Amin canım. Umutla bakmak istiyorum ama herhalde hormonlardan kaynaklı bir durum. Bugün aşının üzerinden 5 gün geçti ve tekrar doktora gittim bhcg değeri 377'den 755'e yükselmiş doktor 2. iğne veya laporoskopi için direk bizi kadın doğum hastanesinde yatış için yönlendirecekti Allah'tan eşim biraz araştırmacı, doktora bir makalede 4. güne kadar yükseliş olabileceğini sonrasında düşüşün gözlenebileceğini söyledi. Çünkü 755'ten önce daha yüksek olabilirdi. Bunun üzerine doktor yarın için yine bir BHCG testi verdi. Bir bakalım ona göre karar verelim dedi. İçime de bir şüphe düştü. Yani bilmesek doktora bugün beni kadın doğuma göndermiş belki de ameliyata almışlardı. Çok az ara ara kanamalarım devam ediyor bugün kesildi gerçi. Karnımın sol tarafında bazen de sağ tarafında hafif bir ağrı oluyor ara ara. Çok sıkıntılı bir süreç Allah sabır versin bu durumdaki herkese.
Doktor bir de kürtaj yapacağız fln dedi. Nereyi kürtaj yapacaklar anlamış değilim çünkü vücut kendisi atabiliyormuş ki adet kanaması gibi bir kanamam oldu. Ultrasonda da bir şey görünmüyor. dış gebelik teşhisini de zaten vaj. ultrasonda gördü gibi, sol tarafta ufacık bir parça var yada yok gibi zaten normalde bu seviyelerde hiçbir şey görünmez deniyor.
Şunu merak ediyorum bu kanama neden oluyor, acaba embriyo metotreksattan dolayı parçalanırken veya kanallarda kanama mı yapar? Tüpten başka yerde de büyüyebiliyormuş bunu da laparoskopi olmadan göremeyiz dedi doktor.
Allah yardımcımız olsun.
Kaynak: http://www.sbgoztepehastanesi.gov.tr/goztepetipdergisi/arsiv/2011/aralik/aralik148-151.pdf
Tarih / BHCG
25.Tem - 221
26.Tem
27.Tem - 128
28.Tem
29.Tem - 285
30.Tem
31.Tem - 377 (Metotreksat)
01.Ağu
02.Ağu
03.Ağu
04.Ağu
05.Ağu - 755
İDRAR TAHLLİ
GÖRÜNÜM BULANIK mg/dL
DANSİTE 1015
pH 6
NİTRİT NEGATİF
PROTEİN NEGATİF
GLUKOZ NEGATİF
KETON NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN NORMAL
BİLİRUBİN NEGATİF
MİKROSKOPİ DEĞERİ 5-6 ERİTROSİT / 7-8 LÖKOSİT / 2-3 EPİTEL GÖRÜLDÜ.
Kızlar bugün idrar verdim sonuçları yukarıda doktor çıktığı için sonuçları gösteremedim anlayan arkadaşlar varsa antibiyotik başlatırmı bu değerlerle marla canım sana çok yükleniyorum ama senden de bi yorum bekliyorum.
canim ben kendi tahlilome baktim benimkide hepsi normal
benim tahlilde mikropskopi degeri yok
eritrosit 8-10
lokosit negatif
epitel hucre 3-4 morfik doktor hepsi negatif sorun yok demisti
dansite 1020
bana kalirsa sorun yok ama doktora goster cnm.
kesinlikle dogru karar almissiniz.bana doktorum kendi kendi demisti 4.gun deger yukselebilir cunku igne etkisibi 4.gun gostermeye basliyotmus benim yukselmedi dustu ama yukselse bile bizim dikkate alicagimiz 7.gun demisti 4.gun dusse bile bu igneyi tekrarlamicagimiz anlamina gelmiyor demisti
tup disinda yumurtaliklarda ve bagirsakta olur ama bunlar dusuk ihtimaller.tupte olmasi ihtimal.ben senin yerinde olsam 7.gunu bekler eger dusmesse 2.igneyi isterdim sonucta degerlerin dusuk benim 2500du biz burda 13000lerle igne ile duseni gorduk.
