Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Canım iyi çıkmış değerin ama tatlı hamilelikte bir numara kilo aldırıcı şeydir. Çok fazla abartma sonrası çok zor oluyor gerçekten. Ben tatlıyı azalttığımda bile kilo alışımın yavaşladığını gördüm. Akşamları zaten halden düşmediğim sürece de kesinlikle tatlı yemiyorum. Çok çok istersem en geç öğle yemeğinde yemiş oluyorum. Bu aldığım kilolar yüzünden günlük hayatım gerçekten çok etkilendi. İş yerinde dün çok kötü oldum öğlen izin alıp üniversitedeki hocanın yanına gittim. Malum suyu da fazla olunca onun yaptığı baskı ve sıkıştırma hissi normal hamilelikten daha farklı oluyor. Dün öğle yemeğine bile gitmekte çok zorlandım; yemekhane 5 kat yukarda ve yarım saat asansör bekledik, ayakta çok zor durdum. Hoca da 3 gün ev istirahati verdi. Bebeğin kafası aşağıya dayanmış o da baskı yapıyor. İşe bu hafta gidemicem ama evde de çok sıkılıyorum şimdiden depresyona girdim ( Yatıp ayaklarımı uzatınca çok rahatlıyorum bir de böyle salaş giyindim mi hiç sıkıntım kalmıyor. İş yerinde çok salaş giyinemediğim için aslında rahat edemedim. Haftaya elbise giyip gidicem bakalım o zamanda zorlanırsam doğum iznine ayrılırım en kötü. 5 tane hamile pantalonu almıştım şu anda sadece 2 tanesini giyebiliyorum. Ama karnımın üstünde onun lastiğini hissetmek bile rahatsız ediyor beni. Aşağıya indirsem bluzum açılsa göbek açıkta yani :)) En güzeli elbise ama iş yerinde o da resmi olmuyor. Ama umrumda değil şu aşamadan sonra. En fazla bir ay daha gitme planım var zaten becerebilirsem...

Marla canım sen ne yaptın? Nasıl oldun? Varmı bir sıkıntı..

Şu anda tek sıkıntım evde oturmak canım. İş yerine git gel alışmışım. Evde de çok iş var aslında. Banyo tuvalet balkonlar hepsi yıkanacak, pencereler öyle... Toz ve süpürme işlerini söylemiyorum bile. Bu cumartesi de badana yaptırıcaz inşallah. Halılar yıkamaya verilecek, koltuk kanepeler yıkatılacak. Tüm bu işlerin hepsi planlıydı parası bile hazırdı. Sadece ev temizliğine kadın tutmayıp eşimle yaparız diyordum. Ama doktor badana bile yaptırma diyor yoksa yatış veririm sana dedi dün. Başka zamanım yok ama mecbur yaptırıcam. Elimi hiçbirşeye sürmem gerekirse komşuya giderim ama badana yapmak zorundayız. Duvarlarda ilaçlamadan kalan ilaç duruyor, güvercin bitlerinin kanları, yağ lekeleri... Bu haftasonunu atlatırsam üzerimden baya bir yük kalkmış olacak inşallah. Son 3 ay zor geçiyor kızlar. Elinizden geldiğince iş bırakmamaya çalışın...

anaamm bir oğluşumuz dahamı geliyor :))) cnm benim allah hayırlı uğurlu etsin inşallah yüksek ihtimal doğrudur erkek bebek kendini çabuk gösteriyo diyolar ama tabi yine allah bilir hayırlısıyla sağlıkla doğsun inşallah

iyim cnm saol dünde ben 3 lümün sonucunu aldım çok şükür her şey yolunda teyzesi oğlum ilk defa yüzünü gösterdi 2 hafta sonrada detylı ultrasona giricez allah izin verirse şimdilik her şey yolunda :) sende işe başlamışsın kolay gelsin cnm.

:)))) ye tatlıları sonra neden kilo alıyorum de... cnm benim sonuçlarının güzel çıkmasına sevindim bebişler sağlıklı olsunda kilolar gider bir şekilde oğlanlar bizi peşlerinde az koşturmayacak :) bende 1 kilo daha aldım :)bakalım sonunda kaç kilo ile tatmamlayacağz.

