Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

hadi bakalım inşallah canım almazsın gerçi bebişler iyi olduktan sonra biz doğumdan sonrada hallederiz inşallah banada atın şu diyet listesini bende başlayayım bari :)

hadi bakalım inşallah canım almazsın gerçi bebişler iyi olduktan sonra biz doğumdan sonrada hallederiz inşallah banada atın şu diyet listesini bende başlayayım bari :)

Hakikaten kilo olayına dikkat edin. Biraz kaçırdın mı öyle hızlı kilo alınıyor ki. Ben bu haftaya kadar 13 de sabitlemiştim. Sanırım 14 kilo oldu benim de 15 sanıyordum. Tartının azizliğine uğradımı galiba, çünkü bugün akşam tok karnına sabah ki aç karnına tartıldığımdan yarım kilo eksik tarttı. Yarın sabah tekrar tartılıcam.
Benim diyet listesini aklımda kaldığı kadarıyla sana da yazayım. Sabah 3 ince dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta, 8 zeytin, iki kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, (krem ya da kaşar peynir olmuyor yağlı diye bir de peynir çok tuzlu olmayacak; ama ben bu kısmı hep deliyorum peynirde kotam yok :) bol yeşillik (kalsiyum emilimi için önemli), domates, salatalık tüketebiliyorsun. 3 tane ceviz yazıyormuş ayrıyeten ama ben cevizleri ara öğünlerde de tüketiyorum sıkıntı olmadı. Öyle 3 tane de değil 5-6 tane yanında fındık da yiyorum. Akşam vaktine kalmadığı sürece sıkıntı yok yağlı olduğu için. Şekersiz açık çay içebilirsin. Kahvaltı sabah 8-9 arası olmalı, ama bazen oluyor 10 a kadar sarkıyordu benimkisi.
10 gibi ara öğün var. Kahvaltıdan iki saat sonra yaklaşık. Tüm ara öğünler aynı; bir porsiyon meyve + 1 bardak süt veya 1 su bardağı yoğurt tüketiyorsun.
12-1 gibi öğle yemeği; bir kase çorba, 4 yemek kaşığı sebze yemeği, 2 köfte büyüklüğünde et, 2 yemek kaşığı pilav ya da makarna, yarım su bardağı yoğurt, sınırsız yağsız salata (ben salatalarımı bol zeytinyağlı yerdim ama şimdi sadece yağını azalttım, hepten kesemedim) ve 2 ince dilim ekmek. Cerol ben öbür listede çorba yazmayı unutmuşum bir sebze yemeğine 2 kaşık yazmıştım sanırım onu düzelttim şimdi. Eğer ekmek yemiyorsan iki kaşık pilav ya da makarna 1 ince dilim ekmek yerine geçiyor. Ben o şekilde bir tabak pilav ya da makarna tüketiyorum. Kaşık tepeleme olucak bu arada.
Saat 3 gibi ara öğün var gene. Tabi eğer öğle yemeğini erken yediysen ara öğünde geri kayıyor ya da tam tersi. Ben acıkma durumuma göre hareket ediyorum. Şöyle hafiften midem kazınınca meyvemi yiyorum sütümü her zaman içemesem de... Bu arada bir porsiyon meyve ölçülerini veriyim fikir olması açısından; 1 orta boy şeftali, 1 orta boy armut, 1 orta boy muz, 12 adet iri taneli üzüm bunlar kendi başına bir porsiyon mesela...
Akşam yemeği çok geçe kalmamalı. En geç 6 ya kadar yapmaya çalışın. Benim 7 ye sarktığı da oluyor. Bu hafta daha da geçe sarktı bir de tam listeye uyamadım ev işleri sırasında bazı öğünleri makarnayla geçiştirdim, düzensiz beslendim, sanırım ondan kilo aldım Akşam yemeği öğle yemeğinin aynısı sadece ekmek yoktu yanlış hatırlamıyorsam...
Saat 8-9 gibi de tekrar ara öğün var. Gece yatmadan en az 2 saat öncesine kadar birşey yememeye dikkat edin. Günde en az 2 litre su tüketiyorsunuz. Yazın 3 de olabilir. Akşam yemeğinden en erken 1 saat sonrasında da yürüyüş var 45 dk. Ben bu kısmını iş yerinde tamamlıyorum tabi öyle olmuyor da bu benim kendimi avutma yöntemim :)) Diyette hiç tatlı yok dikkat ederseniz ama doktorum sen hamilesin canın çok tatlı çekerse sabah ye demişti. İlk zamanlar hiç yemedim ama kilo almadığımı görünce sabah en çok bir gofret yemişimdir o da saysan 2-3 keredir 1 ayda.
Baya uzun yazmışım :) İnşallah sizde faydasını görürsünüz. Güzel bir diyet aslında aç kalmıyorsun gerekli kaloriyi alıyorsun. Bu liste günlük 2000 kalori. En önemli olan şeyde aslında saatlere dikkat etmek çok geçe bırakmamak öğünleri bu da aklınızda olsun...

