Canlarım şükür ki bende 14 haftalara ulaştım Allahın izniyle. Lierac kullanmıştınız dimi çatlak için. Artık başlamalımıyım sizce. Göbek büyümeye başladı malum. Fiyatı kendi sitesinde 3 lü set 120 tl yazıyor. Sizce nasıl pahalımı, iyimi? Alayımmı faydalımı çatlak oluşumuna.
:)) Vermiyonuz mu pimpirikliği, alemsiniz valla ya. Gerçekten kafama takacak vaktimde var o çok kötü. İşe gitmeye de alışmışım; bugün evde 3. günümdü. Daha tatilin bitmesine 2 gün var( Benim gibi tatil bitse de işe gitsem diyen kaç kişi vardır acaba :)) Ama burda hiç insan göremiyorum herkes tatilde memlekette. İş yerinde kalabalığız herkese nazım geçiyor sözüm geçiyor, hareket halindeyim. İstersem çalışmıyorum dinleniyorum. Evden daha rahatım sanki :)) İnternette birşeyler okuyorum sürekli. Çok şey bilmek öğrenmekte bazen iyi birşey değil. Bu topiğe girerken forum sayfasında bebeğini kaybedenlerin topiklerini görüyorum. Dayanamayıp biraz bakayım diyorum. O zaman daha da kötü oluyorum. Evdeyken kafamı uzaklaştıramıyorum hamilelikti bebekti acaba birşey olur mu konularından. İşe gitmem lazım kesinlikle. Keşke nöbetçi falan olsaydım (
Canım yazın çok terleniyor özellikle de kasık bölgesi. Haliyle kuru dolaşamıyorsun ki benim yaşadığım yer gayet havası kuru. İstanbul ne kadar nemlidir şimdi. Suyu gelse bebeğin allah korusun bacaklarından akardı ıslanmakla kalmazdı. O yüzden takma o konuyu kafana. Annemde bugün bana hamilelikte kafana hiçbirşey takma, doğurduktan sonra napcan o zaman diyor. Ki artık uconndan da biliyoruz doğurduktan sonra neler olduğunu...
Ben son 3 aya bir hafta önce girdim canım. Her 13 hafta bir trimester ediyor. 26. hafta geçen cumartesi bitti yani ikinci trimester. Yarın 7. ayımızın ilk haftası bitmiş olacak 28. haftanın içine giricez inşallah...
yok yok boşa üzme kendini.dediklerin çok normal.şekerinde iyi çıkmış.sakin bir hamilelik geçirmeye çalış bence.sonra dönüşü muhteşem oluyor:)ben sakinim desemde benden bir cadı çıktı:)bi,rde durmadan strese girseydim ne olurdu acaba.
evet canım bende yalnızım gurbet ellerde.en yakın arkadaşlarımda tatildeler.kaldım burda yalnız başıma.ama zaten nehirle bu şekilde bayram gezmeside işkence olurdu.misafir ağırlamak ise bir lüks.allahtan gelecek olanlar annem burdayken gelmişlerdi.nehir gece uykusunuda terketti son 2 gündür.bende doktor tavsiyesi ile milupanın gece çayını verdim dün ilk kez.komaya girmiş gibi 11 saat uyudu.zor emzirdim ayağını kolunu dürte dürte:)doktor tavsiye etti ama ne kadar iyi bu çay alışır mı sonra normal bir şekilde uyuyamaz mı bilemiyorum.
Canlarım şükür ki bende 14 haftalara ulaştım Allahın izniyle. Lierac kullanmıştınız dimi çatlak için. Artık başlamalımıyım sizce. Göbek büyümeye başladı malum. Fiyatı kendi sitesinde 3 lü set 120 tl yazıyor. Sizce nasıl pahalımı, iyimi? Alayımmı faydalımı çatlak oluşumuna.
kızlarrrrr nasılız bakalım marlacığıma yaramamış tatil ucon canım seninde annen gelir artık biraz daha rahatlarsın inşallah. zaten pek girende olmamış bayram telaşı malum, bizim tatilimiz bugün itiariyle başlamış bulunmakta inşallah iyi gelir bize altınoluğun oksijeni çok bol rahat ederiz dedim ama sanırım beni ilk günden çarptı bol oksijen :) kafamı kaldıramıyorum neyse bugün aha 1 yaarın alışırım inşallah. internet problemimiz yok o yüzden yazışmalarımız sekteye uğramayacak :) marla canım yarın sonuçları yazarsın ama korkulacak birşey oluğunu düşünmüyorum kolay değil son 3 ay sonuçta şimdiye kadar şişmedi çok şükür balıkyağını bıraktın ondan olmuş olabilir.
