aman Allahım demek arayacağız bu günleri bak sen bizim uslu minik kızımız cadı çıktı demek akşam aklıma geldi senin kayınvaliden yakın değilmi sana yaşlıda olsa hiç avutmuyor mu nehiri ne bileyim bir kaşık yemek yapsa kardır sana. tabi en iyisi kendi annenin yanında olması bayramda gidecek misin ankaraya gidersen beraber dönersiniz yada sen bekleme bayramı kap kızı git annenin yanına offff çok ta uzak yaa nehirle zor olur tabi gitmen. ben misafire evi kapattım canım artık ben gideceğim her akşam birine :)
canım bir ayda 1 kilo aldı doktor çok iyi dedi.boyuda 5cm uzadı:)bazı kıyafetleri olmuyor artık.obez olma ihtimali var.gıdık falan çıktı baya:)emzik almıyor ağzına 10 tane falan denedim hatta bakkal emziği bile denedim.hatta teyzem hollandadan emzik yolladı böyle uzay mekiği gibi bişey:)onlarıda almadı.görünce yalancı memeyi çığlık atmaya başlıyor:)pazartesi kırkımız çıkıyor artık.dışarı ara ara çıkmaya çalışıyorum ama bununla pek başarılı olmıyorum ne yazıkki.ben karnına elle masaj yaptım sık sık ama bir işe yaramadı.doktor tavsiyesi ile kulak çubuğunun ucunu zeytinyağına batırıp çok küçük bir kısmını makatına değdirdim.çubuğu çektiğim gibi 3 günlük nee var ne yoksa çıkardı yavrum:)birinin bokuyla bu kadar mutlu olacağımı söyleselerdi inanmazdım.babasıyla zevkten dört köşe olduk:)ewet canım haklısın bu öğütü arkdaşım verdi bana bende dua ederken hep dıyorum bebekkende buyuncede annesını üzmesin akıllı uslu uyuyan emen yemek yıyen çocuk olsun diıye dua edıyorum .ama arkadaşım söylemeden bende tahmın etmezdim öneml olan sağlığı bir tek ona yoğunlaşmıştım :))))
ahh canım benım haklısın bu nasihati veren arkdaşıma gitmiştim yenı doğum yaptığında ben gelir gelmez ay ne olur sen bebeğe bak ben 15 dk yarım saat wc de kalmak istiyorum çünkü giremiyorum demişti çok garip gelmişti ama sonradan anladım vakit yok.
ee peki nehir hnm bu kdr emmeye kaç kilo aldı obez olmasın .emzık falan verdin mi hiç .
bencede annen biraz gelsin ki sende rahatla.40nız ne zmn doluyor dışarı çıksanız oda rahatlar.
canım tv programında izlemiştim kabızlık için masaj yapmak iyi gelirmiş bacaklara bele sen bir netten baksan nasıl masaj yapılıyor yağlarla masaj yağmışlardı trt1de bir programda ama adını unuttum programın :)
canım bizimde tek isteğimiz eşime burda iyi paralı bir iş bulmak ama nasıl on bilmiyoruz ne olur sizde dua edin olur mu eşime burda iyi maaşlı bir iş bulalım .bidaha ayrılmak istemiyorum zaten biliyrum bebek olunca daha zor olacaıgını.
uconn burada bizim sıpa şeyime şeyime vuruyor sankı ordan vururken cıkıcak gibi hissediyorum arada canım acıyor bişey olur mu acaba
canım kayınvalidemi ne sen sor ne ben söyleyeyim.nehir bugün 37 günlük 1 kere et aldım verdim eline yap diye.pilavı ve çorbayı ben yapmıştım.hiç abartım yok.eli ayağı tutuyor sonuçta ama canım ben böyle bir insan görmedim.çocuğuda avutamıyor anca bana onu giydirme onu yapma bunu yap gibi nasihatlarda bulunuyor.annemler bayramda tatile gidiyorlar canım.dönüşye buraya gelecek annem.okullar açılınca seminerler kolay olduğu için ben işe başlıycam dersler başladığında başlatıcam iznimi nerdeyse yarım maaşımıda almış olucam böylece.annem bakıcak bebeğe bikaç saat.15-20 gün kalır herhalde sonrada ben onunla dönücem bir 15-20 günde ben kalıcam.öyle öyle büyüyecek bizim zilli kız inşallah.
