Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

kesinlikle dogru karar almissiniz.bana doktorum kendi kendi demisti 4.gun deger yukselebilir cunku igne etkisibi 4.gun gostermeye basliyotmus benim yukselmedi dustu ama yukselse bile bizim dikkate alicagimiz 7.gun demisti 4.gun dusse bile bu igneyi tekrarlamicagimiz anlamina gelmiyor demisti
tup disinda yumurtaliklarda ve bagirsakta olur ama bunlar dusuk ihtimaller.tupte olmasi ihtimal.ben senin yerinde olsam 7.gunu bekler eger dusmesse 2.igneyi isterdim sonucta degerlerin dusuk benim 2500du biz burda 13000lerle igne ile duseni gorduk.
kurtaja gelince benim doktorum kurtaja yanasmadi ilk gebelik oldugundn ama olan arkadaslar cok var burda sanirim rahim duvari kalinlastigindan onu kaziyorlar sanirim.ama 4.gun yukselmesi normal telas etme bunu o doktor nasil bilmez burdaki butun arkadaslar biliyor.doktorunu degistir derim.

canim ben kendi tahlilome baktim benimkide hepsi normal
benim tahlilde mikropskopi degeri yok
eritrosit 8-10
lokosit negatif

epitel hucre 3-4 morfik doktor hepsi negatif sorun yok demisti
dansite 1020

bana kalirsa sorun yok ama doktora goster cnm.

canım yaa galiba kafayı yiyorum ben elimde değil sürekli nette araştırıyorum idrarda eritrosit görülmemesi gerekiyor falan yazıyor benimde sistit çocukluğumdan beri çektiğim bir sıkıntı hatta illet diyebilirim. oysa çok dikkat ediyorum çamaşırımı günde 2 bazen 3 kere değiştiriyorum giymeden önce ütü basıyorum valla içime su serptin yaa çok teşekkür ederim canım.

Sağol canım vallahi cevapların moral oluyor bana dediğin gibi kan değerlerini takip edicem artık inşlh atlatacağız bunu da :)

önemli olan 7. gün canım 7. günde hala düşüş yoksa o zaman başka yollar aranıyor hem değerin düşük o yüzden iç kanama gibi bi sorun olacağını sanmıyorum benim eğerim 5000i geçmişti iğneden sonra. 2 gün daha bekleyip öyle haraket edin derim. kürtaja gelince rahim duvarı çok kalınlaştığı için iğne etkisini gösteremiyor hemde orada görünmeyen bi meteryal varsa o temizlensin beta değeri düşsün diye kürtaj yapılıyor malasef ben yaptırdım yaptırmasaydım ikinci doz iğneyi vuracaklardı o da kesin değil diye kürtaj oldum. fakat senin değerin için bu gerekli değil bence tabi yine de doktor daha iyi bilir. ben 3 doktora görünmüştüm canım içine muhakkak sinsin doktorun.

Merhaba arkadaşlar .Aslında ben geçen yıl bir dış gebelik yaşadım.Şu anda yazmamdaki neden kesinlikle bu durumu yaşayanlara bir uyarı.Dış gebeliğim çoğunuza yapılan gibi iğneyle düşürüldü .O dönem çok araştırdım bu konuyu ve rahim kanallarında ve rahimde olan anormal durumların buna neden olduğunu öğrendim. 3 ay bekleme süresinden sonra doktoruma sordum ama kanalların o anda hafif hareketsizliği bile neden olur dedi.sonra 3 ayda olmadı ben sürekli gittim rahim filmi çektirmek istedim ben ısrar ettikçe oda gerek olmadığı konusunda ısrar etti bana çok abartıyorsun dedi. neyse ben dış gebelikten 6 ay sonra tekrar hamile kaldım bu sefer keseyi gördü ama lekelenmem vardı ilaç verip gönderdi başka bir doktora gittim o da rahmimde perde olduğunu söyledi erken doğum yada düşük nedeni tabiki dış gebeliğinde nedeni o çıktı.17. haftama kadar sürekli kanama dayanılmayacak ağrılar sonra suyumun erken gelmesi ile bebeğimi kaybettim.şimdi rahim filmi çekilecek ve operasyonla perde alınacak.Bir doktor dış gebelikten sonra kanalların durumunada bakılması için çekilmeliydi dedi.Siz siz olun işinizi şansa bırakmayın.En kötüyü düşünerek hareket etmek ve önlemini almak en iyisi.

