Canım yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm. İnşallah nehirin bir sıkıntısı yoktur. Günde 2-3 saatlik uykuyu hayal edemiyorum. Bir günüm öyle geçse ertesi güne yıkılırım heralde. Annelik güzel olduğu kadar da zor bir durum anlaşılıyor ki. Allah sabırlar versin canım. İnşallah tez zamanda bir düzene girersiniz. Dualarımız seninle canım...
buarada canım sana bişey daha danışıcam .gecen hafta sağlık ocağında kan testleri yapıldı b12 duşuk cıktı 159 referans aralığı 160-600 annem benım bile 600 dedi .demirmde duşuk demir ilacı kullanıyorum ama doktor eleviti kesti vitamini yediklerinden alıcaksın dedi.acaba başlasam mı elevite .şuanda kullandığım ilaçlar ferrum,progestan100luk 3kere,haftada 3gun balık ilacı,magnezyum verdi ama daha başlamadım.
selam kızlar...
bu aralar bilgisayarı bile açamıyorum.açsamda yazdıklarınızı okurken cevap bile yazamadan kapatmak zorunda kalıyorum.
nehir hiç umduğum gibi bir bebek olmadı:)rahat bir hamilelik kolay bir doğum geçirdim bebeğimde sakin olur derken bizimki çok fana cazgır çıktı.istediğini yaptırmak için basıyor çığlığı.ben hayatımda bu kadar emme dürtüsü olan bu kadar aç bir bebek görmedim.emiyor emiyor saatte yarım saatte 15 dk bir emiyor:) hazımsızlık yaşıyor kusuyor tekrar emiyor falan derken kısır bir döngünün içinde buluyorum kendimi.çok emdiği için çok süt getiriyor o yüzden göğüslerim fena.sağ göğsüm iyileşti,sol şişti bu sefer.pompayla çekiyorum boşaltıyorum sıcak banyo masaj falan idare ediyoruz.gece ateşim 38lere kadar çıkıyor.şu bir ayda kaç yaş yaşlandım acaba:)gelelim nehirin göbeğine.hala ama hala iyileşmedi.söyledim mi bilmiyorumcerrah göbeği küçük bir operasyonla almıştı ama altında bir tabaka halinde hala bir kısım düşmedi bu seferde gümüş nitrat çubuğu ile göbeği yaktı(acısız bir olay)bizimde evde yapmamızı istedi.günde 2 kere yakıyoruz.perşembe doktora gidicez ama akıntı hala devam ediyor pek iyileşeceğe benzemiyor.bizi küçük bir ameliyat bekliyor olabilir.hadi bunlar neysede bu iyileşmemenin altında bir sebep yatabilir dedi ve bağışıklık testlerini kesinlikle yaptırmamız gerektiğini söyledi.geçen hafta vakıf guraba bugün halkalıda bir hastaneye gittik.yarın çapaya gidicez.gerekli görürlerse tahlil vericez ve normal kan tahlili gibi değilmiş bu tahliller.tüp tüp kan vermeyi gerektiriyormuş.el kadar çocuktan nasıl o kadar kan çıkar bilmem.hadi bunlarda neyse sağlıklı olsunda gerisi boş.kızımın tırnağına gelecek bir sıkıntı benim içimi yakar ki allahım böyle hastalıklar vermesin.annelik inaanılmazz güzel olduğu gibi inanılmaz korku vernde bir duyguymuş.ben bitti o başladı hayatımda.o emerken gözlerimin içine bakışı dünyalara değer benim için.allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırsın kimseyi evlat hasretiyle yakmasın inşallah.neyse bu cümleleri yazarken bile gözlerim doluyor.günlerdir ağlıyorum stresten.nerdeyse eski kiloma dönücem.anlıyacağınız lohusa depresyonuna girdim sanırım.hatta dibine bile vurmuş olabilirim.ama emzirdiğim için ilaç alamıyorum.geceleri uyuyamıyorum günde 2-3 saat uykuyla geçiriyorum günümü.dua edin kızlar lütfen herşey yolunda çıksın.
