hosbulduk canim cok rahatlattiniz arkadaslar,hepinize cok tesekkurler,bisey daha sormak istiyorm,ilk igneden sonra degerlerin artarak devam etmesi embriyonun tupte buyumeye devam ettigi anlaminagelmez mi,dolayisiyla igne fayda etmemis demektir bu diy mi,pazar gunu sabah kontrole gidicem aksi bisey yasamazsam o zamana kadar,2.igneye ins.gerek kalmaz...
Betahcgsi çok yüksek olanlarda var normal devam edip geç farkedilenlerde var ve bu en tehlikelisiymiş eskiden kadınlar ds gebelikten ölüyormuş yani önce senin sağlığın sen sağlıklı olmazsan bebek olamaz bu yüzden kendine iyi bakmalısın. Bende sürekli yok benimki dış gebelik değildi çünkü değerim 3 günde yarıyarıya düştü ve kanamam vardı zaten düşük yapmışımdır diyorum ama kendimizi kandırıyoruz sanırıminsan %1 olan ihtimalin kendine denk geldiğini kabul etmek istemiyor ama oluyor işte. Bunun neden olabileceği konusunda araştırma yapmak istediğimd doktor gerek yk demişti bana internetten sürekli okuyorum ama birşey bulamadım daha doğrsu bulduklarım uymuyor bana. Korunma dediğimde gebelikten korunma 4-6 ay korun dedi doktorum. Bende kitle bile görmediler hiç canını sıkma eğer bir kitle görüldüyse ilerleyen dönemde de zarar verebilirdi normal olsa bile herşeyin hayırlısı
Dış gebelikten korunmak için yapılabilecek birşey var mı bunu düşünüp duruyorum
Canım bende bunu zamanında çok düşündüm ama bunu önleyebilecek hiçbirşey yok. Ya da günümüz teknolojisi henüz yetersiz bunun için. Tüpteki daha önceden geçirilmiş enfeksiyon ki sen bilmedende gizli enf. geçirmiş olabiliyorsun, tüplerle ilgili geçirilmiş bir ameliyat ya da karın ameliyatları gibi sebeplerle oluşan yapışıklar zigotun ilerleyip rahme ulaşmasını engelleyebiliyor. O bölgelere yapışmasına sebep olabiliyor. Ama bütün bunlara rağmen o bölgelere yapışmadan ilerlemesini tamamlayabiliyor da. Allahın takdiri kısmet işte. Her zaman hayırlısı diye dua etmek lazım, benim aklıma başka birşey gelmiyor...
İntenette dış gebelikler için 'Rahim kaçkınları' diye başlık atmışlardı çok güldüm. Rahim kaçkınlarını rahime koyabilecek teknolojide gelişsin artık :)
Merhaba arkadaşlar ben de dış gebeyim. Yaşadıklarımı anlatmak ve aklıma takılanları sormak istedim.
Sat 23 haziran dı, temmuzun 25 inde bhcg değerin 228 çıktı 2 gün sonra hafif kanamam oldu düşük korkusuyla doktor doktor dolaştık, ilk başta ultrasonda bebeği göremiyorum deyince çok korktum, başka doktor korkma çok erken zaten görünmez dedi ama tekrar ölçelim bakalım bhcgye dedi. 27 temmuz değerin 178 çıkınca Çok üzüldüm. Dış gebelik olabilir diye kontrole devam ettik. Ayın 30 unda 375 e fırlamış ama bu arada adet gibi kanamam oldu vajinal ultrasonda sol kanalda kist gibi birşey gördü doktor sanırım kanalda büyümeye başlamış bebeğim. Rahimde kese de göremeyince bhcg de 677 olunca metotreksat 50 mg iğne vuruldum ayın 1 inde. O gün bu gün yatıyorum ve sitenizi takip ediyor yerli yabancı makaleler okuyorum dış gebelikle ilgili. Kimi doktorlar FDA desteklemiyor diye metotreksate tedavisini onaylamıyormuş. Ama araştırmalar tedavi yöntemleri arsında bariz bir farkın olmadığı yönünde erken teşhiste.
Ayrıca kimi doktorlar folik asit alımını onaylamıyorken 1 2 yerde gördüm yan etkileri azaltmak amacıyla düşük miktarda alımı tavsiye ediyor.
Şunu merak ediyorum sürekli yatmak mı gerekli: doktoruma sorduğumda günlük işlerini yapabilirsin dedi. Ama bunu atlatan arkadaşlara da sormak istedim, gece yatarken mesela dış gebeliğin olduğu kanal yukarı gelecek şekilde yatsak mesela daha mı etkili olur acaba.
