Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

canım kayınvalidemi ne sen sor ne ben söyleyeyim.nehir bugün 37 günlük 1 kere et aldım verdim eline yap diye.pilavı ve çorbayı ben yapmıştım.hiç abartım yok.eli ayağı tutuyor sonuçta ama canım ben böyle bir insan görmedim.çocuğuda avutamıyor anca bana onu giydirme onu yapma bunu yap gibi nasihatlarda bulunuyor.annemler bayramda tatile gidiyorlar canım.dönüşye buraya gelecek annem.okullar açılınca seminerler kolay olduğu için ben işe başlıycam dersler başladığında başlatıcam iznimi nerdeyse yarım maaşımıda almış olucam böylece.annem bakıcak bebeğe bikaç saat.15-20 gün kalır herhalde sonrada ben onunla dönücem bir 15-20 günde ben kalıcam.öyle öyle büyüyecek bizim zilli kız inşallah.

canım bir ayda 1 kilo aldı doktor çok iyi dedi.boyuda 5cm uzadı:)bazı kıyafetleri olmuyor artık.obez olma ihtimali var.gıdık falan çıktı baya:)emzik almıyor ağzına 10 tane falan denedim hatta bakkal emziği bile denedim.hatta teyzem hollandadan emzik yolladı böyle uzay mekiği gibi bişey:)onlarıda almadı.görünce yalancı memeyi çığlık atmaya başlıyor:)pazartesi kırkımız çıkıyor artık.dışarı ara ara çıkmaya çalışıyorum ama bununla pek başarılı olmıyorum ne yazıkki.ben karnına elle masaj yaptım sık sık ama bir işe yaramadı.doktor tavsiyesi ile kulak çubuğunun ucunu zeytinyağına batırıp çok küçük bir kısmını makatına değdirdim.çubuğu çektiğim gibi 3 günlük nee var ne yoksa çıkardı yavrum:)birinin bokuyla bu kadar mutlu olacağımı söyleselerdi inanmazdım.babasıyla zevkten dört köşe olduk:)
uconn burada bizim sıpa şeyime şeyime vuruyor sankı ordan vururken cıkıcak gibi hissediyorum arada canım acıyor bişey olur mu acaba

canım o acı bebeğin tekmesi değildir.ya idrar yollarını üşütmüssündür.ya da daha büyük bir ihtimal pelvis denen tüylü bölgedeki kemiklerin açılmaya başlamıştır doğuma hazırlık olarak.sen şimdi böyle hassassın ya efeciğin doğduğunda artık vay kakasını yaapmadı vay ateşimi var vay neden uyumuyor neden ağlıyor derken bol bol hastanelere taşınırsın gibime geliyor.engel olmaya çalış kendine biraz.zira seni zor günler bekliyor:)
aman ben böyle sizi korkutuyomuş gibi oluyorum birazda.bakarsınız sizinkiler melek gibi olur.benden 1-2 ay önce doğum yapan arkadaşımın erkek çocuğu ağlamayı bile bilmiyor nerdeyse o kadar kuzu.

canım insanın kendı annesı gibi asla olamaz .ama el insaf be kadın bir yemek yap bari ya .kendine yaparken 2 tabak fazla yapsın size versin ne var bunda .
ben nasıl yaptım oda yapsın diyordur.ahh ahh annelerimiz bitane ya.bak senın kı daha ankaralardan kalkıp gelicek allahım onları başımızdan eksik etmesin sağlıklı uzun ömür versin kimseye ihtiyacımız olmasın kimseye allah muhtaç etmesin

siz benim yaptığım yemekleri beğenmezsiniz diyor ki gerçekten çokta becerikli değildir ama benim şuanda yemek seçme lüksüm falan yok.ben yaptıklarımdan veririrm genelde:)neyse ondan hayır falan istediğim yok.gölge etmesin yeter.dediğin gibi anneme uzun ömürler versin o ihtiyacım oldukça gelir.

ayy emziğe alışsaydı bari en azından oyalar rahat ederdın birazda olsa.tuhh kandıramadık nehiri :))
bacaklarını karnına doğru çekerek hem masaj hemde egzersız gibi yaptılar.zeytınyağ olayını çok duydum cnm hatta arkdaşım erkek çocuğuna yapıyordu bende korktum nasıl yaparım ben yapamam bide erkek sonuçta hadı kızlarda neyse de.canım bebişinin bokuna osurmasına sevinen tek canlı anne baba işte :)) yoksa sıkıntısını sen çekersin gene hemde acısını.

