Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Ben mustela almıştım. Bir tüp alsan inan ki yeter öyle 3 tüpe falan gerek yok bence. Ama her yerime sürerim sabah akşam bol bol dersen 2 tüp bile yeter bence. Ben bu konuda biraz üşengecim sadece karnıma gece yatarken sürüyorum. Onun bile faydasını gördüm şu anda bir tane bile çatlağım yok :)) Dermoeczanem ya da eczanemizde sitelerini takip ediyorum ben sürekli. Orda hem dışarıya göre daha uygun oluyor hem de güvenli yani. Tavsiye ederim kesinlikle...

ahh canım işte benım herşeyi kafama takmam bu yüzden yoksa diyorum ya ben çok rahat biriyimdir ama bu evde oturmak benı yordu bende keşke çalışsam diyordum hep ama böylesi hayırlıymış napalım.
canım ben artık netten hiççbişey araştırmıcam 5.kez söz verdim kendime inşallah bu sefer istikrarlı olurum :)

aaa ne mantıklı bir çaymış canım araştırdın mı sürekli bencede verme haftada bir olur belki sonra çaysız uyumassa daha zor olur

ayyy ne gzel ya maşallah sana 3lu testini falan yaptırdın mı.
canım ben 12.haftada başladım cnm ben 50 tl 100ml alıyorum 1 tanesini nettten.senin bulduğun gayet iyimış dışarda eczanelerde 80 tl 100ml.ben bide gratisten palmers marka çatlak kremi aldım sabah lierac akşam palmers suruyorum .
cinsiyetini ne hissediyorsun ne zaman gidicen doktora söyler belki buaralar

ooooooo altunoluk bizim içinde bolca yuz ama soğuk olur oranın suyu üşütme .altını çıkar çıkmaz değiştirmyi unutma canım.
gunesede çıkmyorsun dimi :)

canım mesaj kutun dolu sana ulaşamıyorum...en kısa zamanda görüşmek üzere kendine iyi bak canım...

Evet haklısın sakin olmak lazım. Bugün işe geldim rahat ettim. Eşim evdeyken evde de iyiyim de eşim yokken ev hiç çekilmiyor. Resmen depresyona giriyorum. Annem yanıma gelene kadar işe gelmeyi planlıyorum inşallah...
Canım hep derler ya sakin insanların cadı, cadılarında sakin bebekleri olur diye. Sizinki ona benzemiş. Ama bizim bir arkadaşımızın kız bebeği vardı. Öyle ağlar öyle durmazdı ki ilk zamanlar eşime ben çocuk yapmaktan vazgeçtim demiştim. Ama sonradan o bebek öyle düzeldi ki, şimdi arkadaş çevremdeki en sevdiğim bebek oldu. Bir kere iş çıkışı hususi onu sevmeye gitmiştim. Öyle gülücükler atıyor öyle tatlı ki hiç o huzursuzlukları kalmadı, inşallah nehirimizde öyle olacak ben inanıyorum. Gece çayı içinde istersen verdiğin miktarı azaltarak dene bir de. Bakalım öyle nasıl tepki verecek??

kızlar doğum çizgisi ne zaman oluşuyor bende hala oluşmadı normal mı

Bende 3. ayımda oluşmuştu göbek deliğinin altından. Sonra göbek büyüdükçe de yukarıdaki çıkmıştı. Ama herkeste farklı oluyormuş. Olmaması da anormal bir durum değil diye biliyorum. Kontrole gittiğinde söylersin doktoruna...
Ben işe başlamadan önce ev hayatına çok adapte olmuştum. Hatta keşke atamam olmasa evde kalsam bile diyordum. Ama şimdi de işe alıştım evde oturamıyorum. Alışkanlık meselesi yani. Ama sen bol bol hareketli olmaya dikkat et. Evde insan pasif kalmaya çok yatkın oluyor. Hareket içerisinde olabileceğin bir düzen getirmeye çalış kendine. Düzenli yürüyüş ya da bir aktivite olabilir...

aksamları yuruyuş yapıyoruz cnm yarım saat.evdede ev işi yapmadan duramam o konuda sıkıntım yok.
canım ya benım hala öyle bir çizgim oluşmadı ala ala acık tenlıyım ondan mı acaba

Canim az girer oldun iyisin ama degil mi? Bende hergun muhakkak dus aliyorum cok sicak hamileligin son donemlerini yasayanlara Allah kolaylik versin bende 11. Haftaya girdim haftaya doktor kont. var daha kilo almadim ama gaz problemim var bende haftaya lierac kullanmaya baslamak istiyorum ama su kontrolu bi atlatayim minigimi goreyim rahatlayayim.