Canım ellerine sağlık uzun uzun anlatmışsın bizler için sağlıklı ve düzenli beslenme sırlarını ama benim akşam saatim hiç uymuyor buna ya.. Eşim geç geliyor zaten 8 de ancak yemekte oluyoruz. Bende zaten 18,10 da çıkıyorum işten servisle eve gitmem 7,20 oluyor yemek hazırla eşim gelsin derken en erken saat 8 de sofradayız. Sonrasındada hareket felan edecek gücüm kalmıyor işten gel, yemek hazırla, mutfak topla sonrada git uzan yapıyorum valla. Birde bende ara ögün olayı yok sorun da burda. Hiç yapamıyorum onu.. Süt içemem zaten işyerinede yoğurt getirmiyorum. Birde midemde gaz yapıyor yoğurt yemeklerle birlikte yemezsem sadece öğlene doğru bir iki ceviz biraz fındık yiyorum. Bazende öğleden sonra meyve getirirsem meyve. Ekmekle aram hiç iyi değil aslında. sadece sabah yiyorum ekmeği ama zaten öğlen yemeğinde ya pilav oluyor ya makarna. ekmeğede gerek kalmıyor.. Hayırlısıyla sağlıkla çok da kilo almadan geçirsek bari hamileliği.

Canlarım aslında ne kadar güzel bir topic oldu burası. Daha çok değil 7-8 ay önce dış gebelik acılarını yaşıyorduk. Ve sanki tüm dünya başımıza yıkılmış gibiydi, ne olacağını bilmeden sizlere sorular sorduğum günleri hatırlıyorum da, iğnelerle düşmedi üst üste iğneler sonrası iç kanama riski felan... Allahım bir daha yaşatmasın hiçbirimize.. Ve hiçkimseye.. Rabbim şükürler olsun sağlıkla verdi bebeklerimizi ve şimdi hamileleliklerimizi ve bebişlerimizi konuşabiliyoruz... Rabbim bu günümüzden geri koymasın ve sağlıkla aldırsın inşallah bebeklerimizi kucaklarımıza.. aminnnnnn..

Bu arada marla sana katılıyorum duaların gücü o kadar sonsuz ki,, Rabbim dualarımızdan eksik bırakmasın bizleri ve dualarımızda eksiklerimizi tamama erdirsin, kabul etsin, makbul etsin inşallah...

Ohh mis gibi olmuştur evin. Güle güle oturun inşallah, Bebişinizle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu olun... Eşlerimizden Allah razı olsun gerçekten çok yardımcılar bu konuda..

Evet bazen normal diye tutturuyorsun olmuyor, arkadaşım iki gün önce doğum yaptı. Normal olsun diye çok uğraştı ama 40 haftayı geçti 4 gün ve bebeğin hala gelmeye niyeti yoktu, sezeryana aldılar... Epidural sezeryan oldu çok rahattı dedi.. Rabbim sağlıkla inşallah kucaklarımıza aldırsında, hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin..

