Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

canım hala giremiyorum o sayfaya sen kopyala cnm çünkü ne yazdığını merak ettim .

Canım yazdıklarımı kopyaladım...

Alıntı cerol kullanıcısından alıntı
ahh canım sorma aynı dert bendede var haftalardır inceliyorum ama karar veremiyorum.aslında arkadaşım bana bir bebek arabası verdi markası yok ama güzel bişey içine ana kucağı giriyor ama farklı bir arkdaşım port bebeli al ana kucağı hiç sağlıklı değil 2 buklum oluyor bebekler tam yatmıyor eğik duruyor dedi kafamı karıştırdı yoksa ben 6 ay snra kullanmak için hafif olsun diye maclaren alıcaktım baston modeli gerçi oda tam yatıyor istersem doğumdan sonrada kullanırım ama ana kucağı takılmıyor.
o port bebeli al diyen arkadaşım nisanda doğurdu ve kraftın twist serisini aldı 900 tl ve çok güzel ben gördüm ve çok memnun ama ben o kdr para vermek istemiyorum.
bir yanım arkadaşımın verdiği arabyı 6 ay kullan zaten kış bebeği kaç kere çıkıcaz boşuna para verme 6 aya gelince yaza gelecek baston al dıyor .bir yanımda travel serisini al dıyor karar veremedim bende sureklı araştırma halindeyim.
ilk bezini aldım bugun stok yapmaya başlamak lazım
,uconn kaçtan sence yenidoğan3-5 kilo için bez alalım ben prima 3-5 kilo 50 adet var içinde haftada ne kdr gider sence.

Valla bilmiyorum port bebe olayı kafamı benim de çok karıştırıyor. Kış bebekleri olacakları için lazım mı değil mi bilemiyorum. Ama bildiğim şey kesinlikle oto koltuğu almak zorundayım. Evimizden merkeze arabasız gidilmiyor. Arabanın içinde de güvenli olması için şart ötesi birşey. Öyle olunca port bebe bana fazla gibi geliyor bi de dünyanın parası yani takım yapıcam dersen. 900-1000 liraları buluyor. Kraftın twistine de baktım. Portbebe de isteyenler için mantıklı bir model ama o da fiyatlı. 6 ay için değmez portbebe. Ama şu çift yönlü olma olayı var ya ne kadar lazım bilmiyorum. Çok etkili birşey mi olmasa da olur mu acaba? Ben bebek baktığım zamanları düşününce bebeğin ne yaptığını görmediğim zamanlarda sık sık arabayı çevirip bakardım. İnsanın aklı kalıyor bir yerde. Ama bebekte büyüdükçe seni değil dışarıyı seyretmek istiyor. O zamanda lüzumsuz gibi geliyor insana. Bak gene döndüm başa gene chicco today duo almak mantıklı geliyor. Alsam da kurtulsam ya valla kafayı yicem(
Bebek bezi için çok acele etme cerol bence. Gerçi uconna sormak lazım stok yapmak konusunu ama bebeğin cildine alerjisi olursa diye ben sadece prima premium un 1 ve 2 numarasından birer paket aldım. Eğer alejisi olmazsa primadan öyle stok yapmayı düşünüyorum...

Alıntı cerol kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
ahahahahha tabi ya senin ultrasonun tekmeleri dimi tabi kafan rahat .
bende hareketlerini hissettiğimden beri rahatım.buarada kalp dinleme cihazını kesinlikle tavsiye ederim.ben o olmasa her hafta giderdim doktora kesin o benım için harika bişey.karam sende al kesinlikle.

Valla cerolcum kafa rahat o konuda artık başka problemler var. doğum sonrasını daha çok düşünüyorum. Onun hazırlıkları paniği telaşı sardı beni. 12 haftam kaldı zaman çok daralıyor artık. Suyunun fazla olmasını da dert etmiyorum inan ki. doktor demedikçe önemsemiyorum bile. Allahın izniyle bugünlere geldik, rabbim sağlıklı kazasız belasız doğumu görmeyi de nasip eder inşallah...

Canım ben 4 yıl önce bebek bakmıştım bir sene. Onların arabası chicco nun şimdiki today duo modeliydi. Çok güzel bir araba sürüşü güzel ama türkiyeye göre dezavantajları olabilir. Bagajda yer kaplaması ve ağırlığı gibi. Diğer arabalarda bana çok dandirik geliyor açıkcası bende ne alacağıma karar veremedim. Şimdi çift yönlü arabalar var ama ne kadar gereklidir? Güneşten korumak dersen öndeki tenteyi indiririm diyorum. Kaliteli bir ürün bende ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün gene biraz soruşturdum bebek mağazalarından. O kadar dandikler ki ve fiyatları da 500 lira civarı. Şeytan diyor 200 lira fazla ver chicco al. Ama o da çift yönlü değil (((

Uconncum valla iyi ki burdasın hala. Senden öğrenecek çok şeyimiz var inan ki :)) Süt pompasıyla ilgili bende tedbirli davranıp lansinohun manuel pompasını almıştım geçen hafta. Çok güzel çok kaliteli, pompalaması kuvvetli. Ama ritmi ayarı sen belirliyorsun. Madela da bebeğin sütü çekmesini taklit ederek yapıyormuş. Bende çok tercih edildiğini duymuştum bu markanın. Ama pahalı diye ilk başta manuel alayım dedim. İnşallah sana da iyi gelir canım. Geçmiş olsun. İşte annelik en zor meslek galiba....

