Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

bugün zaten kolum kanadım kalkmıyor akşama biz gidiyoruz iftara baştan istemedim ama eşimde gidelim hem bu akşam yemekle falan uğraşmazsın yer kalkarız dedi banada iyi geldi gidelim o zaman dedim. zaten tamam başka misafir yok bayramdan sonrada tatile çıkıyoruz bayramla beraber uzun bi tatil olacak kısmetse. eeee efe beyler ne yapıyor bakalım hareketlendi mi artık kuzumuz?

oooo artık gramdan kiloya geçiyosunuz yani maşallah paşamıza. çok şükür suyunuzda da birşey yokmuş belin normalden çukursa önde taşıyormuşsun bebeği benim belim çok çukur normalde de zayıf olsam bile muhakkak göbeğim olurdu şimdi benden 1 metre önde gider herhalde :) yeterki bebekler iyi olsun göbüşler önden gitsin önemli değil. sana özelden msj attım aldın mı canım yoksa beceremedim mi?

Hemen bakıyorum canım...

yok anam beceremedim .sekerın çıktı dıye mı tekrarlıyorlar seker yüklemesini canım.inşallahbu sefer normal seviyede çıkar.
ohh maşallah ne güzel buyumuş kocamn olmuş.
evet cnm bende heyecanla bekliyorum detaylı ultrasonu bakalım kime benziyor.sağlıklı güzel sonuçlar cıkıcak inşallah.

ooo tatiller varmış nereye gidiyorsun kuzum sen bakım.
efe bey napsın artık iyice hissediyorum canım allah sukur ama hala ben elimi koyunca hareket etmiyor inadına elimi çekince vuruyor oyun yapıyr annesine sıpa.buaralar gene eşimi özledim ve eylülde gelicekti ekime kaydı ve bunu çok yıprattı gun sayarken 30 gun daha eklenmesi ama herseyde hayır vardır çok özledim artık herşey gücüme gidiyor kımse eşimi sorsun istemiyorum ama sankı inadına kimle konuşsam ne zaman gelicek diyor hele en çok bayramda yanımda olmayacak en zoruda bayramlar oluyor bide efe doğduktan snra daha da zor olacak sanırım offff ben gene deprosyondayım sanırım arada geliyor biliyorsun

kıyamam sana ben valla benimde hep aklımdasın eşin gelse hayırlısıyla diye ama aklına getirmeyeyim yarasını açmayaım kuzumun diyorum ve hiç sormuyorum Allah hayırlısıyla gelmesini nas,p etsin belki anınızda bir iş bulurda gitmez artık tabi hayırlısı olsun yine de.

Canım gündüz sana mesaj yazmıştım ama elektrikler kesildi ben göndermeden. Anca bu vakit tekrar yazabiliyorum. Şeker yüklemesini suyu fazla çıktığı için tekrarlıyoruz. Bir de öbür 100 lük test nedense bir içime sinmedi içine limon sıktım diye. Ama doktorumda bunun rutinde de yapıldığını söylese de ben bu sefer eczaneden hazır şekerli su alıcam. İçim bir pimpiriklendi işte :) Doktorum 50 lik yapalım dedi. Eğer dedim yüksek çıkarsa gene. O zaman 100 lük yapalım garanti olsun dedi. Yani biraz daha zahmetli ama napalım kesin sonuç için 100 lük en iyisi. Haftaya çarşamba yaptırıcam arefe günü...
Detaylıda gerçekten çok belli oluyor bebeğin tipi falan 4 boyutluda. Bizimkinin yüzü ince uzundu bizde babasına benzettik haliyle. Çünkü benim yüzüm toparlak yani :) Ben bir de 18 haftalıkken baktırmıştım şimdi senin ki daha da net görülür. Hangi gün gidiyorsun detaylıya??

