Dış gebelik sonrası yeni bir gebelik için hazırlık yapanlar

NurrK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2020
162
53
98
Herkese merhaba,dış gebelik sonrası yeni gebelik planı yapan arkadaşlar burada konuşalım.
Benim dış gebeliğim iki doz metotreksat tedavisi ile sonlandı bu kötü tecrübeden sonra doktorumla görüşmeye devam ettim,yumurtam oluşuyor mu,eski gebeliğe dair bir sıkıntı var mı bunlar için kontrollerimi yaptırdım.Doktorum bu ay için korumama gerek olmadığını söylüyor ultrasonda bakıldı hem solda hem sağda yumurtam gelişmiş hangisi çatlar bilemiyorum ama dış gebelik geçirdiğim taraftaki yumurtam daha fazla gelişmiş onun çatlama ihtimali daha yüksek bu nedenle her ne kadar doktorum dene dese de ben cesaret edemiyorum konu açmak istedim.
Aslında henüz hazır hissetmiyorum ama doktorumun bekletmeme çabaları beni düşünmeye sevk etti yoksa daha uzun beklerim gibi düşünüyordum geçmişi unut korkma sürekli bunları söylüyor doktorum.
Dış gebelik geçirdiği tüpte yeniden sağlıklı hamilelik yaşayanlar var mı acaba?

Merhaba ben de ayni durumdayim. Ocak ayinda sol tarafimda dis gebelik olmustu. Benim beta hcg degerlerim hep cok dusuktu en yuksek 439 oldu. Hep sol tarafıma agri girdigi icin solda oldugumu dusunuyorum. Tek doz metotreksat igne ile bitti.

Dun doktora gittim. Sol tarafta yumurta gelişmiş. Benim de sağdan yumurta gelisirse deneme gibi bi dusuncem vardi. Doktoruma da sordum. O da buna gerek olmadigini, soldan da olsa saglikli bir gebelik olma ihtimalinin daha yuksek oldugunu söyledi. Sonuc olarak ben de tedirginim ama bu ay denemeyi düşünüyoruz.

Ayrıca rahim filmi gerekip gerekmediğini de sordum. Gerek olmadığını söyledi. Kafanıza çok takmayın spontan deneyin yumurtanız çok güzel gelişmiş dedi.

Ayrıca rahim filmi gerekip gerekmediğini de sordum. Gerek olmadığını söyledi. Kafanıza çok takmayın spontan deneyin yumurtanız çok güzel gelişmiş dedi.
Merhabalar çok geçmiş olsun teşekkür ederim cevabınız için.sizin tam olarak tespit edilemedi sanırım ama ağrı solda hissettiyseniz orada tutunmuştur.Ben ilk defa yumurta oluşumum hakkında bilgi alıyorum ama genelde yumurta oluşum dönemlerimde sağda ağrı hissederdim acaba hep sağ mı aktif diye düşünmeye başladım başka yazanlar da olmuş her ay iki yumurtam oluşuyor ama hep aynı taraftaki çatlıyor diye her zaman bir taraf daha aktif çalışıyor sanırım.Dün 14.günümdü ama cesaret edemedim denemedik çok üzüldüm bütün gün çok gerildim.Forumda da araştırıyorum ama çok fazla yazan yok sanırım aynı tüpten sağlıklı gebelik yaşayan bulduklarım rahim filmi çektirip sağlıklı gebelik yaşamışlar.Benim de doktorum rahim filmi istemedi en son kontrolümde sağdaki yumurtam daha çok gelişmiş korkuyorum filmi çektirmeden denemesek dedim ama dediği sen neden daha sonraları düşünüyorsun bugüne odaklan dedi.Bugün kontrolüm var yine yumurtalar çatlamış mı hem ona bakacak hem vajinal ultrasonla tüpleri kontrol edecek.Bugün de denemezsem kaçacak bu ayDiğer ay yine sağdan yumurtam gelişirse bu sefer de üzülürüm mayısı boş geçtiğime.

Benim doktorum da aynı şekilde konuştu. Neden kötü olacak diye düşünüyorsunuz evet tekrar dis gebelik ihtimali var ama bu düşük bi ihtimal. Sağlıklı bir gebelik olma ihtimali cok daha yüksek olumsuz düşünmeyin dedi.

Benim de 3 aylık korunma sürem normalde geçen ay dolmuştu ama doktora gitmeden denemek istemedim. Şimdi keşke geçen ay deneseydik diye üzülüyorum.

Bu aşamada da ben bu ay tekrar denemeye karar verdim. Okuduklarima gore dış gebelik gecirenlerin tekrar gecirme ihtimali hic gecirmeyen bir kisiye gore yuzde 10 daha fazlaymış. Yani yüzde 90 sağlıklı bir gebelik olabilir. Bu riski alicam ama ben de çok tedirginim.

İnş şans bizden yana olur.Sizinle aynı dönemde dış gebelik yaşamışız benim de ocakta başlamıştı gebeliğim.Dış gebelik geçirdiğiniz sol tarafta ağrı hissediyor musunuz ara ara?Bir de adetler düzene girdi mi?Benim normalde 28günde bir düzenli olur ama bu gebelikten sonra 32günde bir oldu belki haziranda artık eskisi gibi olacaktır.
O zaman risk alacagız deneyecegiz en azından yol almış oluruz.Hamileliğin başından sonuna 5ayımı almış bu süreç tekrar bir gebelik yeniden aynı sıkıntılar olursa yeniden denemek için bir 5ay geçecek iki ayı zaten hamilelik dönemini kapsıyor.

