- 11 Şubat 2016
- 260
- 238
- 33
- 30
Yarına randevu alabildim sadece sağ kasığım ağrıyor internette de hep dış gebelik belirtilernde tek taraflı kasık ağrısı yazıyor çok korkuyorum bir kez kan verdim 3 gün önce b hcg 444 idi yarın tekrar vericem dua edin
Teşekkür ederim çok sağoluninsallah dis gebelik degildir ve yarin guzel haberler alirsin
benim sol tarafimda olmustu dis gebelik, ama iki taraftada agri hissediyordum yurudugum zaman, ve benim belirtilerim kanama ve kahve rengi akinti, uykusuzluk ve rahat tuvalete gitmeydi (cogu hamile kadin kabiz oluyormus). Genelleme yapmak istemem tabiki, her okudugunla icini daraltma yarin doktorda suphe ederse kesin baska bir doktora daha görün. Hakkinda hayirlisi olsun
Teşekkür ederim çok sağolun
Çok geçmiş olsun bu arada Rabbim hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin
Tek taraflı ağrı olan her gebelik dış gebelik olacak diye şart yok boşuna kendini korkutma, ben yaşadığımda önce kahve lekelenmeyle başladı dayanılmaz ağrı oldu sağ tarafım şişmişti vs derken dış gebeliği anca beta kontrolü açıklar inşallah sendeki öyle birşey değildirYarına randevu alabildim sadece sağ kasığım ağrıyor internette de hep dış gebelik belirtilernde tek taraflı kasık ağrısı yazıyor çok korkuyorum bir kez kan verdim 3 gün önce b hcg 444 idi yarın tekrar vericem dua edin
İnşallah çıkmaz öyle bişeyTek taraflı ağrı olan her gebelik dış gebelik olacak diye şart yok boşuna kendini korkutma, ben yaşadığımda önce kahve lekelenmeyle başladı dayanılmaz ağrı oldu sağ tarafım şişmişti vs derken dış gebeliği anca beta kontrolü açıklar inşallah sendeki öyle birşey değildir
merhaba ben yaşadım hem de cok yakın zamanda. şu anda da hala uğraşıyorumHanımlar merhaba dış gebelik yaşayanlardan ricam belirtilerini benimle paylaşabilirler mi
Zorlu bi süreç geçirmişsiniz çok geçmiş olsun Allah sağlıklı gebelik nasip eder inşallah hepimize Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için yarın hastaneye gideceğim inşallah sağlıklı bir gebeliktirmerhaba ben yaşadım hem de cok yakın zamanda. şu anda da hala uğraşıyorum
belirtiler şöyle: gün aşırı yapılan bhcg değerlerin düzensizdir. 2 katı artış gçstermez. hatta bazen düşüp tekrar yükselebilir bile. hamileliğe ait her semptom yaşanabilir ama yakın takip şart. hcg değerin 1500 altındayken dış gebeliğin nerde geliştiğini tespit edemiyolar dolayısıyla değerinin yükselmesini beklemen gerekiyor. bu esnada şekelenme şeklinde kanamalar ya da beklenmeyen adet kanamaları da olabilir. ama korkma böyle bi durum varsa medikal olarak hemen müdahale edip iğneyle oradaki hücreyi öldürüyorlar. sadece takip etmen ve sıkı takip etmen önemli. sol kasık ağrın olabilir. normal. aşırı olırsa mutlaka acile git. iğne olduktan sonra hcg değerlerin düşmeye başlıyor. benim 14 ekimde başlayan sürecim daha geçen hafta sonlandı. tedavi oldum ama sonrasında ilaçlı rahim filmi cektirmen lazım ki hasar var mı görülebilsin. umuyorum dış gebelik yaşamıyosındıe meşakatli bi süreç ama bi şekilde geçiyor.