Canım ben hiç B12 baktırmadım pek bir fikrim yok. Eğer yediklerinden yeterince vitamin alamıyorsan ya uygun bir diyete geçmelisin ya da vitamin takviyesi alman gerekir gibi görünüyor. Diyet derken alman gereken vitaminleri içeren besinlerden oluşan bir yemek düzenini kasdediyorum. Bence doktorunla konuşup bu duruma bir ayar çekebilirsin. Ben eleviti bırakalı çok oldu. Hergün meyve sebze bir şekilde tüketmeye çalışıyorum. Süt içiyorum mutlaka. Taze süt alıp kaynatıyorum tadı inanılmaz güzel. Sütü severdim ama bir kere daha sevdirdi sütü bana. Bende ferrum fort ve balık yağından başka birşey kullanmıyorum şu an. Ama gerekli vitaminleri almak önemli canım. B12 en çok et süt yumurta peynirde varmış. Bunlar zaten protein için hep tükettiğimiz şeyler. Yeme düzenin nasıl? Olmazsa doktorunla konuşup vitamin takviyesine başlarsın gene. Ama bende vitaminin besinlerle alınması taraftarıyım bir sorun olmadıkça...
selam kızlar...
bu aralar bilgisayarı bile açamıyorum.açsamda yazdıklarınızı okurken cevap bile yazamadan kapatmak zorunda kalıyorum.
nehir hiç umduğum gibi bir bebek olmadı:)rahat bir hamilelik kolay bir doğum geçirdim bebeğimde sakin olur derken bizimki çok fana cazgır çıktı.istediğini yaptırmak için basıyor çığlığı.ben hayatımda bu kadar emme dürtüsü olan bu kadar aç bir bebek görmedim.emiyor emiyor saatte yarım saatte 15 dk bir emiyor:) hazımsızlık yaşıyor kusuyor tekrar emiyor falan derken kısır bir döngünün içinde buluyorum kendimi.çok emdiği için çok süt getiriyor o yüzden göğüslerim fena.sağ göğsüm iyileşti,sol şişti bu sefer.pompayla çekiyorum boşaltıyorum sıcak banyo masaj falan idare ediyoruz.gece ateşim 38lere kadar çıkıyor.şu bir ayda kaç yaş yaşlandım acaba:)gelelim nehirin göbeğine.hala ama hala iyileşmedi.söyledim mi bilmiyorumcerrah göbeği küçük bir operasyonla almıştı ama altında bir tabaka halinde hala bir kısım düşmedi bu seferde gümüş nitrat çubuğu ile göbeği yaktı(acısız bir olay)bizimde evde yapmamızı istedi.günde 2 kere yakıyoruz.perşembe doktora gidicez ama akıntı hala devam ediyor pek iyileşeceğe benzemiyor.bizi küçük bir ameliyat bekliyor olabilir.hadi bunlar neysede bu iyileşmemenin altında bir sebep yatabilir dedi ve bağışıklık testlerini kesinlikle yaptırmamız gerektiğini söyledi.geçen hafta vakıf guraba bugün halkalıda bir hastaneye gittik.yarın çapaya gidicez.gerekli görürlerse tahlil vericez ve normal kan tahlili gibi değilmiş bu tahliller.tüp tüp kan vermeyi gerektiriyormuş.el kadar çocuktan nasıl o kadar kan çıkar bilmem.hadi bunlarda neyse sağlıklı olsunda gerisi boş.kızımın tırnağına gelecek bir sıkıntı benim içimi yakar ki allahım böyle hastalıklar vermesin.annelik inaanılmazz güzel olduğu gibi inanılmaz korku vernde bir duyguymuş.ben bitti o başladı hayatımda.o emerken gözlerimin içine bakışı dünyalara değer benim için.allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırsın kimseyi evlat hasretiyle yakmasın inşallah.neyse bu cümleleri yazarken bile gözlerim doluyor.günlerdir ağlıyorum stresten.nerdeyse eski kiloma dönücem.anlıyacağınız lohusa depresyonuna girdim sanırım.hatta dibine bile vurmuş olabilirim.ama emzirdiğim için ilaç alamıyorum.geceleri uyuyamıyorum günde 2-3 saat uykuyla geçiriyorum günümü.dua edin kızlar lütfen herşey yolunda çıksın.
