Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Oooo hadi bakalım detaylı günümüzde gelmiş :)) Bende yarın kontrole gidicem doğum yapacağım hastaneye inşallah. Bizimkinin suyu fazlaydı en son kontrolde 3 buçuk hafta önce. Bakalım şimdi nasıl. Doktor telefonda eğer aşırı derecede fazla olursa amniyodrenaj yaparız falan dedi ama ben çok karşıyım buna. Amniyosentez den bile daha çok su alıyorlar ve düşük riski var. Doktorumu da çok seviyorum ama benim istemeyeceğim kararlar vermez umarım. Yarın olsun da bakalım neyimiz var neyimiz yokmuş...
Bu aralar bende bebek arabalarına taktım kafayı. Ne alacağıma karar veremedim kafaları yemek üzereyim. Chicco nun today duo travel sistemini almayı düşünüyorum sonra vazgeçiyorum çift yönlü olsun hafif olsun falan diyorum sonra tekrar chicco ya dönüyorum. Uconn sen ne yaptın bu konuda acaba? Benimki kış bebesi olacak gerçi çok dışarı çıkamıcaz ama hangi arabayı alayım şaşırdım kaldım. Bu arabada nette 700 lira. Vanda da yok ki gidip inceleyim. 4 yıl önce baktığım bebeğin arabası bundandı. O yüzden bunu istiyordum ama biraz araştırınca tırlatma noktasına geldim artık ((((((

kızlar nerelerdesiniz ben ne uyuyabiliyorum ne oturabiliyorum yerimde duramıyorum ya çarşamba günü gelsin biran önce

Canım öyle oluyor insan. Ama kalp atımını görene kadar benim heyecanım hiç bitmemişti. En kritik iki viraj kese ve kalp atımı. Onları atlattın mı biraz daha rahat oluyorsun. Sonrada ilk trimester bitsin diye bekliyorsun çünkü o da gebeliğin kritik ayları olduğu için. Çarşambaya da daha 5 gün var. Biraz kafandan uzaklaştırmaya çalış başka şeylerle ilgilen. O zaman vakit daha çabuk geçer. Allahın izniyle herşey yolunda gider güzel haberlerini verirsin canım. Kendini başka şeylere odakla bak hemen çarşamba günü gelmiş olacak.
Ben artık ultrasona bile gitmeye üşeniyorum. 3 buçuk hafta oldu ultrasona girmeyeli. Halbuki bu aylarda iki haftaya düşüyor kontrollerin sıklığı. İlk zamanlar 3 güne bir gitmek isterdim kalbi hala atıyor mu diye. Doktorum bile alay ediyordu senin evine bir tane ultrason alalım diye. Ama hepsi geçiyor yani. Hele bir de tekmelerini hissedince hiç ultrasona giresim gelmiyor. Zaten bebeği bir bütün olarakta göremiyorsun. Kafası ayrı sırtı ayrı kolu bacağı ayrı ayrı görüyorsun hep. Ama yarın mecbur gidicem ara fazla açılmasın diye...

canım sorma sonunda geldi hayırlısıyla bunuda geçelim bide seker testini geçelim hayırlısıyla kalmıyor bişey.
canım az su içsen acaba o dengelemez mi yada yapılması gerekn farklı bişey yok mu acaba
bende buaradalar klasık muzığe sardım sürekli dinletiyorum zeka beyin gelişimine etkisi çokmuş.

ahh canım sorma aynı dert bendede var haftalardır inceliyorum ama karar veremiyorum.aslında arkadaşım bana bir bebek arabası verdi markası yok ama güzel bişey içine ana kucağı giriyor ama farklı bir arkdaşım port bebeli al ana kucağı hiç sağlıklı değil 2 buklum oluyor bebekler tam yatmıyor eğik duruyor dedi kafamı karıştırdı yoksa ben 6 ay snra kullanmak için hafif olsun diye maclaren alıcaktım baston modeli gerçi oda tam yatıyor istersem doğumdan sonrada kullanırım ama ana kucağı takılmıyor.
o port bebeli al diyen arkadaşım nisanda doğurdu ve kraftın twist serisini aldı 900 tl ve çok güzel ben gördüm ve çok memnun ama ben o kdr para vermek istemiyorum.
bir yanım arkadaşımın verdiği arabyı 6 ay kullan zaten kış bebeği kaç kere çıkıcaz boşuna para verme 6 aya gelince yaza gelecek baston al dıyor .bir yanımda travel serisini al dıyor karar veremedim bende sureklı araştırma halindeyim.
ilk bezini aldım bugun stok yapmaya başlamak lazım
,uconn kaçtan sence yenidoğan3-5 kilo için bez alalım ben prima 3-5 kilo 50 adet var içinde haftada ne kdr gider sence.