Ohh cok şükür canim senin gibi bi tatlı canavarınin şekeri çıkmaması lazım zaten tabi herkesin dediğini bende diyorum sen yine de dikkat et ki son zamanlarda zorlanma

Normal zaman da bile badana yapmak zor oluyor canım ya ben hamile kalmadan 2 ay önce yapmıştım badanaci plmasina rağmen cok yoruldum. Tabi seni çok iyi anlıyorum yapmasan olmaz ama badanaci gelsin temizlikci gelsin kendin ufak tefek seyleri yap sakin yorma kendini.

offf da off yani, sen anlatırken ben yoruldum inan. Canım ya sen bu badana işini ne kadar yapmam ben desende çok yorularak bitirirsin. Etraf toplaması bile yeter.. İnşallah bir sıkıntı olmadan atlatırsın.. Keşke yakında biri olsa annen, kardeşin felan gider oraya yatardın evde ne yapıyorlarsa yapsınlar.. Zor ya uzakta olmak.. Allahım yardımcın olsun ama dikkat et son aşamalara gelmişken bu kadar sıkıntı olmadan geçir inşallah. Bende o yüzden başladım işe doktor tekrar rapor vereyim dedi yok dedim ağırlaşınca daha çok ihtiyacım olur diye.. İnşallah sıkıntı olmazda çalışırız canım ya.

Sen üçlüyü mü yaptırdın yeni, benim doktorumda üçlü istemedi ikili normal çıkınca perşembe dörtlüyü yaptırcam ben.. İnşallah 20 haftalardada ayrıntılı dedi. Ayy yerim ben oğlunu senin.. Bende geçen gittiğimde gördüm belli belirsiz yüzünü renkli ultrasonda yüz hatları belli oluyor artık ama öyle tam net değildir seninki gibi. Bende şu hissetmeye bir başlasam diye bekliyorum. o kıpırdansa ben rahatlasam bebişim iyi diye. Arada bir sanki barsağımda bir böyle rüzgar esintisi gibi bir hareket oluyor ama anlayamıyorum özellikle sırt üstü yatarak dinlendiğimde oluyor bebekmi ki diye bakıyorum:)) kulağım göbüşümde..:) Rabbim sağlıkla inşallah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın.. Aminn...

cnm yeni yaptırmadım sonucu almaya dün gittim benim doktorumda ikiliden sonra gerek yok dedi ama benim pimpirikli eşim her şeyi yaptıralım hiç bişeyi atlamayalım dedi doktorda bu pimpirikliğin üzerine yaptı çok şükür onda da bişey çıkmadı. bende ilk defa dün bu kadar net gördüm cnm öncesinde hep yüzünü eliyle kapatıyodu :)) ilk zamanlardaa seçemiyosun bağırsak hareketi gibi geliyor sonra hareketini bir kez algıladığında ayrım yapabiliyosun benim oğlum yüksek sese çok duyarlı dün öğlen arkadaşlarım gelmişti 4 kişi felandı eee hepimizde bayan olunca konuşmalar gülüşmelerin tonu biraz yüksekti oğlum içerden nasıl tepki veriyo sanırım doğmadan kadın dırdırı dinlemeye başladım diye isyanlardaydı içerde :)))

bu arada az önce eve gelirken arabada telefonla konuşuyodum ceza yedim yediğim ceza neyse de bir sürü paparada kocamdan yedim sinirimi bozdu sanki kendisi hiç ceza yemiyomuş gibi çok canımı sıktı.

Son düzenleme:

Aman iyi olsunda sonuçlar bizde mutlu olalım inşallah hep böyle.. Ayy o tepkilerini yerim onun şimdiden ne bu böyle ya eyvahlar olsun demiştir:))) Valla 20 li haftalara gelsemde inşallah bende hissetsem tekme yemeye bu kadar istekli olacağımı hiç düşünmezdim:))))))) Allahım esirgesin evlatlarımızı canım benim.. Bende perşembe dörtlüye gideyimde göreyim inşallah oğluşumu sağlıkla.. Bu arada canım benim ceza sana ders olsunda konuşma arabada giderken telefonla. Bu senin ve oğluşun için asıl tehlikeli cezası değil tehlikesi önemli. Allah esirgesin sen köşeye çek yada acil bişi değilse sonra konuşuruz de, hatta yoldayken hiç açma :) arayan bir daha arar yada eve gidince rahat rahat sen ararsın.. Aman dikkat et canım benim.. Ben hamile kaldığımdan beri sanki araba kullanmamam gerekiyormuş gibi geliyor :) sanki bebiş kullanacak arabayı..

Canim benim iyiyim cok şükür tatil bitene ksdar telden giriyorum cok cevap yazamiyorum ve takvimimi göremiyorum sahi sen yaptin mi takvimi yap artik ya bizde ordan takip ederiz.

