Cerol canim ne güzel görüp rahatlamissin kuzunu seker yuklemende iyi geçecek inşallah.
Marla sıkma canını bende cok duydum 1-2 hafta önden gittiğini devlet hastanesi doktorunlada bi konuş bakalım olmadı 0 şeker yöntemiyle doguma kadar idare edersin, dogumdan sonra cikarirsin acısını yeterki sende oglusunda iyi olun. Kizlar tatil bana yaradı sanırım mide bulantilarim azaldi ve kendimi daha iyi hissediyorum hayırlısıyla cuma kontrolüm var umarım her şey yolundadir.
canım ohhh tatil iyi gelmiş süper.
canım zaten marlanın dediği gibi en güzel zamanlara gircen sen iyi bak bebişine çünkü 16.haftadan snra parça parça görücen .tam butun olarak tam görme zamanın.
ben öyle terliyorumki anlatamam size hayatımda hiç böyle bişey yaşamadım ki ben terlemem bugun pazara gittik eve döndüm resmen iç çamaşırım sırılsıklam altımdaki sort sanki altıma yapmışım gibi ıslak su sıcaklar geçse ya yazı çok severima ama ilk kez kış olsun istedim bugun
ahh canım benım kariımda tam bir pınk ve cerol görüyorum hoş geldin pınpırıklıler ailesine :))
canım benım bencede gayet normal bak benım 560 cıktı aynı haftyada 750 çıkan var bende düşük kiloda dedim kendime.
birkere sen balık hapı kullanıyorsun balık hapı iri kilolu bebeke ve gebe yapar diye doktorum baştan uyardı hatta bana mümkünse kullanma dedi.eğer için rahat etmiyorsa canım balık hapını kesebilirsin bide öyle dene ama bak canım pınkkınde aynı kilolarda hatta dahada fazlaymış.ayy kuzum benım oralarda yalnız kalmış moralı bozulmuş.ben burda kocasız sen orda ailesiz arkadaşsız ama bak bizler herdaim yanındayız be kuzum .sen öyle seytana falan uyma bebişini üzme annesi.
bir kere sekerinle hiç alaksı olamaz o zaman seker yüklemen dehşet fazla çıkardı.
ayyyy sabırsızlanıyorum zaten cuma bebeğimi göreceğim ve ikili taramamız yapılacak umarım herşey yolunda çıkar içimden herşey yolunda merak etme diyorum ama elimde değil korkuyorum eşim de ben hiç heyacanlı değilim çünkü herşey yolunda diyor. ufak ufak seyirmeler başladı bende ne zaman hissedeceğim ben bebeğimi cerol sen geç hissetmiştin değil mi ben başka şeyleri ona mı yoruyorum acaba?
Arkadaslar mart ayinda asilamayla dis gebelik gecirdim. Ameliyat oldum ve sol tupum alindi. Tuplerim acikmis ama kivrimli ve uzunmus. Bu sebep olabilirmis. Neyse tup bebek onerdi doktorum. Haziranda bir tup bebek merkezine gittim. Kendiliginden de olur dedi eylul ekim gibi yaptirmayi dusunuyorduk. Tabii olmuyor diye de, korunmadik. Bayramda gunum gectigi icin test yaptim. Hamileyim. Tabii iki katina cikmasina ragmen kese gorunmedi. Hadi bakalim ikinci dis gebelik.bu sefer igne vuruldum. Carsamba gunu 1100 du, dun gece 350 ye dusmus. İlk uc gun bi sey yoktu. Dun oyle bir fena oldum ki. Bayilacak gibiyim. Karnim agriyor, elim ayagim tutmuyor. Hemen acile gittik kana baktik bir sey yok. Dusmus iste. Hemogram da olcturduk o da normal. Ara ara kasik agrim var ama cok degil. Afedersiniz birraz da ishal olmusum. Halim yok iki gundur. Kanamam var ama normal. Bu igneyi olan arkadaslar bu ignenin yan etkisi olabilir mi. Ne zaman gecer? Hem bedenen hem ruhen cok yoruldum. Rabbim yardimcimiz olsun. Lutfen bilenler bi cevap yazsin. Allah rizasi icin... (((
MARLA canım doktorun biraz abartmış galiba.benim kızımın gelişimi 3 hafta önde gittiği zamanlar olmuştu.ayrıca şu alttaki takvimlerin hep üstünde ilerledi bebeğim.doktor kilolu bir bebek olacak büyük ihtimal sezeryan demişti.ama son aylarda kızım daha az kilo almaya başlamıştı.4 kilo doğar dediği kız 3135 gr doğdu.o yüzden hiç kafana takma.ne saçma benim 50 lik testimde seninki kadardı.100 lük testim aynen senin gibi notmal çıkmıştı.doktorun biraz saçmalamış bence.hiç kafana falan takma.ne erken doğumu herşeyin gayet normal ilerliyor.
