aaaa anneler gelmiş herkesin ohhh .
canım 4 kilo 12 haftaya biraz fazla ben ilk 3 ay 2 kilo almıştım.sende dikkat etmessen benım gibi olacaksın.
ben suanda tam 10 kilo almışım sabah tartıldım 26 haftada.ve bu sabah itibariyle marlanın verdiği diyeti yanı sağlıklı beslenmeyi uyguluyorum marla uyguladı kilo almadı bende su 1.5 ay kilo almadan ilerlersem süper olur.
hadi bakalım inşallah canım almazsın gerçi bebişler iyi olduktan sonra biz doğumdan sonrada hallederiz inşallah banada atın şu diyet listesini bende başlayayım bari :)
Hakikaten kilo olayına dikkat edin. Biraz kaçırdın mı öyle hızlı kilo alınıyor ki. Ben bu haftaya kadar 13 de sabitlemiştim. Sanırım 14 kilo oldu benim de 15 sanıyordum. Tartının azizliğine uğradımı galiba, çünkü bugün akşam tok karnına sabah ki aç karnına tartıldığımdan yarım kilo eksik tarttı. Yarın sabah tekrar tartılıcam.
Benim diyet listesini aklımda kaldığı kadarıyla sana da yazayım. Sabah 3 ince dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta, 8 zeytin, iki kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, (krem ya da kaşar peynir olmuyor yağlı diye bir de peynir çok tuzlu olmayacak; ama ben bu kısmı hep deliyorum peynirde kotam yok :) bol yeşillik (kalsiyum emilimi için önemli), domates, salatalık tüketebiliyorsun. 3 tane ceviz yazıyormuş ayrıyeten ama ben cevizleri ara öğünlerde de tüketiyorum sıkıntı olmadı. Öyle 3 tane de değil 5-6 tane yanında fındık da yiyorum. Akşam vaktine kalmadığı sürece sıkıntı yok yağlı olduğu için. Şekersiz açık çay içebilirsin. Kahvaltı sabah 8-9 arası olmalı, ama bazen oluyor 10 a kadar sarkıyordu benimkisi.
10 gibi ara öğün var. Kahvaltıdan iki saat sonra yaklaşık. Tüm ara öğünler aynı; bir porsiyon meyve + 1 bardak süt veya 1 su bardağı yoğurt tüketiyorsun.
12-1 gibi öğle yemeği; bir kase çorba, 4 yemek kaşığı sebze yemeği, 2 köfte büyüklüğünde et, 2 yemek kaşığı pilav ya da makarna, yarım su bardağı yoğurt, sınırsız yağsız salata (ben salatalarımı bol zeytinyağlı yerdim ama şimdi sadece yağını azalttım, hepten kesemedim) ve 2 ince dilim ekmek. Cerol ben öbür listede çorba yazmayı unutmuşum bir sebze yemeğine 2 kaşık yazmıştım sanırım onu düzelttim şimdi. Eğer ekmek yemiyorsan iki kaşık pilav ya da makarna 1 ince dilim ekmek yerine geçiyor. Ben o şekilde bir tabak pilav ya da makarna tüketiyorum. Kaşık tepeleme olucak bu arada.
Saat 3 gibi ara öğün var gene. Tabi eğer öğle yemeğini erken yediysen ara öğünde geri kayıyor ya da tam tersi. Ben acıkma durumuma göre hareket ediyorum. Şöyle hafiften midem kazınınca meyvemi yiyorum sütümü her zaman içemesem de... Bu arada bir porsiyon meyve ölçülerini veriyim fikir olması açısından; 1 orta boy şeftali, 1 orta boy armut, 1 orta boy muz, 12 adet iri taneli üzüm bunlar kendi başına bir porsiyon mesela...
Akşam yemeği çok geçe kalmamalı. En geç 6 ya kadar yapmaya çalışın. Benim 7 ye sarktığı da oluyor. Bu hafta daha da geçe sarktı bir de tam listeye uyamadım ev işleri sırasında bazı öğünleri makarnayla geçiştirdim, düzensiz beslendim, sanırım ondan kilo aldımAkşam yemeği öğle yemeğinin aynısı sadece ekmek yoktu yanlış hatırlamıyorsam...