ahahahahha tabi ya senin ultrasonun tekmeleri dimi tabi kafan rahat .
bende hareketlerini hissettiğimden beri rahatım.buarada kalp dinleme cihazını kesinlikle tavsiye ederim.ben o olmasa her hafta giderdim doktora kesin o benım için harika bişey.karam sende al kesinlikle.

amanınnnn 2 gün girmedim almış yürümüş topiğimiz maşallah maşşallah hamişler de çoğalmış ne güzel Allahım sana çok şükür dağıttık kara bulutları çok okuyamadım kızlar ama herkes iyi anladığım kadarıyla hepinizi çok çok çok öpüyorum.

Valla bilmiyorum port bebe olayı kafamı benim de çok karıştırıyor. Kış bebekleri olacakları için lazım mı değil mi bilemiyorum. Ama bildiğim şey kesinlikle oto koltuğu almak zorundayım. Evimizden merkeze arabasız gidilmiyor. Arabanın içinde de güvenli olması için şart ötesi birşey. Öyle olunca port bebe bana fazla gibi geliyor bi de dünyanın parası yani takım yapıcam dersen. 900-1000 liraları buluyor. Kraftın twistine de baktım. Portbebe de isteyenler için mantıklı bir model ama o da fiyatlı. 6 ay için değmez portbebe. Ama şu çift yönlü olma olayı var ya ne kadar lazım bilmiyorum. Çok etkili birşey mi olmasa da olur mu acaba? Ben bebek baktığım zamanları düşününce bebeğin ne yaptığını görmediğim zamanlarda sık sık arabayı çevirip bakardım. İnsanın aklı kalıyor bir yerde. Ama bebekte büyüdükçe seni değil dışarıyı seyretmek istiyor. O zamanda lüzumsuz gibi geliyor insana. Bak gene döndüm başa gene chicco today duo almak mantıklı geliyor. Alsam da kurtulsam ya valla kafayı yicem(
Bebek bezi için çok acele etme cerol bence. Gerçi uconna sormak lazım stok yapmak konusunu ama bebeğin cildine alerjisi olursa diye ben sadece prima premium un 1 ve 2 numarasından birer paket aldım. Eğer alejisi olmazsa primadan öyle stok yapmayı düşünüyorum...

Valla cerolcum kafa rahat o konuda artık başka problemler var. Doğum sonrasını daha çok düşünüyorum. Onun hazırlıkları paniği telaşı sardı beni. 12 haftam kaldı zaman çok daralıyor artık. Suyunun fazla olmasını da dert etmiyorum inan ki. Doktor demedikçe önemsemiyorum bile. Allahın izniyle bugünlere geldik, rabbim sağlıklı kazasız belasız doğumu görmeyi de nasip eder inşallah...

yok ben resmen 1967.sayfada yazılan hiçbirşeyi göremiyorum sayfaya tıklıyorum benı 1.sayfaya atıyor .marla cnm yazdıgıklarını okuyamıyorum 2 tane bişey yazmışssın koplayıp bu sayfayada yazarmısın

inşallah sağlıkla görürsün bebişini canım benim o günlere gelmeme çok var allahın izniyle bi keseyi görüp kalp atışlarını duysak o da yeter

haklısın canım kendimi oyalamaya çalışıyorum bakalım geçecek bu günler hayırlısıyla

Kizlar ne zamandır giremedim nasilsiniz? Sıcaklarla araniz nasil beni cok zorluyor(( geceleri su icinde uyanıyorum(( dün bebeğimizin alışverişlerini yaptık cok guzel seyler aldık:)) bir tek pijama takimi ve araba puset kaldi.kafam cok karisik bu araba işinde hangisini almalıyım bilmiyorum sadece puset olsun kıs bebegi oldugu icin çıkmayız dedim ama mutlaka çıkılır ve tek kolla taşımak cok zor diyorlar.chicconunki cok büyük ve cok ağır kullanisli olsun istiyorum kraft var.sizlerin bu konuda bilgisi var mı?