Beta sifirlandiktan sonra sol tarafimda bi daha agri olmadi. Adetlerim de daha onceki gibi 25-26 gunde bir oluyor. Benim beta çok yükselmedigi icin ve tek doz igne ile düştüğü icin tüpteki iyilesme dokusunun yeniden dis gebeliğe sebebiyet verme ihtimalinin dusuk oldugunu soyledi doktorum o yuzden biraz cesaretlendim acikcasi.

Dediginiz gibi tekrar ayni sureci yasamak istemiyorum. Aralik ayının sonunda baslamisti benim. Daha sonra defalarca kan verdim kurtaj yapildi en son igne yapıldı vs 1 aydan fazla sürdü. 3 ay korunma suresi derken 5 ay bosa gitmiş oldu. Ben 28 yaşındayım hep 2 çocuğum olsun istemistim. Simdi vakit kaybediyorum gibi geliyor.

Bugün gittiğimde, benimle aynı durumda olup rahim filmi çektirmeden tekrar aynı tüpte normal gebelik yaşayan hastalarınız oldu mu diye soracagımDoktorum mesleğinde 40yılı doldurmuş herhalde vardır bir bildiği diyorum güvenmek istiyorum.Benim ilk gebeliğimde bunları yaşamamdan dolayı yeni bir gebelikte riskimin çok bulunmadığını düşünüyor o nedenle hiçbir uygulamada bulunmuyor.Tekrarlarsa allah korusun o zaman rahim filmi,genetik testler yapılır sanırım.

Ben de 28yaşındaydım canım 2 mayıs doğum günümdü 29oldum senin gibi iki çocuk isterdim şimdi bi tane olsa bir tane de en geç 32de falan düşünürüm diyordum.İnş çok zaman kaybetmeyiz biz ilk yıl çocuk istemedik evliliğe alışmalıyız dedik, ilk zamanlarımızı gezerek tatilllerle geçirelim dedik yeni denemeye başladık bu durum geldi başımıza.Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik dönemine geçeriz.

Benim beta 2000lerdeydi iğne yapıldığında sonra hep düşüşte oldu.Ben ağrı hissediyorum şuanda bile kendini belli ediyor ama acaba yumurtalama döneminden dolayı mı diyorum yine de eskisi gibi olmadıgının farkındayım daha önce hiç ağrım olmazdı adet dönemlerimde hafif ağrılarım olurdu şimdi de şiddetli asla değil ama sağ tüpte batma oluyor gibi oluyor ara ara.Benim doktorum da sen ameliyat olmadın iğneyle düşürüldü tüplerin zarar görmemiştir diyor.Benim kese zor kayboldu şimdi de böyle batmalar olunca şüpheleniyorum yapışılık olmasından inş olmamıştır sizin o kadar büyüme olmadıysa tüpler daha az hasarlıdır.

Insallah. Biz de 1 sene dusunmedik. Sonra ilk denemede olmustu o da dis gebelikmis malesef. Ben de merak ediyorum ayni taraftan tekrar deneyip saglikli olan var mi diye. Forumda bikac kisi gormustum ama her insanin vucudu farkli sonucta umarim biz olumlu sonuc aliriz.

İnş canım birkaç kişi var dediğin gibi ben en son M Moonlightsky paylaşımını okumuştum tebrik ederim kendisini şuanda hamile.Yanılmıyorsam rahim filmi çektirmemiş ve dış gebelik yaşadığı tüpten tekrar hamile kalmış.

Hangi arkadasti ismen hatirlayamiyorum ama bi arkadas once sol tupte dis gebelik yasiyor igneyle dusuyor bi dahakine sag tupten dış gebelik geçiriyor ameliyatla sag tupu aliniyor bu defa daha önce dis gebelik gecirmis olmasina ragmen soldan hamile kaliyor. Saglikli dogum da yapmisti sanirim. O yuzden biraz akışına birakmak lazim sanirim.

Aynen öyle eninde sonunda denemeye başlayacagız kendimizi her duruma hazırlamalıyız.Bir de forumlarda daha çok derdi olan yazıyor o nedenle burada olumlu sonuçları pek göremiyoruz.Doktorumla görüştüm bugün hem sağdaki hem soldaki yumurtam gelişmiş soldaki daha küçüktü iki gün önce ama bugün yetişmiş diğerine hatta bir mm daha büyük artık hakkımızda hayırlısı olsun

Amin. Belki ikiz olur sizin 2 yumurta varsa

Rahim filmi cektirdim ben. Onunda faydasi oldugunu soyledi doktor. Tikali ufak tefek yapisiklari aciyormus

Rahim filmi cektirdim ben. Onunda faydasi oldugunu soyledi doktor. Tikali ufak tefek yapisiklari aciyormus
O kadar çok okuma yaptım ki bu aralar yanılmışımTeşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.Nasılsınız,hamilelik nasıl geçiyor?Doktorum ısrarla istemiyor rahim filmini ben kararlıydım çektirmekte ama bu şekilde denememizi istiyor.Sizin film çekilirken tüp tıkalı çıktı mı peki içeriye verilen sıvı esnasında açılma oldu gibi açıklama yapıldı mı?

Doktorum temiz ciktigini soyledi. Ve rahim filminin hamilelik olasiligini artirdigini soyledi. Ufak tefek yapisiklari actgni iyi gelecegini soyledi

Doktorum temiz ciktigini soyledi. Ve rahim filminin hamilelik olasiligini artirdigini soyledi. Ufak tefek yapisiklari actgni iyi gelecegini soyledi
Çok teşekkür ederim belki de hiçbir sıkıntı yoktu tamamen rastlantısal bu durumu yaşamıştınız.ben çektirmedim henüz hsg,dış gebelik sağ tüpte geçirdim şimdi orada ağrı sızlama hissediyorum,ovulasyon dönemim yeni geçti korkuyorum umarım tekrar yaşamam bu durumu sanki dış gebelikte yaşadığım ağrılar gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…