Kafamdaki bi kaç soruya cevap oldu aslında bu yazdıkların canım bende 7 ay önce bi dış gebelik geçirdim,geçen ayda rahim filmi çektirdim benimde rahim hafif üstten basık çıktı doktorda büyük ihtimal perde dedi demekki perde de dış gebeliğe sebep olabiliyomuş bende önümüzdeki ay ameliyat olucam histereskopi

Aynı zamanlarda olacağız demek ki. Kızma ama Allahtan bu arada hamile kalmamışsın keşke bende bunları yaşamasaydım diyorum çünkü.Ameliyattan sonra normal bir gebelik yaşarmıyım bilmiyorum ama kesinlikle operasyonu olmak gerekiyor.Çünkü bebek büyüdükçe yerini daraltıyor.Ben içimin parçalandığını hissediyordum.Ama dikkat et ve birkaç doktora git perdenin operasyonda tamamen alındığına emin ol.Bazen doktorlar rahim yırtılır diye bir kerede almıyorlar ama çok az kalsa bile yine de çok tehlikeli.Konuşuruz burdan yine neler olduğunu .Herşey güzel olur inşallah.

Bende ameliyattan sonra gebe kalamamaktan korkuyorum ama kalanlarda var..benim kuzendede varmış onunda 2 gebelik kaybı var o da olucak ameliyat bakalım ben prof.dr.yücel karaman da olucam bu rahim anomalileri konusunda duyulmuş bir isim zaten operasyondan sonrada tekrar hsg istiyolar ya da ofis histereskopi..İnşallah herşey güzel olur senin içinde..

Canım senin değerlerin düşme eğilimi göstermemiş ki 4. günden sonra da yükselmiş. Benim de 6. gün bakılmıştı 4000 lerden 5800 lere çıkmıştı ve hemen 2. doz mtx yapılmıştı. Bugün yapılır mtx büyük ihtimalle. Korkma inan ki bende çok üzülmüştüm 2. dozu olucam diye ama olmak gerekiyor. Doktor değerlerin çok yükselmeden müdahele etmek istemiş. Haberlerini yaz canım mutlaka, bu akşam buralarda olurum bende...

Canım olur mu öyle şey aşkolsun :) Ben de pek anlamıyorum idrar tahlilinden ama idrar kültürü yapılıyor. Besiyerine ekim yapılıp üreme olup olmadığına bakılıyor. Bu verilerden enfeksiyon olup olmadığı anlayamadım. Ama eritrosit lökosit görülmesinin anlamını doktora sormak lazım... Bana da birşey yok gibi geldi. Ohh 10. haftaya da gelmişiz. Hadi bakalım ilk trimesterin bitmesine az kaldı :))

çok geçmiş olsun.allah bidaha sana ve hiçkimseye yaşatmasın.
inşallah en kısa zamanda sağlıkla hamile kalırsın.

Canım bende kürtaj olayını pek anlamadım. Senin değerlerinde düşük neden kürtaj istiyorlar ki. Gerçi şimdiye kadar sormuşsundur doktoruna da. Dış gebelik çok çeşitli yerlerde görülebilir. Tüpün girişinde ortalarında ya da rahime yakın olan dar bölgelerinde; yumurtalıklarda ve karın boşluğunda herhangibir organa yapışmış olarak görülebilir. Tüpün içerisinde olursa ultrasonda tüp civarında bir kanama alanı görülüyor buna da ateş çemberi diyorlar. Bu yapı hemen hemen kesin tanıyı koyduruyor. Değerlerin çok yüksek olmadığı için şanslısın. İnşallah tez zamanda sonlanır. Allahım kimseye yaşatmasın inşallah...

Ya bu topik hiç böyle değildi eskiden. Bir zamanlar sayfalar uçar giderdi. Uconn da doğurunca daha da bir sessizleşti ( Hiçkimseler yok ...

merhabalar

bende 4 ay önce dış gebelik yaşadım maalesef üstelik benmki çok işanssız bi durum oldu dr.lr yüzünden.. ilk gttiğim dr keseyı göremediği için hemen oprerasyon önerdi, ben acele etmk istemedim başka dr.gttım üstelik prof.. ama o sıfatı nasıl almış ben cok merakrtayım halen .. ismini vermeyeyım burdan.. neyse acele etmeyın dedi adetım geceli 10 gn olmuştu.. 1 hfta sonra gttk gene kese yok,, 1 hafta sonra tekrar kese yok ama dr halen acele etmeyın gec yumurtlama olablır diyip duruyor.. sonra başka Dr.a gttm renkli dopler de göremediler ne olduğunu teşhis koymadılar sış gebelik ektopik gebelilk vs hiç bişey bulamadılar beni acil olarak tepeciğe gtmemi sölediler sonra çiğli kordona gittim orda asistan gibi bi dr.baştan benm kçmseyerek baktığım daha masaya yatar yatmaz ultrasonda gördü tüpte gelişen kese ve kalp atışları nı duyduk ( benim hemen ameliyat olamam gerktiğini söledi ve aynı gun ameliyat oldum ben ve bir tüpüm alındı.. sonuz olarak diceğim şu; ne cok Dr.lara gidip aklınızı karıştırın nede söylenenlere kulak asın.. böle durumlar cok tehlikeli olabilir ölüm le bile sonuçlanabilirdi benm durumum hcg 8000 e ulaşmıştı ve kese büyümüş kalp atmaya başlamış 8 hftalk neredeyse bir bebek olmuştu ben şanslıymısımki bana bişey olmadı ama olabilirdide.. ama erken teşhıs konulsaydı belkide tüpüm alınmıcaktı.... 4 ay sonra film çekildim hsg daha 1 hafta önce şkr ki tüpm açık ve sorun yok..