Ayy yerim onun ben o kotunuu.. :))) Güle güle iyi günlerde giysin inşallah Paşan... :) Evet canım ya hissetsem sanırım daha çok içimdeki duygu coşacak.. Ya birde ilk ne hissettiniz, nasıl hissettiniz bana anlatsanıza. İki gündür sol tarafımda pıt pıt bişi atıyor gibi oluyor ve kayboluyor aam öyle kalp gibi felan da değil böyle sanki bir hava boşluğu oluşuyor ve gidiyor.. Barsak gazı mı yoksa bebek mi karar veremedim.. Bu haftada hissedebilirmiyim acaba.. Canım yaşadığımız şeylerden dolayı iğneler ilaçlar derken hepimiz bir şekilde kilo alarak başladık sanırım. Ne yapalım hamilelik sonrası veririz inşallah. Ama yinede dikkat etmek lazım. Kilo bebek açısındanda bizim açımızdanda çok iyi bişi değil..

Ben çatlak için cerolada sormuştum, doktorların da önerisi lierac olmuştu onu aldım. Sabah işe giderken onu sürüyorum. Birde aktarımdan yağ yaptırmıştım, Kakao yağı, kayısı yağı, acı badem yağı, sarı kantoran yağı karışımı. Bunu sür hiç bir şey olmaz dedi. Onuda akşamları sürüyorum.. İnşallah çatlamayız ya, bende hiç istemiyorum bunu..

kızlar cevap yazamadım sızlere kusura bakmayın hiç keyfım yok.dunden beri eşim yazdığım msjlara cevap vermiyordu bende yenı yanaştılar limana ilk gun çok yoğun oluyor herhalde ondan cvp vermedi diye duşunuyordum ama sabah artık sordum niye cevap vermiyorsun diye msj atmış telaşlanma 2 gundur hastanedeyim tansıyonu 22 ye çıkmış serum iğne vermişler şarjım biticek ondan haber verdim yoksa vermicektim demiş bide nasıl oldum kızlar biliyormusunuz elim ayağım tıtredi halada kendime gelemedim hemen banyoya girdim rahatlıyım bebişime bişey olmasın diye dua okudum biraz daha iyi oldum .gemi gece kalkıcakmış biraz önce çıkarmışlar hastaneden gemide dinlenecekmiş 19a duşmuş ama gene çokta düşmemiş eşimin hep yuksektır tansıyonu 17 falan ama hıç 22 olmamıştı kızlar ne olur dua edin sağsağlim sağlıkla kavuşayım kocama bebişime.turkıyeye yola cıkıcaklar bu aksam 15-20gun sürer diyor ya yolda yükselirse tansıyonu aklım hep onda kalıcak gelene kdr .ne olur dua edin.

Canım yaaa çok geçmiş olsun. telaş etme ama lütfen, bebişin ve senin sağlığın içinde. Sağ salim gelecektir eşin sen dualarını yapmaya devam et. Bizde ederiz inşallah. Ama sonuçta uzun yol gemilerinde her zaman doktor bulunur.. Gemide öyle bir şey olsa bile mutlaka bir şekilde müdahale yapılır. Kötü şeyler getirme aklına. Biliyorum telaşını anlayabiliyorum eşimle bizde bir yıl ayrıydık bir kere aradım aradım açan olmadı sonra birisi açtı ve telaşlanma yenge ama biraz rahatsızlandı o yüzden gözlemde dedi. Dedim telefuonuna cevap veremeyecek haldeyse nasıl iyi dersin diye çocuk beni sakinleştirene inandırana kadar bir hal oldu, sonra gitti telefonu eşime verdi o da ilaçlardan uyuyormuş sesini duydum da öyle rahatlamıştım.. Rabbim esirgesin eşlerimizide, çocuklarımızıda, bizleride.. Ayırmadan sağlıkla huzurla devam ettirsin hayatımızı hepberaber... Dualarımız inşallah sizinle canım. Sağ salim dönecek eşin yanına ve hiç ayrılmayacaksınız inşallah bundan sonra..

cnm öncelikle çok geçmiş olsun elbette dua ederiz sen sakin ol iyi düşün iyi olsun herşey serap ında söylediği gibi uzun yolda mutlaka doktor vardır gemide hem aksi bir durum olsa gemiye çıkmasına izin vermezlerdi sanırım hayırlısıyla sağlıkla kavuşacaksın inşallah kocana sonrada hayırlısıyla bulunduğunuz yerden bir iş bulursunuzda hiç ayrılmak zorunda kalmazsınız inşallah tekrar çok geçmiş olsun.