Canim ne yaptin konustun mu doktorla ?

Canim henuz girmedim denize korkuyorum usutmekten gunesede cikmiyorum Allah korusun leke falan olursa yuzumde diye aksam uzeri cikiyoruz disari zaten o kadar kalabalik ki sicakta hic cekilmez. Arbada bavulla cikiyorum disari zaten esimde bu kadar pinpirikli olma diyor ahh insanin elinde olsa olmayacak ama gel de anlat.

canım o kadar tatile gitmişsin gir bir serinle çık çok kalma yanı oranın suyu normaldede soğuk o yüzden dedim ama altını hemen değiştirirsen bişey olmaz iyi bile gelir ayrıca 50 faktör koruyucu ile gunese azcık cık 20 dk falan kemiklerin için bebiş için önemli ben göbeğimi örtüp 1 saate yakın kalıyordum ama bol 50 faktörle.ayaklarını falan güneşe göster en azından .tatile gittin biraz rahat ol bencede eşin haklı ben çok rahattım canım ben bile günde 3 kere giriyordum denize aksama kadarda kalıyordum plajda.
haftaya 12 mi ay ne cabuk geçti ohh maşallah atlattınız.
kilo almadın mı adiiiiiiiiiiiiii nasıl almaşsın kıskandım şimdi ben 3 kilo almıştım.ohh süper kilo almamn.

Canim ne yaptin konustun mu doktorla ?

Yok canım ya konuşmadım. Bugün iş yerinde sayımız azdı. Ben de biraz üşendim gene. Yarın ararım artık. Ama ellerimde ki şişmeler normal. Yeter ki yüzde olmasın. Zaten ertesi günü ellerimde normale döndü yani. Önemli olan hareketli olmak, kasları çalıştırmak, pasif olmamak. O zaman ayaklardan başka hiçbir yerde ödem olmuyor. Tansiyonuma da baktırmadım. Yarın doktora gidersem eğer çağırırsa yanına o zaman ölçerler belki bakalım... Hadi bakalım az kaldı ilk trimesterin bitmesine. Kilo almaman çok çok güzel. Bende cerol gibi 3 kilo almıştım 3. ayımda; önemsememiştim. Ama şimdi aldığım kilolar eklenince üstüne keşke o 3 kiloyu da almasaymışım diyorum (

aksamları yuruyuş yapıyoruz cnm yarım saat.evdede ev işi yapmadan duramam o konuda sıkıntım yok.
canım ya benım hala öyle bir çizgim oluşmadı ala ala acık tenlıyım ondan mı acaba

Neden oluşmadığını bilmiyorum ama herkesin vücudu farklı bir cevap veriyor hamileliğe. Çok elzem birşey değil linea nigra. Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ama içim rahat etsin dersen kontrole gittiğinde sor doktoruna...

Aksam üstü 6-7 gibi girecegim artik zaten gunluk 30faktor koruyucu kullaniyordum denize giderken 50ye cikartirim artik valla kilo olayini bende anlamadim normalde abur cubur severim şimdi hazir yiyecekleri gormek bile istemiyorum corba ve sebze yemeklerine aş eriyorum :) ama bayramda düzenim bozuldu birde tatil eve kaç kilo dönerim bilmem. bugun 10+3 olduk 11gun sonra ilk 3 bitecek insallah bende daha rahatlarim herhalde zaten randevumda 23. de tatilden direk kontrele artik.