canım insanın kendı annesı gibi asla olamaz .ama el insaf be kadın bir yemek yap bari ya .kendine yaparken 2 tabak fazla yapsın size versin ne var bunda .
ben nasıl yaptım oda yapsın diyordur.ahh ahh annelerimiz bitane ya.bak senın kı daha ankaralardan kalkıp gelicek allahım onları başımızdan eksik etmesin sağlıklı uzun ömür versin kimseye ihtiyacımız olmasın kimseye allah muhtaç etmesin
canım bir ayda 1 kilo aldı doktor çok iyi dedi.boyuda 5cm uzadı:)bazı kıyafetleri olmuyor artık.obez olma ihtimali var.gıdık falan çıktı baya:)emzik almıyor ağzına 10 tane falan denedim hatta bakkal emziği bile denedim.hatta teyzem hollandadan emzik yolladı böyle uzay mekiği gibi bişey:)onlarıda almadı.görünce yalancı memeyi çığlık atmaya başlıyor:)pazartesi kırkımız çıkıyor artık.dışarı ara ara çıkmaya çalışıyorum ama bununla pek başarılı olmıyorum ne yazıkki.ben karnına elle masaj yaptım sık sık ama bir işe yaramadı.doktor tavsiyesi ile kulak çubuğunun ucunu zeytinyağına batırıp çok küçük bir kısmını makatına değdirdim.çubuğu çektiğim gibi 3 günlük nee var ne yoksa çıkardı yavrum:)birinin bokuyla bu kadar mutlu olacağımı söyleselerdi inanmazdım.babasıyla zevkten dört köşe olduk:)
canım o acı bebeğin tekmesi değildir.ya idrar yollarını üşütmüssündür.ya da daha büyük bir ihtimal pelvis denen tüylü bölgedeki kemiklerin açılmaya başlamıştır doğuma hazırlık olarak.sen şimdi böyle hassassın ya efeciğin doğduğunda artık vay kakasını yaapmadı vay ateşimi var vay neden uyumuyor neden ağlıyor derken bol bol hastanelere taşınırsın gibime geliyor.engel olmaya çalış kendine biraz.zira seni zor günler bekliyor:)
aman ben böyle sizi korkutuyomuş gibi oluyorum birazda.bakarsınız sizinkiler melek gibi olur.benden 1-2 ay önce doğum yapan arkadaşımın erkek çocuğu ağlamayı bile bilmiyor nerdeyse o kadar kuzu.
uzun yolculuk yaramadı demek eşine kim bilir senide nasıl merak ediyordur Allah korusun bir şey olmaz canım sen bozma moralini yanınıza grlince düzelir o.ayy bebişim sağol benım canım.ama iş bulup yanımdan ayrılmasın.
iş bulmadan yanımdan ayrılmassa biz ayrılırız herhalde :)) allah korusun
dediğin gibi hayırlısı olsun inşallh.
buarada eşimin sağlık raporu bitmiş fransandan rapor çıkartmak için yüksek tansıyon çıkmış 19-10 şok oldum gelince hemen detaylı muayene olmalısın aklım şimdi onda kaldı benım 12 olunca başım ağrıyor
canım kayınvalidemi ne sen sor ne ben söyleyeyim.nehir bugün 37 günlük 1 kere et aldım verdim eline yap diye.pilavı ve çorbayı ben yapmıştım.hiç abartım yok.eli ayağı tutuyor sonuçta ama canım ben böyle bir insan görmedim.çocuğuda avutamıyor anca bana onu giydirme onu yapma bunu yap gibi nasihatlarda bulunuyor.annemler bayramda tatile gidiyorlar canım.dönüşye buraya gelecek annem.okullar açılınca seminerler kolay olduğu için ben işe başlıycam dersler başladığında başlatıcam iznimi nerdeyse yarım maaşımıda almış olucam böylece.annem bakıcak bebeğe bikaç saat.15-20 gün kalır herhalde sonrada ben onunla dönücem bir 15-20 günde ben kalıcam.öyle öyle büyüyecek bizim zilli kız inşallah.
