canım hala giremiyorum o sayfaya sen kopyala cnm çünkü ne yazdığını merak ettim .
Kizlar ne zamandır giremedim nasilsiniz? Sıcaklarla araniz nasil beni cok zorluyor(( geceleri su icinde uyanıyorum (( dün bebeğimizin alışverişlerini yaptık cok guzel seyler aldık:)) bir tek pijama takimi ve araba puset kaldi.kafam cok karisik bu araba işinde hangisini almalıyım bilmiyorum sadece puset olsun kıs bebegi oldugu icin çıkmayız dedim ama mutlaka çıkılır ve tek kolla taşımak cok zor diyorlar.chicconunki cok büyük ve cok ağır kullanisli olsun istiyorum kraft var.sizlerin bu konuda bilgisi var mı?
selam kızlar...
nehir hanım sabahın 9undan beri ayaktaydı yeni uyuttum daha.dün gecede 1 de yatmıştı.ben hayatımda bu kadar az uyuyan bir bebek duymadım.uslu ve bol uyuyan bir bebeğim olsun diye dua edin hamileliğinizde ben unuttum böylesi denk geldi banada:)
kızlar göğüslerim çok fenalaştı iyice genel cerraha gittim dün.göğüs ultrasonu çekildi.tahmin ettiğim gibi mastit olmuşum.özellikle göğsümün biri tamamen enfeksiyon olmuş.antibiotiğe başladım.sütünü bol bol makine ile sağmalısın yoksa kistleşir dedi doktor.zaten elle muayenede kistten şüphelendiği için ultrason istedi ama allahtam operasyona gerek kalacak kadar vahim değilmiş durum.size tavsiyem çalışsanızda çalışmasanızda süt sağma makinası alın.ben aventin elektrikli pompasını aldım 1-2 hafta önce.pek memnun değilim açıkcası araştırmıştım oysaki.eczacım bana sorsaydın ben sana madelayı tavsiye ederdim dedi.aklınızda olsun.ama aventin biberonlarından memnun kaldım.
MARLA arabayı sormuşsun.herhalde hamileliğimde aylarca araştırma yapıp beni zorlayan en zor alışveriş o olmuştu.ben britaks römer diye bir alman markası aldım.travel sistem.ilk 1 yıl ana kucağı ile kullanılan sonra normal araba haline dönen.indirimdeyken 850 ye almıştım.çok güzel bir araba ama tamamen alışveriş merkezi arabası.bulunduğum sempteki kaldırımlarda indirip çıkarılabilecek bir araba değil.çok zorlanıyorum.bu madlerenler bugabular falan hep benim araba tarzı.benim oturduğum yere dandirik bir araba almak lazımmış.cerol portbebe kesinlikle kullanışlı bişey değil bebek içinde kayıp gidiyor.ana kucağı arabadada oto koltuğu olarak kullaanılıyor alacaksan ana kucağı al.benim şimdiki aklım olsa hafif bir araba alırdım.ama marla araba çift yönlü olmalı.ilk başta bebek küçükken seni görmek istiyor sende onu.büyüyüncede dışarı izlemek istiyormuş.o yüzden çift yön çok önemli.
CEROL bebeğim bez depolama.bazı bezler bazı bebeklerin poposuna çok kaliteli olsa bile uymuyor birde kaç kilo oldukları belli olmadığı için deop yapmana gerek yok.mesela ben 1 paket prima primiumcair almışrım 2 numaraydı.bebek doğunca büyük geldi kızım 3 kilo doğmuştu.babası gidip hemen 1 numarasını aldı.1 paket 1 bir paket 2 numara al yeter.biz nerdeyse 2 aylık olduk 2 dar gelmeye başladı 3 te bol geliyor sonuncu 2 numara paketi kullanmaya başladım.