Bir de yediklerinize dikkat ettiniz mi mesela birçok besinde folik asit bulunuyor hiç almamazlık veya yememezlik ettiniz mi?
Zor bir süreç Allah yardımcımız olsun.
Bir de araştırdım ama net bir cevap alamadım iç kanama olduğunda halsizlik omuz uçlarında sızı,baygınlık oluyor deniyor bunu daha erken farketmek mümkün mü acaba?
hamilelik ve doğum en basitiymiş diyorum sadece:) bebek bakımı beni en çok zorlayan.internetten araştırmayayım abuk subuk şeyler okurum moralim bozulur dedim ama dayanamadım tabi baktım normalmiş Allahtan bir de bunun stresini yaşamayayım seni hain uconn seni tabi sen atlattın şimdi gülersin bize ben sizi doğurunca göreceğim diyorsun değil mi seni seni
yollasın o zaman kayınvaliden her yaptığını.zaten ben senin yerinde olsam 1 hafta annemde 1 hafta kayınvalidemde kalırdım yemek falan yapma derdi olmazdı.azıcık naz yaparsın yorgunum ağrılarım var midem bulanıyor:)yan gelip yatarsın:)ahh canım ahh .benım kv çok iyidir ama bazen tabiki yapıyor benımkıde.
hamilelik boyunca ne zaman telde konuşssak mutlaka yemekten bahsetti ve her haftasonu mangal yapıcaz et almaya gidiyoruz sunu yapıcam bunu yapıcam .ben mangalı cok severim herkes sever yanı.sucukta çok severim yıyemıyorum.sucuk almış baban cok guzelmış sanada getiririz diyo.sonra ayy ben unutuyorum seni .abartmıyorum hergun ne yemek yaptıysa anltıyor ve canım çekiyor ediğim halde söylüyor.
kendi anneme ne yemek yaptın bende ona göre yapım diyorum canın ne istiyorsa onu yap sanane benım yemeğimden der allah ne verdiyse der hiç söylemez.
canım benım ben yolda yürürken telefonda konuşuyorum mesela teldeki kişi yavaş yuru soluk soluğa kaldın diyorlar ama ben çok yavaş yuruyorum canım nefessiz kalmak çok normal .
aaa neden vermiyorlar telini şaşırdım o nasıl doktor be aa bende araştırıyım ona göre giderim şaşırdım bak şimdi.
canım benım o hep bahsettiğim arkaşım meltem hnma giden bahçelievlerde pediatri kliniği var ya oraya gidiyor başka bir arkdaşımda oraya gidiyor erkek bir doktor çok memnunlar ve benım bildiğm telden arıyor anltırken hatırlıyorum .istersen öğreniyim sana kim olduğunu hatta alerjısi cıktı bebişin çok yardımcı oldu doktor.
sen nereye götürüyorsun ki merak ettim şimdi
hamilelik ve doğum en basitiymiş diyorum sadece:) bebek bakımı beni en çok zorlayan.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Her doktorun yaklaşımı ne kadar birbirinden farklı değil mi? Hangisi en doğrusu cevabı bende bilmiyorum. Ama Mtx sayesinde ameliyattan kurtuldum ki bu bile bu ilacı bende kullanan doktorlarıma bir teşekkür sebebimdir. Ha yok ameliyat olsaydım ne olurdu? Burada ameliyat olupta gayet sağlıklı gebelik geçiren arkadaşlarımızda var. Belki de şu an benden daha da sağlıklılar. Bunları hep paylaştıkça birbirimizden öğrendik. Herşey kişiye göre o kadar çok değişiyor ki allah hakkımızda hep hayırlısını versin inşallah.
