Kızlar telefondan giriyorum zor oluyor pek yazamıyorum. Size bir sorum olacak vajinamda zonklama oluyor normal mi sizce.
Randevum cumartesi ye alındı bu arada:-(
geldim kızlar çok şükür kesemi gördük 5 mm dedi doktor herşey yolundaymış 3 hafta sonra kalp atışları için gitçez şimdide onun heyecanı sardı doğurana kadar böyle gitçek heralde
cnm çok şükür rabbim tamamına erdirsin inşallah yavrunu sağlıcakla kucağına alırsın.
ah canım çok şükür kalp atışlarını da duyacaksın hayırlısıyla artık heyacan bitmeyecek ne zaman hissetmeye başlayacağız o zaman daha rahat olacağız kızlar öyle diyor yani inşallah darısı başımıza. :)geldim kızlar çok şükür kesemi gördük 5 mm dedi doktor herşey yolundaymış 3 hafta sonra kalp atışları için gitçez şimdide onun heyecanı sardı doğurana kadar böyle gitçek heralde
cnm üşüttüysende olabiliyor böyle ağrılar sen şiddetine göre doktorunu ara sor biraz uzan dinlen bacaklarını toparlayıp öle yat kendinide biraz sıcak tut bakalım süresi uzarsa veya geçmezse doktorunu ara ama hemen korkma çünkü hamileliklerde çeşitli ağrılarla karşılaşabiliyoruz önemli olan lekelenme felan olmasın allah korusun dikkat et kendine
Kızlar, canlarım dün gittim kontrole ve şükürler olsun bebişimi hareketli bir şekilde gördüm. Vee bir erkek daha aramıza geliyor inşallah.. Sanırım topiğin tek kızı nehir olarak kalacak bu gidişle...:) Sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin Rabbim.. Ayy çok mutlu ve güzel bir duygu bu.. Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah....
Kızlar, canlarım dün gittim kontrole ve şükürler olsun bebişimi hareketli bir şekilde gördüm. Vee bir erkek daha aramıza geliyor inşallah.. Sanırım topiğin tek kızı nehir olarak kalacak bu gidişle...:) Sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin Rabbim.. Ayy çok mutlu ve güzel bir duygu bu.. Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah....
teşekkür ederim canım.senin oğluşunda çok tatlı olucak eminimki....Ayyy uconn bu ne tatlılık yarabbim maşallah maşallah nehirimize. Bayıldım resmine ya :)))) Allah nazarlardan saklasın canım :)))
maşallah zaman ne kadar çabuk geçiyor.mete ismi hoşuma gidiyor mesela.bir öneri...cerol cnm 340 gr olmuşuz teyzesi 18+5 iz normalde ultrasona göre 21+1 çıktı maşallah bu arada isim konusunda hala çok kararsızım tam anlamıyla içime sinen bir isim bulamadım henüz oğluşum diye seviyorum şu an için :) kızlar isim konusunda fikirlerinize açığım
karam cnm ben 16. haftada hissettim çukulatalı pasta yemiştim yrm saat sonra uzanmaya gittim elim karnımdaydı pıt diye bişey attı ben emin olamadım o dönem eltimde kalıyodum onunda 2 tane çocuğu var onu çağırdım elini karnıma koydu evet bu bebek dedi :)sonrasında da kendimi dinlediğim sessiz zamanlarda hissediyordum, şimdi maşşallah oturduğum yerdede hissettiriyor kendini çok güzel bir duygu rabbim sanada yaşatacak inşallah ve için biraz daha olsun rahat oluyor doktora çok fazla gitmek istemiyosun.
serap nerde onun dün kontrolü vardı naptı ki acaba bebişimizin cinsiyetini öğrendi mi ki çok merak ediyorum.
oyyy hadi bakalım bir erkek daha.ama cerol korkma ben sana söz verdim.serap avcunu yalasın:)))Kızlar, canlarım dün gittim kontrole ve şükürler olsun bebişimi hareketli bir şekilde gördüm. Vee bir erkek daha aramıza geliyor inşallah.. Sanırım topiğin tek kızı nehir olarak kalacak bu gidişle...:) Sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin Rabbim.. Ayy çok mutlu ve güzel bir duygu bu.. Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah....