SERAP canım uyuşmalar kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden oluyor.ama doktor çok mühim olmadığı sürece yazmıyor.benimki 30 lu haftalardan sonra yazdı.çünkü geceleri ani kramplar başlamıştı ve bir kramp girdimi 2 gün sürüyordu ağrısı.
kızlar size bir uyarı daha.bebeğinizin tırnaklarını kesmeyin.ben doğduğu ilk hafta eldiven taktım sadece.sonra çıkardım attım.çocuğum elleriyle dünyayı tanıyacak diye.hemde havada çok sıcaktı.ama bizimki hep yüzünü çizdi.önceleri bebek törpüsü(bebedor marka)kullanıyordum.ama artık oda işe yaramaz oldu.hadi keselim tırnağını dedik.babası keserken kızımın tırnağını azıcık dibinden etinide almışnasıl kanadı yavrumun tırnağı.15 dk falan durmadı.nerdeyse hastaneye götürücektik.malum bizim göbek geç düştüğü için bazı hastalıkları aramışlardı.bunlardan biride kan pıhtılaşmama hastalığı idi.çok şükür hatta testi dün almıştık ve pıhtılaşma sorunu olmadığını öğrendik.ama kan durmayınca bugün baya bir yüreğim ağzıma geldi.bu arada tek bir test kaldı geriye yapılacak ayın sonunda.biraz canım sıkkın kanda nötrofil oranı düşük çıkmış.şimdide onun peşindeler.çapaya gidiyoruz.sağolsunlar üniversite hastanesi olduğundan elini veren kolunu kaptırıyor orada.test test test.yaptırmasanda olmaz.kızımın kolları delik deşik oldu.yavrum doğuştan anasına çekmiş.başına gelmedik kalmadı.
Dün kontrolüm vardı ve çook kötü geçti. Bütün gün ağladım çok sinirlerim bozuktu. Şimdi biraz daha iyiyim ama hala toparlayabildiğimi söyleyemem. Tabi ilk başta boy kilo ve haftaya bakıldı. Benim malum suyum bir miktar fazlaydı ve bu fazlalık benim insülin direncim sebebiyle oluyormuş. Buna bağlı da şuan bebeğim makrozomik olmuş. Yani olması gerektiğinden daha büyümüş kilosu artmış. Öyle olunca tam 28 haftalık bebeğim 29+5 günlük çıktı ki ilk defa haftasından bu kadar büyük çıkıyor. Ayrıca kilomuzda 1474 gram olmuş daha 3 buçuk hafta önce 940 gramdı. Çok hızlı bir kilo alımı ve büyüme söz konusu. Bunun sebebi de bebeğin fazla şekere maruz kalmasıymış. Dedim yükleme testlerim normal çıktı hem de iki kere yaptırdım 100 lüğü. Olsun dedi doktor 50 liliğin yüksek çıktı diyor ki o da 146 dı yani. Önemli olan şu an bebeğin bundan etkilenmiş olmasıymış. O yüzden benim bir diyabetli gebe gibi hareket etmem gerekiyormuş. Zaten tatlı tüketmiyorum çok canım çekmedikçe ara öğünlerimi yapmaya çalışıyorum ama nafile işte ne yapacağımı şaşırdım. Eğer böyle devam ederse erken doğum riskim varmış. Hemde sezeryan olmak zorunda kalırmışım alternatifsiz. Hemde bebeğimi yoğun bakıma almak zorunda kalırlarmış doğar doğmaz. Eşim de dış gebelik zamanı kadın doğum kitapları okuduğumu çok araştırma yaptığımı anlattı o arada. Doktorda o zaman bunları da araştırsın gözü biraz korksun dedi. Sanki ben bebeğini düşünmeyen dikkatsiz özensiz bir insanım. Zaten aksilik olumsuzluk olduğunda bile pozitif düşünmeye çalışıyorum. Beni zorla umutsuzluğa çaresizliğe sevk ediyorlar. Şimdi bile üzüntüden gözlerim doluyor ya. Doktor konusunda hep bahtsızım arkadaş. Yada ben doktorların gözünü korkutmayı sevdiği bir hasta tipiyim. Yarın devlet hastanesindeki doktorumu arıcam en azından biraz daha anlayışlı panik yapmayan çok didiklemeyen biri. Bütün hafta ulaşamadım inşallah yarın ulaşırım. Haftaya tekrar bir anomali taraması yapılacak fetal eko falan çektirmemi istedi. Şeytan diyor doğum sancısı başlayana kadar bir daha doktora gitme!!