Araba konusunda artık bitap düşmüş durumdayım. Bütün bebek arabalarından nefret ediyorum. İsyan noktasına geldim artık. Dandik olsun da istemiyorum ama kalitelilerde hem fiyatlı hem istediğim özelliklerin hepsini barındırmıyor. Travel alıcam kesin çünkü oto koltuğu olmazsa olmazım şu anda. İlk aylarda zaten oto koltuğu arabaya takıldığında bebek seni görüyor. Ama koltuksuz oturttuğunda çift yönlü olması gerekiyor ki 6 aylıktan önce koltuksuz oturamaz sanırım. 6 aydan sonra da varsın dışarıyı seyretsin napıyım. Çok güneş gelirse de tentesini indiririm diyorum. Bu konuyu bir süre rafa kaldırıcam çok bunaldım çünkü (((((

Canım maşallah bebişine detaylınız güzel geçmiş. Hep böyle devam et, çok kilo almamaya çalış. İnşallah yüklemende iyi gelir...

Maalesef bebek tırnağı keserken hep başımıza gelen birşey. Benim baktığım bebek aldığımda 10 aylıktı başladığımda. Annesi tırnaklarını keserken üzülme zaten bende hep kanatıyorum demişti. Ama ben azami dikkat ederek çok özenli kesiyordum. 7 ayda sadece bir kere kanattığımı hatırlıyorum. Daha da küçükken daha zordur eminim ama kanamasına engel olmak çoooook zor birşey. Onun için çok dipten kesmeyip acaip dikkatli olmaz gerekiyor.
Canım ya ben onun kollarına kıyamam. Acaba bizler mi çok kurcalıyoruz bu bebekleri bilmiyorum. Benim de başıma neler geldi neler onu da ayrı bir iletide anlatıcam...

Dün kontrolüm vardı ve çook kötü geçti. Bütün gün ağladım çok sinirlerim bozuktu. Şimdi biraz daha iyiyim ama hala toparlayabildiğimi söyleyemem. Tabi ilk başta boy kilo ve haftaya bakıldı. Benim malum suyum bir miktar fazlaydı ve bu fazlalık benim insülin direncim sebebiyle oluyormuş. Buna bağlı da şuan bebeğim makrozomik olmuş. Yani olması gerektiğinden daha büyümüş kilosu artmış. Öyle olunca tam 28 haftalık bebeğim 29+5 günlük çıktı ki ilk defa haftasından bu kadar büyük çıkıyor. Ayrıca kilomuzda 1474 gram olmuş daha 3 buçuk hafta önce 940 gramdı. Çok hızlı bir kilo alımı ve büyüme söz konusu. Bunun sebebi de bebeğin fazla şekere maruz kalmasıymış. Dedim yükleme testlerim normal çıktı hem de iki kere yaptırdım 100 lüğü. Olsun dedi doktor 50 liliğin yüksek çıktı diyor ki o da 146 dı yani. Önemli olan şu an bebeğin bundan etkilenmiş olmasıymış. O yüzden benim bir diyabetli gebe gibi hareket etmem gerekiyormuş. Zaten tatlı tüketmiyorum çok canım çekmedikçe ara öğünlerimi yapmaya çalışıyorum ama nafile işte ne yapacağımı şaşırdım. Eğer böyle devam ederse erken doğum riskim varmış. Hemde sezeryan olmak zorunda kalırmışım alternatifsiz. Hemde bebeğimi yoğun bakıma almak zorunda kalırlarmış doğar doğmaz. Eşim de dış gebelik zamanı kadın doğum kitapları okuduğumu çok araştırma yaptığımı anlattı o arada. Doktorda o zaman bunları da araştırsın gözü biraz korksun dedi. Sanki ben bebeğini düşünmeyen dikkatsiz özensiz bir insanım. Zaten aksilik olumsuzluk olduğunda bile pozitif düşünmeye çalışıyorum. Beni zorla umutsuzluğa çaresizliğe sevk ediyorlar. Şimdi bile üzüntüden gözlerim doluyor ya. Doktor konusunda hep bahtsızım arkadaş. Yada ben doktorların gözünü korkutmayı sevdiği bir hasta tipiyim. Yarın devlet hastanesindeki doktorumu arıcam en azından biraz daha anlayışlı panik yapmayan çok didiklemeyen biri. Bütün hafta ulaşamadım inşallah yarın ulaşırım. Haftaya tekrar bir anomali taraması yapılacak fetal eko falan çektirmemi istedi. Şeytan diyor doğum sancısı başlayana kadar bir daha doktora gitme!!

