Dış gebelik yaşayanlar lütfen yaşadıklarınızı benımle paylaşın

Ben de mayıs ayinda hamile kaldim haziranda ogrendim dis gebeligi igne ile dusuruldu cok zordu benm icin 0 lanana kadar kan verdim allah yardimcin olsun 2 regl gecti 3. Reglden sonra yasak bitiyor ama ben korkuyorum tekrar olur diye
bende tekrar salı günü gidicem doktora tekrar test tekrar test. Peki me kadar süre sonra regli oldunuz. İnşallah dünya tatlınıza en kısa zamanda hamile kalırsınız

Benim kanamam 1 aya yakin sürdü 0 landiktan 18 gun sonrada regl oldum ayni periyodumda devam etti 2.reglim de sol kasigim hala sizliyor gibi hissediyorum sol tupumde korkuyorum yine olur muym diye insallah hepimiz kavusuruz

Öncelikle geçmiş olsun kötüsünü düşünmeyinxCanınınızı sıkmayın dış gebelik olduğu belli deyil ki sizin dış gebelikte deģerler bi artar bi düşer anladığım kadarıyla sizin değerleriniz hiç düşmemiş hep artmış ikiye Katlamadan artmış ama olsun belli olmaz herkezde ikiye katlanacak diye bi durum yok beta hcg değerleri bu ikiye Katlamanın biraz altında da olabiliyor üstündede olabiliyor biraz daha doktor kontrolünde bekleyin hem dış gebelik olsa embriyonun nerde olduğu ultrasonla görülürdü ben iki defa dış gebelik geçirdim ultrasonda benim embriyo sol tüpümde görünüyordu ben açık ameliyat oldum sol rahim tüpümle birlikte aldılar

Suan bana biraz olsun umut ışığı oldunuz. Basta bunun için teşekkür ederim. Salı günü yine kontrol var. Kese bir türlü görünmüyor. Doktorda pek umut vermiyor işin gerçeği ama belkide dediğiniz gibidir. Geçmiş olsun diliyorum size. Cok üzüldüm biz burda endişelenirken siz yaşamıssınız tekrar tekrar geçmiş olsun ve allah size bir daha asla yaşatmasın. Salı günü kontrolden sonra tekrar yazıcam umarım su platformda hepimiz birbirimize iyi haberlerle döneriz.

Bir kaçtane yurtdışı web siteleri ve makaleler arastırdım. Beta hcg artışları ile ilgili. 1200 beta hcg değeri ve aşağısı için 48-72 saatleri arasında 2 kat artmalı diyor. 1200 ve 6000 arası beta hcg ler için 72-96 saatleri atasında 2 kat artması normaldir diyor. 6000 ve yukarı için ise 96 saat ve yukarısı diyor. Ama sanırım bu ortalama değer. Doktorlar en iyisini bilir. Ayrıca birkaç tanede yurtdısı web sitesi buldum beta hcg değerlerinizi giriyorsunuz size ortalamanıza göre normal olup olmadıgını soyluyor. Ama tabiki doktor kontrolunun daha önemli olduğunu belirtiyor. Sizlerlede paylaşmak istedim. Bu siteler hcg değeri hesaplama siteleri.

http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php

http://perinatology.com/calculators/betahCG.htm

http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

Rica ederim gönlünüzü ferah tutun inşallah normal bi gebeliğiniz vardır. Dış gebelik zor bi süreç ben bir yıl önce dış gebelikte çok sıkıntı yaşadım 23 gün kanamam oldu beta hcg değerlerim bi yükseliyordu bi düşüyordu dış gebelik olduğu ultrasonda da görünüyordu bana önce kürtaj yaptılar iki gün sonra baktılar değerim dahada yükselmiş gebeliği sonlandırmak için ilaç tedavisi uyguladılar beş gün sonra beta hcg değerim hala düşmemiş ti ve ultrasonda baktıklarında gebelik rahim tüpünde gittikçe büyüyordu ve benim dayanılmaz çok şiddetli karın ağrı larım olmaya başlamıştı tüp patlarsa veya iç kanama olursa diye beni hemen acilen ameliyata aldılar sezeryan ameliyatla sol rahim tüpümü aldılar 23 gün aralıksız süren kanamam ameliyattan bi gün sonra kesildi 11 gün hastanede yattım çok zor günler geçirdim öyle sıkıntılılar yaşamıştım ki o zamanlarda bidaha çocuk tedavisi görmeyeceğim çocuk filan istemiyorum diyordum ama bak aradan bir yıl geçti benim o acılarım hafifleyince tekrar tedavi gördüm Allahıma sonsuz şükürler olsunki şu an 9 haftalık hamileyim. İnşallah sizde önümüzdeki günlerde keseyi görürsünüz hem olumsuz bile olsa kendinizi çok yıpratmayın önemli olan sizin hamile kalıyor olabilmeniz bir dahaki seferlere mutlaka olacaktır.