ahhh canım hayırlı olsun.ama 3 hafta çok geç kalp atışı için.o kadar beklemene gerek yok canım.daha erken git bana göre.geldim kızlar çok şükür kesemi gördük 5 mm dedi doktor herşey yolundaymış 3 hafta sonra kalp atışları için gitçez şimdide onun heyecanı sardı doğurana kadar böyle gitçek heralde
canım benim doktorumun dediği gibi ağrı normal.olabilir hamileliktendir:)Kızlar telefondan giriyorum zor oluyor pek yazamıyorum. Size bir sorum olacak vajinamda zonklama oluyor normal mi sizce.
slm arkadaşlar...nasılsınz?.cvp yazmasamda ara ara girip forumları okuyorum.herşey yolunda sanırım.rabbim bütün hamişleri sağ salim bebişlerine kavuştursun inşllh..serapcım bebğin cinsiyeti belli olmuş,inşllh kucağına aldığın günleride göstersin rabbim...bizleride dualarınzda unutmayın.bende mübarek günlerde sizlere dua ediyorum...nehirimizin resminide gördüm,maşallah çok tatlı bir bebek olmuş.rabbim annesine babasına bağışlasın inşllh...bu arada ben daha iyiyim çok şükür.ama bu seferde bel fıtığı çıktı.ayağımda ağrı ve uyuşma oluyor.bugün mr çekildi.sonuç pazartesi çıkacak inşllhh hayırlı sonuçlar çıkar.antidepresan kullanıyorum halen.dozunu düşürdü doktorum eylül 15den sonra bırakacam muhtemelen.hepimizin hakkında hayırlısını versin rabbim.sizleri seviyorum.allaha emanet olun canlarım..
geldim kızlar çok şükür kesemi gördük 5 mm dedi doktor herşey yolundaymış 3 hafta sonra kalp atışları için gitçez şimdide onun heyecanı sardı doğurana kadar böyle gitçek heralde
Kızlar telefondan giriyorum zor oluyor pek yazamıyorum. Size bir sorum olacak vajinamda zonklama oluyor normal mi sizce.
slm arkadaşlar...nasılsınz?.cvp yazmasamda ara ara girip forumları okuyorum.herşey yolunda sanırım.rabbim bütün hamişleri sağ salim bebişlerine kavuştursun inşllh..serapcım bebğin cinsiyeti belli olmuş,inşllh kucağına aldığın günleride göstersin rabbim...bizleride dualarınzda unutmayın.bende mübarek günlerde sizlere dua ediyorum...nehirimizin resminide gördüm,maşallah çok tatlı bir bebek olmuş.rabbim annesine babasına bağışlasın inşllh...bu arada ben daha iyiyim çok şükür.ama bu seferde bel fıtığı çıktı.ayağımda ağrı ve uyuşma oluyor.bugün mr çekildi.sonuç pazartesi çıkacak inşllhh hayırlı sonuçlar çıkar.antidepresan kullanıyorum halen.dozunu düşürdü doktorum eylül 15den sonra bırakacam muhtemelen.hepimizin hakkında hayırlısını versin rabbim.sizleri seviyorum.allaha emanet olun canlarım..
teşekkür ederim canım.senin oğluşunda çok tatlı olucak eminimki....
maşallah zaman ne kadar çabuk geçiyor.mete ismi hoşuma gidiyor mesela.bir öneri...
oyyy hadi bakalım bir erkek daha.ama cerol korkma ben sana söz verdim.serap avcunu yalasın:)))
ahhh canım hayırlı olsun.ama 3 hafta çok geç kalp atışı için.o kadar beklemene gerek yok canım.daha erken git bana göre.
canım benim doktorumun dediği gibi ağrı normal.olabilir hamileliktendir:)
yaa ne güzel kilo alıyosunuz..bende istiyorum.ama az alıyorum..o kadarda yiyorum.malesef bebğimde küçük..marla sen bebeğin büyük diye üzülmüşün bende tam tersi bebeğim küçük diye üzülüyorum.bebeğimde benim gibi minyon tipliymiş doktor öyle dedi.babası gibi iri olmasını isterdim.çünki ben bıktım minyon tipli olmaktan(karnımda küçücük.görenlerin hepsi aa karnın hiç büyümemiş diyor.6aylık hamile gibi duruyorum gerçektende...uufff çok canım sıkılıyo.keşke bende toplam 30 35 kilo alabilseydim...
