hepinize çok teşekkür ederim kızlar allah razı olsun dualarımız kabul olsun.
canım doktor 3.kaptan ve tam doktor değil iğne yapmayı damar acçma gibi şeyler biliyorlar gerekli durumlar gibi.bunları eşimde yapıyor ama serum iğne nasıl ne kdr doz falan nasıl yapar.hipertansıyon atağı geçirmiş hastaneden çıktı 2 güne yola cıkıcaklar ama suanda daha iyiymiş şükür konuştuk gördüm netten sıcak yorgunluk özlem hepsi neden.
canım tabikide iyi çıkıcak sonuçların benı hatırla bende hop oturup kalkmıştım ama banada doktor ense kalınlığı normal kanda normal çıkar demişti hatta pınkın doktoruda aynısını demişti hiç kafana takma gezmene bak canım sen alışverişini yap güzelce.
canlar 2 gundur annemdeydim eve gelmek istemedim moralım bozuk diye ve 2 gundur yorgunluktan ölüyorum gezmekten annemle halı perde avıze baktık ayy ne zor hepsini uydurmak neysekı karar verdik 2 günlük gezme sonucunda yarın alıcaz kısmetse annemler hedıye alıyor ona da ayrı sevindim sağolsunlar.allahım analarımızı babalarımız kocalarımıza sağlıklı uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin inşallah.
Kızlar valla bu ne durgunluk. Artık bizim topiği ikinci sayfalardan toplıcaz bu gidişle. Bugün beni de uyku tutmadı. Biraz maddi konularda problemler yaşıyoruz. Bugün acil sezeryan olsam özele ödeyecek cebimizde para yok. Biraz da gelecek maaşa güvenerek sağa sola borç verdik ama maaşında şimdiden yerleri çıktı bebeğin başka masrafları falan. Neden böyle oluyor ben anlamıyorum o kadar okuduk eşek gibi biraz daha iyi yaşayalım diye ama ailemizin etrafın sömürüsü olduk resmen. İyi yaşamak kenara herkesin garanti gördüğü para kaynağı olduğumuz gibi dertlerimizde çoğaldı bu sayede. Ben bu gidişle zaten mecburiyetten devlette doğumumu yapıcam galiba parasızlıktan( Çok dertliyim ağla ağla içim çıktı. Biz ailelerimiz yüzünden ne ev alabiliriz ne çocuğumu koleje falan gönderebilirim. Herkes çok bencil. Keşke okumasaydım diyorum bazen, belki de bu kadar derdimiz olmazdı ((((
Kızlar valla bu ne durgunluk. Artık bizim topiği ikinci sayfalardan toplıcaz bu gidişle. Bugün beni de uyku tutmadı. Biraz maddi konularda problemler yaşıyoruz. Bugün acil sezeryan olsam özele ödeyecek cebimizde para yok. Biraz da gelecek maaşa güvenerek sağa sola borç verdik ama maaşında şimdiden yerleri çıktı bebeğin başka masrafları falan. Neden böyle oluyor ben anlamıyorum o kadar okuduk eşek gibi biraz daha iyi yaşayalım diye ama ailemizin etrafın sömürüsü olduk resmen. İyi yaşamak kenara herkesin garanti gördüğü para kaynağı olduğumuz gibi dertlerimizde çoğaldı bu sayede. Ben bu gidişle zaten mecburiyetten devlette doğumumu yapıcam galiba parasızlıktan( Çok dertliyim ağla ağla içim çıktı. Biz ailelerimiz yüzünden ne ev alabiliriz ne çocuğumu koleje falan gönderebilirim. Herkes çok bencil. Keşke okumasaydım diyorum bazen, belki de bu kadar derdimiz olmazdı ((((
