allah herkesin yardımcısı olsun inşallahbenim değerim 412 de iç kanama başladı değerlerim çok düşükdü iğne yaramadı
Geçmiş olsun ban da 100 mg vurdular şimdi kanamam nasıl lekelenme var mi ?Merhaba bende yaşadıklarımi paylaşayim. Ben 2 kere tüp bebek denedim. Sonuncu denemem kimyasal oldu. 3. denemeye hazırlanırken kendiliğinden hamile kaldım. Regli bittikten 3 gün sonra lekelenme yaşadım. Hamile kalmayı beklemedigim için hiç önemsemedim. Ustelikte tüp bebeğe baslayacagim için 4 gün önce doktora gitmiştim. Daha sonra ustune gorme olabilir deyip idrar testi yaptım. Yaşadığım mutluluğu anlatamam. Benim bir yumurtaligim zaten yok ve üstelik 2 kere tüp ile deneyip hamile kalmayınca umut gittikçe azalıyor.
İlk beta hcg 269 çıktı. 2 gün sonra 720 çıktı. Doktorumuz 5- 6 gün sonrası için randevu verdi. Çok uğraşıp olmayınca insan birazda korkuyor. Doktora gitmeden bir gün önce bir daha beta hcg baktirdim ve 2854 çıktı. Çoğu dış gebelikte değer oldukça dusuk ve 2 ye katlanmayip, bir dusup bir yükseliyor. Benim tam tersine sağlıklı bir şekilde katlandı.
Ne malesefki kontrolde kese gözükmedi. Ertesi gün tekrar kan bakıldı ve bu seferde 4487 çıktı. 2 hastane ve 3 farklı doktor baktı ancak kese veya kalp atışı hiç bir yerde gözükmedi. Daha önce geçirdiğim 2 ameliyat olduğu için ve kesede hiç bir yerde olmadığından 100 mg metotreksat yapıldı. Doz oldukça fazla genelde dış gebelikte değerler ikiye katlanmazmis. İğneden bir hafta sonra yeni bakılan beta hcg 12.294 çıktı. Doktorlar bebeğin sağlam olduğunu sadece yerinde cidden sorun yaşandığını söylediler. Tekrar 100 mg yapıldı. Değer 5 gün sonra 5389 düştü. Sürekli kan vereceğim. İğne yapılana kadar ne ağrım nede kanamam oldu. İlk igneden 3 gün sonra lekelenme başladı. İkinci iğneden sonra su gibi bir kanama başladı. Şimdi 6 ay korunmasız gerekiyormus. Bu değerin dusmeside 3-4 haftayı bulabilir dediler. Dış gebelikte değer yüksek ustelikte kesenin yerinde belli olmayınca işler inanılmaz zor oluyor. Bütün gorustugumuz doktorlar deger yukarda, her an patlayabilir ama ameliyat etsek bile keseyi bulamazsak boşuna kesilmiş olursunuz dedi. Ciddi strese soktu. Ustelik iğne mg oldukça yüksek ciddi hırpaladi. Umarım hiç kimse bunu yaşamaz
Geçmiş olsun ban da 100 mg vurdular şimdi kanamam nasıl lekelenme var mi ?
Değerim sifirlandi sukur şimdi adet oldum bakalim adetim bitsin gorucez tamamen bitecek mi bitmeyecek mi .artık cidden Yoruldum temmuz ayında da dış gebelik yaşamıştır hoş o iç kanama olmuştu ameliyat oldum ama onda böyle lekelenmelerim olmadıCok gecmis olsun. Rabbim tekrarini yasatmasin hic birimize. İkinci 100 mg olduktan sonra su gibi akmaya başladı. Doktor regli kanaması olmadığını, kanama alanıda bulunmadığını söyledi. Yaklaşık 8-9 gün sürdü. 3 gundur şükür gelmiyor. Ancak doktor değer sıfırlana kadar bu lekelenme veya kanamaların normal olduğunu söyledi. Senin değerin kaçtı? Bebeğin kesesini bir yerde gördüler mi?