Canim bence doktorun biraz abartmış benim de bebegim hep bir buçuk hafta onden gidiyor 28+5 gittiğimde 30+3 civarı gösteriyordu.ve bı gittiğimde 880 gr ken 4 hafta sonra yani 28+5 te 1540 grdi.ve hersey yolunda Ekim annelerinde de okuyorum genelde bebeklerin kilo alımları ve onden gitmeleri hep bu yonde.sen sıkma canını..
Sizler burda içimi o kadar rahatlatıyorsunuz ki, kasım annelerinde de öyle. Ama işte doktor resmen kanıma girdi bu sefer. Eşim bile beni suçladı dikkat etmeyerek bebeğe de zarar veriyorsun diye. Yanımda annem arkadaşlarımda olmayınca iyice bunalıma sardım. Yarın inşallah şu doktoruma da ulaşırım da bir terapi yaptırırım kendime. Çok sağol canım, bunları bilmek biraz daha içimi rahatlatıyor. İçimi rahatlatmayan tek şey eşimin yaklaşımı doktora teslimiyeti ve doktorumunda tanıdık olması sebebiyle değiştiremeyecek olmam. Allahtan tek dileğim bebeğime ve bana birşey olmadan şu doğum işini atlatmak artık...
Canim hic sıkma canını emin ol hersey yolunda Allah'ın izniyle...zaten bebeklerde en cok kilo alımı 28-33 civarı sonrasında daha da azalıyor.benim en son 1540 ti.cuma gunu tam 4 hafta bitmiş olacak bakalim ne kadar artmis olacak kilosu.benim de bu aralar mesaneme o kadar baskı oluyor ki lavabodan geri gelemiyorum yürümeye zorlanıyorum(hep uzanıp yatıyorum resmen.insallah hersey yolundadir.
selam kızlar...
nehir hanım sabahın 9undan beri ayaktaydı yeni uyuttum daha.dün gecede 1 de yatmıştı.ben hayatımda bu kadar az uyuyan bir bebek duymadım.uslu ve bol uyuyan bir bebeğim olsun diye dua edin hamileliğinizde ben unuttum böylesi denk geldi banada:)
kızlar göğüslerim çok fenalaştı iyice genel cerraha gittim dün.göğüs ultrasonu çekildi.tahmin ettiğim gibi mastit olmuşum.özellikle göğsümün biri tamamen enfeksiyon olmuş.antibiotiğe başladım.sütünü bol bol makine ile sağmalısın yoksa kistleşir dedi doktor.zaten elle muayenede kistten şüphelendiği için ultrason istedi ama allahtam operasyona gerek kalacak kadar vahim değilmiş durum.size tavsiyem çalışsanızda çalışmasanızda süt sağma makinası alın.ben aventin elektrikli pompasını aldım 1-2 hafta önce.pek memnun değilim açıkcası araştırmıştım oysaki.eczacım bana sorsaydın ben sana madelayı tavsiye ederdim dedi.aklınızda olsun.ama aventin biberonlarından memnun kaldım.