Benimde dış gebeliğim tam bir sene önce bugün anlaşılmıştı. 19 haziran satımdı. Tarihlerimiz yakınmış. Sürekli yatmak gerekmiyor canım. Yatış pozisyonunla hiç alakası yok. Zamanla sonlanacaktır. Benim betam çok yüksek olduğu için sonlanması eylül başını bulmuştu. Ama seninki daha erken sonlanır. Folik asit hakkında şunu söyleyebilirim. Eğer folik asit tableti gibi şeyleri bu dönemde kullanırsan ilacın etkisini azaltırsın. Yiyecekler konusunda dikkat etmem konusunda birşey söylemediler. O yüzden yiyecek konusunda ayrıca birşeylere dikkat etmemiştim. Zaten mtx de bir hafta içinde vücuttan atılıyor bildiğim kadarıyla. Bana da 80 mg uygulanmıştı iki seferde de. İç kanama geçirmeden atlattım ama omzuma vuran ağrılarım olmuştu. Baygınlık derecesine varan ağrılarım olmuştu. Hatta öyle geliyordu ki ağrılar kulaklarım çınlamaya başlıyor ve hiçbirşey duyamıyordum. İki büklüm olup yere kapaklanıyordum. Hastaneye gidemeyecek duruma geldiğim için eşim hastaneden ilaç alıp evde damardan uygulamıştı bana. O sayede beni götürebilmişlerdi. Çok kötü anılarım var ama hepsi de geçiyor allaha şükürler olsun. Senin betan düşükmüş o yüzden bunları hiç düşünme. İnşallah tez zamanda betan sıfırlanır...
Bende hep hamilelikle ilgili yakındıkça annemde aynen böyle söylerdi. Allah kolaylık sabır versin. Şimdiki dertlerimiz o kadar başka ki bizim sonrada çok başka olacak. Bu günleri mumla ararız artık...
ben hamileliktede son bikaç hafta hariç çok söylenmemiştim sezeryanda kolay geldi bana.ama bebek bakımı fena.bir bebek bu kadar az uyuyamaz ya çok sinirlerim bozuluyor.bu saat oldu şuan attım artık babasının kucağına evde oda oda geziyorlar.oturunca ağlıyor:)bugün toplasan gecede dahil 10 saat anca uyumuştur.akşam bir ağlamaya başladı.15 dk falan nerdeyse doktora gidiyorduk son anda sakinleşti.dua ederken sakin bir bebekte iste.ne olur bugün kandil bebeğimin uslanması içinde dua et:)bu arada herkesin kandili mübarek olsun.....
Merhaba arkadaşlar ben de dış gebeyim. Yaşadıklarımı anlatmak ve aklıma takılanları sormak istedim.
Sat 23 haziran dı, temmuzun 25 inde bhcg değerin 228 çıktı 2 gün sonra hafif kanamam oldu düşük korkusuyla doktor doktor dolaştık, ilk başta ultrasonda bebeği göremiyorum deyince çok korktum, başka doktor korkma çok erken zaten görünmez dedi ama tekrar ölçelim bakalım bhcgye dedi. 27 temmuz değerin 178 çıkınca Çok üzüldüm. Dış gebelik olabilir diye kontrole devam ettik. Ayın 30 unda 375 e fırlamış ama bu arada adet gibi kanamam oldu vajinal ultrasonda sol kanalda kist gibi birşey gördü doktor sanırım kanalda büyümeye başlamış bebeğim. Rahimde kese de göremeyince bhcg de 677 olunca metotreksat 50 mg iğne vuruldum ayın 1 inde. O gün bu gün yatıyorum ve sitenizi takip ediyor yerli yabancı makaleler okuyorum dış gebelikle ilgili. Kimi doktorlar FDA desteklemiyor diye metotreksate tedavisini onaylamıyormuş. Ama araştırmalar tedavi yöntemleri arsında bariz bir farkın olmadığı yönünde erken teşhiste.
Ayrıca kimi doktorlar folik asit alımını onaylamıyorken 1 2 yerde gördüm yan etkileri azaltmak amacıyla düşük miktarda alımı tavsiye ediyor.
Şunu merak ediyorum sürekli yatmak mı gerekli: doktoruma sorduğumda günlük işlerini yapabilirsin dedi. Ama bunu atlatan arkadaşlara da sormak istedim, gece yatarken mesela dış gebeliğin olduğu kanal yukarı gelecek şekilde yatsak mesela daha mı etkili olur acaba.
Bir de yediklerinize dikkat ettiniz mi mesela birçok besinde folik asit bulunuyor hiç almamazlık veya yememezlik ettiniz mi?
Bir de araştırdım ama net bir cevap alamadım iç kanama olduğunda halsizlik omuz uçlarında sızı,baygınlık oluyor deniyor bunu daha erken farketmek mümkün mü acaba?
Merhabalar kızlar gecen ay Haziran da aşılama yapıldı ve dış gebelik olmuştu. Dr biraz geçikebilir adetin demişti.zaten düzenli değil adetler. Bende duphaston kullandım ara ara kullanıyorum düzenlemek için.ama maalesef gelmedi 2 şinde gelmesi gerekirken. 2 gündür kekik suyu içiyorum.söktürür diye okudum ama hala tık yok. Ne yapmam gerekiyor. Tedavi başlıcak tekrardan ya tüp yada aşılama olacak.cok tedirginim.