KARAM oy benim bebişim büyümüşte annesi onu ikili taramayamı götürüyormuş.yavrum benim belki cinsiyetinide gösterir bakarsın.kameraya çekmeyi unutma.çünkü ikili test bebeği bir bütün olarak görebileceğin tek test büyük ihtimall.sonra çok hızlı bir büyüme evresine giriyor ve ekrana sığmayıp sadece kol bacak olarak görebiliyorsun.zaman ne çabuk geçiyor ya.maşallah
Uconn doktor senin suyuna hiç fazla demiş miydi? Bizim ilk defa bu kadar ilerden gitti. Suyu fazla olduğu için canım sıkılıyor...
suyum normaldi canım.az veya çok diye bişey demedi hiçbir kontrolde. değeri söylüyor mu peki sana.sanırım benim hamileliğin son zamanları 5 milimetre küp gibi falan bişey diyordu.o civarlarda.umarım yanlış hatırlamıyorumdur.seni yanıltmayımda.
Canım kabızlık çoğumuzun derdi ben aç karnına kayısı ve sıcak su iciyorum haşlanmış mısır da ise yarıyor tam zamanı zaten meyve suyu yerine komposto yapıyorum elma üzüm kayosi kaynatiyorum çok şükür sıkıntım kalmadıiyi akşamlar kızlar ben kabızlık sorunu yaşıyorum ve sancı yapıyor cerolcum sende yaşamıştın diye hatırlıyorum ne yapmıştın bilen arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim
Hoşbulduk canım :) Balık yağını bırakalı 2 hafta oldu zaten. Son 3 buçuk haftada çok kilolanmışız. Şimdi düzenli hergün ceviz tüketiyorum iki güne bir yoğurtlu semizotu yiyorum. Tatlı desen görünce bile düşmana bakar gibi bakıyorum. Hiç canımda çekmiyor artık.
Valla bu şeker yüklemesini niye yaptırdım bende bilmiyorum. Kendi kendimi mi kandırdım ben şimdi diyorum. Neyse ben şu doktorumu bulayım hepsini anlatıcam ona zaten. İnşallah yarın görürüm.
Bu bebek işlerinde yalnız kalmak çok kötü birşey. Eşimde sürekli nöbetçi ertesi günde çalışmaya devam ediyor. O yüzden onu yok sayıyorum. Zaten hiç haz etmiyor bir mağazaya girelim birşeylere bakalım diyemiyorum. O sıkıldıkça ben on kat fazla sıkılıyorum. Öyle olunca yanımda kimseler kalmıyor. Herşeyimi tek başıma yapıyorum ben. Bir de burda imkanlar gerçekten kısıtlı. İstediğim bebek arabaları yok. Ben içime sinen arabayı alıcam. Ucuzu pahalısı umrumda değil artık. Baştan beri chicco istiyordum onu alıcam. İlerde bir de baston alırım boşver. Bunun için harcadığım mesaiye emeğe yazık. Ruh sağlığım bozulacak yakında. Yatak konusunu da rafa kaldırmıştım ama eylül başında beşiğin siparişini vericem. Yanında yatağı da alayım dedim. Gene yatak bulamadım. İşbir yatak ya da idaş ın ürünlerini satan bir yer de yok bu şehirde ki onların uygun yatakları vardı istediğim fiyat civarı. Görmeden de almak istemiyorum. Bir tek yataş var burda onunkilerde pahalı 300-400 lira. Gidip ordan alıcam yatağını da. Dayanamıyorum artık bu alışveriş stresine tek başıma. O yüzden benim sağlığım açısından en doğrusu böyle olacak galiba... Zaten görenlerde doğum yakın galiba, ikiz mi bunlar diyor bana yani. Bana da yazık...
Bir süre sonra heyecan gidiyor. Allah sıkıntı dert vermesin boşver. Bebeğin seğirmeleri için daha erken canım. Kan damarları olabilir seğirmeler. Giderek kan hacmin artıyordur şimdi. Ben 17 haftalıkken içimde kayma hareketlerini hissediyordum. Ama zaten hiç yerinde durmuyor benimkisi sürekli hareket halindeyiz. Açken de tokken de hiç farketmiyor. Şu son zamanlarda beni zorlamaz umarım. Ama yine de çok güzel bir duygu. 4. aydan sonra hissedeceksin inşallah canım...