haklısın canım rabbim ne zaman isterse o zaman nasip ederbende inan çok istiyorum kafamdan atmak o düşünceyi sanki beni rehin almış gibi süreki aklım da allahtan tek istediğim hayırlı sağlıklı bi evladımın olması
senin canım doğumuna az kalmış rabbim sağ sağlim ikiniz de kurtamayı nasip etsin inşş canım
sabretmeyi alışmayı öğrendim canım inasanların acıyan gözlerle baklamaları daha yok mu demeleri dr numaraları vermelerini olur üzülme tıp çok ilerledi olmazsa tüp bebek yaptırırsınız demelerine çok ama çok alıştımAmin inşallah canım. Bekleme süresi ne kadar zor geçiyor çok iyi biliyorum. Sabretmeyi en güzel hamile kalana kadar ki zamanda öğrendim ben. Hamilelikten sonra da başka başka şeyler çıkıyor işte. Herşey birden gül bahçesine dönmüyormuş. Ben evlendiğim ilk günden beridir çocuk istemiştim. Allah 11 ay sonra bu hamileliği nasip etti. Ama şimdi dönüp baktığımda eşimle geçirdiğim o onbir ay ne kadar da kıymetliymiş ve güzelmiş. İnsan bunları da yaşamalı bence. Sonra da bebekte hayırlısıyla geliyor inşallah.
Allahtan bizim gibi pkosluların kullanabileceği ilaçlar var. Eskiden bunlarda yokmuş. Hem aşılama tüp bebek ne kadar umut vadeden gelişmeler. Gerçi hiçbir zaman unutmamamız gereken şey allahın takdiri. O nasip ederse hiç olmayacak sandığımız şeylerde oluverir. Canım allahtan hep hayırlısını iste hep dua et. Meryem suresi çok güzel bir suredir onu oku, anlamını oku. Bir gün gelecek bebeğinin hareketlerini içinde duymaya başladığın zaman bunlar sana çok daha farklı gelecektir. İnşallah sende bizim gibi o günleri tez zamanda görürsün canım...
Aramıza hoşgeldin hasretim.seni çok iyi anlıyorum evlat için gözümden akıttığım yaşları dilimden dökülen duaları gecenin bir yarısı uyanıp yataktan hıçkıra hıçkıra balkonda ağlamalarımı allah biliyo.içimde bir kor bir ateş var beni yakan bir hasret var.ben korunmadıgım halde olmadı bebeğimiz.sebepsiz infertilite dediler.klomenle aşılama yaptılar geçen sene eylülde tutmadı.ekimde tamamen umudumu yitirmiş bebek düşüncesini kafamdan atmışken hamile kalmışım öğrendiğimde 6 haftamdaydım 2gün rüya hatta kabus gibiydi.rüya olan hamile olmam kabusumda yavrumu kaybetmemdi.iç kanamayla ameliyata alındım.şimdiye 15 günlük doğmuş olcaktı yavrum.haziranda aşılama yaptırdım geçen ay bu sefer gonal f kullandım.sag tüpümü iyi görmedi doktorum amelıyatlı tarafımı.3 hakkım vardı.bir gitti 2 kaldı.onlarda olmazsa tüp bebek diye not düştü dosyama.seni en iyi ben anlarım arkadaşım.allah bizimde dualarımızı kabul eder inşallah.saglıklı sıhhatlı olsun ben bir tek evlada razıyım yeter ki nasipte olsun.bu gözler ölmeden evlat görsün ellerim o melek ellerini tutsun cennet kokan tenini koklayayım saatlerce isterse beni hiç uyutmasın isterse yaramaz olsun yeter ki yüce rabbim bizlerinde hanesine evladi nasip etsin arkadaşım..
