Sağ tüpü aldılar öncesinde 2 doz iğne olduğum için Dr 3 ay korunma verdi. Diğer tüpün ve yumurtalıkların iyi durumda gebe kalmayla ilgili bir sorun yaşayacağını sanmam dedi. Henüz 2 ay oldu, 1 ay daha korunacağızBen kayseride oturuyorum burda fakültede bi profesör var hep böyle sorunlu gebeliklere bakıyo bende ona güveniyorum inşallah teşhis ve tedavisi tam olur. Peki tüp patlayınca aldılar mı tüpünü nasış müdahale ettiler tekrar hamile kadın mı
Anladım canım hayırlısı olsun Rabbim mükafatını versin inşallah sağlıklı bebeklerin olsun :) o zaman şiddetli karın ağrısı ve kanama tüpün patladığı ve yırtılduğı anlamına mı geliyorSağ tüpü aldılar öncesinde 2 doz iğne olduğum için Dr 3 ay korunma verdi. Diğer tüpün ve yumurtalıkların iyi durumda gebe kalmayla ilgili bir sorun yaşayacağını sanmam dedi. Henüz 2 ay oldu, 1 ay daha korunacağız
Canım doktor bana şiddetli ağrı, baş dönmesi, baygınlık olursa hemen gel demişti.Melinx canım benim yüzüm ve vucudum hafif sıcak gibi. Acaba tüpte kanama veya iç kanamanın böyle bi belirtisi var mı sanki soğukta ayazda kalmış gibi bi yanma. Birde sol kasığım sızlıyo uzandığım zaman geçiyo gibi ama yeri belli o sızının, birde sanki hafif baş dönmesi var gibi ama sürekli değil sanki arada oluyo  vücudumu dinler oldum çok kötü bişey bu. Kanama veya şiddetli ağrım yok. Sence tehlikeli bi durum var mı
Anladım canım o zaman benimki beta değerinden de kaynaklanıyor olabilir beni korkutuyor hayırlısı ile bi şu durum gecseydi inşallah . Sana kürtaj yapıldı mi veya doktorun kürtaj ilk gebelik lerde bi daha gebe kalmayi azaltır diye bişey duydun muCanım doktor bana şiddetli ağrı, baş dönmesi, baygınlık olursa hemen gel demişti.
Önce kürtaj sonra 2 doz kemoterapi en son laparoskopi oldumAnladım canım o zaman benimki beta değerinden de kaynaklanıyor olabilir beni korkutuyor hayırlısı ile bi şu durum gecseydi inşallah . Sana kürtaj yapıldı mi veya doktorun kürtaj ilk gebelik lerde bi daha gebe kalmayi azaltır diye bişey duydun mu
Bize doktor korunma vermedi zaten kendiliğinden olmuyor tüp ile dış gebelik oldu acaba hamilelik olmasın ve tekrarlama riski fazla diyeni size korunma verdiSağ tüpü aldılar öncesinde 2 doz iğne olduğum için Dr 3 ay korunma verdi. Diğer tüpün ve yumurtalıkların iyi durumda gebe kalmayla ilgili bir sorun yaşayacağını sanmam dedi. Henüz 2 ay oldu, 1 ay daha korunacağız
Anladım canım benim durumum yarın net olacak inş doktor acaba kurtaj yapmadan sadece igne yapar mı ? Yani kurtaj hangi durumda gerekli görüyorlarÖnce kürtaj sonra 2 doz kemoterapi en son laparoskopi oldum. İlk gebelik değildi benimki ama ilk gebeliğinde kürtaj olan bir arkadaşım var sonradan çocuğu oldu.
Genellikle taniyi netlestirmek icin kurtaj yapiliyo beta dusmezse dis gebelik oldugu kesinlesiyo.bu konuda yaklasim doktora gore degisiyo.igne oncesi yapanda var gerek yok diyende.kime gideceksin yarin basbug a miAnladım canım benim durumum yarın net olacak inş doktor acaba kurtaj yapmadan sadece igne yapar mı ? Yani kurtaj hangi durumda gerekli görüyorlar
Evet canım başbuğA sen nerden biliyorsun kayseride misin?Genellikle taniyi netlestirmek icin kurtaj yapiliyo beta dusmezse dis gebelik oldugu kesinlesiyo.bu konuda yaklasim doktora gore degisiyo.igne oncesi yapanda var gerek yok diyende.kime gideceksin yarin basbug a mi
Evet.bende randevu aldim 1hafta degerim ayni kaldiginda cok korkmustm ama gitmedim sonra.insallah iyi bi haber alirsin hicbiseye gerek kalmaz.yarin beta baktircam bende benimkide dusmustur umarim.merak ediyorum doktorun sana ne diyeceginiEvet canım başbuğA sen nerden biliyorsun kayseride misin?
