Dış gebelik sonrası yeni bir gebelik için hazırlık yapanlar

Ben o dis gebelik yerinin agrisini her adet doneminde hissettim. Hatta baska zamanlarda cok yoruldugum yurudugum gunlerdede hissettim 4-5 ay boyunca. 6. Ay artik o agri yoktu. 6 ay dolunca Rahim filmi cekildim. Sonra o agri yeniden oldu. Bir adet gecti. Hamile kaldim. Sagda dis gebeligin yeri o kadar agridiki ilk test yaptgim gunlerde dis gebelik kesin dedik. Doktora gittigimde o da kokrtu hemen ultrasonda bakti hersey normaldi sonrasinda gecti o agri
Sanki o dis gebeligin yeri cok gec iyilesiyor anlafigim kadariyla yada yeri hep hassas kaliyor

Arkadaslar herkese selamlar, ben de 2 ay once dis gebelik gecirdim malesef. Tup bebek hastasiyim, bhcg max. 400leri gordu, metotreksat igne 2 doz olarak ve yogun kanamami durdurmak icin kurtajla dis gebeligi sonlandirabildik. Bhcg cok kucuk oldugu icin herhalde hicbir agri yasamadim. Hangi tarafta veya nerde turundugunu da bilemiyoruz.
2 gun once regl oldum, cok sukur baya yogun bir kanamam da basladi, rahim kendini hizlica topladi diye dusunuyorum. Doktorumla daha gorusemedim,benimde merkezde 1 dondurulmus embriyom daha var 2 ay sonra falan onu da transfer olmak istiyorum. Tekrar dis gebelik olur diye inanin bende cok korkuyorum.
Acaba bu konuda yapabilecegimiz baska birsey var midir? Her hangi bir bitkisel tedavi veya baska birsey bilmiyorum.
Bu topiki takip edicem, insallah hepinizden guzel haberler alirim, bana da umut olursunuz.

Merhabalar ben de 3 ay önce geçirdim dış gebelik tek dozda düştü değerler ama adet duzensizligi yaşıyorum hastaneden çıkınca bı hafta sonra adet oldum geçen ay 10 gün geçti bu ay 15 gün oldu yok hala virüsten sonra gidicem doktora ama korkuyorum korunuyrm zaten şuan bebek düşünmüyorum ama korkularım var

Çok geçmiş olsun adet düzensizliği bende de oldu normalde 28gündür döngüm dış gebelikten sonra 33 35 günlerde adet olmaya başladım zamanla düzene girermiş dilerim bir daha yaşamazsınız

Çok geçmiş olsun canım dilerim bir daha yaşamazsın.Yapabileceğimiz çok da bir şey yok gibi rahim filmi çektirip tüplerin durumuna bakılmasından başka ben henüz çektirmedim.Bitkisel kürler uygulayanlar var ama doktor onayı olmadan böyle şeyleri kullanmakta tedirgin olduğumdan ben yapmadım.Bir de embriyodaki bozukluklardan kaynaklı da dış gebelik yaşanabiliyormuş sadece tüplerle ilgili değil yani sorun bu nedenle tekrarlayan düşük öyküsü olanlar mutlaka vakit kaybetmeden genetik testlerini yaptırmalı yaşı kaç olursa olsun zaman kaybetmemeli iki kez düşük durumu yaşandıysa gereken her araştırma yapılmalı.Örneğin kan pıhtılaşması olup bunu bilmeyip dış gebelik yaşayan kişilere rastladım daha sonra aldıkları tedavi ile tekrar sağlıklı bir gebelik yaşayabilmişler.Aramıza hoşgeldiniz.Dilerim bir an önce sağlıklı bir gebelik yaşayabilirsiniz

Evet canım hassas kalıyor sanırım üşüdüğümde çok yoruldugumda adet günlerinde eskisine göre bariz bir farklılık var önceden benim hiç ağrım olmazdı yumurtalıklarımda.Bu arada nasılsınız,hamilelik nasıl geçiyor?

Allah razi olsun canim cok sagol, soyleki benim embriyom genetik olarak incelenmisti ve %100 saglikliydi. Dediginiz genetik testler esime ve bana yapildi, cok sukur birsey cikmadi. Pihtilasma tahlili de yaptik o da temiz cikti. Suan tek suphelendigim sey hasimato rahatsizligim. Muhtemelen embriyoya vucudumda bulunan antikorlar saldirmis olabilir bu da dusugu tetiklemistir. Bhcg bi yukseliyordu bi iniyordu malesef.
Rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini nasip etsin insAllah
Burdan birbirimize guzel haberler vermeyi nasip etsin

NurrK siz bu ayı değerlenirdiniz mi?
Korkudan sadece bir günü değerlendirdik canım vazgeçtik doktorum 3gün arda arda sonra bir gün arayla deneyebilirsiniz demişti yumurta takibi kontrollerimde.Rahim filmi çektirmediğim için fazla korku yaşadım sadece bir gün olsun dedik fazla ısrarcı olamadık ve şuan adet olacakmışım gibi ağrılar yaşıyorum yumurtamın çatladığını hissetmiştim ağrılarım olmuştu sonra hafif hafif hep devam etti bu aralarda adet olacakmışım gibi sızlamalar var gebelik öncesi de böyle olmuştu ve dış gebelik geçirdiğim tüpümde batmalar oluyor allah sonumuzu hayır etsin.Siz ne durumdasınız ovulasyon döneminiz başladı mı?