selam kızlar...
nehir hanım sabahın 9undan beri ayaktaydı yeni uyuttum daha.dün gecede 1 de yatmıştı.ben hayatımda bu kadar az uyuyan bir bebek duymadım.uslu ve bol uyuyan bir bebeğim olsun diye dua edin hamileliğinizde ben unuttum böylesi denk geldi banada:)
kızlar göğüslerim çok fenalaştı iyice genel cerraha gittim dün.göğüs ultrasonu çekildi.tahmin ettiğim gibi mastit olmuşum.özellikle göğsümün biri tamamen enfeksiyon olmuş.antibiotiğe başladım.sütünü bol bol makine ile sağmalısın yoksa kistleşir dedi doktor.zaten elle muayenede kistten şüphelendiği için ultrason istedi ama allahtam operasyona gerek kalacak kadar vahim değilmiş durum.size tavsiyem çalışsanızda çalışmasanızda süt sağma makinası alın.ben aventin elektrikli pompasını aldım 1-2 hafta önce.pek memnun değilim açıkcası araştırmıştım oysaki.eczacım bana sorsaydın ben sana madelayı tavsiye ederdim dedi.aklınızda olsun.ama aventin biberonlarından memnun kaldım.

MARLA arabayı sormuşsun.herhalde hamileliğimde aylarca araştırma yapıp beni zorlayan en zor alışveriş o olmuştu.ben britaks römer diye bir alman markası aldım.travel sistem.ilk 1 yıl ana kucağı ile kullanılan sonra normal araba haline dönen.indirimdeyken 850 ye almıştım.çok güzel bir araba ama tamamen alışveriş merkezi arabası.bulunduğum sempteki kaldırımlarda indirip çıkarılabilecek bir araba değil.çok zorlanıyorum.bu madlerenler bugabular falan hep benim araba tarzı.benim oturduğum yere dandirik bir araba almak lazımmış.cerol portbebe kesinlikle kullanışlı bişey değil bebek içinde kayıp gidiyor.ana kucağı arabadada oto koltuğu olarak kullaanılıyor alacaksan ana kucağı al.benim şimdiki aklım olsa hafif bir araba alırdım.ama marla araba çift yönlü olmalı.ilk başta bebek küçükken seni görmek istiyor sende onu.büyüyüncede dışarı izlemek istiyormuş.o yüzden çift yön çok önemli.

CEROL bebeğim bez depolama.bazı bezler bazı bebeklerin poposuna çok kaliteli olsa bile uymuyor birde kaç kilo oldukları belli olmadığı için deop yapmana gerek yok.mesela ben 1 paket prima primiumcair almışrım 2 numaraydı.bebek doğunca büyük geldi kızım 3 kilo doğmuştu.babası gidip hemen 1 numarasını aldı.1 paket 1 bir paket 2 numara al yeter.biz nerdeyse 2 aylık olduk 2 dar gelmeye başladı 3 te bol geliyor sonuncu 2 numara paketi kullanmaya başladım.

SERAP canım uyuşmalar kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden oluyor.ama doktor çok mühim olmadığı sürece yazmıyor.benimki 30 lu haftalardan sonra yazdı.çünkü geceleri ani kramplar başlamıştı ve bir kramp girdimi 2 gün sürüyordu ağrısı.

PİNK ve diğer arkadaşlar kesinlikle tüm tulumlar kullanışlı değil alt üst piajama takımları süper.4-5 çift edinin.ilk günler özellikle bebek sürekli altına yapacak o tulumların tek tek çıtçıtlarını aç kapa işkence.

canım şöyle tecrübelerini anlatıyorsun ya çok işe yarıcak çok sağol şimdiden.madela göğüs pompasını bende duydum en iyisiymiş.
canım bende 2-5 kilo prima premıum care aldım aynen.o zaman boşuna almıyım doğunca alırım artık belli olmaz.
canım çok uzuldum göğsüne neden böyle oldu ki ya sen sureklı sağmıyormuydun ki.
ee nasıl olacak şimdi nasıl geçicekmiş ki ahh be cnm vallaha çok geçmiş olsun hemen geçsin inşallah.
canım nehir hnm kayınvalidesine çekmiş desene bende ne gece ne gunduz uyumazmışım annem 3 ayrı doktora goturmuş bitanesi uyku ılacı yazmış tabiki annem vermemiş bidaha o doktora gitmemiş diğerleride yapacak bişey yok huyu bu demiş :))
esnermışım uykum varmış ama uyumazmışım.inşallah oğlum bana çekmez :)

canım seni merak ettim nerelerdesin 32 hafta olmuşsun izne çıktın mı ne zmn çıkıcan.
sanrıım herkesin derdi bu araba :)) kraftın twist modelni arkdaşım kullanıyor çok memnun buarada.

