- 29 Temmuz 2013
- 271
- 35
- 323
kızlar merhaba ben de şuan dış gebelik geçiriyorum araştırma yaparken bu siteye rastaladım malesef çok mutsuzum ilk gebeliğimdi şuan iki doz iğne oldum düşmesini bekliyorum ama korkuyorum düşüş başlamadı bile...hep sonrası için korkuyorum sonra ne olucak çocuk sahibi olma hayali bittimi diye
canım sana da büyük geçmiş olsun bende iğneyi vuruldum 8.gün bugün şiddetli karın ağrısı az öncede kanamam başladı umarım bu iyiye işarettirslm cnm öncelikle geçmiş olsun diyorum sana benimde bundan 7 sene önce dış gebelik geçti başımdan ve ben senin kadar ucuz kurtulmadım hikayemi anlatim kısaca hamile olduğumu öğrendiğimde tam 10 gün sonra ki bu arada ultrasona girdim bebek gözükmemiş ti doktorum dış gebelik ten şüphelendi bi kaç gün sonra tekrar bakıcaz dedi ben yine kan testi yaptırdım değerler yükseliyor tekrar ultrasona girmeme gerek kalmadan ben yoğun karın ağrısı ve yoğun kanamay la acile yetiştirdiler beni ve ben 7 tane hastane dolaştım durumum tehlikeli diye hiç biri benle ilgilenme di velasıl 8. hastane beni kabul etti hemen ameliyata aldılar beni ben ne olduğunu bana ne yapıcklarını anlıyamadım ameliyat oldum narkozdan ayıldığımda beni ameliyat eden doktorum başımdaydı ve çok güzel anlattı bana herşeyi çok kan kaybetmişim bebek tüpte büyümüş az daha tüpümü kaybetmek üzereymişim ama çok şükür tüplerime zarar vermeden bebeği aldıklarını her şeyin yolunda olduğunu söyledi ALLAH bin kere razı olsun ondan. ve gelelim bugüne amleyattan sonra 1 sene korunmamı söledi ve ben ardından hamile kaldım şuan oğlum 5 yaşında ALLAH ıma şükürler olsun ve ben 2. istiyorum haziranda 5+4 hamile iken bebeğim düştüama çalışmalar devam yine inşallah ALLAH ın izni ile senin de olucak endişelenmene gerek yok RABBİM ol derse oluyor önce kendi sağlığın önemli bebek olur inşallah RABBİM tüm isteyenlerin kucklarını boş bırakmaz sevgilerle ......biraz uzun ama paylaşmak istedim kusura bakma
Canım aynen kızların dediği gibi burda hepimiz maalesef o acı deneyimi yaşadık ve çoğumuzunda aynı senin gibi ilk gebeliğiydi. Ve bugün çoğumuz hamile kalabildi. Kesinlikle çocuk sahibi olma hayali bitmedi öyle düşünme. Sadece değerlerin sıfırlanınca bir süre korunman gerekicek. O da tüpteki yaranın iyileşmesi için. Bir yerimiz morarsa ya da kanasa oranın iyileşmesi için nasıl beklemen gerekiyorsa aynı şey tüplerin içinde geçerli. Ondan sonra allahın izniyle sende hamile kalırsın canım. Şimdi önemli olan bir sıkıntı yaşamadan değerlerinin sıfırlanmasını beklemen. Bende iki doz iğne vuruldum ve sıfırlanması bir ayı buldu. Bu birazda değerlerinin ne kadar yükseldiğiyle alakalı. Benim ki 5800 leri gördüğü için zaman almıştı. Ama sonlandıktan 5 ay sonra hamile kaldım ki bunun 3 ayında korunduk. Rabbim çok aratmadı şükürler olsun. Bize her zaman sorabilirsin aklına takılan soruları seve seve yardımcı oluruz. Çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda sıkıntısız bir şekilde sonlanır sonra da sağlıklı bir şekilde tekrar hamile kalırsın canım....
ooo canım nerelerdesin ya sen bakalım.oooyy kıyamam sana uyuyamıyormusun.
hayırlısıyla bebişlerimizi alsak kucağımıza.
sen naptın hiç anlatmıyorsun alışverişlerin bitti mi.neler aldın oda yapcan mı .