Canim bence doktorun biraz abartmış benim de bebegim hep bir buçuk hafta onden gidiyor 28+5 gittiğimde 30+3 civarı gösteriyordu.ve bı gittiğimde 880 gr ken 4 hafta sonra yani 28+5 te 1540 grdi.ve hersey yolunda Ekim annelerinde de okuyorum genelde bebeklerin kilo alımları ve onden gitmeleri hep bu yonde.sen sıkma canını..

Sizler burda içimi o kadar rahatlatıyorsunuz ki, kasım annelerinde de öyle. Ama işte doktor resmen kanıma girdi bu sefer. Eşim bile beni suçladı dikkat etmeyerek bebeğe de zarar veriyorsun diye. Yanımda annem arkadaşlarımda olmayınca iyice bunalıma sardım. Yarın inşallah şu doktoruma da ulaşırım da bir terapi yaptırırım kendime. Çok sağol canım, bunları bilmek biraz daha içimi rahatlatıyor. İçimi rahatlatmayan tek şey eşimin yaklaşımı doktora teslimiyeti ve doktorumunda tanıdık olması sebebiyle değiştiremeyecek olmam. Allahtan tek dileğim bebeğime ve bana birşey olmadan şu doğum işini atlatmak artık...

Canim hic sıkma canını emin ol hersey yolunda Allah'ın izniyle...zaten bebeklerde en cok kilo alımı 28-33 civarı sonrasında daha da azalıyor.benim en son 1540 ti.cuma gunu tam 4 hafta bitmiş olacak bakalim ne kadar artmis olacak kilosu.benim de bu aralar mesaneme o kadar baskı oluyor ki lavabodan geri gelemiyorum yürümeye zorlanıyorum (hep uzanıp yatıyorum resmen.insallah hersey yolundadir.

Aynen benimde acaip baskı yapıyor idrar torbama. Bir yudum su içmeye korkar oldum iş yerinde. Günde en az 3-4 kere gitmek zorunda kalıyorum. Bu yüzden de günde 1.5 litre suyu zor içiyorum artık. Anca evde biraz daha rahat takılabiliyorum...
Bende bu kilo alımını bilmediğim için çok aşırı geldi kilosu eşimle bana. Doktor da ya bak nasılda kilosu artmış şekerin yüzünden gibilerinden konuşunca tamam dedim ben yandım. Yani ben korku içinde olayım ikisi de rahat edecekler. Bende inadına rahatım işte. Dikkat edicem mutlaka ama kendimi üzerek değil. Birkaç doktora gitmek bu açıdan iyi oluyor. Birinin abarttığı şeyi diğeri normal karşılayabiliyor seni rahatlatıyor biraz. Senin kontrolün ne zaman? Bize de yaz mutlaka canım neler yaptığını falan...

Canim hemde bu kadar çok emzirmene ragmem basina geldi demek olacaksa oluyor işte cok geçmiş olsun canım. Valla alışverişe başlayanlar için süper fikir veriyorsun tatlim.

Marla sıkma canını bende cok duydum 1-2 hafta önden gittiğini devlet hastanesi doktorunlada bi konuş bakalım olmadı 0 şeker yöntemiyle doguma kadar idare edersin, dogumdan sonra cikarirsin acısını yeterki sende oglusunda iyi olun. Kizlar tatil bana yaradı sanırım mide bulantilarim azaldi ve kendimi daha iyi hissediyorum hayırlısıyla cuma kontrolüm var umarım her şey yolundadir.

Sen artık yavaş yavaş hamileliğin en güzel dönemine giriyorsun. 4. ay bence en güzel ay. Hem karnın belirgin oluyor hem ultrasonda ki görüntüler çok güzel oluyor hem de sıkıntısız oluyor genelde rahat oluyorsun. Keyfini çıkar sonuna kadar. İnşallah kontrolün de güzel geçer canım...