geçmiş olsun canım ya.nazar mı değdi ne.hamilelikte kasılmalar normal ama düzenli olmasın.eğer karnında toplanma sertleşme tarzında bir his varsa o kasılmadır.bebek hareketleri ittirmesi falan daha kısa süreli hissedersin.dahada 28. haftadasın.aman dikkat et.gerekirse rapor al çalışma.annen falan gelsin sana bakmaya.en az 34. haftaya kadar falan dayanırsın inşallah.Kızlar dün hiç giremedim foruma çünkü hastaneye yatışım yapıldı maalesef. Dün sadece açlık tokluk kanı, idrar tahlili bir de sabah kasılmalarım oluyor diye nst ye girecektim. Neyse hepsini yaptım. Ama nst yi doktoruma gösterince senin yatışını yapıcaz dedi bana. Kontraksiyonlarım başlamış çünkü. Serviste tekrar nst çekildi serum takıldı. Kan idrar herşeye bakıldı. Ama bunlar da temiz çıktı, serviste kasılma çıkmadı çok şükür. Celestone iğne yapıldı akciğer gelişimini hızlandırmak için erken doğum riskim olduğundan. Proluton iğneye başlandı tekrardan ve doğuma kadar kullancak gibi görünüyorum. Serviks boyuna bakıldı vajinal ultrasonla o da normal çıktı ama amniyon sıvısı fazla olduğundan oraya baskı yapmış ve rahim ağzındaki mukus tıkacında hafif bir hunileşme olmuş ama çok değil yine de o da olmaması gereken bir gelişme oldu. Sonra izinli bir şekilde hastaneden ayrılıp eve geldik eşimle. Şok oldum tabi bütün bu gelişmelere. Ne yapacağımı nasıl hareket edeceğimi bilemedim. Bugün ikinci doz celestone iğnemi oldum tekrar nst ye girdim. Düzensiz kasılmalar var ama bebek çok hareketli ve o hareket ettikçe kasılma çıkıyor zaten. O yüzden önemsemedik ve nihayet taburcu etti beni. Ama dünkü kasılmalar düzenli ve uzundu hepimizi korkuttu. Şimdi daha iyiyim ama kasılmaları anlayamıyorum. Çünkü bebek bir yaslanınca karnım çok sertleşiyor geriliyor; kasılmamı sadece bebek mi yaslanıyor ayırt edemiyorum. Dün de aynı şekilde hissedememiştim. Yani her günkü gibiyim aslında sadece nst sonuçları enteresan geliyor. Bizim oğlan erken gelecek gibi duruyor bu gidişle. Şimdilik normal işe gidip geliyorum. İnşallah 37 den önce doğmaz varsın ben ağrısını çekerim. 37 den sonra istediği gün doğabilir. Bende durumlar böyle kızlar. Ağrı olursa doktor hemen gelmemi söyledi. Taburcu ederken de içi pek rahat etmedi zaten. Bana dua edin de bebeşim 37 den önce gelmesin((
geçmiş olsun canım ya.nazar mı değdi ne.hamilelikte kasılmalar normal ama düzenli olmasın.eğer karnında toplanma sertleşme tarzında bir his varsa o kasılmadır.bebek hareketleri ittirmesi falan daha kısa süreli hissedersin.dahada 28. haftadasın.aman dikkat et.gerekirse rapor al çalışma.annen falan gelsin sana bakmaya.en az 34. haftaya kadar falan dayanırsın inşallah.
inşallah canımah canım çok şükür kalp atışlarını da duyacaksın hayırlısıyla artık heyacan bitmeyecek ne zaman hissetmeye başlayacağız o zaman daha rahat olacağız kızlar öyle diyor yani inşallah darısı başımıza. :)
ahhh canım hayırlı olsun.ama 3 hafta çok geç kalp atışı için.o kadar beklemene gerek yok canım.daha erken git bana göre.