mrb arkadaslar zor durumdayim,yardimci olursaniz sevinirim,gectigimiz ay kimyasal bir dusuk yasadim,doktoruma sordum,korunalim mi devam edelim mi,sakincali bir durum var mi dedim,'yok kesinlikle istiyorsan dusunebilirsin,hatta dusunursen sunu kullan' diyerek bi folik asit hapi markasi tutusturdu,sonuc;su an dis gebelik geciriyorum,onceki ay ki dusukten dolayi bu ay ki hamileligimide erken tesbit etmeeye calistm,ve henuz adetim gecikmeden 81.33hcg degerinde ogrendim 2 gunde bir duzenli hcg ye devam ettim,195.5 ,468 ...alttan ultrasonla baktiginda dis gebeligi gorduler,ama ben de hic agri,sanci anormallik yoktu,gecikmedn ilk igneyi kabul ettik ve bu sabah takipte olmak kaydiyla taburcu oldum,pazar gunu gel dediler bi aksilik yasanmazsa,suan yine nerdeyse hic agrim kanamam vs,bisey yok,acaba igne olumlu sonuc vermistir de siliniyor mudur,ve eger olumluysa kanama falan olur mu olmuyorsa bu gebelik ne yolla atiliyor vucuttan ,cok korkuyorm nolur yardimci olun...simdiden tesekkurler....

Çok geçmiş olsun....Bende bir ay önce yaşadım bunları. Benime ağrım olmamıştı fakat kanamam vardı. Dış gebelik göremediler aslında düşük yapıyorum zannetmişlerdi. Kürtajdan sonra patalojiden çıktı sonuç. Kanama olucak evet iğneden birkaç gün sonra başladı benimki. İğneden sonra 3. ve 7. gün betahcgne tekrar bakılacak düşüş varsa en az %15, tek doz yetti diye düşünülüyor. Yaklaşık 30-45 gün sonra da regl oluyorsun tekrar. Fakat 4-6 ay korunulmak zorunda sonrasında da.

cok tesekkur ederim atkadasim oncelikle sanada cok gecmis olsun,bu korunulmak zorunda dediginiz konu nedir gebelikten korumak mi,iliski yasagi mi? bir de igneden sonra agrin oldu mu ?aslinda tam olarak bende de gordukleri seyin embriyo olup olmadigina kanaat edemediler,bir kitle dediler ve az da olsa bir serbest sivi tesbit ettiler,ve bana bu durum hakkinda da eksik bilgi verdiler,normal gebelige donme ihtimali varmis erken gorulen dis gebeligin,bunu ben bilmiyordum o sokla arastirma sansim da olmadi....

Son düzenleme:
iicim cok huzursuz kan degerlerim cok normal ve seyrinde ilerliyordu,hic agrim yoktu,zaten hastaneye de normal bt hcg takibi icin gitmistim vaginal ultrasonda sol tarafta kitleye benzer bisey gorduler hic inanamadiim dis gebeligime,hala icimde hamilegim normalmis gibi bi his var,cunku ilk bt hcg m 81.33,2 gun sonra 195.5 2gun sonra 468 cikmisti ve rahim duvarinda kalinlasma da gorduler,hic agrim ve kanamam yoktu,keseyi goremediler ki zaten bu degerde kese gorulmeyebilir,bana sadece solda bi kitle gorduklerini ve gecikmeden igneye baslamamiz gerektigi soylendi ve kabul etmek zorunda kaldim cok pismanim keske baska doktora danissaydim keske bekleseydim... tahmin ettigim gibi normal bir gebeliktiyse bile artik erimistir diy mi,silinmis midir acaba ....

anladım canım bencede tekrarlamak iyi olmuş bende senin gibi yapardım.
canım ben 3 sene önce seker yüklemesi yapılmıştı ama kaçlıktı hatırlamıyorum ama koca buyuk bardağın tamamıydı .50 lık ne kdr arkadaşım plastik bardağın yarısı kadar dedi inanamadım gerçekten o kadar az mı miktarı.
ayy şimdi sen öyle söyleyince daha da heyecan yaptım kime benziyor acaba ayy keşke eşimde gelebilseydi ( 17 hazıranda gitcem kismetse canım bayramdan sonrakı hafta 23+3 oluyor.