merhabalar
bende 4 ay önce dış gebelik yaşadım maalesef üstelik benmki çok işanssız bi durum oldu dr.lr yüzünden.. ilk gttiğim dr keseyı göremediği için hemen oprerasyon önerdi, ben acele etmk istemedim başka dr.gttım üstelik prof.. ama o sıfatı nasıl almış ben cok merakrtayım halen .. ismini vermeyeyım burdan.. neyse acele etmeyın dedi adetım geceli 10 gn olmuştu.. 1 hfta sonra gttk gene kese yok,, 1 hafta sonra tekrar kese yok ama dr halen acele etmeyın gec yumurtlama olablır diyip duruyor.. sonra başka Dr.a gttm renkli dopler de göremediler ne olduğunu teşhis koymadılar sış gebelik ektopik gebelilk vs hiç bişey bulamadılar beni acil olarak tepeciğe gtmemi sölediler sonra çiğli kordona gittim orda asistan gibi bi dr.baştan benm kçmseyerek baktığım daha masaya yatar yatmaz ultrasonda gördü tüpte gelişen kese ve kalp atışları nı duyduk( benim hemen ameliyat olamam gerktiğini söledi ve aynı gun ameliyat oldum ben ve bir tüpüm alındı.. sonuz olarak diceğim şu; ne cok Dr.lara gidip aklınızı karıştırın nede söylenenlere kulak asın.. böle durumlar cok tehlikeli olabilir ölüm le bile sonuçlanabilirdi benm durumum hcg 8000 e ulaşmıştı ve kese büyümüş kalp atmaya başlamış 8 hftalk neredeyse bir bebek olmuştu ben şanslıymısımki bana bişey olmadı ama olabilirdide.. ama erken teşhıs konulsaydı belkide tüpüm alınmıcaktı.... 4 ay sonra film çekildim hsg daha 1 hafta önce şkr ki tüpm açık ve sorun yok..
umudunuzu yitrmeyın mantıklı hrkt edip üstesinden gelin ve tabiki dua edin,
yok yok boşa üzme kendini.dediklerin çok normal.şekerinde iyi çıkmış.sakin bir hamilelik geçirmeye çalış bence.sonra dönüşü muhteşem oluyor:)ben sakinim desemde benden bir cadı çıktı:)bi,rde durmadan strese girseydim ne olurdu acaba.
evet canım bende yalnızım gurbet ellerde.en yakın arkadaşlarımda tatildeler.kaldım burda yalnız başıma.ama zaten nehirle bu şekilde bayram gezmeside işkence olurdu.misafir ağırlamak ise bir lüks.allahtan gelecek olanlar annem burdayken gelmişlerdi.nehir gece uykusunuda terketti son 2 gündür.bende doktor tavsiyesi ile milupanın gece çayını verdim dün ilk kez.komaya girmiş gibi 11 saat uyudu.zor emzirdim ayağını kolunu dürte dürte:)doktor tavsiye etti ama ne kadar iyi bu çay alışır mı sonra normal bir şekilde uyuyamaz mı bilemiyorum.
kızlar doğum çizgisi ne zaman oluşuyor bende hala oluşmadı normal mı
Bende 3. ayımda oluşmuştu göbek deliğinin altından. Sonra göbek büyüdükçe de yukarıdaki çıkmıştı. Ama herkeste farklı oluyormuş. Olmaması da anormal bir durum değil diye biliyorum. Kontrole gittiğinde söylersin doktoruna...
Ben işe başlamadan önce ev hayatına çok adapte olmuştum. Hatta keşke atamam olmasa evde kalsam bile diyordum. Ama şimdi de işe alıştım evde oturamıyorum. Alışkanlık meselesi yani. Ama sen bol bol hareketli olmaya dikkat et. Evde insan pasif kalmaya çok yatkın oluyor. Hareket içerisinde olabileceğin bir düzen getirmeye çalış kendine. Düzenli yürüyüş ya da bir aktivite olabilir...
cnm çok şükür sağlıkla sıhhatle daha nice haftalarını görürüz inşallah sonunda da mutlu sona ulaşırız inşallah... 2 hafta sonra cinsiyetinide öğrenirsin artık isim düşünmeye başlarsın, ben oğluşuma hala içime sinen bir isim bulamadım. cnm ben 3. aydan itibaren kullanmaya başladım ama lierac değil elancyl diye bir çatlak önleyici kullanıyorum eczaneden 65 liraya aldım sabah akşam sürüyosun benim çok yakın bir arkadaşım kullanmış bunu çok memnun kalmış ama lieractanda çok memnun olanlar var, ben adanada olduğum için havalar çok sıcak gün içinde bir kaç kez duşa girmek gerekiyor o aralarda da bebe yağı sürüyorum inşallah çatlağımız olmaz.
Canim ne yaptin konustun mu doktorla ?Ben mustela almıştım. Bir tüp alsan inan ki yeter öyle 3 tüpe falan gerek yok bence. Ama her yerime sürerim sabah akşam bol bol dersen 2 tüp bile yeter bence. Ben bu konuda biraz üşengecim sadece karnıma gece yatarken sürüyorum. Onun bile faydasını gördüm şu anda bir tane bile çatlağım yok :)) Dermoeczanem ya da eczanemizde sitelerini takip ediyorum ben sürekli. Orda hem dışarıya göre daha uygun oluyor hem de güvenli yani. Tavsiye ederim kesinlikle...