Canım, ben takvim yapalı iki hafta oldu. Sen göremiyorsun telden girdiğin için demekki şükür 16. haftayı doldurduk yarın itibari ile inşallah 17. haftayı gösterecek. Rabbim sağlıkla devam ettirsin inşallahhhh hamileliklerimizi.. Herşey sonuna kadar güzel ve sağlıklı olsun.

inşallah cnm böyle hep güzel haberler vermeyi nasip eder rabbim, geçenlerde eşime söyledim hiç aklıma gelmezdi bana tekme atan birini okşayıp seveceğim diyorum gülüyo :))) cnm telefon konuşmasınıda döner kavşakta kırmızı ışıktaydım eşimi aradım bişey sorucaktım yeşil yandı sadece dönüş yaptım 3 metre ancak ilerledim 2. ışıkta durdum polis sağa çek dedi yazdı cezayı yani öle uzun hareket halindeyken zaten konuşmuyorum ama tabi yinede yapmamam gerekiyordu tabi eşimde çok sinirlendi birsürü papara dinledim ışıktan dön çek dur sonra konuş, ben kendimi düşünmüyosam çocuğumuda mı düşünmüyomuşum ani fren yapman gerekse biri önüne çıksa bir elinde telefon nasıl toparlayabilirmişim elim ayağıma dolaşırmış felan falan işte :)) e haklı olunca bende savunamadım kendimi sustum dinledim :)) neyse eve gelince bişey söylemedi telefonda yeterince haşlayınca eve bişey kalmadı bugünde yatırmaya gidicem ama bana ders oldu tabi.

:)) haklı olunca ne denir ki,, napsın sizin için endişelenmiştir.. Sen dikkatli ol her zaman. Allaha emanet olsun bebişlerimizde...

Defnecim çok zor durumda kalmamak için kulaklık kullan trafikte. Ben arabaya binerken kulaklıkla mikrofonu takarım hemen. Eşim yoldayken ararsa da müziğinden tanıyorum zaten sadece mikrofonun düğmesine basıp rahat rahat konuşabiliyorum. Eğer benim aramam gerekirse de kırmızı ışıkta arama yapıp hemen telefonu tuş kilidi yapıp çantaya atıyorum yine ellerimi kullanmadan konuşmuş oluyorum. Zaten radyasyon açısından da kulaklıkla konuşmak çok daha sağlıklı. Benim cep telefonumda hep sarılıdır kulaklığım...

Kızlar bu arada benden haberler çok iyi. Bebeğimin suyu normale dönmeye başladı. Kilomuzda bir haftada 100 gram artmış 1700 olmuşuz. Çok aşırı artmamış. Ben daha hiç kilo almadım diyetten bu yana 13 de sabitledik. Nst sonuçlarımda çok iyi çıktı düzenli kasılmalarım yok artık, karnım önceki haftalara göre gerginliği de azalmış durumda doktorda farketti. Haftalık kontrollere devam edicez. Tabi tüm bu gelişmeler sırasında dikkatimi çeken birşey oldu onu da sizinle paylaşmak istiyorum. Ben kadir gecesinde allah kabul etsin hatim duamı yapmıştım. O zamana kadar da düzenli bir şekilde hergün kuran okuyordum. Hatimden sonra bayrama kadar okumalarım azalmaya başladı, sonrasında da hiç elime almaz oldum. Ne olduysa o güne kadar kilosu suyu haftası herşeyi normal giden bebeğim bayramdan sonra anormalleşmeye başladı. Sezeryan gündeme geldi erken doğum riski ortaya çıktı hastanede yattım derken ben 3 gün önce kuranıma kaldığım yerden devam ettim sadece 2 sayfa okudum. Dün doktor muayenesinde tüm bu iyi haberleri aldım. Kuranı kerimin iyileştirici bir özelliği olduğu düşünüyorum. Bu hamileliğime de kuran okumaya başladıktan sonra kavuşmuştum zaten. Aralıkta başlamıştım şubatta hamile kaldım. Şimdi tekrar düzenli bir şekilde günde en az 2 sayfa okumaya devam edicem allahın izniyle. Bu manevi güce bütün kalbimle inanıyorum ve sizlere de tavsiye diyorum gerçekten. Bebeklerimizi kendimizi bu şifadan mahrum bırakmayalım, çünkü herşey allahın izniyle oluyor...