İyisin ama şimdi rahatlamis gordum seni kesinlikle sen evde kalma iş sana iyi geliyor canim kiloya gelince yeterki iyi olun kilo dogumdan sonra gider nasil olsa örnek uconn :) tansiyonunu hergun olctur soyle bir hafta duzenli olarak aklin rahat olsunbenim arkadas ilk 3te 10 kilo almis bende gorunce sok olmustum ama sonra duzene girdi bebis dogdu kilolarda gidiyor ikiside cok saglikli cok sukur. Allahim bizede kucagimiza almayi nasip etsin hayirlarla.

cnm iyiz çok şükür evde değildim o yüzden çok sık giremiyordum internetim yoktu şimdi evdeyim artık bol bol yazarız maşallah senin miniğinede sağlıkla sıhhatle büyüsün inşallah cnm bende ilk aylarda zayıflamıştım bile mide bulantım çok olmuştu şimdi 17+5 teyim 3 kilo aldım gaz problemi normal cnm ya bir çok gebelikte yaşanıyor bu durum bende 12. haftadan sonra sürmeye başladım çatlak kremini karnım çıkmasada ben yinede sürdüm. güzel haberlerini bekliyoruz içini ferah tut her şey yolunda inşallah merak etme :)

canım ya benımde bugun kasıklarıma arada agrı gıdıyor ama aşırı değil bu haftakı değişikliklere baktığımda kasık ağrısı olabılır diyor rahım buyudugunden ama diğer geçtiğimiz aylarda da diyordu hiç yaşamamıştım bugun sabah kalktığımdan beri 10-15dk arayla hafif ağrı oluyor gidiyor doktorada busıralar cok tel açtım çekiniyorum artık offf normaldır inşallah.başladım gene pınpırıklenmeye uzun zamandır yapmıyordum ama :)

canım benımde ilk 3 ay cnm pek bişey istemiyordu sadece meyve ve sebze ki ben et obur biriyim et köfte hiç istemedi canım ama söyle 16 .haftadan snra canın herşeyi bir istemeye başlıyor anlatamam ayıptır söylemesi su yaşıma kadar eski kaşarı hiç sevmezdim 2 haftadır kahvaltıda aksam gelip gidip ağzıma atıyorum miğdemi bastırıyor tuzlutuzlu hoşuma gidiyor :))

çalışabildiğin kadar çalış canım.32. haftada çıkmıştım izne ben.ilk haftalar iyiydi ama sonra ssıkıldım baya.
inşallah bizimkide sonradan toparlaanır.benim kızım uykusuz kaldığında manyağa bağlıyor ki genelde uykusuz:)dün vermedim çayı aynen uyumadı yine.bugün biraz önce verdim.daha henüz babasının kucağında mızmızlanıyor.dediğin gibi düşürdüm miktarı.geçen sefer 40 cc vermiştim.bugün 20 cc verdim.

kızlar doğum çizgisi ne zaman oluşuyor bende hala oluşmadı normal mı

doğum çizgisi herkeste olmaz benim bildiğim yüzde 30 unda oluyormuş bayanların.hiç heveslenme ben biran önce geçsin istiyorum ama daha baya belirgin duruyor.1 yılı falan buluyormuş.

toplamda 21 kilo almıştım ben kızlar.13 kilosu gitti 47 günde.8 kilosu kaldı.hala kıyafetlerime giremiyorum.bugün kot alıyım dedim ama nehir izin vermedi aceleyle 1-2 bişey denedim bizimki ağlayınca doğru emzirme odasına:)zaten denediklerimde hiç hoşuma gitmedi.sezeryandan ötürü göbeğim kaldı bi,raz.diyette yapamam.sütü etkiliyor dikişlerden dolayı sporda yapamıyorum henüz.
krem soran arkadaşlar lieraacı 3. aydan itibaren her akşam kullandım.yanında bulduğum bütün krem ve yağlarıda sürdüm.arap yağı bol bulmuş misali.şükür hiçççç çatlağım yok.ama kocaman bir dikiş izim var:)onun içinde doktor krem verdi.parmak kadar krem 15 gr 37 lira:)sürmeye korkuyorum ama onuda 6 aya kadar falan kullanmayı öneriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…