sağolun kızlar bende size onu soracaktım 3 hafta bana da uzun geeldi şimdi 5+2 yim ne zaman gitsem kalp atışlarını duyarımaa cnm hayırlı olsun .yalnız 3 hafta uzun bir süreç cnm ya kalp atışlarını 12 hafta yeter bence sen bilirsin tabi doktor garantı olsun diye demiş ama hemde ilk zamanlar2 haftada bir kontrole gitmen daha ii olurdu.
amin inşallah canım sana da geçmiş olsun inşallah bebişin seni üzmicek ve zamanında doğacakHadi hayırlı olsun canım gördünüz keseyi. Kalp atışlarını da gördükten sonra bu sefer de hareketlerini hissetmek için bekliyorsun. Ama ondan sonra heyecan giderek azalıyor. Ultrasona bile gitmek istemiyorum ben mesela. Sonra da zaman çok hızlı geçiyor ya da bana öyle geliyor doğumun iyice yaklaştığını farkediyorsun. Bence hamileliğin en muhteşem dönemleri 3-4-5 aylar. Çünkü o dönemde büyümeleri ultrason görüntüleri harika. Hele de 4. ay tadından yenmez :)) Allah o günleri de hayırlısıyla görmeyi nasip etsin canım...
Kızlar dün hiç giremedim foruma çünkü hastaneye yatışım yapıldı maalesef. Dün sadece açlık tokluk kanı, idrar tahlili bir de sabah kasılmalarım oluyor diye nst ye girecektim. Neyse hepsini yaptım. Ama nst yi doktoruma gösterince senin yatışını yapıcaz dedi bana. Kontraksiyonlarım başlamış çünkü. Serviste tekrar nst çekildi serum takıldı. Kan idrar herşeye bakıldı. Ama bunlar da temiz çıktı, serviste kasılma çıkmadı çok şükür. Celestone iğne yapıldı akciğer gelişimini hızlandırmak için erken doğum riskim olduğundan. Proluton iğneye başlandı tekrardan ve doğuma kadar kullancak gibi görünüyorum. Serviks boyuna bakıldı vajinal ultrasonla o da normal çıktı ama amniyon sıvısı fazla olduğundan oraya baskı yapmış ve rahim ağzındaki mukus tıkacında hafif bir hunileşme olmuş ama çok değil yine de o da olmaması gereken bir gelişme oldu. Sonra izinli bir şekilde hastaneden ayrılıp eve geldik eşimle. Şok oldum tabi bütün bu gelişmelere. Ne yapacağımı nasıl hareket edeceğimi bilemedim. Bugün ikinci doz celestone iğnemi oldum tekrar nst ye girdim. Düzensiz kasılmalar var ama bebek çok hareketli ve o hareket ettikçe kasılma çıkıyor zaten. O yüzden önemsemedik ve nihayet taburcu etti beni. Ama dünkü kasılmalar düzenli ve uzundu hepimizi korkuttu. Şimdi daha iyiyim ama kasılmaları anlayamıyorum. Çünkü bebek bir yaslanınca karnım çok sertleşiyor geriliyor; kasılmamı sadece bebek mi yaslanıyor ayırt edemiyorum. Dün de aynı şekilde hissedememiştim. Yani her günkü gibiyim aslında sadece nst sonuçları enteresan geliyor. Bizim oğlan erken gelecek gibi duruyor bu gidişle. Şimdilik normal işe gidip geliyorum. İnşallah 37 den önce doğmaz varsın ben ağrısını çekerim. 37 den sonra istediği gün doğabilir. Bende durumlar böyle kızlar. Ağrı olursa doktor hemen gelmemi söyledi. Taburcu ederken de içi pek rahat etmedi zaten. Bana dua edin de bebeşim 37 den önce gelmesin((