kızlar tahlil sonuçlarımız çıktı.bağışıklık sistemi hastalıklarına bakılmıştı.herşey normal çıktı çok şükür.doktor göbeği alkolle çok temiz tuttuğumuz için bakterilerden uzak tutmuşsunuz o yüzden düşmemiş dedi.geriye bir kan pıhtılaşma kaldı onada eğer isterseniz baktırın dedi doktor.bebeğime kıyamıyorumda minicik vücudundan tüp tüp kan almalarına.eğer kan pıhtılaşmama sorunu olsaydı topuk kanı alınırken kan durmadığı için hastalık daha ilk günlerde kendini gösteriyormuş.biz 2 kere topuk kanı verdik.çok şükür öyle bir sorun yaşamadık.neyse önemli olan testi atlattık ya üstümden tonlarca yük kalktı.cerol dediğin gibi pek sevdi bizimki göbeğini.ilerde bu günleri hatırladıkça poposuna poposuna vurucam bu kızın ben.karam canım annem iyileşti baya hafif atlaattı hastalığı.o yüzden döndüğüne pişman oldu.siz siz olun kırkınız çıkana kadar yanınızda illaki birileri kalsın.ben daha 20 günlükken başbaşa kaldım kızımla daha kendim bile tam iyileşememişken.dün gece yine şişti sağ göğsüm yine ateşlendim ama inanın doktora bile gidecek zamanım kalmadı bugün.eşim bebeği avutamıyor.annem olsa yanımda sütümü sağıp gider gelirdim 1 saatte hastaneye.neyse öyle böyle zaman geçiyor.kızımın kırkının çıkmasına 6 gün kaldı.ondan sonra atıcam onuda kendimide sokaklara:)
sabretmeyi alışmayı öğrendim canım inasanların acıyan gözlerle baklamaları daha yok mu demeleri dr numaraları vermelerini olur üzülme tıp çok ilerledi olmazsa tüp bebek yaptırırsınız demelerine çok ama çok alıştımelden hiç bişey gelmiyor işte annem benim üzüntümden sinir hastası oldu her memleket gittiğim de daha hoş geldin demeden daha bebk yok mu demeleri artık katlanılcak gibi değil ben unutmaya çalıştıkça birileri hep hatırlıatıyo sağolsun çünkü ne bilsin ne çektiğimi neler yaşadığımı ne umutlar beklediğimi asla anlayamazlar canım
inşş dediğin gibi bu günlerim de geçecek rabbim sabrını veriyo derdi veren o dermanımı da inş tez zaman da verir canım
ben her gün Meryem suresini okuyorum canım allahımı zikrediyorum tesbihler çekiyorum rabbim görsün rabbim duysun artık diyecek başka bişey yok
seni o kadar iyi anlıyorum iyi anlıyorum canım diyecek tek şey sabır arkadaşım sabır
ne kadar düşüncesiz insanlar ya .bu kız sorucaz ama uzulur mu diye hiç düşünmuyrlar zaten hamile olsan sen bayıla bayıla söylıcen .
bizde dış gebelikten snra 1 sene korunduk zaten benım eşim kaptan 1 senenın 4-5 ayı yoktu diğer zamanlarda ben korktum halaam hamile kaldığım ay bana demez mı durup dururken ''inşallah sizede vericek hiç üzülme elbet olur annene sor bak annelerinde ilk 1sene olmamıştı vs'' annemler ilk sene korunmuşlar ilk sene gezelim sonra yapalım demişler.bana hiç hala bız korunuyoruz dememe fırsat bile bırakmadı acıyan sözlerle ifadelerle ki halamı çok severim onun söylemesi bile gücüme gitmişti sana herkes soruyor sende acık acık söylesen siz böyle soruyorsunuz ama ben üzülürmüyum dusunuyormusunuz sormayın olursa ben söylerim ztn öyle desen ben bir arkdaşıma olursa söylerim zırt pırt sorma diye terlemıştım mesela işe yaradı inadına ona olduktan 3 ay snra söyledim :)))
kızlar bugun gene iç çamaşırımda ıslaklık vardı doktoru aradım gel dedi .daha doğum yapmadan doğumhaneyide gördüm buarada korkunç bir yer değilmiş :)) ebe bana turnosol kağıdı verdi ped gibi koydum altıma su mu akıntı mı belli olur dedi 30 dk yuru hareket et dedi tabi o 30 dk tahmin edersiniz stres içinde neyseki bişey olmadı allah korusun su olsaydı mavi renk alırmış aklınızda olsun.sonra doktorum ultrasonda suyuma baktı sorun yok fitil verdi kullanmasam dedim akıntı iyi değildir doğum sonrası bebeğin göz kanal tıkanıklığına sebep verebilir zararı yok kullan dedi zaten 3 taneymış kullanıcam.b12 eksikliğim içinde benexol verdi.iyi oldu içim rahatladı kızlar.
uconn ne oldu nehırın sonuçları cnm
merhaba kızlar.kaç gündür hiç giremiyorum topiğe.geçmişide okuyamadım.hepiniz iyisinizdir inş.benim 10gün kadar internetim olmayacak.o yüzden giremiyorum.bu arada ev topluyorum.annem burda değil ve tek başıma günlerdir öldüm valla.çok yoruldum.umarım bebeğime bişey olmaz.bana dua edin.pazar günüde taşıycaz evi.eşimde yardım ediyo ama yinede çok yoruldum.benden haberler böyle.dualarınızı bekliyorum.Allaha emanet olun...