umudunuzu yitrmeyın mantıklı hrkt edip üstesinden gelin ve tabiki dua edin,

sağol canım benim bugün doktorum bir sorun olmadığını ama ciddi anlamda bol su içmem gerektiğini söyledi şimdi rahat rahat bayramı yapabilirim bugün 9+4 olduk çok şükür şimdi bayramdı tatildi derken zaman daha hızlı geçecek veeeeee yarın tatlimiz başlıyor kısmetse çok ihtiyacımız vardı gerçekten yani 1 ay çok yazamazsam kusura bakmayın yazamasam bile muhakkak okurum hepinizi evet uconn topluyormuş bizi galiba baksana eskilerden kimseler gelmez oldu.

Kürtajı aslında şunun için istiyor onu da sonradan çözdüm, değerler çok düşük olduğu için aslında tam olarak embriyonun yerini bilemediği için rahimde olur şüphesiyle kürtaj yaparak o bölgede varsa eğer laparoskopiye gerek olup olmadığını kesinleştirecekmiş genel uygulama öyleymiş eşim yine buldu :).

Evet bugün 6. gündü tekrar ölçtürdüm bhcg değerini ve kızlar değer neredeyse yarı yarıya düşmüş, 755'ten 300 küsüre :)) Sanırım atlatıyorum ve iğne işe yaradı. Allah'ıma şükürler olsun. Üzerimden nasıl bir yük kalktı anlatamam. Sıfırlanana kadar ufaktan kanama ve ağrı olacak diye tahmin ediyorum.

Bir deneyimimi anlatim: iğnenin vurulmasından itibaren 4. güne kadar göğüs uçlarımda aşırı hassasiyet vardı ama 5. günden sonra bu hassasiyet giderek azalmaya başladı yani bu gebeliğin sonlandığına işaretmiş sanırım. Öpüyorum hepinizi. İnşlh Allah'ım bu durumdaki herkese yardımcı olur ve hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kollarımıza verir.

yeni dış gebelik geçiren arkadaşlar hepinize geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın.
Ya bu topik hiç böyle değildi eskiden. Bir zamanlar sayfalar uçar giderdi. Uconn da doğurunca daha da bir sessizleşti ( Hiçkimseler yok ...

kızlar bendeki bu kızla bu kadar girebildiğime şükür.biraz önce uyudu daha.allah aşkına bir bebk bu saati bulur mu.çıldırıcam.dün geceden zaten uykusuzum.birazdan atıcam kendimi yatağa.ama aklım hala burda bakmadan çıkmayım dedim:)son aylarınızın tadını çıkarın bana diyenlere gıcık oluyordum ama bende diycem bol bol uyuyun.benden size tavsiye.hepinizi öpüyorum çok.iyi geceler....

bizde seni öpüyoruz canım benim siz iyi olun bize arada sırada da yazsan olur.

Kızlar, merhabalar. Okuyorum her gün ama genelde teldan okuduğum için yazamıyorum. Herkesin haberini alıyorum. Karam canım iyi tatiller sana.Bize bu sene tatil yok bakalım, sen dinlen yerimede.

Uconn canım Allahım kolaylıklar versin, Nehirimizede tatlı güzel,rahat uykular getirsin inşallah...

Yeni dış gebelik geçirren arkadaşlarımada geçmiş olsun. Ben 3 doz iğne vuruldum 6800 lerden düştü değerim. O yüzden biraz zor oldu, sizin daha düşük değerleriniz umarım çabucak atlatırsınız.

Kızlar hepinize Sağlıklı, mutlu, huzurlu olarak ailemizle, sevdiklerimizle, özlemini duyduğumuz evlatlarımızla geçireceğimiz nice güzel bayramlar inşallah... Hayırlı ve mutlu bayramlar hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…