Saat 8-9 gibi de tekrar ara öğün var. Gece yatmadan en az 2 saat öncesine kadar birşey yememeye dikkat edin. Günde en az 2 litre su tüketiyorsunuz. Yazın 3 de olabilir. Akşam yemeğinden en erken 1 saat sonrasında da yürüyüş var 45 dk. Ben bu kısmını iş yerinde tamamlıyorum tabi öyle olmuyor da bu benim kendimi avutma yöntemim :)) Diyette hiç tatlı yok dikkat ederseniz ama doktorum sen hamilesin canın çok tatlı çekerse sabah ye demişti. İlk zamanlar hiç yemedim ama kilo almadığımı görünce sabah en çok bir gofret yemişimdir o da saysan 2-3 keredir 1 ayda.
Baya uzun yazmışım :) İnşallah sizde faydasını görürsünüz. Güzel bir diyet aslında aç kalmıyorsun gerekli kaloriyi alıyorsun. Bu liste günlük 2000 kalori. En önemli olan şeyde aslında saatlere dikkat etmek çok geçe bırakmamak öğünleri bu da aklınızda olsun...
Bende aynen haftasonu senin gibi yoğundum valla. Cuma halıları verdim yıkamaya. Eşimle merkeze indik; çantaya koymak için iç çamaşırı emzirme sütyeni falan aldım. Beşiğimizi sipariş ettim; çileğin baby dream bebek beşiğini. Eve geldik badana hazırlıkları falan yaptık. Cumartesi de badana vardı. Eşim sağolsun herşeyi yaptı beni hiç yormadı, çok da zevkli geçti. Pazar günü de temizlikçileri çağırdım. Eşimle eşyaları yerleştirdik evim tertemiz oldu :)) Bugünde halılarım geldi. Onu da yarın eşime serdiricem küçükleri de ben sererim belki. Sandığım kadar zor geçmedi. Ama eşim olmasa asla altından kalkamazdım bu halimle. Bir kişinin yardımıyla bile çok rahat oldu hepsi...
Cerol bende herşeyini sebamed aldım sonra da bubchen almadım diye üzüldüm. Ama olsun sebamed de iyidir, bitince bubchene geçeriz bizde ya da bubchen alırsan onu bitirince sebamede geçersin. Ben yalnızca şampuanını johnson baby yenidoğan aldım. Cildindeki verniks tabakasına zarar vermiyormuş. Sebamedin şampuanı hariç herşeyini almış oldum...
Canım kilosu normal sınırların içinde olsun yeterli önemli olan sağlığı zaten. Kilo fazla olunca doktorlar beni sezeryanla tehdit ediyorlar resmen. Böyle devam edersen hiç normal doğum şansın kalmaz, seni direk sezeryana alırız diyorlar. Normal isteyen sağlıkçılar hep sezeryana gidiyormuş. O yüzden artık normal doğum demiyorum sadece hayırlısı neyse o olsun diyorum. Sağlıklı hamile kalabildik inşallah rabbim sağlıkla doğurmayı da nasip eder hepimize inşallah...