Hmm için rahatlamıştır canım. Bana da bir ay önce doktor sormuştu akıntın var mı diye. Bende her zaman ki kadar oluyor demiştim. Birşey dememişti. Ama kendimde hiç anormal bir durumdan şüphelenmedim yani. Çünkü okuduğum gebelik haftalarımda da hep akıntı olabilir diyordu. Benim de perşembe günü muayenem var. Suyu ölçülcek bakalım inşallah. 11 kilo almışım vücudum öne doğru sarkıyor artık göbeğimi biri tutsa daha rahat yürürdüm heralde :)) Şaka bir yana artık 3. trimestere de giriyorum. Bel ağrılarım başladı. Oğlan durmadan tepikliyor beni. İlerleyen dönemlerin zor geçeceğini biliyorum ama ben biraz erkenden ağırlaştım. Beni gören hemşireler doğum yakında heralde diyorlar(
merhaba kızlar.kaç gündür hiç giremiyorum topiğe.geçmişide okuyamadım.hepiniz iyisinizdir inş.benim 10gün kadar internetim olmayacak.o yüzden giremiyorum.bu arada ev topluyorum.annem burda değil ve tek başıma günlerdir öldüm valla.çok yoruldum.umarım bebeğime bişey olmaz.bana dua edin.pazar günüde taşıycaz evi.eşimde yardım ediyo ama yinede çok yoruldum.benden haberler böyle.dualarınızı bekliyorum.Allaha emanet olun...
Kolay gelsin canım. Allah'ın izniyle bir şeycik olmaz bebişe, tabi sen yine dikkatli oluyorsun daha daha çok.
ohhh çok sevindim canım benim .annesi çok temiz bakmış :))
canım gecen arkadaşım anlattı meltem hnma doğum yapan arkadaşım göğsü çok şişmiş top top olmuş ateşlenmiş sitma tutmuş buharlı tencereye üstüne çarşaf almış tutmuş butun iltihap kanlı akmış süt sıtması mı öyle bişey deniyormuş hatta banada aklında olsun böyle bişey olursa diye anlattı sende yap istersen buharın zararı olmaz cunku.
evet canım halk arasında süt sıtması deniyor.zaten sıtma tutmuş gibi ateşleniyor ve titriyorsun.arkadaşına bunu meltem hanım mı önermiş.anlamadımda.zararıda olabilir o kadar sıcağın.çünkü içerde süt birikiyor ve aşırı sıcak ile bakteriler sayesinde iltihaplanma oluyormuş.o da aklında olsun.
canım akıntı için fitil verdi ama ben beceremedim ki zaten bende akıntı olduğunu düşünmüyorum öylen olsa mutlaka peçeteye yada temizlik sırasında görürdüm ama sadece camasırıma gelen kuçuk su bence o idrar ben idrar kaçırdım :)) o yüzde fitili kullanmıcam yapamadım çünkü :))
ahh canım bana kilo deme çok moralim bozuk hergun tartılıyorum eski kıyafetlerimden hiçbişey giymek istemiyorum esorfmanım bile sıkıyor ya ben kışın ne gıycem yazlık aldım bide kışlık alıcam inşallah montum en azından kollardan olur kapanmasada idare ederim kollardan olursa benım çok ilginç altım genişledi basenlerim ki benim en zayıf yeriim kalçam basenlerimdir ben kilo alınca göbekten alırım kalçalarım buyudu(
canım neden suyun ölçülüyor ki bu haftalarda su mu ölçülüyor.
bende bayramdan snra 23.haftadamda detaylı ultrason var şimdiden heyecanlıyım bebişimi renkli görcem :)) bide sonuçlar güzel çıkıcak inşallah.
oh be topiğimiz normale döndü galiba herkesin derdi geçiyor yavaş yavaş kızlar ben 2 akşamdır iftara misafir ağarlıyorum eşim de gelenlerde çok yardımcı oluyor sağ olsunlar ama ben kendimi çok halsiz yorgun hissediyorum sanırım depresyona girdim kimseyle konuşmak istemiyorum oysa hamile kalınca çok mutlu günler geçireceğimi sanıyordum, üstelik bebeğim beni hiç üzmüyor mide bulantım yok denecek kadar az hatta midem bulanınca mutlu oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?