Bebeğin kesesi görünmedi değer artislarim anormal olunca anlamistik zaten 2500 e gelince baktık rahimde değil hemen methetroksat vurdu aynı anda kurtaj da yaptıDeğerim sifirlandi sukur şimdi adet oldum bakalim adetim bitsin gorucez tamamen bitecek mi bitmeyecek mi .artık cidden Yoruldum temmuz ayında da dış gebelik yaşamıştır hoş o iç kanama olmuştu ameliyat oldum ama onda böyle lekelenmelerim olmadı
Bebeğin kesesi görünmedi değer artislarim anormal olunca anlamistik zaten 2500 e gelince baktık rahimde değil hemen methetroksat vurdu aynı anda kurtaj da yaptı
Bu iğneden önce bazı Dr kurtaj yapıyor bazıları yapmıyor benim kişi yaptı benim lekelenmelerim vardı içini temizledi ben baya araştırdım kurtaj meselesini yapılıyorBebeğin kesesini gormediyseniz kürtaj nasıl oldu? Kusura bakma kafam karıştı.
Bu iğneden önce bazı Dr kurtaj yapıyor bazıları yapmıyor benim kişi yaptı benim lekelenmelerim vardı içini temizledi ben baya araştırdım kurtaj meselesini yapılıyor
Hepimizin hakkında hayirlisi Allah'Anladım hakkında hayırlısı. Bendede lekelenme vardı. Demekki rahimin durumuna gore karar veriliyor.
Bende geçen yıl ocak ayında adetime 10 gun kala kanamam başlamısti pek onemsememis daha sonra dok gidince hamile olduğumu bhcg takibiyle dış gebelik oldugunu öğrenmiş tim çok zor bir süreç rabbim kimseye yasatmasin bidaha tam ikibucuk ay kanamam sürdü bhcg sifirlanana kadar psikolojim bozulmusti yazın kimyasal gebelik yaşadım ve şimdi dört aylık hamileyim ilk duyduğumda dış gebelik olabilir diye çok korkmustum keseyi gorene kadar uykular haramdı çok şükür normal bir gebelikti iki kimyasal bir dış gebelik geçirdim rabbim isteyen herkese sağlıklı hamilelik nasip etsin ben tam umudu kaybetmisken hamile kaldım
en erken teşhisi kan testiyle yapıyorlar iki gün arayla değerlerin en az 2 ye katlanması gerek...benim ilk test sonucu 698 ikinci test 900 dü çok şükür kanama başlamış rahim kendi atmaya başlamıştı ama öncesinde 2. testten sonra ağrım ve kanamam çok olunca doktor alttan baktı ve tüpte takılı kaldığını gördü...hemen söktürücü iğne yapıldı zaten düşükte başladığı için 20 günde kanla atıldı vücudumdan ...RABBİM bir daha böyle birşey yaşatmasın ne bana ne de kimseye....Hayrli aksamlar ins bebisinne sag saglim kavusrsn canim
Benim eltimde bugun gtti dr a kendisi evde test yapmsti poztf cikti
Bugun dr keseyi goremedi hesaba gore 5 haftalik alttan bakms gene gorememis ama rahim duvarnda kalinlasma olmus yarin kan sonuclarini alicak bakalim hayrlsi insallah
Dis gebelik olablr demis dr u
Sen nasil anlamstn yada dr nasil teshis etti
Amin cok sagol cnmen erken teşhisi kan testiyle yapıyorlar iki gün arayla değerlerin en az 2 ye katlanması gerek...benim ilk test sonucu 698 ikinci test 900 dü çok şükür kanama başlamış rahim kendi atmaya başlamıştı ama öncesinde 2. testten sonra ağrım ve kanamam çok olunca doktor alttan baktı ve tüpte takılı kaldığını gördü...hemen söktürücü iğne yapıldı zaten düşükte başladığı için 20 günde kanla atıldı vücudumdan ...RABBİM bir daha böyle birşey yaşatmasın ne bana ne de kimseye....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?