cnm bende ilk kıyafetlerini 18. haftamdı aldım o vakite kadar bende bişey alamamıştım sonra bir kere aldım arkası gelmiyor hep alasım geliyor :))) sende başlarsın hele bir hisset o zaman hamileliğin tam farkına varıyor sanırım insan o zaman kendini almayada hazır hissedersin almaya başlarsın :)) bende her girdiğim mağzaya soruyorum cnm ne lazım oluyo diye onlar söylüyor ama ben yinede gidip dış kıyafet alıyorum oğlumun kotu bile var teyzesi:))bugünde 3 tane alt üst pijama takımı aldım, en fazla tulum, alt üst pijama takımıyla, şu alttan çıtçıtlı badiler lazım oluyomuş rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah cnm... insanların içine doğmuş demekki oğluşunun olacağı :)) cnm bende normalde 55-56 kiloydum bende hamilelik öncesi süreçte bazı ilaçlardan dolayı 63 e çıktım ve 63 le hamile kaldım :) şu an 67 kiloyum 4 kilo aldım ama bugün okuldakilerde bana biz seni daha geniş bekliyoduk kilo almadın mı dediler, bende kilo aldım dedim çok fark etmemiş dediler ama bana göre çok fark etti :)))
cnm hamilelik sürecindeki kilo alışım normal gibi ama ben zaten öncesinde de kilo almıştım onun üstüne hamile kaldım şimdide son aylarda daha çok kilo alınıyomuş diye duyuyorum aslında kiloyu takmıyorum bir şekilde verilir benim hayatım hep spor zaten şu an hamilelik sürecimde yapamıyorum ama sonrasında mutlaka başlarım, ben sadece kilo alımına bağlı çatlamaktan korkuyorum şimdiye kadar olmadı ama sanırım zaten çatlakta son aylarda oluyomuş artık yaşayıp görücez bakalım, sende verirsin cnm kiloları hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızıda.
kızlar cevap yazamadım sızlere kusura bakmayın hiç keyfım yok.dunden beri eşim yazdığım msjlara cevap vermiyordu bende yenı yanaştılar limana ilk gun çok yoğun oluyor herhalde ondan cvp vermedi diye duşunuyordum ama sabah artık sordum niye cevap vermiyorsun diye msj atmış telaşlanma 2 gundur hastanedeyim tansıyonu 22 ye çıkmış serum iğne vermişler şarjım biticek ondan haber verdim yoksa vermicektim demiş bide nasıl oldum kızlar biliyormusunuz elim ayağım tıtredi halada kendime gelemedim hemen banyoya girdim rahatlıyım bebişime bişey olmasın diye dua okudum biraz daha iyi oldum .gemi gece kalkıcakmış biraz önce çıkarmışlar hastaneden gemide dinlenecekmiş 19a duşmuş ama gene çokta düşmemiş eşimin hep yuksektır tansıyonu 17 falan ama hıç 22 olmamıştı kızlar ne olur dua edin sağsağlim sağlıkla kavuşayım kocama bebişime.turkıyeye yola cıkıcaklar bu aksam 15-20gun sürer diyor ya yolda yükselirse tansıyonu aklım hep onda kalıcak gelene kdr .ne olur dua edin.
cnm öncelikle çok geçmiş olsun elbette dua ederiz sen sakin ol iyi düşün iyi olsun herşey serap ında söylediği gibi uzun yolda mutlaka doktor vardır gemide hem aksi bir durum olsa gemiye çıkmasına izin vermezlerdi sanırım hayırlısıyla sağlıkla kavuşacaksın inşallah kocana sonrada hayırlısıyla bulunduğunuz yerden bir iş bulursunuzda hiç ayrılmak zorunda kalmazsınız inşallah tekrar çok geçmiş olsun.kızlar cevap yazamadım sızlere kusura bakmayın hiç keyfım yok.dunden beri eşim yazdığım msjlara cevap vermiyordu bende yenı yanaştılar limana ilk gun çok yoğun oluyor herhalde ondan cvp vermedi diye duşunuyordum ama sabah artık sordum niye cevap vermiyorsun diye msj atmış telaşlanma 2 gundur hastanedeyim tansıyonu 22 ye çıkmış serum iğne vermişler şarjım biticek ondan haber verdim yoksa vermicektim demiş bide nasıl oldum kızlar biliyormusunuz elim ayağım tıtredi halada kendime gelemedim hemen banyoya girdim rahatlıyım bebişime bişey olmasın diye dua okudum biraz daha iyi oldum .gemi gece kalkıcakmış biraz önce çıkarmışlar hastaneden gemide dinlenecekmiş 19a duşmuş ama gene çokta düşmemiş eşimin hep yuksektır tansıyonu 17 falan ama hıç 22 olmamıştı kızlar ne olur dua edin sağsağlim sağlıkla kavuşayım kocama bebişime.turkıyeye yola cıkıcaklar bu aksam 15-20gun sürer diyor ya yolda yükselirse tansıyonu aklım hep onda kalıcak gelene kdr .ne olur dua edin.