MARLA arabayı sormuşsun.herhalde hamileliğimde aylarca araştırma yapıp beni zorlayan en zor alışveriş o olmuştu.ben britaks römer diye bir alman markası aldım.travel sistem.ilk 1 yıl ana kucağı ile kullanılan sonra normal araba haline dönen.indirimdeyken 850 ye almıştım.çok güzel bir araba ama tamamen alışveriş merkezi arabası.bulunduğum sempteki kaldırımlarda indirip çıkarılabilecek bir araba değil.çok zorlanıyorum.bu madlerenler bugabular falan hep benim araba tarzı.benim oturduğum yere dandirik bir araba almak lazımmış.cerol portbebe kesinlikle kullanışlı bişey değil bebek içinde kayıp gidiyor.ana kucağı arabadada oto koltuğu olarak kullaanılıyor alacaksan ana kucağı al.benim şimdiki aklım olsa hafif bir araba alırdım.ama marla araba çift yönlü olmalı.ilk başta bebek küçükken seni görmek istiyor sende onu.büyüyüncede dışarı izlemek istiyormuş.o yüzden çift yön çok önemli.
CEROL bebeğim bez depolama.bazı bezler bazı bebeklerin poposuna çok kaliteli olsa bile uymuyor birde kaç kilo oldukları belli olmadığı için deop yapmana gerek yok.mesela ben 1 paket prima primiumcair almışrım 2 numaraydı.bebek doğunca büyük geldi kızım 3 kilo doğmuştu.babası gidip hemen 1 numarasını aldı.1 paket 1 bir paket 2 numara al yeter.biz nerdeyse 2 aylık olduk 2 dar gelmeye başladı 3 te bol geliyor sonuncu 2 numara paketi kullanmaya başladım.
SERAP canım uyuşmalar kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden oluyor.ama doktor çok mühim olmadığı sürece yazmıyor.benimki 30 lu haftalardan sonra yazdı.çünkü geceleri ani kramplar başlamıştı ve bir kramp girdimi 2 gün sürüyordu ağrısı.
Marla sıkma canını bende cok duydum 1-2 hafta önden gittiğini devlet hastanesi doktorunlada bi konuş bakalım olmadı 0 şeker yöntemiyle doguma kadar idare edersin, dogumdan sonra cikarirsin acısını yeterki sende oglusunda iyi olun. Kizlar tatil bana yaradı sanırım mide bulantilarim azaldi ve kendimi daha iyi hissediyorum hayırlısıyla cuma kontrolüm var umarım her şey yolundadir.
Arkadaslar mart ayinda asilamayla dis gebelik gecirdim. Ameliyat oldum ve sol tupum alindi. Tuplerim acikmis ama kivrimli ve uzunmus. Bu sebep olabilirmis. Neyse tup bebek onerdi doktorum. Haziranda bir tup bebek merkezine gittim. Kendiliginden de olur dedi eylul ekim gibi yaptirmayi dusunuyorduk. Tabii olmuyor diye de, korunmadik. Bayramda gunum gectigi icin test yaptim. Hamileyim. Tabii iki katina cikmasina ragmen kese gorunmedi. Hadi bakalim ikinci dis gebelik.bu sefer igne vuruldum. Carsamba gunu 1100 du, dun gece 350 ye dusmus. İlk uc gun bi sey yoktu. Dun oyle bir fena oldum ki. Bayilacak gibiyim. Karnim agriyor, elim ayagim tutmuyor. Hemen acile gittik kana baktik bir sey yok. Dusmus iste. Hemogram da olcturduk o da normal. Ara ara kasik agrim var ama cok degil. Afedersiniz birraz da ishal olmusum. Halim yok iki gundur. Kanamam var ama normal. Bu igneyi olan arkadaslar bu ignenin yan etkisi olabilir mi. Ne zaman gecer? Hem bedenen hem ruhen cok yoruldum. Rabbim yardimcimiz olsun. Lutfen bilenler bi cevap yazsin. Allah rizasi icin... (((