Canim henuz girmedim denize korkuyorum usutmekten gunesede cikmiyorum Allah korusun leke falan olursa yuzumde diye aksam uzeri cikiyoruz disari zaten o kadar kalabalik ki sicakta hic cekilmez. Arbada bavulla cikiyorum disari zaten esimde bu kadar pinpirikli olma diyor ahh insanin elinde olsa olmayacak ama gel de anlat.
Canim ne yaptin konustun mu doktorla ?
aksamları yuruyuş yapıyoruz cnm yarım saat.evdede ev işi yapmadan duramam o konuda sıkıntım yok.
canım ya benım hala öyle bir çizgim oluşmadı ala ala acık tenlıyım ondan mı acaba
canım o kadar tatile gitmişsin gir bir serinle çık çok kalma yanı oranın suyu normaldede soğuk o yüzden dedim ama altını hemen değiştirirsen bişey olmaz iyi bile gelir ayrıca 50 faktör koruyucu ile gunese azcık cık 20 dk falan kemiklerin için bebiş için önemli ben göbeğimi örtüp 1 saate yakın kalıyordum ama bol 50 faktörle.ayaklarını falan güneşe göster en azından .tatile gittin biraz rahat ol bencede eşin haklı ben çok rahattım canım ben bile günde 3 kere giriyordum denize aksama kadarda kalıyordum plajda.
haftaya 12 mi ay ne cabuk geçti ohh maşallah atlattınız.
kilo almadın mı adiiiiiiiiiiiiii nasıl almaşsın kıskandım şimdi ben 3 kilo almıştım.ohh süper kilo almamn.
Yok canım ya konuşmadım. Bugün iş yerinde sayımız azdı. Ben de biraz üşendim gene. Yarın ararım artık. Ama ellerimde ki şişmeler normal. Yeter ki yüzde olmasın. Zaten ertesi günü ellerimde normale döndü yani. Önemli olan hareketli olmak, kasları çalıştırmak, pasif olmamak. O zaman ayaklardan başka hiçbir yerde ödem olmuyor. Tansiyonuma da baktırmadım. Yarın doktora gidersem eğer çağırırsa yanına o zaman ölçerler belki bakalım... Hadi bakalım az kaldı ilk trimesterin bitmesine. Kilo almaman çok çok güzel. Bende cerol gibi 3 kilo almıştım 3. ayımda; önemsememiştim. Ama şimdi aldığım kilolar eklenince üstüne keşke o 3 kiloyu da almasaymışım diyorum(
Canim az girer oldun iyisin ama degil mi? Bende hergun muhakkak dus aliyorum cok sicak hamileligin son donemlerini yasayanlara Allah kolaylik versin bende 11. Haftaya girdim haftaya doktor kont. var daha kilo almadim ama gaz problemim var bende haftaya lierac kullanmaya baslamak istiyorum ama su kontrolu bi atlatayim minigimi goreyim rahatlayayim.
Neden oluşmadığını bilmiyorum ama herkesin vücudu farklı bir cevap veriyor hamileliğe. Çok elzem birşey değil linea nigra. Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ama içim rahat etsin dersen kontrole gittiğinde sor doktoruna...
Aksam üstü 6-7 gibi girecegim artik zaten gunluk 30faktor koruyucu kullaniyordum denize giderken 50ye cikartirim artik valla kilo olayini bende anlamadim normalde abur cubur severim şimdi hazir yiyecekleri gormek bile istemiyorum corba ve sebze yemeklerine aş eriyorum :) ama bayramda düzenim bozuldu birde tatil eve kaç kilo dönerim bilmem. bugun 10+3 olduk 11gun sonra ilk 3 bitecek insallah bende daha rahatlarim herhalde zaten randevumda 23. de tatilden direk kontrele artik.
Evet haklısın sakin olmak lazım. Bugün işe geldim rahat ettim. Eşim evdeyken evde de iyiyim de eşim yokken ev hiç çekilmiyor. Resmen depresyona giriyorum. Annem yanıma gelene kadar işe gelmeyi planlıyorum inşallah...
Canım hep derler ya sakin insanların cadı, cadılarında sakin bebekleri olur diye. Sizinki ona benzemiş. Ama bizim bir arkadaşımızın kız bebeği vardı. Öyle ağlar öyle durmazdı ki ilk zamanlar eşime ben çocuk yapmaktan vazgeçtim demiştim. Ama sonradan o bebek öyle düzeldi ki, şimdi arkadaş çevremdeki en sevdiğim bebek oldu. Bir kere iş çıkışı hususi onu sevmeye gitmiştim. Öyle gülücükler atıyor öyle tatlı ki hiç o huzursuzlukları kalmadı, inşallah nehirimizde öyle olacak ben inanıyorum. Gece çayı içinde istersen verdiğin miktarı azaltarak dene bir de. Bakalım öyle nasıl tepki verecek??
kızlar doğum çizgisi ne zaman oluşuyor bende hala oluşmadı normal mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?