canım ya tekme gibi ama mesela önce yukarlara vuruyor arada şeyime vuruyor bitane çok sık yapmıyor ama hergun geçiriyor yanı :)
enfeksiyon olsa sureklı ağrı olmaz mı .
ahh zaten ben kendimi düşünemiyorum o yüzden eve yakın hastanede çocuk doktoru bulmak gerek ve çok sabırlı biri olmalı ki benım paranoyaklılarıma bişey demesin.zırt pırt ararım artık kadını çocuğum kakasını yapamıyor napcam diye yada size sorarım :))allah korusun ateş falan olsa zaten hemen giderm doktora.kısmetse özel sağlık sigortası yaptırcam medicana yakın bize bi tek duzgun hastane oraya götürürüm orayada ancak özel sigorta lazım.
maşallah nehir hnm uzun boylu olacak amann benım oğluşumda uzun olmalı o zamannnnn :))

uzun yolculuk yaramadı demek eşine kim bilir senide nasıl merak ediyordur Allah korusun bir şey olmaz canım sen bozma moralini yanınıza grlince düzelir o.

aman hiç gelmesin daha iyi o zaman valla benimkide seninkinin aynı eli ayağı tutuyor ama kendine faydası ok bize hiç olmaz herhalde.

kızlar ben size bir şey soracağım nefes ile alkalı bi sıkıntınız oldu mu hiç ben 2 gündür nefes alırken zorlanıyorum uzun uzun nefes almak ciğerlerimi doldurmak istiyorum tıkanıyorum bu normal mi sizce?

yok canım kulak çubuğunun pamuklu kısmının yarısını anca sokmuşumdur.bişey olmaz doktor tarif etti zaten.ama alıştırmamak lazım bu sefer bağırsak tembelliği yapar falan.
hamileliğin sonlarına doğru daha çeşit çeşit ağrı çıkacak.ben 1 ay kala doğuruyorum bile sanmıştım biliyosunuz.hamilelikte sık sık idrar tahlili yaptırmak gerekiyormuş ben 3-4 sefer yaptırmıştım.bir gün baktır istersen.ama bahsettiğin ağrılar tehlikeli falan değildir.çok sık karşılaşırsın bundan sonra karnında ve vajinanda ağrılarla.bu arada ben çocuk doktorundan hiç memnun kalmadım ayrıca çok masraflı değiştirmeyi düşünüyorum.birde çocuk doktorlarının bir çoğu telefonunu vermiyormuş.bilgin olsun.ben bizimkinden istemedim kendide vermedi.

stres ve sıcaklarla ilgili.ilerleyen haftalardada bebek ciğerlerini sıkıştırdığı için alamayacaksın nefes.hehehe:)

stres ve sıcaklarla ilgili.ilerleyen haftalardada bebek ciğerlerini sıkıştırdığı için alamayacaksın nefes.hehehe:)

internetten araştırmayayım abuk subuk şeyler okurum moralim bozulur dedim ama dayanamadım tabi baktım normalmiş Allahtan bir de bunun stresini yaşamayayım seni hain uconn seni tabi sen atlattın şimdi gülersin bize ben sizi doğurunca göreceğim diyorsun değil mi seni seni

ahh canım ahh .benım kv çok iyidir ama bazen tabiki yapıyor benımkıde.
hamilelik boyunca ne zaman telde konuşssak mutlaka yemekten bahsetti ve her haftasonu mangal yapıcaz et almaya gidiyoruz sunu yapıcam bunu yapıcam .ben mangalı cok severim herkes sever yanı.sucukta çok severim yıyemıyorum.sucuk almış baban cok guzelmış sanada getiririz diyo.sonra ayy ben unutuyorum seni .abartmıyorum hergun ne yemek yaptıysa anltıyor ve canım çekiyor ediğim halde söylüyor.
kendi anneme ne yemek yaptın bende ona göre yapım diyorum canın ne istiyorsa onu yap sanane benım yemeğimden der allah ne verdiyse der hiç söylemez.

canım benım ben yolda yürürken telefonda konuşuyorum mesela teldeki kişi yavaş yuru soluk soluğa kaldın diyorlar ama ben çok yavaş yuruyorum canım nefessiz kalmak çok normal .