Arkadaslar mart ayinda asilamayla dis gebelik gecirdim. Ameliyat oldum ve sol tupum alindi. Tuplerim acikmis ama kivrimli ve uzunmus. Bu sebep olabilirmis. Neyse tup bebek onerdi doktorum. Haziranda bir tup bebek merkezine gittim. Kendiliginden de olur dedi eylul ekim gibi yaptirmayi dusunuyorduk. Tabii olmuyor diye de, korunmadik. Bayramda gunum gectigi icin test yaptim. Hamileyim. Tabii iki katina cikmasina ragmen kese gorunmedi. Hadi bakalim ikinci dis gebelik.bu sefer igne vuruldum. Carsamba gunu 1100 du, dun gece 350 ye dusmus. İlk uc gun bi sey yoktu. Dun oyle bir fena oldum ki. Bayilacak gibiyim. Karnim agriyor, elim ayagim tutmuyor. Hemen acile gittik kana baktik bir sey yok. Dusmus iste. Hemogram da olcturduk o da normal. Ara ara kasik agrim var ama cok degil. Afedersiniz birraz da ishal olmusum. Halim yok iki gundur. Kanamam var ama normal. Bu igneyi olan arkadaslar bu ignenin yan etkisi olabilir mi. Ne zaman gecer? Hem bedenen hem ruhen cok yoruldum. Rabbim yardimcimiz olsun. Lutfen bilenler bi cevap yazsin. Allah rizasi icin... (((
Dün kontrolüm vardı ve çook kötü geçti. Bütün gün ağladım çok sinirlerim bozuktu. Şimdi biraz daha iyiyim ama hala toparlayabildiğimi söyleyemem. Tabi ilk başta boy kilo ve haftaya bakıldı. Benim malum suyum bir miktar fazlaydı ve bu fazlalık benim insülin direncim sebebiyle oluyormuş. Buna bağlı da şuan bebeğim makrozomik olmuş. Yani olması gerektiğinden daha büyümüş kilosu artmış. Öyle olunca tam 28 haftalık bebeğim 29+5 günlük çıktı ki ilk defa haftasından bu kadar büyük çıkıyor. Ayrıca kilomuzda 1474 gram olmuş daha 3 buçuk hafta önce 940 gramdı. Çok hızlı bir kilo alımı ve büyüme söz konusu. Bunun sebebi de bebeğin fazla şekere maruz kalmasıymış. Dedim yükleme testlerim normal çıktı hem de iki kere yaptırdım 100 lüğü. Olsun dedi doktor 50 liliğin yüksek çıktı diyor ki o da 146 dı yani. Önemli olan şu an bebeğin bundan etkilenmiş olmasıymış. O yüzden benim bir diyabetli gebe gibi hareket etmem gerekiyormuş. Zaten tatlı tüketmiyorum çok canım çekmedikçe ara öğünlerimi yapmaya çalışıyorum ama nafile işte ne yapacağımı şaşırdım. Eğer böyle devam ederse erken doğum riskim varmış. Hemde sezeryan olmak zorunda kalırmışım alternatifsiz. Hemde bebeğimi yoğun bakıma almak zorunda kalırlarmış doğar doğmaz. Eşim de dış gebelik zamanı kadın doğum kitapları okuduğumu çok araştırma yaptığımı anlattı o arada. Doktorda o zaman bunları da araştırsın gözü biraz korksun dedi. Sanki ben bebeğini düşünmeyen dikkatsiz özensiz bir insanım. Zaten aksilik olumsuzluk olduğunda bile pozitif düşünmeye çalışıyorum. Beni zorla umutsuzluğa çaresizliğe sevk ediyorlar. Şimdi bile üzüntüden gözlerim doluyor ya. Doktor konusunda hep bahtsızım arkadaş. Yada ben doktorların gözünü korkutmayı sevdiği bir hasta tipiyim. Yarın devlet hastanesindeki doktorumu arıcam en azından biraz daha anlayışlı panik yapmayan çok didiklemeyen biri. Bütün hafta ulaşamadım inşallah yarın ulaşırım. Haftaya tekrar bir anomali taraması yapılacak fetal eko falan çektirmemi istedi. Şeytan diyor doğum sancısı başlayana kadar bir daha doktora gitme!!