kurtaja gelince benim doktorum kurtaja yanasmadi ilk gebelik oldugundn ama olan arkadaslar cok var burda sanirim rahim duvari kalinlastigindan onu kaziyorlar sanirim.ama 4.gun yukselmesi normal telas etme bunu o doktor nasil bilmez burdaki butun arkadaslar biliyor.doktorunu degistir derim.
Amin canım. Umutla bakmak istiyorum ama herhalde hormonlardan kaynaklı bir durum. Bugün aşının üzerinden 5 gün geçti ve tekrar doktora gittim bhcg değeri 377'den 755'e yükselmiş doktor 2. iğne veya laporoskopi için direk bizi kadın doğum hastanesinde yatış için yönlendirecekti Allah'tan eşim biraz araştırmacı, doktora bir makalede 4. güne kadar yükseliş olabileceğini sonrasında düşüşün gözlenebileceğini söyledi. Çünkü 755'ten önce daha yüksek olabilirdi. Bunun üzerine doktor yarın için yine bir BHCG testi verdi. Bir bakalım ona göre karar verelim dedi. İçime de bir şüphe düştü. Yani bilmesek doktora bugün beni kadın doğuma göndermiş belki de ameliyata almışlardı. Çok az ara ara kanamalarım devam ediyor bugün kesildi gerçi. Karnımın sol tarafında bazen de sağ tarafında hafif bir ağrı oluyor ara ara. Çok sıkıntılı bir süreç Allah sabır versin bu durumdaki herkese.
Doktor bir de kürtaj yapacağız fln dedi. Nereyi kürtaj yapacaklar anlamış değilim çünkü vücut kendisi atabiliyormuş ki adet kanaması gibi bir kanamam oldu. Ultrasonda da bir şey görünmüyor. dış gebelik teşhisini de zaten vaj. ultrasonda gördü gibi, sol tarafta ufacık bir parça var yada yok gibi zaten normalde bu seviyelerde hiçbir şey görünmez deniyor.
Şunu merak ediyorum bu kanama neden oluyor, acaba embriyo metotreksattan dolayı parçalanırken veya kanallarda kanama mı yapar? Tüpten başka yerde de büyüyebiliyormuş bunu da laparoskopi olmadan göremeyiz dedi doktor.
Allah yardımcımız olsun.
Kaynak: http://www.sbgoztepehastanesi.gov.tr/goztepetipdergisi/arsiv/2011/aralik/aralik148-151.pdf
Tarih / BHCG
25.Tem - 221
26.Tem
27.Tem - 128
28.Tem
29.Tem - 285
30.Tem
01.Ağu
02.Ağu
03.Ağu
04.Ağu
05.Ağu - 755
Merhaba arkadaşlar .Aslında ben geçen yıl bir dış gebelik yaşadım.Şu anda yazmamdaki neden kesinlikle bu durumu yaşayanlara bir uyarı.Dış gebeliğim çoğunuza yapılan gibi iğneyle düşürüldü .O dönem çok araştırdım bu konuyu ve rahim kanallarında ve rahimde olan anormal durumların buna neden olduğunu öğrendim. 3 ay bekleme süresinden sonra doktoruma sordum ama kanalların o anda hafif hareketsizliği bile neden olur dedi.sonra 3 ayda olmadı ben sürekli gittim rahim filmi çektirmek istedim ben ısrar ettikçe oda gerek olmadığı konusunda ısrar etti bana çok abartıyorsun dedi. neyse ben dış gebelikten 6 ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer keseyi gördü ama lekelenmem vardı ilaç verip gönderdi başka bir doktora gittim o da rahmimde perde olduğunu söyledi erken doğum yada düşük nedeni tabiki dış gebeliğinde nedeni o çıktı.17. haftama kadar sürekli kanama dayanılmayacak ağrılar sonra suyumun erken gelmesi ile bebeğimi kaybettim.şimdi rahim filmi çekilecek ve operasyonla perde alınacak.Bir doktor dış gebelikten sonra kanalların durumunada bakılması için çekilmeliydi dedi.Siz siz olun işinizi şansa bırakmayın.En kötüyü düşünerek hareket etmek ve önlemini almak en iyisi.