50 lik şekerli suda; 50 gram şeker, 250 ml su oluyor canım. Yani bir bardağı biraz geçiyor yarısı kadar falan olmuyor. 100 lükte de yarım litre su oluyor 100 gr şeker. Ben bu sefer eczaneden hazır içecek şeklinde aldım. Limon aroması onda da var içmesi rahat. Ama direk limonun kendisi yok.
Detaylıya daha iki hafta varmış. Hadi bakalım beklicez artık. Kime gideceksin detaylıya? O bahsettiğin hastaneye mi gidicen?
Canım onun vurmaları giderek şiddetlencek benden söylemesi. Benimki de idrar torbamı öyle bir sıkıştırdı ki dün yarım litre suyu zor içtim. Saat başı tuvaletteydim. Bir yudum içiyorum sıkışıyorum o durumdaydım yani. Dünde tetanoz aşımın ikinci dozunu yaptırdım. Fetal dopplerle kalp atımını dinlemek için hemişe karnımın bir o tarafına bakıyor oraya zıplıyor öbür tarafına bakıyor oraya vuruyor. Hemşire bile güldü ya çok komikti halimiz. Sürekli kıpırdandığı için kalp atımını zor buldu...
Kızlar ya birşey sorucam size. Dün ben evim.net sitesinde tiny love ana kucağını 230 liraya buldum. Çok da fazla araştırmadan hemen aldım. Çünkü normal fiyatı 280-300 arası hep. Şimdi de evim.net ile ilgili çok kötü şeyler okudum. Çok geç gönderiyorlarmış. Tedarik sürecinde deyip sonra da haftalarca göndermeyip iptal ettiriyorlarmış siparişi. Bilmiyorum ya çok pişman oldum ordan aldığıma ama daha bir gün oldu. Kampanya bitiminde tedarik edip kargoya vereceklermiş öyle yazıyor sitelerinde. Öyle olursa haftaları bulur zaten ne bileyim. Hiç ordan alışveriş yapan var mı aranızda???
hamilelik ve doğum en basitiymiş diyorum sadece:) bebek bakımı beni en çok zorlayan.
yollasın o zaman kayınvaliden her yaptığını.zaten ben senin yerinde olsam 1 hafta annemde 1 hafta kayınvalidemde kalırdım yemek falan yapma derdi olmazdı.azıcık naz yaparsın yorgunum ağrılarım var midem bulanıyor:)yan gelip yatarsın:)
kliniğin adını versene canım.daha önce başkalarındanda duymuştum belki lazım olabilir.
İnşallah bir an önce regli olursun canım....
Betül'cüm benim anlamadığım birşey var bir ay sonra hemen denemek normal mi? Benim doktorum çok sıkı tembih etti ve o da prof. çok da ünlü bu konuda. Ya da ben hem kürtaj hem iğne vurulduğum için mi acaba?
çok geçmiş olsun .haklısın herşeyi detaylıca araştırmakta hepimiz bunları yaşadık ama bu kadar detaylı düşünme .
hepimiz acaba o tarafa yatmasak mı diye düşündük ama hiç alakası yok.sen iğneni oldun normal yaşantına devam et ben hiç yatmadım gezdim temizlik bile yaptım .iç kanama durumunda kasık karın ağrısı tansiyon duşukluğu baygınlık hissi olurmuş.
folikasıt falan da kurcalama bence nettten çok araştırma derim.hakkımızda hayırlısı buymuş bundan snra inşallah sağlıkla hayırlısıyla hamile kalırsın.yaşadıgımız kolay bişey değil.allahım bidaha yaşatmasın bize ve kimselere.
Kaynak: http://www.sbgoztepehastanesi.gov.tr/goztepetipdergisi/arsiv/2011/aralik/aralik148-151.pdfTedavinin 4. günü serum BHCG değerleri tekrar edildi. 1 ve 4. günler arasında ki serum BHCG konsantrasyonundaki yükselmeler normal olarak kabul edildi. 4. ve 7. gün arası serum BHCG konsantrasyonunda % 15lik bir düşüş olan hastalarda tek doz MTX tedavisi yeterli kabul edildi. Daha sonra seviyeler saptanamaz hale gelene kadar haftalık BHCG takipleri yapıldı. Ancak, bundan sonra serum BHCG konsantrasyonundaki herhangi bir artış veya 7. günde % 15in altında bir düşüş saptanan hastalara, tedavi protokolü tekrarlandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?