Cok sevşndim 9 haftalık bir tatlış var demekki hayatınızda allah size ve tüm sevdiklerinize uzun ömürler versin. Bugun yine beta hcg yaptırdım. 3474 cıktı değern. İnşallah haftaya keseyi görüp hepinize mutlu bir haber verebilirim. Her mesajınız bana umut veriyor hepinizin.

Canım doktorlar benim için de dış gebelik demişler. Annem ısrarla öyle olmadığını savunmuş. Sonuç olarak ben dünyaya gelmişim. İçini ferah tut. Her şey gönlünce olsun

Arkadaşlar peki daha 5 haftalıkken kasık agrısı cekeniniz varmı? Ben tegli olcakmısım gibi ağrı yasıyorum. Özellikle sağ tarafımda ağrım oluyor herzaman değil. Ama eğer oturuyorsam sağ tarafım beni zorluyor. Yatarkende sağ tarafa doğru yatamıyorum. Her zaman sırtüstü yatmam gerekiyor. Butip ağrılar yaşayanlar varmı bu haftalarda

Canim bnm hep solda oldu agrim bicak saplaniyor gibiydi senin yarin mi kontrolun

Amin teşekkür ederim inşallah hayırlısı ile sizinde güzel haberlerinizi merakla bekliyorum

Evet benimde sağ kasığımda ağrılar ta başından beri oluyordu ve halada oluyor rahime giden kanalların bir çoğu sağ taraftan geçiyormuş bunlar normal şeyler

yani aynı süreçlerden bende geçtim deli gibi zordu aman
bende tekrar salı günü gidicem doktora tekrar test tekrar test. Peki me kadar süre sonra regli oldunuz. İnşallah dünya tatlınıza en kısa zamanda hamile kalırsınız
aman diyeceğim bir durum yaşamadım .Bir kere dış gebelik demek hamilelik durumu değildir .Döllenme tüpte gerçekleşiyor ama kan pıhtıı olarak yani bebek oluşmuyor.o yüzden psikolojik olarak kendinizi yormayın. kürtajıda zaten uyutuyorlar 5 dk bile sürmüyor. sonrasında iğne yapılıyor bir doz genellde 2. doza gerek kalmıyor. o yüzden hiç kokrmayın kanama falan da olmuyorsunuz.

aman diyeceğim bir durum yaşamadım .Bir kere dış gebelik demek hamilelik durumu değildir .Döllenme tüpte gerçekleşiyor ama kan pıhtıı olarak yani bebek oluşmuyor.o yüzden psikolojik olarak kendinizi yormayın. kürtajıda zaten uyutuyorlar 5 dk bile sürmüyor. sonrasında iğne yapılıyor bir doz genellde 2. doza gerek kalmıyor. o yüzden hiç kokrmayın kanama falan da olmuyorsunuz.

Arkadaşlar tünaydınnn. Dün yazamadım kusura bakmayın. Bugun doktora gittim. Rahşmde 8 mmlik bir kese gördü ama kalp atısı daha yok. Ama sağ taraftakı yumurtalıgı hala net göremediği için hala fış gebelik olabilir diyor. Unarım en kısa zamanda net cevaplar alabilirim. Sizede haber vermek istedim. Hepimiz mutlu haberler yazarın inşallah buraya.

Insallah allah hayirli haberlerini aldirmayi nasip etsin yaz mutlaka

İnşallah kalp atışlarınıda duyarsınız hayırlı güzel haberlerinizi alırız inşallah. Size tavsiyem başka bi doktora daha kontrol olsanız tek bi doktorun söylediklerine bağlı kalmasanız belki farklı teşhis koyacaktır. Bu gün beta hcg yaptırdınız mı doktora tekrar ne zaman gideceksiniz

Cok saolun cok teşekkürler . Bugunde yaptırdım beta hcg 6928 cıktı. Doktor iyi bir sonuc dedi. Perşembe bir kez daha gidicem daha sonra bayram ne yazıkkı bir 10 gün beklicem. Ama Aynen dediğiniz gibi bayram sonrası baska bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Hatta medilife gitmeyi düşünüyorum. Baska bir doktorunda fikrini almak gerekli. İyi dilekleriniz için cok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…