yok canım kulak çubuğunun pamuklu kısmının yarısını anca sokmuşumdur.bişey olmaz doktor tarif etti zaten.ama alıştırmamak lazım bu sefer bağırsak tembelliği yapar falan.ayy emziğe alışsaydı bari en azından oyalar rahat ederdın birazda olsa.tuhh kandıramadık nehiri :))
bacaklarını karnına doğru çekerek hem masaj hemde egzersız gibi yaptılar.zeytınyağ olayını çok duydum cnm hatta arkdaşım erkek çocuğuna yapıyordu bende korktum nasıl yaparım ben yapamam bide erkek sonuçta hadı kızlarda neyse de.canım bebişinin bokuna osurmasına sevinen tek canlı anne baba işte :)) yoksa sıkıntısını sen çekersin gene hemde acısını.
canım ya tekme gibi ama mesela önce yukarlara vuruyor arada şeyime vuruyor bitane çok sık yapmıyor ama hergun geçiriyor yanı :)
enfeksiyon olsa sureklı ağrı olmaz mı .
ahh zaten ben kendimi düşünemiyorum o yüzden eve yakın hastanede çocuk doktoru bulmak gerek ve çok sabırlı biri olmalı ki benım paranoyaklılarıma bişey demesin.zırt pırt ararım artık kadını çocuğum kakasını yapamıyor napcam diye yada size sorarım :))allah korusun ateş falan olsa zaten hemen giderm doktora.kısmetse özel sağlık sigortası yaptırcam medicana yakın bize bi tek duzgun hastane oraya götürürüm orayada ancak özel sigorta lazım.
maşallah nehir hnm uzun boylu olacak amann benım oğluşumda uzun olmalı o zamannnnn :))
kızlar ben size bir şey soracağım nefes ile alkalı bi sıkıntınız oldu mu hiç ben 2 gündür nefes alırken zorlanıyorum uzun uzun nefes almak ciğerlerimi doldurmak istiyorum tıkanıyorum bu normal mi sizce?
stres ve sıcaklarla ilgili.ilerleyen haftalardada bebek ciğerlerini sıkıştırdığı için alamayacaksın nefes.hehehe:)
siz benim yaptığım yemekleri beğenmezsiniz diyor ki gerçekten çokta becerikli değildir ama benim şuanda yemek seçme lüksüm falan yok.ben yaptıklarımdan veririrm genelde:)neyse ondan hayır falan istediğim yok.gölge etmesin yeter.dediğin gibi anneme uzun ömürler versin o ihtiyacım oldukça gelir.
kızlar ben size bir şey soracağım nefes ile alkalı bi sıkıntınız oldu mu hiç ben 2 gündür nefes alırken zorlanıyorum uzun uzun nefes almak ciğerlerimi doldurmak istiyorum tıkanıyorum bu normal mi sizce?
yok canım kulak çubuğunun pamuklu kısmının yarısını anca sokmuşumdur.bişey olmaz doktor tarif etti zaten.ama alıştırmamak lazım bu sefer bağırsak tembelliği yapar falan.
hamileliğin sonlarına doğru daha çeşit çeşit ağrı çıkacak.ben 1 ay kala doğuruyorum bile sanmıştım biliyosunuz.hamilelikte sık sık idrar tahlili yaptırmak gerekiyormuş ben 3-4 sefer yaptırmıştım.bir gün baktır istersen.ama bahsettiğin ağrılar tehlikeli falan değildir.çok sık karşılaşırsın bundan sonra karnında ve vajinanda ağrılarla.bu arada ben çocuk doktorundan hiç memnun kalmadım ayrıca çok masraflı değiştirmeyi düşünüyorum.birde çocuk doktorlarının bir çoğu telefonunu vermiyormuş.bilgin olsun.ben bizimkinden istemedim kendide vermedi.