aynen cnm katılıyorum sana kesinlikle kulaklık kullanmak gerek neyse çok şükür geçti gitti..

cnm güzel haberlerini aldık çok şükür inşallah hepimizin yavrusu sağlıkla zamanında doğar hayırlısıyla kuzucuklarımızı kucağımıza alırız.. duanın gücüne bende çok inanıyorum bende bu hamileliğime duayla kaldım sonrasında da devam ettim ama yaz geldi geleli bir tembellik midir nedir oturupta elime alıp bişeyler okuyamadım sadece ezberden günlük yaptığım dualarım var benimde kendime ve hepinize okuyorum rabbim kabul eylesin inşallah rabbim yavrularımızı korusun inşallah.

bu arada bende oğluma şimdiye kadar hiç bişey almamıştım ama sizlerin burdan bişeyler aldığını okudukça bende heveslendim oğluma gittim biraz alışveriş yaptım 2 tane küçük adam kıyafeti aldım görseniz öyle güzelki bi tanesi sweat kapşonlu içi gömlekli altının pantolunuda cepli felan öle güzel ki kanz dan aldım gidin bakın sizde çok güzel erkek kıyafetleri var:)))) iki tane zıbınlı bişey aldım bi tane yelek aldım 1 tane battaniye, nevresim takımı bide yastık aldım oğluşuma teyzeleri bi görseniz çok şeker hepsi rabbim inşallah giydirmeyi kullanmayı nasip eder hepimize.

Bebeğin en zevkli alışverişi üst baş alışverişi oluyor. Ama onu da erken yapmakta fayda var çünkü sonradan çıkan eksiklerle ilgilenmek için vaktin olur. Havuzluhanda da güzel şeyler var ama orası da aman aman ucuz olmasa da ben memnun kalmıştım. Çok gezmedim ama uygun şeyler de vardı. Bende dün küvetini ve filesini aldım. Yatağını ayırttım. Yataştan minikoyu aldım 240 tl 70-130 yatak. Beşiğiyle beraber alıcam inş. ayın 15 inde. Şimdi en çok sıkıldığım mevzu bebek arabasına geliyor gene sıra tek eksiğimiz o kaldı. Hazır kafayı dağıtmışken gene bir bakayım dedim. Ama görüp ellemeden denemeden çok zor oluyor karar vermek. Bir mağazada bulsam baktığım çeşitleri hemen karar vericem. Neyse önce beşik gelsin de o vakte netleşir benim araba işimde inşallah....

kızlar topik çok durgun.arada giriyorum okuyorum yazamadan çıkıyorum.ama allaha şükür bugün annem geldi.attım kızı kucağına keyif çatıyorum.15 günde almam artık:)pazartesi seminer başlıyor.yarım gün işe gidicem.15 günlüğüne tabi.sonra okullar açılınca ücretsiz izne çıkıcam artık.
bu arada marla ve cerol kontrolleriniz iyi çıkmış.gözünüz aydın.
öpüyorum hepinizi kızlar....

gözün aydın canımm ohh ne güzel keyfini çıkar valla sana katılıyorum kaç gündür giremiyodum malum bulantılardan bugün bi bakayım ne var ne yok dedim bi sayfa bile ilerlememiş nazar mı değdi topiğe herkes nerelerde

herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.bundan sonrada bir sorun çıkmaz inş.kuranı kerim peygamber efendimizin yaşayan mucizesi.gerçekten okumaya devam etmek bir çok şeye şifa kaynağı oluyor.bunu defalarca bende gördüm..

cicişleriniz hayırlı olsun canım.bebek alış verişi yapmak çok güzel.bizim çok eksiğimiz yok.malum ablasından kalma herşey var.bir kaç bişey alıcam ama onlarıda almaya gidemiyorumbir türlü.artık gezmek çok zor oluyo.5dk yürüsem yoruluyorumçayaklarım şişiyo bide.7aylık olmadan alış verişinizin büyük kısmını bitirin derim..

gerçekten topik çok sesssiz kalmış.bende dün kontrole gittim.32.haftayı doldurduk.doğum iznimi 5hafta uzattım.bebeğimi renkli gördüm.çok ama çok tatlı teyzeleri maşallah.ablasına benzettim:))1500gr olmuş.marlanın bebeğinden daha küçük ama geçen aya göre 2katına çıkmış.onun için sevindim.pink ve uconn sizin 32.haftada bebeğinizin kilosu ve fl uzunluğu ne kadardı aceba.yazarsanız sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…