ahh canım ahh sorma aynı sorun bizdede var .bak herkes kocam iyi maaş alıyor diye bizim durumu iyi sanıyor ama eşim çalışmadığında içerden yiyoruz ek hesap kart birikim falan sonra çalıştığı zaman onları kapatmaktan kenara para bile koymayı bırak mınımumları ödemekten borçlar bile bitmiyor.aynı durum bizde var bak 2 maas daha alıcaz eşimn işinden sonra napcaz bilmiyorum butun para bana geliyor ve eşim ödemeleri falan hiçbilmediği için nasıl yetmez diyor ve ben artık çok sıkıldım para idaresini yapmaktan.her maas geldiğinde para bittince bende gelecek kaygısına duşup ağlıyorum günlerce canımı sıkıyorum.ama sureklı dua ediyorum ki allahım kocama burda iyi bir iş çıkarsın hayırlısıyla diye.ailem biraz yardım ediyor ama nereye kadar onlarda emekli sonuçta.inan bende suan senın durumdayım hatta senden daha zor bile olabılırım 2 ay snram meçhul sizin en azından duzenli maaşınız var .allah sukur halımıze.ben hep dua ediyorum canım eminim sende ediyorsun.annem hep der hamileyken sadece kendine değil etrafındakilere çok dua et senın duan daha çok kabul olur diye en iyisi birbirimize dua edelim canım benım :))
o yüzden sıkma canını lütfen bebişimizi duşenelim olur mu allah bizlere sağlık versin eşlerimizi başımızdan eksik etmeyelim.
ve annemin bir lafı var bazen bencil olmayı bileceksin diye.
hayırdır canım kim sıktı senin canını böyle.söylediklerinde çok haklısın ama.benzer sorunlşar herkes yaşıyo sanırım.bizde ev almaya çalışıyoruz.evin yarı parsını ben verdiğim halde nedense(malum kişiler yüzünden)istediğim evi alamıyorum.başkalarına para kaynağıyız ama kendi paramızı istediğimiz gibi kullanamıyoruz.benimde canım sıkkın doğrusu.haklısın herkes çok bencil
kızlar çok şükür dün tahlil sonuçlarını doktora gösterebildim ve herşey çok güzel dedi benimde moralim yerine geldi bursaya düğüne gittik ama yoruldum gece saçma sapan rüyalar gördüm adet oluyordum eyah bugün pazar neyapacağız şimdi diye ağlıyordum çok şükür rüya olduğunu anlayıp uyanınca bir daha bu kadar yorulmamaya söz verdim. benim evim küçük olduğu için malasef bebek odası olmayacak çocuk odası diye ayrılan tarafta evin diğer ucu ve misafiri yatırıyorum malum annemlerde gelecek dolap koymaya yer bulamıyorum dün iyice araştırdım dolapların enleri hep fazla bana göre o yüzden yaptıracağım mecbur ama hiç birşey almadan dönmüş olsamda bebeğim için alışverişe çıkmak çok zevkli olacak şimdi sizi daha iyi anlıyorum başlayınca sonu gelmez gibi görünüyor.