Kafamdaki bi kaç soruya cevap oldu aslında bu yazdıkların canım bende 7 ay önce bi dış gebelik geçirdim,geçen ayda rahim filmi çektirdim benimde rahim hafif üstten basık çıktı doktorda büyük ihtimal perde dedi demekki perde de dış gebeliğe sebep olabiliyomuş bende önümüzdeki ay ameliyat olucam histereskopi
Bende ameliyattan sonra gebe kalamamaktan korkuyorum ama kalanlarda var..benim kuzendede varmış onunda 2 gebelik kaybı var o da olucak ameliyat bakalım ben prof.dr.yücel karaman da olucam bu rahim anomalileri konusunda duyulmuş bir isim zaten operasyondan sonrada tekrar hsg istiyolar ya da ofis histereskopi..İnşallah herşey güzel olur senin içinde..Aynı zamanlarda olacağız demek ki. Kızma ama Allahtan bu arada hamile kalmamışsın keşke bende bunları yaşamasaydım diyorum çünkü.Ameliyattan sonra normal bir gebelik yaşarmıyım bilmiyorum ama kesinlikle operasyonu olmak gerekiyor.Çünkü bebek büyüdükçe yerini daraltıyor.Ben içimin parçalandığını hissediyordum.Ama dikkat et ve birkaç doktora git perdenin operasyonda tamamen alındığına emin ol.Bazen doktorlar rahim yırtılır diye bir kerede almıyorlar ama çok az kalsa bile yine de çok tehlikeli.Konuşuruz burdan yine neler olduğunu .Herşey güzel olur inşallah.
Allah yardımcımız olsun.
Tarih / BHCG
25.Tem - 221
26.Tem
27.Tem - 128
28.Tem
29.Tem - 285
30.Tem
01.Ağu
02.Ağu
03.Ağu
04.Ağu
05.Ağu - 755
İDRAR TAHLLİ
GÖRÜNÜM BULANIK mg/dL
DANSİTE 1015
pH 6
NİTRİT NEGATİF
PROTEİN NEGATİF
GLUKOZ NEGATİF
KETON NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN NORMAL
BİLİRUBİN NEGATİF
MİKROSKOPİ DEĞERİ 5-6 ERİTROSİT / 7-8 LÖKOSİT / 2-3 EPİTEL GÖRÜLDÜ.
Kızlar bugün idrar verdim sonuçları yukarıda doktor çıktığı için sonuçları gösteremedim anlayan arkadaşlar varsa antibiyotik başlatırmı bu değerlerle marla canım sana çok yükleniyorum ama senden de bi yorum bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar .Aslında ben geçen yıl bir dış gebelik yaşadım.Şu anda yazmamdaki neden kesinlikle bu durumu yaşayanlara bir uyarı.Dış gebeliğim çoğunuza yapılan gibi iğneyle düşürüldü .O dönem çok araştırdım bu konuyu ve rahim kanallarında ve rahimde olan anormal durumların buna neden olduğunu öğrendim. 3 ay bekleme süresinden sonra doktoruma sordum ama kanalların o anda hafif hareketsizliği bile neden olur dedi.sonra 3 ayda olmadı ben sürekli gittim rahim filmi çektirmek istedim ben ısrar ettikçe oda gerek olmadığı konusunda ısrar etti bana çok abartıyorsun dedi. neyse ben dış gebelikten 6 ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer keseyi gördü ama lekelenmem vardı ilaç verip gönderdi başka bir doktora gittim o da rahmimde perde olduğunu söyledi erken doğum yada düşük nedeni tabiki dış gebeliğinde nedeni o çıktı.17. haftama kadar sürekli kanama dayanılmayacak ağrılar sonra suyumun erken gelmesi ile bebeğimi kaybettim.şimdi rahim filmi çekilecek ve operasyonla perde alınacak.Bir doktor dış gebelikten sonra kanalların durumunada bakılması için çekilmeliydi dedi.Siz siz olun işinizi şansa bırakmayın.En kötüyü düşünerek hareket etmek ve önlemini almak en iyisi.