Canım yazdıklarımı kopyaladım...
Alıntı cerol kullanıcısından alıntı
ahh canım sorma aynı dert bendede var haftalardır inceliyorum ama karar veremiyorum.aslında arkadaşım bana bir bebek arabası verdi markası yok ama güzel bişey içine ana kucağı giriyor ama farklı bir arkdaşım port bebeli al ana kucağı hiç sağlıklı değil 2 buklum oluyor bebekler tam yatmıyor eğik duruyor dedi kafamı karıştırdı yoksa ben 6 ay snra kullanmak için hafif olsun diye maclaren alıcaktım baston modeli gerçi oda tam yatıyor istersem doğumdan sonrada kullanırım ama ana kucağı takılmıyor.
o port bebeli al diyen arkadaşım nisanda doğurdu ve kraftın twist serisini aldı 900 tl ve çok güzel ben gördüm ve çok memnun ama ben o kdr para vermek istemiyorum.
bir yanım arkadaşımın verdiği arabyı 6 ay kullan zaten kış bebeği kaç kere çıkıcaz boşuna para verme 6 aya gelince yaza gelecek baston al dıyor .bir yanımda travel serisini al dıyor karar veremedim bende sureklı araştırma halindeyim.
ilk bezini aldım bugun stok yapmaya başlamak lazım
,uconn kaçtan sence yenidoğan3-5 kilo için bez alalım ben prima 3-5 kilo 50 adet var içinde haftada ne kdr gider sence.
Valla bilmiyorum port bebe olayı kafamı benim de çok karıştırıyor. Kış bebekleri olacakları için lazım mı değil mi bilemiyorum. Ama bildiğim şey kesinlikle oto koltuğu almak zorundayım. Evimizden merkeze arabasız gidilmiyor. Arabanın içinde de güvenli olması için şart ötesi birşey. Öyle olunca port bebe bana fazla gibi geliyor bi de dünyanın parası yani takım yapıcam dersen. 900-1000 liraları buluyor. Kraftın twistine de baktım. Portbebe de isteyenler için mantıklı bir model ama o da fiyatlı. 6 ay için değmez portbebe. Ama şu çift yönlü olma olayı var ya ne kadar lazım bilmiyorum. Çok etkili birşey mi olmasa da olur mu acaba? Ben bebek baktığım zamanları düşününce bebeğin ne yaptığını görmediğim zamanlarda sık sık arabayı çevirip bakardım. İnsanın aklı kalıyor bir yerde. Ama bebekte büyüdükçe seni değil dışarıyı seyretmek istiyor. O zamanda lüzumsuz gibi geliyor insana. Bak gene döndüm başa gene chicco today duo almak mantıklı geliyor. Alsam da kurtulsam ya valla kafayı yicem(
Bebek bezi için çok acele etme cerol bence. Gerçi uconna sormak lazım stok yapmak konusunu ama bebeğin cildine alerjisi olursa diye ben sadece prima premium un 1 ve 2 numarasından birer paket aldım. Eğer alejisi olmazsa primadan öyle stok yapmayı düşünüyorum...
Alıntı cerol kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
ahahahahha tabi ya senin ultrasonun tekmeleri dimi tabi kafan rahat .
bende hareketlerini hissettiğimden beri rahatım.buarada kalp dinleme cihazını kesinlikle tavsiye ederim.ben o olmasa her hafta giderdim doktora kesin o benım için harika bişey.karam sende al kesinlikle.
Valla cerolcum kafa rahat o konuda artık başka problemler var. doğum sonrasını daha çok düşünüyorum. Onun hazırlıkları paniği telaşı sardı beni. 12 haftam kaldı zaman çok daralıyor artık. Suyunun fazla olmasını da dert etmiyorum inan ki. doktor demedikçe önemsemiyorum bile. Allahın izniyle bugünlere geldik, rabbim sağlıklı kazasız belasız doğumu görmeyi de nasip eder inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?