Arkadaslar mart ayinda asilamayla dis gebelik gecirdim. Ameliyat oldum ve sol tupum alindi. Tuplerim acikmis ama kivrimli ve uzunmus. Bu sebep olabilirmis. Neyse tup bebek onerdi doktorum. Haziranda bir tup bebek merkezine gittim. Kendiliginden de olur dedi eylul ekim gibi yaptirmayi dusunuyorduk. Tabii olmuyor diye de, korunmadik. Bayramda gunum gectigi icin test yaptim. Hamileyim. Tabii iki katina cikmasina ragmen kese gorunmedi. Hadi bakalim ikinci dis gebelik. bu sefer igne vuruldum. Carsamba gunu 1100 du, dun gece 350 ye dusmus. İlk uc gun bi sey yoktu. Dun oyle bir fena oldum ki. Bayilacak gibiyim. Karnim agriyor, elim ayagim tutmuyor. Hemen acile gittik kana baktik bir sey yok. Dusmus iste. Hemogram da olcturduk o da normal. Ara ara kasik agrim var ama cok degil. Afedersiniz birraz da ishal olmusum. Halim yok iki gundur. Kanamam var ama normal. Bu igneyi olan arkadaslar bu ignenin yan etkisi olabilir mi. Ne zaman gecer? Hem bedenen hem ruhen cok yoruldum. Rabbim yardimcimiz olsun. Lutfen bilenler bi cevap yazsin. Allah rizasi icin... (((

Öncelikle gecmit olsun güzel Allahım bir daha yasatmasin. Kesinlikle yaşadıkların ignenin yan etkisi 1 ay ben kafamı kaldiramamistim ama herkese farklı olur tabi sen dinlen canim şimdi en az3 ay korunmaniz gerek. Ondan sonra bir bakmasın geliverir bebeğin

Canım okuyunca çok üzüldüm ya, allah sabır versin. Ama çok şükür ki iğneyle atlatmışsın bu seferkini ve hemogramında iyi. Bu da iç kanaman olmadığını gösteriyor. İğne de ağrı yapar ama herkeste farklı etki gösterebiliyor. Benim ağrılarım sancılarım beta sıfırlanına kadar devam etmişti. Bazılarında hiç ağrı yapmayabiliyor bile. Bir de dış gebelikte sancılı bir olay zaten. Kanama ishal hep seni halsiz düşürmüştür. Şimdi güzel güzel dinlen ve betanın sıfırlanmasını bekle. Toparlandığında da tüp bebek işini düşünün bence. Hepimizin sınavı farklı farklı. Allahın takdiri deyip dayanmaya çalış canım. Çok çok geçmiş olsun....

ahh canım benım kariımda tam bir pınk ve cerol görüyorum hoş geldin pınpırıklıler ailesine :))
canım benım bencede gayet normal bak benım 560 cıktı aynı haftyada 750 çıkan var bende düşük kiloda dedim kendime.
birkere sen balık hapı kullanıyorsun balık hapı iri kilolu bebeke ve gebe yapar diye doktorum baştan uyardı hatta bana mümkünse kullanma dedi.eğer için rahat etmiyorsa canım balık hapını kesebilirsin bide öyle dene ama bak canım pınkkınde aynı kilolarda hatta dahada fazlaymış.ayy kuzum benım oralarda yalnız kalmış moralı bozulmuş.ben burda kocasız sen orda ailesiz arkadaşsız ama bak bizler herdaim yanındayız be kuzum .sen öyle seytana falan uyma bebişini üzme annesi.
bir kere sekerinle hiç alaksı olamaz o zaman seker yüklemen dehşet fazla çıkardı.

canım çok geçmiş olsun allah bidaha vermesin göstermesin.daha güzellerini bebişlerini versin sana.
kan değerin tamamen düşmüşse sorun yok canım merak etme normalde anlattığın belirtiler iç kanama belirtileriymiş ama değerlerinde duştugune göre iğnenin yan etkileri olabılır.benımde iğne ile sonlandı fakat bana yan etkisi yapmadı ama burda hatırladığım iğnenin yan etki yaptığı arkadaşlar oldu .allahım en kısa zamanda sana kat ve kat güzel kapılar açsın bebeğine sağlıla hayırlısıya kavuşmak nasip etsin.hakkında buymuş hayırlısı ama emin ol burda hepimiz zor anlar yaşadık ve hepimiz muvakatını alıyoruz allahın izniyle şükürler olsun .sende emin ol ve allaha dua et .

canım bencede artık çok düşünmeden almak lazım benımde kafam cok karışık eşimde yok kendı başıma salak saçma bakıyorum karar veremyorum.

marla ben senin yerinde olsam ucuz bir bebek arabsı alırım markasız falan ama ana kucağı olanlardan 200-300 falan 6 ay kullanırım zaten yaza geliceksin o zamanda istanbula kesin gelirsin sen yazın ve burdan hepsini elleyerek deneyerek alırsın hemde baston olanlardan alırsın o hantal travel sistem falan almazsın bugun arkdaşımla konuştum 3 yasında cocugu kesinlike bastona kadar idare et bastonu iyi bişey al çünkü uzun sure kullanıcağın o olacak dedi.bende hala karar veremedim ama sanırım arkadaşımın verdiğiyle 6 aya kdr idare edicem bakalım eşim nedicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…