Canim aslında hergün okuyorum ama bu telden yazmak bana zulüm geliyor takipteyim yani) ayy canim aynen saglikla bebislerimizi bı kucağımıza alsak gercekten..dun cok belim ağrıdı aynı adet olacağım zamanlardaki gıbi bir agri annemler de korktu eskiden bel ağrısiyla gelir falan derlermiş apar topar doktoruma gittik nst ye soktu cok sukur birsey çıkmadı rahimde kasilma falan da görmedi ama ben yine de cok korkuyorum su bir kac haftayı da tamamlasam Allah'ın izniyle.idrara baskı yaptikca olusan o sanci zaten ayrı bir korku..hayırlısı bakalım..dun doktorun diğer odasında nst ye bağlandığımda yan odada baska bir hastayı muayene ediyordu kapi kapaliydi ama ses cok net geliyordu, kıza dis gebelik teşhisi kondu kiz nasil ağlıyor ama (( aynı o zamana geri dondum aynı soruları yöneltti doktora tekrar hamile kalicam mı , hangi tup...bir an odadan çıkıp kizla konuşmak istedim aynı seyleri yaşadığımı ve korunma surecim bittikten sonra hemen hamile kalabildiğimi falan..ama o kadar etkilendim ki..Rabbim herkese iyilikler,guzellikler nasip etsin dis gebelik yaşayanlara acil şifalar versin.
Canim alışverişimi tamamladım sadece dönence ve su evde yerde sallanan ana kucaklarından alicam cogu hazır ama henüz çantaya yerleşmedi ama dünkü korkumdan sonra çantamı da bugun yarin hazirlicam.evim kendi evim olmasına ragmen ben de oda yapmadım su süslü tahta besinlerden ve park yataktan aldım.yatak odam geniş yanıma koydum.2 yasında falan yaparım odasını :)) biraz daha genc odası tarzında:)) Allah'ım o günleri hepinize göstersin.alisveris konusunda sormak istedigin olursa sor canim cok tecrübeli olmasam da aldıklarımdan dolayı anlatırım:)) ama gereksiz seyleri falan almadım burun aspiratoru falan..arkadaslarım hic kullanmamış bile..deneyip görecegiz artık:)
canım sana da büyük geçmiş olsun bende iğneyi vuruldum 8.gün bugün şiddetli karın ağrısı az öncede kanamam başladı umarım bu iyiye işarettir
ooo canım nerelerdesin ya sen bakalım.oooyy kıyamam sana uyuyamıyormusun.
hayırlısıyla bebişlerimizi alsak kucağımıza.
sen naptın hiç anlatmıyorsun alışverişlerin bitti mi.neler aldın oda yapcan mı .
Canim aslında hergün okuyorum ama bu telden yazmak bana zulüm geliyor takipteyim yani) ayy canim aynen saglikla bebislerimizi bı kucağımıza alsak gercekten..dun cok belim ağrıdı aynı adet olacağım zamanlardaki gıbi bir agri annemler de korktu eskiden bel ağrısiyla gelir falan derlermiş apar topar doktoruma gittik nst ye soktu cok sukur birsey çıkmadı rahimde kasilma falan da görmedi ama ben yine de cok korkuyorum su bir kac haftayı da tamamlasam Allah'ın izniyle.idrara baskı yaptikca olusan o sanci zaten ayrı bir korku..hayırlısı bakalım..dun doktorun diğer odasında nst ye bağlandığımda yan odada baska bir hastayı muayene ediyordu kapi kapaliydi ama ses cok net geliyordu, kıza dis gebelik teşhisi kondu kiz nasil ağlıyor ama (( aynı o zamana geri dondum aynı soruları yöneltti doktora tekrar hamile kalicam mı , hangi tup...bir an odadan çıkıp kizla konuşmak istedim aynı seyleri yaşadığımı ve korunma surecim bittikten sonra hemen hamile kalabildiğimi falan..ama o kadar etkilendim ki..Rabbim herkese iyilikler,guzellikler nasip etsin dis gebelik yaşayanlara acil şifalar versin.
Canim alışverişimi tamamladım sadece dönence ve su evde yerde sallanan ana kucaklarından alicam cogu hazır ama henüz çantaya yerleşmedi ama dünkü korkumdan sonra çantamı da bugun yarin hazirlicam.evim kendi evim olmasına ragmen ben de oda yapmadım su süslü tahta besinlerden ve park yataktan aldım.yatak odam geniş yanıma koydum.2 yasında falan yaparım odasını :)) biraz daha genc odası tarzında:)) Allah'ım o günleri hepinize göstersin.alisveris konusunda sormak istedigin olursa sor canim cok tecrübeli olmasam da aldıklarımdan dolayı anlatırım:)) ama gereksiz seyleri falan almadım burun aspiratoru falan..arkadaslarım hic kullanmamış bile..deneyip görecegiz artık:)
ayy canım sen anlatırken gözlerim doldu allahım bidaha bizlere kimselere yaşatmasın.
canım o be ağrısı arada banada oluyor özellikle çok ayakta kalınca ama dinlenince geçiyor o yüzden telaş etmiyorum ama ssenın artık tam doğum bekleme zamanların ondan iyiki gitmişssin.az kaldı heyecanlımısın bebiş donmuş mu.
canım ohh ne güzel alışveriş bitmiş kalanları bebiş doguduktan snrada alabılırsın eee isim ne olacak bebiş demiyelim artık .