serap cnm ilk önce zaten dediğin gibi bir hisle başlıyor hissetme sanki pıt pıt bişey atıyo gibi oluyo acaba bağırsak mı felan diye düşünüyosun ama tam anladığında aslında şu an ki yaşadığınında bebek hareketi olduğunu anlıyosun, tam anlayabilmek için tatlı bieşyler yedikten sonra sırt üstü uzan sessiz bir ortamda elini karnına hafif bastırark koy bir süre bekle o zaman seçebiliyosun tam anlayamasanda telaş yapma muhtemelen 2 haftaya kadar hissedersin diye düşünüyorum...
ne güzel değil mi bunları konuşmak dediğin gibi bende ilk dış gebeliği geçirdiğimde içimde hep korkularım vardı ikinci kez yaşar mıyım yada tekrar hamile kalabilirmiyim internette araştırırken bu siteyi buldum o zamanlar pinkin korunma süresi yeni bitmişti sonra ilk onun hamile haberini almıştım ben bak maşallah şimdi doğumu çok yaklaştı hayırlısıyla sağlıkla yavrusunu kucağına alsın inşallah... korunma süresi ne zaman bitecek diye beklerken çok şükür şimdi hepimizin sağlıklı hamilelik haberleriyle neşelendi topiğimiz hala bekleyen arkadaşlarımızında en kısa zamanda hayırlı haberleriyle daha da neşelenir inşallah ,bizlerde sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alırız inşallah.

2 gün girmedim sayfalar dolmuş herkes dönmüş topiğe maşallah.bende seminerler başladım.sabah 9 dan öğlen 12 ye kadar gidiyorum okula.süt sağıp bırakıyorum.ben gelene kadar annem benden iyi bakıyor nehire.öğleden sonralarıda annemle geziyorum.nehir gezenti oldu çıktı.bugün mağazanın kabininde emzirdim.hergün kendimi aşıyorum:)
cerol bebeğim eşin senden uzakta olduğu için sıkıntıdan tansiyonu yükselmiştir.neyseki 15-20 güne kadar geliyormuş.inşallah allah bir daha ayırmasın sizi.inşallah iyi bir iş bulur eşin.dualarımdasınız canım.bu arada iç çamaşırı sormuşsun.canım eğer sezeryan olursa dikişe gelmemesi için kilodunun yüksek belli olması lazım.birde doğumdan sonra karnını sıcak tutması açısından yüksek bel iyidir.ben yeni yeni eski iç çamaşırlarıma dönmeye başladım.
kızlar siz kilolardan bahsediyorsunuzda ben bir garip oluyorum.rekor bende hamilelik boyunca 21 kilo aldım valla.

cerolum geçmiş olsun canım.Allah acil şifaar versinde tez zamanda sana ve bebeğinize kavuştursun,bir dahada siziz hiiiiiç ayırmasın inş.amiiin.üzme kendini canım dualarımızdasın

Canım gerçekten son aylarda acaip kilo alınıyor ama diyetle kontrol altına da alınabiliyor. Ben bayramdan bu yana sadece 1 kilo aldım. Bu sabah tartıldığımda 76 kiloydum bende 62 ile hamile kalmıştım. Nasıl olsa ameliyat olucam hamile kalamam diye de kilo vermemiştim. Benim de normal kilom 57-58 aslında. Toplamda 14 kilo almışım bebeğimde 1800 gram bugün itibariyle. Bu kadar kilo almış olmama rağmen hiç çatlağım yok çok şükür. Ben mustela almıştım ama benim kremim 150 ml. Lierac 100 ml. Fiyat olarak hesaba vurunca aynı fiyata geliyor aşağı yukarı. Ve aldığım tüpü hala yarılamadım her gece sürmeme rağmen o kadar da bereketli yani :))

Rica ederim canım. Akşamları hafif yiyebilirsin o zaman. Ben de yemekten sonra hareket etmiyorum açıkcası. İş yeri yetiyor bana da. Ama ara öğün yapmaya çalış. İlla yoğurt yemen gerekmiyor bir bardak ayranda içebilirsin aynı şey. Listede o kadar çok yerde yoğurt var ki. Çok faydalı şu anda bizler için. Aşırı kilo almamak rahatlık oluyor hamilelikte. Sonra kilolar arttıkça sıkıntı veriyor. Şimdi benim vücudum adapte oldu bu kiloya. Son zamanlarda da çok kilo almadığımdan kendimi kuş gibi hissediyorum. Bir de suyumuz normale dönüyor çok şükür onun da verdiği bir rahatlık var. Karnım resmen indi dışardan bile farkediliyor...