Kızlar ya aynı sorunu sizlerinde yaşadığına inanamıyorum. İnsanoğlu hep aynı galiba. Komunist yaklaşım zenginden al fakire ver olayını hep yaşıyoruz galiba. Ama parası olanıda parasız bırakıyorlar böylece. Bende hamilelik dolayısıyla nöbet tutamıyorum ordan bir kaybım var. Şimdi doğum iznine çıktıktan sonra döner sermayemde kesilecek. Benim maaşım zaten 1600 falan bazen 1500 lere düşüyor. O da ücretli izin bitene kadar yatacak sonrasında gene çalışmak zorundayım. Eşim zaten yıllardır ailesinin kredi borçlarını kapatmakla meşgul. Bir ara yeter diyecek olduk evletlıktan reddetmeler hakkını helal etmemeler neler yaşadık hatırlamak bile istemiyorum. Bizi ayrılma noktasına kadar getirdiler sonradan toparlandık allaha şükür. Şimdi onlarda umrumda değil eşimin parasına da hiç karışmıyorum. Evi geçindirsin gerisini hiç düşünmüyorum ondan yana. O da bunaldı zaten ailesinden yana zavallıma birşey diyemiyorum. O yüzden benim en azından paralı olmam gerekiyor ki eşim sırf bunun için bir kuruşuma dokunmuyor. Ama benimki de azar azar kendi aileme, arkadaşlarıma borç şeklinde, eşimin öğrenim katkı borcunu yatırmak suretiyle (ki bunu da ben istedim, eşim istemedi), ablamın aldığı eve yardım etmek suretiyle tükenmiş durumda ve bende sonunda bunalıma girmiş bulunmaktayım. Kasım annelerinde bakıyorum millet kızıma bunu teyzesi aldı bu annenesinden yok bu halasından yok bu babanesinden... Kendime bakıyorum herkesin uçak biletini bile biz kendi cebimizden aldık ya. Annem çarşıya çıkacak onun parasını da gönderiyorum. Yani ben mezun olduğum günden beridir aileme hiçbir zaman yük olmadım. Benim için çöp alınsa parasını veren taraf oldum, hatta onlara bile destek oldum. Artık bende insanlardan birşeyler görmek istiyorum. Eşimin ailesini zaten geçtim 100 milyarı geçkin kredi borçları var doktor oğullarına güveniyorlar. Diğer çocukları asgari ücretli. Ama eşim benden daha çok kazanmıyor ama adı doktor ya herkes sanıyor çok zengin. Çocuğuma nasıl bebek arabası alıcam diye nasıl kara kara düşündüğümü kimse bilmiyor( Bende sizler gibi dertliyim maalesef. Allah sonumuzu hayretsin kızlar. Biz hamileyiz çok üzülmememiz lazım. Birbirimize çok dua edelim...
selamet benimhalaumudumvar kızlar siz nerelerdesiniz?
kızlar çok şükür dün tahlil sonuçlarını doktora gösterebildim ve herşey çok güzel dedi benimde moralim yerine geldi bursaya düğüne gittik ama yoruldum gece saçma sapan rüyalar gördüm adet oluyordum eyah bugün pazar neyapacağız şimdi diye ağlıyordum çok şükür rüya olduğunu anlayıp uyanınca bir daha bu kadar yorulmamaya söz verdim. benim evim küçük olduğu için malasef bebek odası olmayacak çocuk odası diye ayrılan tarafta evin diğer ucu ve misafiri yatırıyorum malum annemlerde gelecek dolap koymaya yer bulamıyorum dün iyice araştırdım dolapların enleri hep fazla bana göre o yüzden yaptıracağım mecbur ama hiç birşey almadan dönmüş olsamda bebeğim için alışverişe çıkmak çok zevkli olacak şimdi sizi daha iyi anlıyorum başlayınca sonu gelmez gibi görünüyor.
Kizlar ev aldik agustos basi tasindik malum interneti kapattik giremiyorum o yuzden.annemlerdeyim suan sizler nasilsiniz bebisler iyi mi.kuzlar bisey sorcam ben 11eylul de adet olcam insallah olmam da.gebeligin ilk zamanlari hamile oldugunuzu bilmezken kasikta segirme ve cinsel organa baski hissettiniz mi.suphelerim var ama test yapmaya korkuyorum.zaten adet olursam da bu ay tedaviye basliyorum yine.rabbim hayirlisini versin.opuyorum hepinizi kendinize ve bebislere iyi bakin caninizi hic biseye uzmeyin.