Heralde maddi sorunlar birçoğumuzun kronik sorunu. İnşallah ben çocuğuma bu sorunları hiç yaşatmam. En azından sebebi olmam inşallah. Ben de pek özele gidiyorum sayılmaz aslında. Şu ana kadar sadece 2 kere gittim, genelde devlete gidiyorum. Yarın kontrolüm var devlet hastanesinde doktorumla konuşucam ne zamana kadar burda olacağını. Çünkü bayramdan sonra gidicem dedi ve benim doğumum büyük ihtimalle bayramdan sonra olacak. Gene o burda olsa gözüm kapalı gidicem devlete sorun etmicem ama ben diğer doktorlara güvenemiyorum. Hayırlısı olsun artık hakkımızda ne diyim. Neresi hayırlısıysa orda doğum olsun inşallah...
Canım o pıt pıtlar büyük ihtimalle bebektir. Bu haftalarda artık hissetmeye başlayabilirsin. Yorgun oluyorsan zaten hissetmezsin de bir bardak süt içip bir kanepede ayaklarını uzat elini karnına koy o zaman daha kolay hissedersin. İlk zamanlar ben kayma hareketlerini hissediyordum ama hergün olmuyordu. 2-3 güne bir hissediyordum, büyüdükçe sıklaştı tabi. Şimdi karnım dalga dalga oluyor. Bak gör daha neler yapıyor bu keratalar :))))
kızlar sıcak karşılamanız ve desteğiniz için hepinize sevgiler saygılar ve teşekkürler.....bana 2 doz iğne yaptılar bugün ilk iğnenin 8.günü ve bu akşam şiddetli sancıdan sonra kanamam başladı az az...sizce bu iyiye mi işaret umarım iğne başarılı olmuştur umarım beta hcg düşer
ayy o neler yapmasını dört gözle bekliyorum.. Geçende de dedim ya,biri bana tekme atsın diye bu kadar istekli olacağımı hiç düşünmezdim diye..:))) Sağlıklı olduğunu bileceğim kuzumun rahatlayacağım inşallah, Rabbim sağlıkla devam ettirsin canım.. Senin şu diyeti bizdemi uygulasak ne.. Bende kilo alıyorum artık sanki ya.. 18 haftam bitiyor 5 kilo aldım.. çok mu sizce...
Canım kanama aslında iyi oluyor çünkü bende kanama başlayana kadar çok az düşünoyrdu sonra aniden düşmeye başladı ama şiddetli karın ağrısı yaşamadım o kanamayla birlikte.. Eğer çok yoğunsa ve ağrın çoksa mutlak adoktorunla görüş derim ben.. Geçmiş olsun inşallah sağ salim atlatırsın..ve sende hamileler arasına yakın zamanda katılırsın. Umutsuz olmak yok..
ben de dış gebelik geçirdim laparaskopiyle alındı bugün 7. Günüm
canım dün akşam 10 gibi filan başladı karın ağrısı işte adet sancısı gibi kasıkda değilde sanki rahimde gibi...sonra biz dra gittik hemogram yapıldı heralde içerde bir kanama olunca kan değerlerinde artış oluyo hemogram tansiyon nabız normal çıkınca gönderdiler....ben elimden geleni yaptım ama kanamam da az oluyo çok değil korkuyorum aslında normal mi acaba bu süreç
evet canım gayet normal bende de kanamayla düşmüştü değerim iç kanamamı diye doktor baktı kana bakıldı yok normal kanama dedi ve düşmeyen değerlerim hızla düşmeye başladı 40 gün sonra da normal adetimi oldum.
canım cevabın için teşekkürler böyle karnımın altında bıçak saplanır gibi şiddetli adet sancısı gibi ama kanamam az oldu su gibi bir anda boşaldı bende patladımı tüp die korkuyorum ama dediğin gibi tansiyon fenalaşma filan yok kanamayla ağrında oldumu canım seninde bide sende de kan tahliliyle bakıldı dimi iç kanammı vs die
iç kanama var mı diye hem ultrason bakıldı hemde alttan kontrol etti kan testide yaptı tabi böbreklere bakıldı mesela ilaç zarar vermiş mi diye ağrıya gelince hemde ne ağrı duvarları tırmaladım resmen uyutun beni diye yalvardım doktora hatta normale döndükten sonra adetlerim daha da ağrılı oldu yani sen kendine çok dikkat edeceksin hep dinleneceksin değerin düşüne kadar wc harici kalkma yataktan ağrı kesici yasak demişti bana doktorum, ilk başlayan kanamamda senin gibi su şeklindeydi adetteki gibi değildi.