çok geçmiş olsun canım ama doktorun dediği gibi kimyasal gebelikten sonra korunma süresi yok benım arkadaşımda geçirdi kimyasal ve korunmadı arkasına sağlıklı gebelik yaşadı.senin yaşadığın ve burda çoğumuzun yaşadığı gibi tamamen talihsizlik.
allaha şükürler olsun ki benımde ne ağrım ne de kanamam olmadı .bu dış gebelik herkese göre değişiyor kimseyle kendini kıyaslama.değerlerin yüksek olmadığı için ağrıda yaşamaman normal senin değerlerin cabuk sıfırlanır merak etme.dış gebelik materyeli düşük gibi kanama ile gitmeyecek vücudun kendi yok edecek terle idrarla dışkıyla atıcaksın .kanama olabılır ama aşırı kanama ,hafif ağrı tansıyon duşuklugu baygınlık hissi olursa doktoruna danış hastaneye git.

değerlerin sıfır olana kadar ilişki önermiyor doktorlar.
zaten dış gebelikteki emriyo değil tıpta bu duruma kitle materyal olarak bakılıyor yanı kanserli bir hücre gibi düşün.

haklısın belkide biraz araştırıp biraz bekleyebilirdin .kese 1500 değerlerde görünüyor.
ama rahim dışında bir kitle gözükmesi dış gebeliktir canım.bence bunları artık düşünme olan oldu ve herseyde hayır vardır sende bunu yaşaman gerekirmiş bilemezsin kürtaj olsaydın patolajıye gönderirlerdi ordan çıkan sonucu anlardık.burda bir arkdaşımız böyle bir durum yaşadı normal gebelik dış gebelik zannedelim sonlandı ve patoloji raporunda rahım içi gebelik sonladı diye rapor çıktı

hakkatten cimcimesultan nerelerdesinnnnnnnnnnnnnnnn

kızlar allahtan hamilelik kolay bir doğum sağlıklı bir bebek falan isterken uslu olsun diye dua etmeyi unutmayın.ben eksik etmişim manyak bir kızım var şuanda:)çıldırmama ramak kaldı.ben bu kadar zor olduğunu bilseydim bu kadar acele edermiydim bebek için ya da her hamle kalamadığım ay üzülürmüydüm bilmem:)şaka bir yana allahıma şükür ama gerçekten çok ama çok zor bir bebek nehir.ben 2. çocuktan kesinlikle vazgeçtim.allah isteyenlere versin.gece uykularım kalmadı.sürekli emmek istiyor beni.vermeyince bir tarafını kesmişsin gibi ağlıyor çok fena.3 gündür kakasını yapamıyordu.eski yöntemlerle yaptırdım.bugün yine tık yok birde bu sorunumuz çıktı şimdi.saçlarımı bile tarayamıyorum.bugün kapı açık kızımla konuşur bir şekilde tuvalete girmek zorunda kaldım.kucağımdada girebilirdim:)bayram sonrası annemi tekrardan getiricem yoksa ben hasta olucam bu gidişle.zaten depresyonun dibindeyim.o ağlıyor ben ağlıyorum sinirden.allahım biran önce geçsin şu aylar ya da yıllar mı demeliyim:)
cerol benim eşim tatilde şuanda ona rağmen akşama kadar sadece yemek yapabiliyorum o kadar.bence eşin artık kendine yeni bir iş ayarlasın.çocukla tek başına kesinlikle yapamazsın canım.yazılarını okuyorum ara ara eşinden uzakta kalmak seni çok üzüyor kendini ondan bu kadar yorgun ve kötü hissediyorsun.
karam bırak misafir ağırlamayı falan yat canım akşama kadar dinlen bol bol.ilerde bu günlerini ararsın sonra:)

cimcimesultan cbdefne selamet bahar ceren hiç kimseden ses çıkmaz oldu nerelerdesiniz bakalım kızlar selamet nasıl oldun canım dualarımız sizinle kimseyi unutmuyoruz yanii.