Canım olur mu öyle şey aşkolsun :) Ben de pek anlamıyorum idrar tahlilinden ama idrar kültürü yapılıyor. Besiyerine ekim yapılıp üreme olup olmadığına bakılıyor. Bu verilerden enfeksiyon olup olmadığı anlayamadım. Ama eritrosit lökosit görülmesinin anlamını doktora sormak lazım... Bana da birşey yok gibi geldi. Ohh 10. haftaya da gelmişiz. Hadi bakalım ilk trimesterin bitmesine az kaldı :))
Canım bende kürtaj olayını pek anlamadım. Senin değerlerinde düşük neden kürtaj istiyorlar ki. Gerçi şimdiye kadar sormuşsundur doktoruna da. Dış gebelik çok çeşitli yerlerde görülebilir. Tüpün girişinde ortalarında ya da rahime yakın olan dar bölgelerinde; yumurtalıklarda ve karın boşluğunda herhangibir organa yapışmış olarak görülebilir. Tüpün içerisinde olursa ultrasonda tüp civarında bir kanama alanı görülüyor buna da ateş çemberi diyorlar. Bu yapı hemen hemen kesin tanıyı koyduruyor. Değerlerin çok yüksek olmadığı için şanslısın. İnşallah tez zamanda sonlanır. Allahım kimseye yaşatmasın inşallah...
Ya bu topik hiç böyle değildi eskiden. Bir zamanlar sayfalar uçar giderdi. Uconn da doğurunca daha da bir sessizleşti( Hiçkimseler yok ...
kızlar bendeki bu kızla bu kadar girebildiğime şükür.biraz önce uyudu daha.allah aşkına bir bebk bu saati bulur mu.çıldırıcam.dün geceden zaten uykusuzum.birazdan atıcam kendimi yatağa.ama aklım hala burda bakmadan çıkmayım dedim:)son aylarınızın tadını çıkarın bana diyenlere gıcık oluyordum ama bende diycem bol bol uyuyun.benden size tavsiye.hepinizi öpüyorum çok.iyi geceler....sağol canım benim bugün doktorum bir sorun olmadığını ama ciddi anlamda bol su içmem gerektiğini söyledi şimdi rahat rahat bayramı yapabilirim bugün 9+4 olduk çok şükür şimdi bayramdı tatildi derken zaman daha hızlı geçecek veeeeee yarın tatlimiz başlıyor kısmetse çok ihtiyacımız vardı gerçekten yani 1 ay çok yazamazsam kusura bakmayın yazamasam bile muhakkak okurum hepinizi evet uconn topluyormuş bizi galiba baksana eskilerden kimseler gelmez oldu.
yeni dış gebelik geçiren arkadaşlar hepinize geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın.
kızlar bendeki bu kızla bu kadar girebildiğime şükür.biraz önce uyudu daha.allah aşkına bir bebk bu saati bulur mu.çıldırıcam.dün geceden zaten uykusuzum.birazdan atıcam kendimi yatağa.ama aklım hala burda bakmadan çıkmayım dedim:)son aylarınızın tadını çıkarın bana diyenlere gıcık oluyordum ama bende diycem bol bol uyuyun.benden size tavsiye.hepinizi öpüyorum çok.iyi geceler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?