Kızlar ya aynı sorunu sizlerinde yaşadığına inanamıyorum. İnsanoğlu hep aynı galiba. Komunist yaklaşım zenginden al fakire ver olayını hep yaşıyoruz galiba. Ama parası olanıda parasız bırakıyorlar böylece. Bende hamilelik dolayısıyla nöbet tutamıyorum ordan bir kaybım var. Şimdi doğum iznine çıktıktan sonra döner sermayemde kesilecek. Benim maaşım zaten 1600 falan bazen 1500 lere düşüyor. O da ücretli izin bitene kadar yatacak sonrasında gene çalışmak zorundayım. Eşim zaten yıllardır ailesinin kredi borçlarını kapatmakla meşgul. Bir ara yeter diyecek olduk evletlıktan reddetmeler hakkını helal etmemeler neler yaşadık hatırlamak bile istemiyorum. Bizi ayrılma noktasına kadar getirdiler sonradan toparlandık allaha şükür. Şimdi onlarda umrumda değil eşimin parasına da hiç karışmıyorum. Evi geçindirsin gerisini hiç düşünmüyorum ondan yana. O da bunaldı zaten ailesinden yana zavallıma birşey diyemiyorum. O yüzden benim en azından paralı olmam gerekiyor ki eşim sırf bunun için bir kuruşuma dokunmuyor. Ama benimki de azar azar kendi aileme, arkadaşlarıma borç şeklinde, eşimin öğrenim katkı borcunu yatırmak suretiyle (ki bunu da ben istedim, eşim istemedi), ablamın aldığı eve yardım etmek suretiyle tükenmiş durumda ve bende sonunda bunalıma girmiş bulunmaktayım. Kasım annelerinde bakıyorum millet kızıma bunu teyzesi aldı bu annenesinden yok bu halasından yok bu babanesinden... Kendime bakıyorum herkesin uçak biletini bile biz kendi cebimizden aldık ya. Annem çarşıya çıkacak onun parasını da gönderiyorum. Yani ben mezun olduğum günden beridir aileme hiçbir zaman yük olmadım. Benim için çöp alınsa parasını veren taraf oldum, hatta onlara bile destek oldum. Artık bende insanlardan birşeyler görmek istiyorum. Eşimin ailesini zaten geçtim 100 milyarı geçkin kredi borçları var doktor oğullarına güveniyorlar. Diğer çocukları asgari ücretli. Ama eşim benden daha çok kazanmıyor ama adı doktor ya herkes sanıyor çok zengin. Çocuğuma nasıl bebek arabası alıcam diye nasıl kara kara düşündüğümü kimse bilmiyor( Bende sizler gibi dertliyim maalesef. Allah sonumuzu hayretsin kızlar. Biz hamileyiz çok üzülmememiz lazım. Birbirimize çok dua edelim...
canım çok sukur.ooo öyle rüyalar çok göreceksin öyle entrasan rüyalar görüyorum ki anlatamam gülme ama gecen gun nijja kaplumbalarla savaşıyorum bu en uçuğu :))canım uconnda oda yapmadı zaten oda yapsanda en az 4-5 aya kdr yatamıcak sende park yatak alırsın ufak dolap alamassan kendı dolabında yer ayırırsın.üzme canını bu çok basit bişe.
öyle canım doğru söylüyorsun zaten yanımdan ayırmayı düşünmüyorum bebeğimi karnımızdan kollarımıza gelecekler.
Kizlar ev aldik agustos basi tasindik malum interneti kapattik giremiyorum o yuzden.annemlerdeyim suan sizler nasilsiniz bebisler iyi mi.kuzlar bisey sorcam ben 11eylul de adet olcam insallah olmam da.gebeligin ilk zamanlari hamile oldugunuzu bilmezken kasikta segirme ve cinsel organa baski hissettiniz mi.suphelerim var ama test yapmaya korkuyorum.zaten adet olursam da bu ay tedaviye basliyorum yine.rabbim hayirlisini versin.opuyorum hepinizi kendinize ve bebislere iyi bakin caninizi hic biseye uzmeyin.