aman Allahım demek arayacağız bu günleri bak sen bizim uslu minik kızımız cadı çıktı demek akşam aklıma geldi senin kayınvaliden yakın değilmi sana yaşlıda olsa hiç avutmuyor mu nehiri ne bileyim bir kaşık yemek yapsa kardır sana. tabi en iyisi kendi annenin yanında olması bayramda gidecek misin ankaraya gidersen beraber dönersiniz yada sen bekleme bayramı kap kızı git annenin yanına offff çok ta uzak yaa nehirle zor olur tabi gitmen. ben misafire evi kapattım canım artık ben gideceğim her akşam birine :)

ewet canım haklısın bu öğütü arkdaşım verdi bana bende dua ederken hep dıyorum bebekkende buyuncede annesını üzmesin akıllı uslu uyuyan emen yemek yıyen çocuk olsun diıye dua edıyorum .ama arkadaşım söylemeden bende tahmın etmezdim öneml olan sağlığı bir tek ona yoğunlaşmıştım :))))
ahh canım benım haklısın bu nasihati veren arkdaşıma gitmiştim yenı doğum yaptığında ben gelir gelmez ay ne olur sen bebeğe bak ben 15 dk yarım saat wc de kalmak istiyorum çünkü giremiyorum demişti çok garip gelmişti ama sonradan anladım vakit yok.
ee peki nehir hnm bu kdr emmeye kaç kilo aldı obez olmasın .emzık falan verdin mi hiç .
bencede annen biraz gelsin ki sende rahatla.40nız ne zmn doluyor dışarı çıksanız oda rahatlar.
canım tv programında izlemiştim kabızlık için masaj yapmak iyi gelirmiş bacaklara bele sen bir netten baksan nasıl masaj yapılıyor yağlarla masaj yağmışlardı trt1de bir programda ama adını unuttum programın :)
canım bizimde tek isteğimiz eşime burda iyi paralı bir iş bulmak ama nasıl on bilmiyoruz ne olur sizde dua edin olur mu eşime burda iyi maaşlı bir iş bulalım .bidaha ayrılmak istemiyorum zaten biliyrum bebek olunca daha zor olacaıgını.

aramıza hoşgeldiiinnnn artık tamam hiç birşey düşünme öyle mi yapsaydım şöyle mi yapsaydım demek sadece seni yıpratır Yüce Rabbim bize yazsaydı nasıl nasıl verirdi o evlatlarımızı bize biliyorum şu an elinde değil ama düşünme şu anda sadece kendine iyi bak ve çabucak iyileş elki bekleseydin iç kanama geçirebilirdin tüpün alınabilirdi sana bir şey olabilirdi Allah korusun hem bak hamile kalamama gibi bir probleminde yokmuş iyice iyileş ilacın etkilerini at vucuttan yine olur hayırlısıyla şimdi iğneden sonra değerin artış göstermiş olabilir onun için telaşe etme kanama olacak diye birşey de yok sonuçta bu iğne sana düşük yaptırtmıyor içindeki metaryeli eritiyor kanama kişiden kişiye değişiyor takıldığın şeyleri yaz yine sen yardımcı oluruz ama dediğim gibi şu an dinlen ve iyileşmeye bak. çok geçmiş olsun.

uconn burada bizim sıpa şeyime şeyime vuruyor sankı ordan vururken cıkıcak gibi hissediyorum arada canım acıyor bişey olur mu acaba

inşallah canım inan hep ediyorum sana söylemesemde hep aklımdasın inşallah eşin yanından hiç ayrılmaz tabi hayırlısıyla her zaman.

inşallah canım inan hep ediyorum sana söylemesemde hep aklımdasın inşallah eşin yanından hiç ayrılmaz tabi hayırlısıyla her zaman.

ayy bebişim sağol benım canım.ama iş bulup yanımdan ayrılmasın.
iş bulmadan yanımdan ayrılmassa biz ayrılırız herhalde :)) allah korusun
dediğin gibi hayırlısı olsun inşallh.
buarada eşimin sağlık raporu bitmiş fransandan rapor çıkartmak için yüksek tansıyon çıkmış 19-10 şok oldum gelince hemen detaylı muayene olmalısın aklım şimdi onda kaldı benım 12 olunca başım ağrıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…