MARLA canım doktorun biraz abartmış galiba.benim kızımın gelişimi 3 hafta önde gittiği zamanlar olmuştu.ayrıca şu alttaki takvimlerin hep üstünde ilerledi bebeğim.doktor kilolu bir bebek olacak büyük ihtimal sezeryan demişti.ama son aylarda kızım daha az kilo almaya başlamıştı.4 kilo doğar dediği kız 3135 gr doğdu.o yüzden hiç kafana takma.ne saçma benim 50 lik testimde seninki kadardı.100 lük testim aynen senin gibi notmal çıkmıştı.doktorun biraz saçmalamış bence.hiç kafana falan takma.ne erken doğumu herşeyin gayet normal ilerliyor.
KARAM oy benim bebişim büyümüşte annesi onu ikili taramayamı götürüyormuş.yavrum benim belki cinsiyetinide gösterir bakarsın.kameraya çekmeyi unutma.çünkü ikili test bebeği bir bütün olarak görebileceğin tek test büyük ihtimall.sonra çok hızlı bir büyüme evresine giriyor ve ekrana sığmayıp sadece kol bacak olarak görebiliyorsun.zaman ne çabuk geçiyor ya.maşallah
kızlar bugün arkadaşlarla gezmeye çıktık.sabahtan akşama kadar orda burda deli gibi dolandık.canıma tak etti artık.attım kendimi sokaklara.valla bulduğum yerde eşime battaniye tutturup emzirdim kızımı.şaka gibi ama arkadaşlar cafe bar tarzı bir yere girmek isteyince kıramadım ve orayada girdim.kızım ilk bar gezisini yaptı böylece.tabi bahçeli ve açık hava bir yerdi.insanlardan uzakta oturduğumuz için sigara dumanı falanda yoktu.böyle bir yerde çocuk emziren ilk kadın olarakta tarihe geçmişimdir herhalde.
ayyyy sabırsızlanıyorum zaten cuma bebeğimi göreceğim ve ikili taramamız yapılacak umarım herşey yolunda çıkar içimden herşey yolunda merak etme diyorum ama elimde değil korkuyorum eşim de ben hiç heyacanlı değilim çünkü herşey yolunda diyor. ufak ufak seyirmeler başladı bende ne zaman hissedeceğim ben bebeğimi cerol sen geç hissetmiştin değil mi ben başka şeyleri ona mı yoruyorum acaba?
iyi akşamlar kızlar ben kabızlık sorunu yaşıyorum ve sancı yapıyor cerolcum sende yaşamıştın diye hatırlıyorum ne yapmıştın bilen arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim
Hoşbulduk canım :) Balık yağını bırakalı 2 hafta oldu zaten. Son 3 buçuk haftada çok kilolanmışız. Şimdi düzenli hergün ceviz tüketiyorum iki güne bir yoğurtlu semizotu yiyorum. Tatlı desen görünce bile düşmana bakar gibi bakıyorum. Hiç canımda çekmiyor artık.
Valla bu şeker yüklemesini niye yaptırdım bende bilmiyorum. Kendi kendimi mi kandırdım ben şimdi diyorum. Neyse ben şu doktorumu bulayım hepsini anlatıcam ona zaten. İnşallah yarın görürüm.
Bu bebek işlerinde yalnız kalmak çok kötü birşey. Eşimde sürekli nöbetçi ertesi günde çalışmaya devam ediyor. O yüzden onu yok sayıyorum. Zaten hiç haz etmiyor bir mağazaya girelim birşeylere bakalım diyemiyorum. O sıkıldıkça ben on kat fazla sıkılıyorum. Öyle olunca yanımda kimseler kalmıyor. Herşeyimi tek başıma yapıyorum ben. Bir de burda imkanlar gerçekten kısıtlı. İstediğim bebek arabaları yok. Ben içime sinen arabayı alıcam. Ucuzu pahalısı umrumda değil artık. Baştan beri chicco istiyordum onu alıcam. İlerde bir de baston alırım boşver. Bunun için harcadığım mesaiye emeğe yazık. Ruh sağlığım bozulacak yakında. Yatak konusunu da rafa kaldırmıştım ama eylül başında beşiğin siparişini vericem. Yanında yatağı da alayım dedim. Gene yatak bulamadım. İşbir yatak ya da idaş ın ürünlerini satan bir yer de yok bu şehirde ki onların uygun yatakları vardı istediğim fiyat civarı. Görmeden de almak istemiyorum. Bir tek yataş var burda onunkilerde pahalı 300-400 lira. Gidip ordan alıcam yatağını da. Dayanamıyorum artık bu alışveriş stresine tek başıma. O yüzden benim sağlığım açısından en doğrusu böyle olacak galiba... Zaten görenlerde doğum yakın galiba, ikiz mi bunlar diyor bana yani. Bana da yazık...
