı...
Canım detaylı ultrason harika birşey. Hele 4 boyutlu kısmı çok güzel. Sonuçlarınız güzel çıkar inşallah canım :))

canım benim normal zamanda 2 aksam misafir almak zor sen bunu hamileyken hemde ilk 3 o muhteşem uyuşuk zamanda yapmışssın helal olsun.ben bir kere gunduz misafir aldımda uzun sure misafir kabul etmedim şahsen.ilk 3 ay canım inanılmaz yorgun gülümsemeye bile hali olmuyor insanın sürekli yatmak istiyorsun hem folikasitten dolayı hemde hamilelikten dolayı bekle biraz az kaldı 13-14 haftalarda kendine gelicen ve eski gücüne biraz olsun kavuşucan ben mesela butun gun hiç oturmadan temizlik yapar yemek yapar yorulurdum.şimdi yemek yapım sadece yoruluyorum ama dinlenip dinlenip yaparsın.uızun oluyor ama yorulmuyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…