Az önce benimde öyle oldu. Ama şimdi açıyor. İstersen bir daha dene. Yoksa kopyalarım şimdi.

canım hala giremiyorum o sayfaya sen kopyala cnm çünkü ne yazdığını merak ettim .

kızlar detaylı ultasonuda başarılı bir şekilde atlatmış bulunmaktayız.hiçbir problem yok allahıma şükürler herşey normalmış.
ama benım bu efem çok inat çocuk olacak.içeri girmeden kocaman çikolotayı yedim girdim bizimkisi yuz ustu yatıyor 15 dk doktor bakabıldıgı yerlerine baktı sonra ara verelim cikolota ve meyve suyu için dedi 30 dk ara verdik ama inat çocuk bu seferde yan yatıyor neyseki kalbıne falan bakabıldı ama poz vermedi duzgun yan profilden adam çok uğraştı karnımı deşti resmen nasıl salladı karnımı canım acıdı bizimkinde tık yok.neyse aldığımız fotolarda sterdiğim herkes kardeşim ve bana benzettti bende eşime benzettim bilmiyorum.ama burnu kesinlikle kardeşim ::) tam haftasında 560 grammış.allahıma şükürler maşallah herşey yolunda kızlar .sırada şeker yüklemesi haftaya onuda hayırlısıyla atlatalım.darısı sizlerin başına ama çok keyıflı ve hiç bitsin istemedim toplam 35 dk surdu .

uconn canım sen magnezyumu çok zorda kalmadıkça kullanmamı demek istedin ben doktora yazdırdım kramp giriyor diıye ama muz ve kayısı çok yediğim için artık girmiyor diye kullanmıyorum ama arkadaşım kullan faydalı dedi.senin yazdığında da kullanma gibi anladım

canım ben sütümü nehiri babasına bırakırken veya emziremeyeceğim bir yere gideceğimizde sağıp biboronla içiriyordum.düzenli sağmıyordum.şimdi günde bir kere sağıyorum.ama doktorun dediğine göre bebek 4 aylık olana kadar falan çekecekmişim bu durumu.çünkü bebek büyüdükçe sütü daha kuvvetli çekecek ve göğsümdeki sütü tüketecek.kaldı 2 ay:)dayanıcaz artık.
sanada geçmiş olsun canım sağ salim atlatmışsın ultrasonu.benim kızda inatçıydı biliyorsun.fotoğraf vermemişti.olsun yakında sabah akşam bizzat kendisiyle haşır neşir olacaksın:)
canım ben demir hapı hariç diğer ilaçları elimden geldiğince içmemeye çalıştım ama dayanamadığım yerde içmek zorunda kaldım tabi.sonuçta ilaç ilaçtır.doktorumda öyle demişti.

kızlar size bir uyarı daha.bebeğinizin tırnaklarını kesmeyin.ben doğduğu ilk hafta eldiven taktım sadece.sonra çıkardım attım.çocuğum elleriyle dünyayı tanıyacak diye.hemde havada çok sıcaktı.ama bizimki hep yüzünü çizdi.önceleri bebek törpüsü(bebedor marka)kullanıyordum.ama artık oda işe yaramaz oldu.hadi keselim tırnağını dedik.babası keserken kızımın tırnağını azıcık dibinden etinide almışnasıl kanadı yavrumun tırnağı.15 dk falan durmadı.nerdeyse hastaneye götürücektik.malum bizim göbek geç düştüğü için bazı hastalıkları aramışlardı.bunlardan biride kan pıhtılaşmama hastalığı idi.çok şükür hatta testi dün almıştık ve pıhtılaşma sorunu olmadığını öğrendik.ama kan durmayınca bugün baya bir yüreğim ağzıma geldi.bu arada tek bir test kaldı geriye yapılacak ayın sonunda.biraz canım sıkkın kanda nötrofil oranı düşük çıkmış.şimdide onun peşindeler.çapaya gidiyoruz.sağolsunlar üniversite hastanesi olduğundan elini veren kolunu kaptırıyor orada.test test test.yaptırmasanda olmaz.kızımın kolları delik deşik oldu.yavrum doğuştan anasına çekmiş.başına gelmedik kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…