aaa neden vermiyorlar telini şaşırdım o nasıl doktor be aa bende araştırıyım ona göre giderim şaşırdım bak şimdi.
canım benım o hep bahsettiğim arkaşım meltem hnma giden bahçelievlerde pediatri kliniği var ya oraya gidiyor başka bir arkdaşımda oraya gidiyor erkek bir doktor çok memnunlar ve benım bildiğm telden arıyor anltırken hatırlıyorum .istersen öğreniyim sana kim olduğunu hatta alerjısi cıktı bebişin çok yardımcı oldu doktor.
sen nereye götürüyorsun ki merak ettim şimdi

Son düzenleme:

hosbulduk canim cok rahatlattiniz arkadaslar,hepinize cok tesekkurler,bisey daha sormak istiyorm,ilk igneden sonra degerlerin artarak devam etmesi embriyonun tupte buyumeye devam ettigi anlaminagelmez mi,dolayisiyla igne fayda etmemis demektir bu diy mi,pazar gunu sabah kontrole gidicem aksi bisey yasamazsam o zamana kadar,2.igneye ins.gerek kalmaz...

çok geçmiş olsun.tek tüple hamile kalan arkadaşlarımız var biri temsilci mesela o yüzden hiçbirzaman umudunu yitirme allahım en kısa zamanda sana sağlıklı bebişler versin.ama göğüsle ilgili soruna bişey diyemicem reglinin hassaslığı olabılır mi

heralde öyleymiş bi kaç gün geçince bşy kalmadı canm ilgin için sağol inş benm ve bütün isteyenlerin bebeği olur zaten benm hem zor oluyo hem düşüyo neden bilmem onu araştırıyorm bu ay rahim filmi çekincem çok korkuyorm acaba aranızda çekinen varmı özellikle bursadan

Betahcgsi çok yüksek olanlarda var normal devam edip geç farkedilenlerde var ve bu en tehlikelisiymiş eskiden kadınlar ds gebelikten ölüyormuş yani önce senin sağlığın sen sağlıklı olmazsan bebek olamaz bu yüzden kendine iyi bakmalısın. Bende sürekli yok benimki dış gebelik değildi çünkü değerim 3 günde yarıyarıya düştü ve kanamam vardı zaten düşük yapmışımdır diyorum ama kendimizi kandırıyoruz sanırım insan %1 olan ihtimalin kendine denk geldiğini kabul etmek istemiyor ama oluyor işte. Bunun neden olabileceği konusunda araştırma yapmak istediğimd doktor gerek yk demişti bana internetten sürekli okuyorum ama birşey bulamadım daha doğrsu bulduklarım uymuyor bana. Korunma dediğimde gebelikten korunma 4-6 ay korun dedi doktorum. Bende kitle bile görmediler hiç canını sıkma eğer bir kitle görüldüyse ilerleyen dönemde de zarar verebilirdi normal olsa bile herşeyin hayırlısı

Dış gebelikten korunmak için yapılabilecek birşey var mı bunu düşünüp duruyorum

kızlar uzun zamandan beri giremiyordum geçmişi okuma zamanım yok evimde değilim internetim yok umarım herkes iyidir hepinizi öpüyorum.