kızlar cevap yazamadım sızlere kusura bakmayın hiç keyfım yok.dunden beri eşim yazdığım msjlara cevap vermiyordu bende yenı yanaştılar limana ilk gun çok yoğun oluyor herhalde ondan cvp vermedi diye duşunuyordum ama sabah artık sordum niye cevap vermiyorsun diye msj atmış telaşlanma 2 gundur hastanedeyim tansıyonu 22 ye çıkmış serum iğne vermişler şarjım biticek ondan haber verdim yoksa vermicektim demiş bide nasıl oldum kızlar biliyormusunuz elim ayağım tıtredi halada kendime gelemedim hemen banyoya girdim rahatlıyım bebişime bişey olmasın diye dua okudum biraz daha iyi oldum .gemi gece kalkıcakmış biraz önce çıkarmışlar hastaneden gemide dinlenecekmiş 19a duşmuş ama gene çokta düşmemiş eşimin hep yuksektır tansıyonu 17 falan ama hıç 22 olmamıştı kızlar ne olur dua edin sağsağlim sağlıkla kavuşayım kocama bebişime.turkıyeye yola cıkıcaklar bu aksam 15-20gun sürer diyor ya yolda yükselirse tansıyonu aklım hep onda kalıcak gelene kdr .ne olur dua edin.
cnm hamilelik sürecindeki kilo alışım normal gibi ama ben zaten öncesinde de kilo almıştım onun üstüne hamile kaldım şimdide son aylarda daha çok kilo alınıyomuş diye duyuyorum aslında kiloyu takmıyorum bir şekilde verilir benim hayatım hep spor zaten şu an hamilelik sürecimde yapamıyorum ama sonrasında mutlaka başlarım, ben sadece kilo alımına bağlı çatlamaktan korkuyorum şimdiye kadar olmadı ama sanırım zaten çatlakta son aylarda oluyomuş artık yaşayıp görücez bakalım, sende verirsin cnm kiloları hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızıda.
Canım ellerine sağlık uzun uzun anlatmışsın bizler için sağlıklı ve düzenli beslenme sırlarını ama benim akşam saatim hiç uymuyor buna ya.. Eşim geç geliyor zaten 8 de ancak yemekte oluyoruz. Bende zaten 18,10 da çıkıyorum işten servisle eve gitmem 7,20 oluyor yemek hazırla eşim gelsin derken en erken saat 8 de sofradayız. Sonrasındada hareket felan edecek gücüm kalmıyor işten gel, yemek hazırla, mutfak topla sonrada git uzan yapıyorum valla. Birde bende ara ögün olayı yok sorun da burda. Hiç yapamıyorum onu.. Süt içemem zaten işyerinede yoğurt getirmiyorum. Birde midemde gaz yapıyor yoğurt yemeklerle birlikte yemezsem sadece öğlene doğru bir iki ceviz biraz fındık yiyorum. Bazende öğleden sonra meyve getirirsem meyve. Ekmekle aram hiç iyi değil aslında. sadece sabah yiyorum ekmeği ama zaten öğlen yemeğinde ya pilav oluyor ya makarna. ekmeğede gerek kalmıyor.. Hayırlısıyla sağlıkla çok da kilo almadan geçirsek bari hamileliği.
Bende aynen haftasonu senin gibi yoğundum valla. Cuma halıları verdim yıkamaya. Eşimle merkeze indik; çantaya koymak için iç çamaşırı emzirme sütyeni falan aldım. Beşiğimizi sipariş ettim; çileğin baby dream bebek beşiğini. Eve geldik badana hazırlıkları falan yaptık. Cumartesi de badana vardı. Eşim sağolsun herşeyi yaptı beni hiç yormadı, çok da zevkli geçti. Pazar günü de temizlikçileri çağırdım. Eşimle eşyaları yerleştirdik evim tertemiz oldu :)) Bugünde halılarım geldi. Onu da yarın eşime serdiricem küçükleri de ben sererim belki. Sandığım kadar zor geçmedi. Ama eşim olmasa asla altından kalkamazdım bu halimle. Bir kişinin yardımıyla bile çok rahat oldu hepsi...