kızlar bugün arkadaşlarla gezmeye çıktık.sabahtan akşama kadar orda burda deli gibi dolandık.canıma tak etti artık.attım kendimi sokaklara.valla bulduğum yerde eşime battaniye tutturup emzirdim kızımı.şaka gibi ama arkadaşlar cafe bar tarzı bir yere girmek isteyince kıramadım ve orayada girdim.kızım ilk bar gezisini yaptı böylece.tabi bahçeli ve açık hava bir yerdi.insanlardan uzakta oturduğumuz için sigara dumanı falanda yoktu.böyle bir yerde çocuk emziren ilk kadın olarakta tarihe geçmişimdir herhalde.
kızlar yeni kontrolden geldim benim oğlumda maşallah 2 hafta önden gidiyor marla cnm kafana takma sanırım herkeste bu durum yaşanıyor benim doktorum olumsuz bişey söylemedi hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inşallah.
ucon cnm allahım esirgesin prensesimizi maşallah çok tatlı olmuş öp bizim yerimize onu tombik yanaklardan.
karam cnm çok şükür sende büyütmüşsün pıtırcığını allahım hepimize sağlıkla kucaklamyı nasip eder inşallah.
cerol testlerinin güzel çıkmasına sevindim darısı başımıza cnm
serap nerelerdesin cnm belli oldumu cinsiyeti merak ettim.
Canım kabızlık çoğumuzun derdi ben aç karnına kayısı ve sıcak su iciyorum haşlanmış mısır da ise yarıyor tam zamanı zaten meyve suyu yerine komposto yapıyorum elma üzüm kayosi kaynatiyorum çok şükür sıkıntım kalmadı
ahhh canım ahh bu benım korkulu rüyam kabızlık.hayatımda 1 kere kabız olan biri olarak hamilelikte kabızlık yaşadım .ve ara ara yaşıyorum.sanırım herkesin bağırsakları farklı şeylere tepki veriyor.benım mesela sadece kayısıya tepki vermiyor.ben sabahları taze kayısı,kuru erik,kuru incir üstüne sıcaksu üstüne 1 kasık bal ve ılık sut içiyorum aç karnına ancak böyle çıkıyorum bunlardan birini yapmıyım tık yok :)))ayrıca uconnun dediği gibi mısır çıktı şimdi hemde çok güzel ben günaşırı yiyorum üstüne boll su içiyorum sabah kayısılara geerek kalmıyor :)) annem diyorkı sen bide doğumdan sonra gör resmen doğum 2.doğum gibi dedi o yüzden su halime sukrettim :))
senin kaç haftalık cnm nasıl gidiyor takvim yapsana ya takip edelim.
Ya teyzesi gideceğiz bakalım sonuçlar da iyi çıkacak inşallah sonra deyme keyfimize
Masallah benim güzel kızıma büyümüş bu kiz
Tu tu tu
kızlar yeni kontrolden geldim benim oğlumda maşallah 2 hafta önden gidiyor marla cnm kafana takma sanırım herkeste bu durum yaşanıyor benim doktorum olumsuz bişey söylemedi hayırlısıyla sağlıkla kucağına al inşallah.
ucon cnm allahım esirgesin prensesimizi maşallah çok tatlı olmuş öp bizim yerimize onu tombik yanaklardan.
karam cnm çok şükür sende büyütmüşsün pıtırcığını allahım hepimize sağlıkla kucaklamyı nasip eder inşallah.
cerol testlerinin güzel çıkmasına sevindim darısı başımıza cnm
serap nerelerdesin cnm belli oldumu cinsiyeti merak ettim.
teşekkür ederiz teyzeleri.öperim sizin için meleğimi.bir görseniz agular başladı.resmen benle sohbet ediyor keyfi yerinde oldumu:)ahh canım aferim sana ben nasıl stres yapmılştım o 2li zamanı sakın yapma boşuna.3lu 4lu testide yaptırma .2li en güveniliri.