Günaydın canım Bemde çok merak ediyorum umarım değerim yine 500 lerde kalmıştır o zaman düşmesi de kolay olur belki. İnşallah seninde değerin düşmüştür sen hangi doktora gidiyorsunEvet.bende randevu aldim 1hafta degerim ayni kaldiginda cok korkmustm ama gitmedim sonra.insallah iyi bi haber alirsin hicbiseye gerek kalmaz.yarin beta baktircam bende benimkide dusmustur umarim.merak ediyorum doktorun sana ne diyecegini
Ne oldu canim doktor ne dediGünaydın canım Bemde çok merak ediyorum umarım değerim yine 500 lerde kalmıştır o zaman düşmesi de kolay olur belki. İnşallah seninde değerin düşmüştür sen hangi doktora gidiyorsun
Canım benim tüpüm alındığı için dış gebelik riskinin azaldığını söyledi Dr. Korunmayı ameliyat olduğum için değil iğne olduğum için verdi, dış gebelik için yapılan düşük doz kemoterapi iğnesi bir dahaki bebeğe zarar verebiliyormuş o yüzden 3 ay korunma verdi.Bize doktor korunma vermedi zaten kendiliğinden olmuyor tüp ile dış gebelik oldu acaba hamilelik olmasın ve tekrarlama riski fazla diyeni size korunma verdi
Canım benim rahimde kalınlaşma ve kese vardı. Ayrıca tüpte de şüpheli bir kitle vardı. Dr heterotopik gebelikten şüphelendi yani hem rahimde hem tüpte gebelik. Emin olmak için önce kürtaj yaptı, boş yere iğne yapmak istemedi. Kürtajdan 2 gün sonra hcg daha da artınca dış gebelikten emin oldu ve iğne yaptıAnladım canım benim durumum yarın net olacak inş doktor acaba kurtaj yapmadan sadece igne yapar mı ? Yani kurtaj hangi durumda gerekli görüyorlar
Canım dış gebelik sonrası bana dagerek yok dediler ama içim rahat etmesi için çektirdim ve sol tüp um tıkalı ciktiKızlar merhaba ,
ben eylül ayında dış gebelik geçirdim.Kemoterapi iğnesiyle düşürdüler .aradan dört ay geçti .doktor hsg rahim filmi çektirmene gerek yok uğraşmadan iki kez hamile kalabilmişsin dedi. ( bir çocuğum var ilk ayda oldu çok şükür )Çalışmalar başla dedi 10 gündür bizde korunmadan ilişkiye giriyoruz fakat ben çok korkuyorum psikolojik mi bilmiyorum sol sırt tarafım da ve sol kasığımda ağrılar var .Yine dış gebelikmi geçiriyorum acaba dana regle tarihime 13 gün var. bana akıl verin kızlar.
canım peki hamile kalabildin mi ? Ben çektirmedim ayın ortasındayım çektirememde artık ne yazıkkiCanım dış gebelik sonrası bana dagerek yok dediler ama içim rahat etmesi için çektirdim ve sol tüp um tıkalı cikti
Tüp bebek tedavisiyle dış gebelik oldu 7 ay sonrasında tekrar tüp bebek denedik ve şuanda 4.ayı tamamlıyoruz inşallah.darısı tüm isteyenlerin başına olsun insallahcanım peki hamile kalabildin mi ? Ben çektirmedim ayın ortasındayım çektirememde artık ne yazıkki
Bekleme süresinde belirtiniz oldu mu peki dış gebelikle ilgili?Birde hep 2 kat mı arttı?bundan yaklaşık 4 ay önce hamile olduğumu öğrendim ve o kadar çok sevinmiştim ki anne olacaktım.bundan daha güzel bir haber varmıydı. b-hcg değerim 71 di. çok düşüktü.ilk gittiğim doktor dış gebelik olabilir dedi.benden 20 gün önce yengem dış gebelikten iç kanama geçirmiş ve tüpü alınmıştı. bendede böyle bir şey olma ihtimali beni çok üzdü.daha sonra değerlerim 2 gün arayla kontrol edildi ilerlemeler gayet normaldi. en son ölçümde 3015 çıktı ve ben artık 2 gün sonra gebelik kesesini görebilecektim.neyse dr. gittim ultrasonla baktı ve bi anda dış gebelik dedi.dünya başıma yıkıldı. 7 gün 1 doz kemoterapi yapıldı ve ben 7 gün boyunca hastanede kaldım.üniversite hastanesiydi. sürekli sancılanan anneleri duyuyor ve gebeliklerini takip ediyordum.diğer odalardan bebek kalp atışlarını duyuyordum tabi birde bebek ağlayışları.heran ağlıyordum anlatamayacağım kadar zordu benim için. 7 günün sonunda tekrar değerlerim düşmedi inatla artıyordu enson 15000 civarındaydı ve artık kendi bebeğimin kalp atışlarını duyuyordum.o benimdi ama olması gerektiği yerde değildi. neyse sonra ameliyat oldum ve sol tüpüm alındı ,her şey bitmişti.6 ay gebe kalmamalısın dendi. şimdi ameliyatımın 3,5 ayını doldurdum ama umutla bekliyorum.geceleri rüyalarımda bebeklerimi alıyorlar.ağlayarak uyanıyorum çoğu gece hatta eşime bile acı çektiriyorum uykudayken sürekli sayıklıyormuşum. ama umutluyum çünkü ilk denediğimiz ay hamile kalmıştım. demekki çocuğumuz olabiliyor diyorum bizde sorun yok. herşeyin hayırlısı.ama benimde çocuğum olacak.sizinde olacak..umutluyum ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?