canım çok sağol aynı senin durumundayim peki tüm bunlar bitince ne olacak yani nasıl bir tedavi kontrol olmam lazım mesela hsg vs gibi canım senin sonraki sürecin nasıl oldu tekrar ettimi dış gebelik
Pink senin bugün karşılaştığın manzaranın aynısıyla bende karşılaştım. Bugün benim aslında rutin haftalık kontrolüm vardı. Ve maalesef yine kasılma çıktı hemde bir saat nst de yattım düzelir diye düzelmedi. Üniversiteye eşimin yanına geldim. Orda da sancı çıkınca serum takıp sakinleştirici ilaç verdiler. SOnrasında tekrar nst çekildi şükür kasılmalarım kesildi. Şimdi kolumda serumla yazıyorum bunları evdeyim. Yarın tekrar hastaneye gidip nst ye giricem. Bugün birileri de dış gebelik geçirmiş konuşuyorlardı. Benimde gidip göresim geldi ama bende dış gebeliği üniversitede atlattığım için servise girmeye içim kaldırmıyor. Herkesin sınavı farklı farklı. Doğumhanede travay odasında yattım. Doğurmak için kadınlar yatıyorlardı orda. Genç bir kıza doktor gelip seni sezeryana alıcaz bebek doğumu kaldıramaz dedi. Kız nasıl üzüldü sezeryan olucam diye. Bende biraz onu sakinleştirdim. Millet rahatı için bile sezeryan olmak istiyor bu kızcağız korkuyor. Herkes çok farklı farklı. Kıza allah hakkında hayırlısını versin dedim öyle dua et dedim...
Bende hala hastane çantamı hazırlamadım işin açıkcası. Biran önce bu işleri bitirmem lazım. Şu serum bitse de yatsam bende. Yatıştırıcı ilaç çok fena uyku yapıyor(
Benimde kanamayla beraber çok şiddetli ağrılarım olmuştu. Anlatılmaz felaket birşeydi. Vajinal ultrasonla sürekli bakılmıştı tüpte yırtılma oldu mu diye ama birşey olmadı çok şükür. SOnrada hızlı bir şekilde sıfırlandı. Sıfırlandıktan sonra 3 ay korunduk ama 2. ayında hsg çekilmişti. O da temiz gelmişti. Dış gebeliğin her zaman tekrar etme riski var ama normal gebelikle kıyaslayınca normal gebe kalma şansın kat kat daha fazla...
Pink senin bugün karşılaştığın manzaranın aynısıyla bende karşılaştım. Bugün benim aslında rutin haftalık kontrolüm vardı. Ve maalesef yine kasılma çıktı hemde bir saat nst de yattım düzelir diye düzelmedi. Üniversiteye eşimin yanına geldim. Orda da sancı çıkınca serum takıp sakinleştirici ilaç verdiler. SOnrasında tekrar nst çekildi şükür kasılmalarım kesildi. Şimdi kolumda serumla yazıyorum bunları evdeyim. Yarın tekrar hastaneye gidip nst ye giricem. Bugün birileri de dış gebelik geçirmiş konuşuyorlardı. Benimde gidip göresim geldi ama bende dış gebeliği üniversitede atlattığım için servise girmeye içim kaldırmıyor. Herkesin sınavı farklı farklı. Doğumhanede travay odasında yattım. Doğurmak için kadınlar yatıyorlardı orda. Genç bir kıza doktor gelip seni sezeryana alıcaz bebek doğumu kaldıramaz dedi. Kız nasıl üzüldü sezeryan olucam diye. Bende biraz onu sakinleştirdim. Millet rahatı için bile sezeryan olmak istiyor bu kızcağız korkuyor. Herkes çok farklı farklı. Kıza allah hakkında hayırlısını versin dedim öyle dua et dedim...
Bende hala hastane çantamı hazırlamadım işin açıkcası. Biran önce bu işleri bitirmem lazım. Şu serum bitse de yatsam bende. Yatıştırıcı ilaç çok fena uyku yapıyor(
ayy canım benım ne oldu gene senın bu oğluşun ne yaramaz çıktı be doğunca ısır popişinden annesine napıyorn böyle.
canım Allahtan en tehlikleli zamanları atlattın en az4-5 hafta daha dayansa .ama korkma olur mu zamanında gelicek annesi yamuk yapmaz oğluşumuz.canım ben şimdi dua okucam sanada edicem allahım kabul etsin zamanında sağlıkla alalım bebişkolarımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?