anım seyırmeler için çok erken ancak 16 dan snra başlarsın belki ben tam 19+3de hissettim ama 18+3de yanı tam bir hafta önce bir kere hissettim ama emin olamamıştım ama şimdi anlıyorum ki doğru hissetmişim ama tam keskin hissetmem 19 haftada oldu cnm.16 haftada hissedenler bile var benım doktorum 24.haftada bir hastam hala hissetmiyor demişti geç hissedersen sıkıntı yapmainşallah 2li testinde güzel sonuçlar çıkıcak allahın iziniyle ve artık riskli dönemi atlatmış oluyorsun bundan snra bir ohh çekebilirsin ama gene tedbiri elden bırakma ağır kaldırma dememe gerek yok sanırım :))
ahhh canım ahh bu benım korkulu rüyam kabızlık.hayatımda 1 kere kabız olan biri olarak hamilelikte kabızlık yaşadım .ve ara ara yaşıyorum.sanırım herkesin bağırsakları farklı şeylere tepki veriyor.benım mesela sadece kayısıya tepki vermiyor.ben sabahları taze kayısı,kuru erik,kuru incir üstüne sıcaksu üstüne 1 kasık bal ve ılık sut içiyorum aç karnına ancak böyle çıkıyorum bunlardan birini yapmıyım tık yok :)))ayrıca uconnun dediği gibi mısır çıktı şimdi hemde çok güzel ben günaşırı yiyorum üstüne boll su içiyorum sabah kayısılara geerek kalmıyor :)) annem diyorkı sen bide doğumdan sonra gör resmen doğum 2.doğum gibi dedi o yüzden su halime sukrettim :))
senin kaç haftalık cnm nasıl gidiyor takvim yapsana ya takip edelim.
canım seni bir depresif gördüm yapma böyle ya hiç alışkın değilim senin bu hallerine sen rahat biriydin ya bir silkelen bebişim kendine gelll .yapma böyle kendini yıpratıyorsun sadece .bak ben yatak almıcam çilekten alıyorum bebek odasını kendileri veriyorlarmış hiç sormadım ne marka diye sadece bebekler için ortopedik mi diye sordum o kadar eğer onlarda vermeselerdi gidip yataştan idaştan alıcaktım farketmez nerden olduğu önemli olan yarıortepedik olması o kadar düşünme .
bak benim alışverişe eşim karışamıyor bile ki aslına bakarsan karışmaması hoşuma gidiyor çünkü onlara kalsa herşey gereksiz.hemde kendi zevkime göre .ben eşim gelmeden alışverişi bitirmek istiyorum .sadece Fenerıumdan alacaklarımızı bırakıcam onları o alsın hevesi gitsin diye.boşver alışveriş kadın işi hemde zevkli keyıflı hale dönüştür canım .chiccoyuda al sen kurtul ver siparişini sen hem onu kullanmışssın hemde begendın çift yönlü olmasın ne olacak canım.ztn ana kucağını ters koyuyorsun ılk 6 ay zaten bebek sana bakıcak.ondan sonra dışarı syretsin.sana ikiz diyorlar dün annemle parti malzemleri satan bir dukkana girdik hastane odası için bişeyler bakmaya kadın demez mi doğum yakın herhalde şeker sıparışını verin isterseniz dedi bende artık demiyorum daha 3 var diye evet yakın daha karar veremedim diyorum:)36 haftalık arkadaşım var aynada baktık aynıyız :))))))
ohhh sefann olsun ohhh vallaha ben bile rahatladım senin adına.vayyy gelinime bak daha 18 olmadan barlarada girdi :))duymasın efe kıskanır kızar :)iyi gelmiştir sanada nehirede.buarada maşallah canım fotoğrafı yeni gördüm bu ne tatlılık ya yerim ben nehirimizi canım benım allahım nazarlardan korusun 41 kere maşallah annesi öpermisin benım için göbişinden.
canım sağol.senin nasıl gidiyor bakalım.maşallah kaç kilo .siz isim konusunu ne yaptınız karar verdiniz mi
cerol cnm 340 gr olmuşuz teyzesi 18+5 iz normalde ultrasona göre 21+1 çıktı maşallah bu arada isim konusunda hala çok kararsızım tam anlamıyla içime sinen bir isim bulamadım henüz oğluşum diye seviyorum şu an için :) kızlar isim konusunda fikirlerinize açığım
karam cnm ben 16. haftada hissettim çukulatalı pasta yemiştim yrm saat sonra uzanmaya gittim elim karnımdaydı pıt diye bişey attı ben emin olamadım o dönem eltimde kalıyodum onunda 2 tane çocuğu var onu çağırdım elini karnıma koydu evet bu bebek dedi :)sonrasında da kendimi dinlediğim sessiz zamanlarda hissediyordum, şimdi maşşallah oturduğum yerdede hissettiriyor kendini çok güzel bir duygu rabbim sanada yaşatacak inşallah ve için biraz daha olsun rahat oluyor doktora çok fazla gitmek istemiyosun.
serap nerde onun dün kontrolü vardı naptı ki acaba bebişimizin cinsiyetini öğrendi mi ki çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?