canım çok sukur.ooo öyle rüyalar çok göreceksin öyle entrasan rüyalar görüyorum ki anlatamam gülme ama gecen gun nijja kaplumbalarla savaşıyorum bu en uçuğu :))canım uconnda oda yapmadı zaten oda yapsanda en az 4-5 aya kdr yatamıcak sende park yatak alırsın ufak dolap alamassan kendı dolabında yer ayırırsın.üzme canını bu çok basit bişe.
canım sizinde zor durumlar.100mılyar kredi ne demek ya.sizinkilerde biraz fazla.ev alırdın resmen.
canım ben lisede bile yaz tatıllerinde çalıştım aileme hiçm yuk olmadım annem hep der allah var onlarda çalış demediler ama benım çalışkan bir tarafım vardır son 2 seneyı saymassak unıversityeden sonrada eve hep destek oldum.
şimdi arada annemler yardımcı oluyor ve geri almıyor borç değil yanı.bizim ev almamız cok zor bir durum zaten onun borcuna uğraşamam KV.istanbulun en iyi semtlerinde 5ev 1 dukkan ve 3-5 arsası var .sonunda bize kalıcak diyor eşim ve o yüzden ev borcuna girmek istemiyoruz ama nereye kdr böyle boşuna kıra vericez bilmiyorum.
o yüzden ccanım herkesin derdi bi başka .benım suanda evde gözüm yok yeterki borçlarımızı zamanında ödeyelim kredilerimiz bitsin ve bebişimize güze bir gelecek yapabilecek birikim yapmaktan başka bişey istemiyorum eşime yanımızda güzel maaşla iş olsun yeter benım için.
Hayırlı olsun canım eviniz :) Bizde tam ev konularını konuşuyorduk valla, allah isteyen herkese nasip etsin huzurla sağlıkla inşallah. Hamilelik konusunda da kendini çok dinlememeni tavsiye ederim. Bak karam için de o kadar hamile kalıcaksın dedik dedik hatta saydık 40 kere ama o kafasından bu konuları attığı ilk ay hamile kaldı. Bende de aynen öyle oldu. Günün geçmediyse test yapma bence biraz daha bekle. Allah hayırlısıyla nasip edecektir inşallah canım. Sizlerinde hamile kalmasıyla topiğimiz hamişler topiği olacak. Dış gebelik geçirenler yanlış yere geldik heralde dicekler valla :)))
Kızlar dertlerimle sizleri sıktım bende biraz. Bu konuları çoktan aşmıştım aslında ama işte maddi sıkıntılar bunları hatırlatıyor bana. İnşallah bir daha bu kadar dara düşmeyiz. Gerçi hep bizim iyi niyetimizden oluyor herşey. Belki de bu da bir sınavdır. Allah hayırlısyla bunlarıda atlatmayı nasip eder inşallah. Cerol ev alınır demişsin ya onlarda öyle yaptı zaten ama çok uzun mevzular tabi. Aslında bizde krediyle ev alabilecek durumdaydık ama sıkıntı faiz borcuna girmek istemiyoruz eşimde bende. Bunun için de para biriktirmek ve faizsiz taksitle ev alabileceğimiz projelere girmek zorundayız. Bu projelerde de iyi bir peşinat gerekiyor. Bakalım kısmetimizde varsa o da olur inşallah. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah...
Bebek arabası konusunda da istanbuldakilerden yardım aldım bugün. Kardeşimi gönderdim kadir hasa bahçelievlerde. Chico nun arabası hantal ve kumaşı kalitesizmiş. Satıcı hiç tavsiye etmedi. Peg perego nun piliko p3 ü varmış onu tavsiye ettiler. O arabayı da daha önceden inceleyip beğenmiştim ama internette travel sistem olarak satışını bulamadığım için bırakmıştım. Onun da fiyatı oto koltuğuyla beraber en son 900 e bıraktı. O arabayı alacak gibi duruyorum. Kesinlikle görüp deneyip bakmak gerekiyormuş yoksa gözü kapalı chicco alacaktım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?