Canım çok geçmiş olsun. Allah tez zamanda kavuşturup bir daha ayırmasın inşallah. Tansiyonunu ilaçlarla kontrol altına alırlar, sen çok stres yapma kendine. Haberleşebiliyor musunuz eşin gemideyken. En azından sesini duysan o da rahatlatır seni canım. Tekrar çok geçmiş olsun, dualarımız sizinle...

ohhh elinize sağlık rahat rahat otur artık mis gibi evinde.

çok geçmiş olsun canım yaaa çok üzüldüm ama bak iyimiş birşeyi yok ve sana gelmek için yola çıktı kocacığın Allah bir daha ayırmasın inşallah kendini de oğluşumuzuda üzme sakın her şey yoluna girer. dualarımız seninle.

kızlar nedense benimde keyfim yok bu ara ikili testimin sonuçalarını hala alamadım doktorum izine çıkmış aklım onda.annem de gitti sabah kalkıyorum sanki yan odada gelecek şimdi bana bakmaya gibi geliyor gerçekten annelerin değeri zaten ölçülemez ama insan hamileliğinde daha iyi anlıyor bunu , biraz moralim yükselsin diye salı günü gittim kendime 2 pantolon ve bir hırka aldım çok güzel şeyler var hepsini alasım geldi ama ne gerek var diye engelledim kendimi :) yaaaa kızlar kan sonucunda birşey çıkmaz değil mi doktor nse kalınlığı normalase korkma demişti ama elimde değil cumartesiye kadar beklemek zorundayım malasef.

cnm annelerin değeri gerçekten ölçülemez heleki tam evlat sahibi olalım kim bilir bu düşüncemiz kaç katına çıkacak, cnm testinide merak etme ense kalınlığı normalse kanda büyük ihtimalle normla çıkar zaten doktorun izindeyse bile hastaneden sen sonucunu alıp en azından bi yorumlatabilirsin eğer doktorun uzun süre izindeyse en aznından içini rahatlatmış olursun ama merak etme allahın izniyle her şey yolundadır biz bu bebeklere bol dua ile sahip olduk allahım inşallah onları koruyacaktır.

inşallah canım, Allah sağlılklı sıhhatli hayırlı evlat versin kucağımıza almayı nasip etsin.

hepinize çok teşekkür ederim kızlar allah razı olsun dualarımız kabul olsun.
canım doktor 3.kaptan ve tam doktor değil iğne yapmayı damar acçma gibi şeyler biliyorlar gerekli durumlar gibi.bunları eşimde yapıyor ama serum iğne nasıl ne kdr doz falan nasıl yapar.hipertansıyon atağı geçirmiş hastaneden çıktı 2 güne yola cıkıcaklar ama suanda daha iyiymiş şükür konuştuk gördüm netten sıcak yorgunluk özlem hepsi neden.

canım tabikide iyi çıkıcak sonuçların benı hatırla bende hop oturup kalkmıştım ama banada doktor ense kalınlığı normal kanda normal çıkar demişti hatta pınkın doktoruda aynısını demişti hiç kafana takma gezmene bak canım sen alışverişini yap güzelce.

canlar 2 gundur annemdeydim eve gelmek istemedim moralım bozuk diye ve 2 gundur yorgunluktan ölüyorum gezmekten annemle halı perde avıze baktık ayy ne zor hepsini uydurmak neysekı karar verdik 2 günlük gezme sonucunda yarın alıcaz kısmetse annemler hedıye alıyor ona da ayrı sevindim sağolsunlar.allahım analarımızı babalarımız kocalarımıza sağlıklı uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…