Cerol bende herşeyini sebamed aldım sonra da bubchen almadım diye üzüldüm. Ama olsun sebamed de iyidir, bitince bubchene geçeriz bizde ya da bubchen alırsan onu bitirince sebamede geçersin. Ben yalnızca şampuanını johnson baby yenidoğan aldım. Cildindeki verniks tabakasına zarar vermiyormuş. Sebamedin şampuanı hariç herşeyini almış oldum...
kızlar nedense benimde keyfim yok bu ara ikili testimin sonuçalarını hala alamadım doktorum izine çıkmış aklım onda.annem de gitti sabah kalkıyorum sanki yan odada gelecek şimdi bana bakmaya gibi geliyor gerçekten annelerin değeri zaten ölçülemez ama insan hamileliğinde daha iyi anlıyor bunu , biraz moralim yükselsin diye salı günü gittim kendime 2 pantolon ve bir hırka aldım çok güzel şeyler var hepsini alasım geldi ama ne gerek var diye engelledim kendimi :) yaaaa kızlar kan sonucunda birşey çıkmaz değil mi doktor nse kalınlığı normalase korkma demişti ama elimde değil cumartesiye kadar beklemek zorundayım malasef.
cnm annelerin değeri gerçekten ölçülemez heleki tam evlat sahibi olalım kim bilir bu düşüncemiz kaç katına çıkacak, cnm testinide merak etme ense kalınlığı normalse kanda büyük ihtimalle normla çıkar zaten doktorun izindeyse bile hastaneden sen sonucunu alıp en azından bi yorumlatabilirsin eğer doktorun uzun süre izindeyse en aznından içini rahatlatmış olursun ama merak etme allahın izniyle her şey yolundadır biz bu bebeklere bol dua ile sahip olduk allahım inşallah onları koruyacaktır.
Canım yaaa çok geçmiş olsun. telaş etme ama lütfen, bebişin ve senin sağlığın içinde. Sağ salim gelecektir eşin sen dualarını yapmaya devam et. Bizde ederiz inşallah. Ama sonuçta uzun yol gemilerinde her zaman doktor bulunur.. Gemide öyle bir şey olsa bile mutlaka bir şekilde müdahale yapılır. Kötü şeyler getirme aklına. Biliyorum telaşını anlayabiliyorum eşimle bizde bir yıl ayrıydık bir kere aradım aradım açan olmadı sonra birisi açtı ve telaşlanma yenge ama biraz rahatsızlandı o yüzden gözlemde dedi. Dedim telefuonuna cevap veremeyecek haldeyse nasıl iyi dersin diye çocuk beni sakinleştirene inandırana kadar bir hal oldu, sonra gitti telefonu eşime verdi o da ilaçlardan uyuyormuş sesini duydum da öyle rahatlamıştım.. Rabbim esirgesin eşlerimizide, çocuklarımızıda, bizleride.. Ayırmadan sağlıkla huzurla devam ettirsin hayatımızı hepberaber... Dualarımız inşallah sizinle canım. Sağ salim dönecek eşin yanına ve hiç ayrılmayacaksınız inşallah bundan sonra..
kızlar nedense benimde keyfim yok bu ara ikili testimin sonuçalarını hala alamadım doktorum izine çıkmış aklım onda.annem de gitti sabah kalkıyorum sanki yan odada gelecek şimdi bana bakmaya gibi geliyor gerçekten annelerin değeri zaten ölçülemez ama insan hamileliğinde daha iyi anlıyor bunu , biraz moralim yükselsin diye salı günü gittim kendime 2 pantolon ve bir hırka aldım çok güzel şeyler var hepsini alasım geldi ama ne gerek var diye engelledim kendimi :) yaaaa kızlar kan sonucunda birşey çıkmaz değil mi doktor nse kalınlığı normalase korkma demişti ama elimde değil cumartesiye kadar beklemek zorundayım malasef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?