Benimde değerlerim hep düzenli ikiye katlıyordu ama biz kese için değerlerimin 2000 lere kadar çıkmasını bekledik ve o zamana kadar ağrım kanamam olmamıştı. Ama kontrole gideceğimin bir gün öncesi yataktan ağrıyla uyandım böyle karnımı üşütmüşüm gibi bir ağrıydı. Doktoru aradım gel seni göreyim dedi. Gittim ve inanılmaz derecede karın içi serbest sıvı vardı ve kese yoktu. Ama tüpte de kitle de yoktu. Sonra bir kısım tahlillerin ardından eve gönderdiler beni hiç birşey yapmadan çünkü kitle yoktu. Ama bayılacak seviyede ağrılar geçirmeye başlayınca acile kaldırdılar beni ordan da yatış verdiler. Anca prof hoca görebilmişti ve onun sayesinde iğneye başlamıştık. Artık benim ki büyümüş olduğu için tek doz yeterli gelmemişti bir hafta sonra ikinci doz yapılmıştı. Eğer biraz daha gecikseydik sonu ameliyattı ve belki sol tüpümü de kaybedebilirdim.
Eğer değerlerin 1500 ve üzerinde olupta kese yoksa daha net tanı konuyor. Senin en son 468 de kitle görülmüş. Ben bu kadar erken görebileceklerini bilmiyordum. Ama karın içinde serbest sıvı normal değil canım. Sadece ovulasyon zamanı yumurta hücresi folikülden çıkarken folikül içindeki sıvıyı karın içine atıyor o da görülebiliyor ultrasonda ama sonradan kayboluyor tabi. Döllenmeden sonra görülen serbest sıvı dış gebelikten kaynaklanan sıvıdır büyük ihtimalle.Verilen iğne bizim hamilelikten önce kullandığımız folik asitin tam tersi bir ilaçtır. Yani onun etkilerini öldüren bir ilaç. Folik asit DNA yapısında bulunduğundan hücre yapımında görevlidir. Verilen iğnede hücre yapımını yok eden bir ilaçtır. Ama hızlı çoğalan hücreleri; kanser hücreleri gibi, embriyonun hücreleri gibi. O yüzden o ilaç bir kere verildi mi geri dönüşü yok. Bunun için üzülme allahın takdiri. Bizler hep atlattık o günleri. İnşallah sende tez zaman atlatır burdan bizlere hamilelik haberini verirsin canım...

İğnede ağrı yapar ama kimilerinde hiç ağrı olmuyor. Erken dönemlerde tespit edilirse daha kolay atlatılıyor. Benim geç kalındığı için iğneye yani son anda yapıldığı için ağrılarım dayanılmazdı. Ama benle aynı anda dış gebelik geçiren başka bir hasta odama gelip bugün nasılsın iyi misin deyip duruyordu ben sancıdan yatakta kıvranırken. Kendisi de elleri belinde geziniyordu serviste. Benimse narkotik analjeziklerle anca ağrılarım diniyordu... Canım dış gebeliği normal gebeliğe çevirebilen bir teknoloji henüz günümüzde yok. Onu söyleyenler zaman makinasıyla gelecekten geldiler heralde. Bunları dinleyip kafanı bulandırma gerçekten. Kendini üzmekten başka bir işe yaramaz...

50 lik şekerli suda; 50 gram şeker, 250 ml su oluyor canım. Yani bir bardağı biraz geçiyor yarısı kadar falan olmuyor. 100 lükte de yarım litre su oluyor 100 gr şeker. Ben bu sefer eczaneden hazır içecek şeklinde aldım. Limon aroması onda da var içmesi rahat. Ama direk limonun kendisi yok.
Detaylıya daha iki hafta varmış. Hadi bakalım beklicez artık. Kime gideceksin detaylıya? O bahsettiğin hastaneye mi gidicen?

uconn burada bizim sıpa şeyime şeyime vuruyor sankı ordan vururken cıkıcak gibi hissediyorum arada canım acıyor bişey olur mu acaba

Canım onun vurmaları giderek şiddetlencek benden söylemesi. Benimki de idrar torbamı öyle bir sıkıştırdı ki dün yarım litre suyu zor içtim. Saat başı tuvaletteydim. Bir yudum içiyorum sıkışıyorum o durumdaydım yani. Dünde tetanoz aşımın ikinci dozunu yaptırdım. Fetal dopplerle kalp atımını dinlemek için hemişe karnımın bir o tarafına bakıyor oraya zıplıyor öbür tarafına bakıyor oraya vuruyor. Hemşire bile güldü ya çok komikti halimiz. Sürekli kıpırdandığı için kalp atımını zor buldu...

Evet canım benim olmuştu 3. ayımdayken. Hatta söylediğimde dur daha erken ilerde nasıl nefes darlığı yaşayacaksın dediler hep bana. Ama o nefes darlığı bir süre sonra kaybolmuştu. Heralde bu bir alışma süreci. Sonuçta rahmin büyüyor ve vücutta ona göre kendini adapte etmeye çalışıyor. O aralar merdiven çıkarken çok sıkışıyordum ama sonradan geçmişti işte. Şimdi tekrar yeni yeni başlıyor. O da 11 kilo aldığım için ağırlığı taşımaktan nefes nefese kalıyorum iş yerinde. Arada bazen de göğsüm sıkışıyor sonradan geçiyor. Eğer uzun süreli sıkışma olursa sol kola inen ağrı falan o zaman doktora gitmek gerekiyor. Ama allaha şükür daha o kadar kötü olmadım yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…