haziran annelerinde 20li haftalarda erken doğum riskiyle hamileliği yatarak geçiştiren ama sonunda 40 haftayı aşıp 41li haftalarda suni sancılarla doğuranları bile biliyorum.bu işler hiç belli olmaz.kasılmaların düzenli olursa o zaman kork.onun dışındfa bol bol dinlen.vücudunu en iyi bilen sensin zaten.bizde duamızı edelim sana.bence o yıkadığın eşyaları kirlendi diye bir daha yıkamak zorunda kalacaksın:)Valla bizde şok geçirdik zaten ama böyle kasılmalarda olabiliyormuş. Neyse ki geçti. Başka bir doktorla karşılaştım bugün nst çekilirken. O da eşine nst çektiriyordu. Benimkine de baktı. Bunun için yapılabilecek hiçbirşey yok dedi, sadece istirahat edebilirsin dedi. Onun da eşi 27 haftalıkken böyle kasılmalar geçirmiş birşey olmamış allahtan. Ama işte sıkı takip olacak. Kontrollerim artık haftada bire indi. Her hafta serviks boyuna bakılacak. Maalesef o da en iyi vajinal ultrasonla bakılabiliyormuş. Neyse herşeye razıyız zaten bebekler sağlıklı olsun da. Karnımda toplanma sertleşme oluyordu özellikle sabahları. Hele de gerindikten sonra bir kasılma giriyordu ki sorma. Hemen geçmiyordu ama sonradan geçiyor yani. Onun dışında dikkatimi çeken kalabalık gürültülü yerlerde, stresli ortamlarda ya da sıkıntıya girdiğimde de aynı şekilde kasılıyorum ara sıra. Geçen gün doktorun kapısında beklerken olmuştu. Aşırı bir kalabalık ve insanlar kapıya yığılmış durumda, devlet çok sıkıntılı ya. Fakülte hastanesi bile devletten iyiymiş. O kadar beğenmedim etmedim fakülteyi zamanında; allah devlete düşürmesin. Ben orda eczacı olduğum halde sıkıntı çektim normal vatandaş olsam ne olurdu bilemiyorum bilmekte istemiyorum maalesef. Damar yolu açmak istediler defalarca aynı damarıma girip çıktı ve açamadı. Mecburen diğer kolumdan açtı. Çıkarken proluton iğne yaptırdım ki ben bu iğneyi gebeliğin başlarında 2 ay yaptırdım birşey olmadı onlar yaptı ne kadar yüzeyel yaptıysa artık ilacın yarısı dışarı aktı. Heryerim yağ oldu. Kadın doğum servisi berbatmış yani bizim hastanenin ama doktorlarım iyi. Onlarda zaten sonradan özele geçiyorlar çoğunlukla.
Şimdilik işe gitmeye devam edicem çünkü hem doktora yakın olurum hem de çalışma arkadaşlarım durumumu bildikleri için sağolsunlar idare ediyorlar beni. Nerdeyse bütün gün kanepede ayaklarımı uzatıp oturuyorum. Kurban bayramına kadar dayanabilirsem bebeğimle daha çok vakit geçirmiş olurum hemde ücretli iznide uzatmış olurum. Yapabilirsem eğer bu planı yapmaya çalışıcam. Annemi de acil bir durum olmadıktan sonra çağırmak istemiyorum. Bakalım zaman ne göstericek. Ben umutluyum bebeğimden ya beni üzmicek uconn teyzesi inşallah. İçime öyle doğuyor nedense :))) Şimdide bir telaş bebeğin giysilerini battaniye nevresim ne varsa yıkamaya koyuldum, hastane çantasını hazırlamaya başladım ufaktan tedbir amaçlı. En azından onlar hazır olsunda bir sürprizle karşılaşırsak ortada kalmayalım....
inşallah canım
sağolun kızlar bende size onu soracaktım 3 hafta bana da uzun geeldi şimdi 5+2 yim ne zaman gitsem kalp atışlarını duyarım
amin inşallah canım sana da geçmiş olsun inşallah bebişin seni üzmicek ve zamanında doğacak
haziran annelerinde 20li haftalarda erken doğum riskiyle hamileliği yatarak geçiştiren ama sonunda 40 haftayı aşıp 41li haftalarda suni sancılarla doğuranları bile biliyorum.bu işler hiç belli olmaz.kasılmaların düzenli olursa o zaman kork.onun dışındfa bol bol dinlen.vücudunu en iyi bilen sensin zaten.bizde duamızı edelim sana.bence o yıkadığın eşyaları kirlendi diye bir daha yıkamak zorunda kalacaksın:)
6+2 idi benim kalp atışını duyduğumda.ama vajinal bakmıştı doktorum.
ben vajinal istemiyorum ama kalp atışlarını da bir an önce duymak istiyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?