aramıza hoşgeldiiinnnn artık tamam hiç birşey düşünme öyle mi yapsaydım şöyle mi yapsaydım demek sadece seni yıpratır Yüce Rabbim bize yazsaydı nasıl nasıl verirdi o evlatlarımızı bize biliyorum şu an elinde değil ama düşünme şu anda sadece kendine iyi bak ve çabucak iyileş elki bekleseydin iç kanama geçirebilirdin tüpün alınabilirdi sana bir şey olabilirdi Allah korusun hem bak hamile kalamama gibi bir probleminde yokmuş iyice iyileş ilacın etkilerini at vucuttan yine olur hayırlısıyla şimdi iğneden sonra değerin artış göstermiş olabilir onun için telaşe etme kanama olacak diye birşey de yok sonuçta bu iğne sana düşük yaptırtmıyor içindeki metaryeli eritiyor kanama kişiden kişiye değişiyor takıldığın şeyleri yaz yine sen yardımcı oluruz ama dediğim gibi şu an dinlen ve iyileşmeye bak. çok geçmiş olsun.
iicim cok huzursuz kan degerlerim cok normal ve seyrinde ilerliyordu,hic agrim yoktu,zaten hastaneye de normal bt hcg takibi icin gitmistim vaginal ultrasonda sol tarafta kitleye benzer bisey gorduler hic inanamadiim dis gebeligime,hala icimde hamilegim normalmis gibi bi his var,cunku ilk bt hcg m 81.33,2 gun sonra 195.5 2gun sonra 468 cikmisti ve rahim duvarinda kalinlasma da gorduler,hic agrim ve kanamam yoktu,keseyi goremediler ki zaten bu degerde kese gorulmeyebilir,bana sadece solda bi kitle gorduklerini ve gecikmeden igneye baslamamiz gerektigi soylendi ve kabul etmek zorunda kaldim cok pismanim keske baska doktora danissaydim keske bekleseydim... tahmin ettigim gibi normal bir gebeliktiyse bile artik erimistir diy mi,silinmis midir acaba ....
iicim cok huzursuz kan degerlerim cok normal ve seyrinde ilerliyordu,hic agrim yoktu,zaten hastaneye de normal bt hcg takibi icin gitmistim vaginal ultrasonda sol tarafta kitleye benzer bisey gorduler hic inanamadiim dis gebeligime,hala icimde hamilegim normalmis gibi bi his var,cunku ilk bt hcg m 81.33,2 gun sonra 195.5 2gun sonra 468 cikmisti ve rahim duvarinda kalinlasma da gorduler,hic agrim ve kanamam yoktu,keseyi goremediler ki zaten bu degerde kese gorulmeyebilir,bana sadece solda bi kitle gorduklerini ve gecikmeden igneye baslamamiz gerektigi soylendi ve kabul etmek zorunda kaldim cok pismanim keske baska doktora danissaydim keske bekleseydim... tahmin ettigim gibi normal bir gebeliktiyse bile artik erimistir diy mi,silinmis midir acaba ....
cok tesekkur ederim atkadasim oncelikle sanada cok gecmis olsun,bu korunulmak zorunda dediginiz konu nedir gebelikten korumak mi,iliski yasagi mi? bir de igneden sonra agrin oldu mu ?aslinda tam olarak bende de gordukleri seyin embriyo olup olmadigina kanaat edemediler,bir kitle dediler ve az da olsa bir serbest sivi tesbit ettiler,ve bana bu durum hakkinda da eksik bilgi verdiler,normal gebelige donme ihtimali varmis erken gorulen dis gebeligin,bunu ben bilmiyordum o sokla arastirma sansim da olmadi....
anladım canım bencede tekrarlamak iyi olmuş bende senin gibi yapardım.
canım ben 3 sene önce seker yüklemesi yapılmıştı ama kaçlıktı hatırlamıyorum ama koca buyuk bardağın tamamıydı .50 lık ne kdr arkadaşım plastik bardağın yarısı kadar dedi inanamadım gerçekten o kadar az mı miktarı.
ayy şimdi sen öyle söyleyince daha da heyecan yaptım kime benziyor acaba ayy keşke eşimde gelebilseydi( 17 hazıranda gitcem kismetse canım bayramdan sonrakı hafta 23+3 oluyor.
uconn burada bizim sıpa şeyime şeyime vuruyor sankı ordan vururken cıkıcak gibi hissediyorum arada canım acıyor bişey olur mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?