Evet olabilir malesef çok fazla sebebi var tam olarak nedeni bilinemediğinden doktorlar dış gebelik için tamamen rastlantısal olabiliyor yorumunu yapıyorlar.Siz böyle deyince benim de kendimde dikkatimi çeken ama doktorumun üzerine düşüp konusunu yapmadığı bir durumum olmuştu o aklıma geldi.tsh gebelik öncesi 1.1 gibi değerlerdeydi benim gebeliği ilk öğrendiğimde 2,93 çıkmış gebelik sonlandırmak için metotreksat iğnesi yapıldıktan bir süre sonra ise bakıldığında 3,34 çıkmış o zamanki süreçte amacımız farklı olduğu için bunların üzerinde durulmadı şimdi doktorumla görüşüp sorduğumda iğne etkisiyle yükselmiş olabilir dedi yeni gebelikte yükselirse ilaç kullanırız dedi yakın zamanda tekrar baktırmayı düşünüyorum 2.5 üzerinde olması iyi değilmiş ben bunu bir araştırma yaparken yeni öğrenmiştim daha önceden bilmiyordum bu nedenle kendimle ilgili benim de aklıma bu takılmıştı.

Geçen haftaydı ovulasyon donemim biz degerlendirdik bakalim insallah saglikli bi gebelik oluşur. Bu arada bende de hasimato tiroidi var ama düzenli ilac kullaniminda bunun gebeliğe engel olmadigi söyleniyor. Hasimato olan tanidiklarim var bircogu da saglikli sekilde cocuk sahibi oldular.

Ben dis gebelik yasadigim donemde ovulasyon gununden sonraki gün tatile gitmiştim. Aynı gece çok şiddetli öksürük krizi başlamıştı. Tum bir hafta boyunca aralıksız öksürdüm. Hatta sesim asiri derece kısılmıştı fısıltıyla konusabiliyordum. Öksürük gecsin diye surekli bitki cayi iciyordum ama gecmedi en sonunda bitkisel bi oksuruk şurubu aldim eczaneden ve 3 gün onu içtim. 7 8 gun sonra gecti.

Acaba benim dis gebeligim bu siddetli oksuruklerden dolayi mi oldu diye düşünüyorum.

İnş sağlıklı hamilelikler yaşayalım.Ben de tiroid konusunda ilaç kullanıldığı taktirde sıkıntı olmaz diye biliyorum.Benim şuanda tsh 1.10 civarında normal bi seviyede ama dış gebelikte düşürmek için yapılan iğneden sonra yükselme olmuştu doktor tedaviden kaynaklı olduğunu söyledi.

Aynen canin benin de tedavilerden once 2’nin altindaydi hep sonra aea kontrollerde 3u falan gorunce endokrine gittim, detayli tahliller istendi, antikor testleri ordan hasimato oldugum ortaya cikti, t3 t4 tsh hep 2,5 altindaydi gebeligi ogrendigim de ama tabi neler sebep oldu bilemiyorum. Gerci dis gebelik tamamen bambaska bi konu, rahim ici gebelik olusup dusuk yasasaydim direk hasimatodan suphelenirdim

Peki sizin şuan tsh kaç?Benim 1,10 gibi bir değerdi en son doktor tiroidle ilgili sıkıntın yok sanmıyorum dedi ama ben takıldım bu konuya haşimatoda gebe değilken tsh değerleri normal çıkıp gebelikte mi yükseliyor yoksa gebe değilken de tsh yüksek mi oluyor?

Gebelik varken 2,5 cikiyordu, tsh zaten normal degerlerdeydi hep bi ara 3 lere cikti. Oyle olunca antikor testleri yapildi, o da biraz meraktan acikcasi, antikor testlerim yuksek cikti baya. Siz kafaniza takiliyorsa mutlaka yaptirin derim. Suan antikor degerlerimi dusurmek icin farkli bir tedavi goruyorum, selenyum cinko magnezyum iyot ilaclarina basladik, ve bir antioksidan serum tedavisi gorucem, insallah ise yararsa burdan yazarim sizlere de..

Benim bundan once basarisiz 2 tup bebek hikayem daha var. Otoimmun rahatsizliktan kaynaklanabilecegibi dusunuyorlar. Yani vucut yabanci goruyor embriyoyu ve savasip atiyor. 1 kimyasal gebelik de gecirdim. Cok karmasik bir durum cozebilmek zor, rabbime sigindim artik NurrK

Çok geçmiş olsun allah bir daha acı yaşatmasın gereken her şeyi yapmışsınız inş bundan sonrası güzel olsun.
Yeni bir hamilelik olduğu taktirde sıkı takip edeceğim tshyi sizin değerleriniz çok yüksek değil buna rağmen haşimato denmiş çok başında tespit edilmiş olmuş sanırım.Burada tiroid problemi yaşayanların yazdıklarına baktıgımda çok daha yüksek rakamlardan bahsedildiğini görmüştüm.

Hasimato olup olmadigini tespit etmek icin kanda anti TPO'ya bakılıyor. Referans degerin ustunde cikarsa tsh ve t4 normal seviyede bile olsa hasimato oldugu söyleniyor. Endokrinoloji bolumune veya dahiliyeye gidip basit bi kan testi ile öğrenebilirsiniz ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…