evet evet mutlaka gidin ihmal etmeyin. diliyorum benzer şeyler yaşamayın zaten. normal sağlıklı bi gebelikle sonlansın inşallahZorlu bi süreç geçirmişsiniz çok geçmiş olsun Allah sağlıklı gebelik nasip eder inşallah hepimize Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için yarın hastaneye gideceğim inşallah sağlıklı bir gebeliktir
evet her kasık ağrısı dış gebelik değildir ama teşhiste bir kriter olarak alıyor doktprlar. hcg değerin 444 ise gün aşırı sonrası 900’e gelmesi lazım. bu normal bi gebelik habercisidir eğer böyle gün aşırı değerler normal seyrinde gider ve 1500 ve üstündeyken ultrasonda rahimde görülürse zaten sorun yok gözün aydın hamilesindir :) inşallah böyle olurTek taraflı ağrı olan her gebelik dış gebelik olacak diye şart yok boşuna kendini korkutma, ben yaşadığımda önce kahve lekelenmeyle başladı dayanılmaz ağrı oldu sağ tarafım şişmişti vs derken dış gebeliği anca beta kontrolü açıklar inşallah sendeki öyle birşey değildir
benim de sol tüpte oldu. iğne ile durdurlar. ama şimdi doktorum tüpü almak gerektiğini söyledi. bir kaç doktora daha gidip soracağım. sizin nasıl sonuçlandı dış gebeliğiniz?insallah dis gebelik degildir ve yarin guzel haberler alirsin
benim sol tarafimda olmustu dis gebelik, ama iki taraftada agri hissediyordum yurudugum zaman, ve benim belirtilerim kanama ve kahve rengi akinti, uykusuzluk ve rahat tuvalete gitmeydi (cogu hamile kadin kabiz oluyormus). Genelleme yapmak istemem tabiki, her okudugunla icini daraltma yarin doktorda suphe ederse kesin baska bir doktora daha görün. Hakkinda hayirlisi olsun
benim de sol tüpte oldu. iğne ile durdurlar. ama şimdi doktorum tüpü almak gerektiğini söyledi. bir kaç doktora daha gidip soracağım. sizin nasıl sonuçlandı dış gebeliğiniz?
Biliyorum 3 kez gebelik (biri dış) yaşayan biri olarak :)evet her kasık ağrısı dış gebelik değildir ama teşhiste bir kriter olarak alıyor doktprlar. hcg değerin 444 ise gün aşırı sonrası 900’e gelmesi lazım. bu normal bi gebelik habercisidir eğer böyle gün aşırı değerler normal seyrinde gider ve 1500 ve üstündeyken ultrasonda rahimde görülürse zaten sorun yok gözün aydın hamilesindir :) inşallah böyle olur
inan bilmiyorum. bir kere dış gebelik olunca o tüpten hayır gelmez dendi ama ben ikna olmadım. üstelik iğmeden sonra vücut onu kendi atar demişlerdi. rahim filmşnde orda hala durduğunu gördüler. ama o parçayı almak varken tüpü neden alalım dediğini anlamadım bu yüzden de şimdi farklı doktorlara gidip soracağım. spnuçta neden tüpümün tamamlnı aldırayım kiTupunu neden almalari gerekmis peki? Yani anlamadim cokmu hasar olmus yada hidrosalpenksmi olusmus?
Benim degerim 3000 uzeriydi 2 igneyle sonlandi benimki kornual dis gebelikti, bir ay evvel doktor bende hidrosalpenksten suphelendi ve hsg filmi cektirmemi istedi, cok sukur iyi cikti ama sol tarafta hala bir agirlik hissediyorum ozellikle yururken, zaten yara olan yer eskisi gibi olmuyormus bir daha maalesef
Teşekkür ederim cevap için heyecanla yarını bekliyorumevet her kasık ağrısı dış gebelik değildir ama teşhiste bir kriter olarak alıyor doktprlar. hcg değerin 444 ise gün aşırı sonrası 900’e gelmesi lazım. bu normal bi gebelik habercisidir eğer böyle gün aşırı değerler normal seyrinde gider ve 1500 ve üstündeyken ultrasonda rahimde görülürse zaten sorun yok gözün aydın hamilesindir :) inşallah böyle olur
inan bilmiyorum. bir kere dış gebelik olunca o tüpten hayır gelmez dendi ama ben ikna olmadım. üstelik iğmeden sonra vücut onu kendi atar demişlerdi. rahim filmşnde orda hala durduğunu gördüler. ama o parçayı almak varken tüpü neden alalım dediğini anlamadım bu yüzden de şimdi farklı doktorlara gidip soracağım. spnuçta neden tüpümün tamamlnı aldırayım ki
mutlaka yazacağım hepimiz bilelim zaten böylece yarın başka doktpra da gidiyorum burdan yazacapımBencede baska bir doktora daha gorun, rahim filmi sadece tuplerin acikligini kontrol etmek icin zannediyordum ben hasar kesfi yaptiklarini bilmiyordum. Genelde ameliyatla hasar gorulebiliyormus ya canim vala git baska doktora daha sor, yani dis gebeligin bitti hcg sifir ama tup alinacak diyor doktor, tuhaf ama merak ettim eger durumu ogrenirsen yazarsan buraya sevinirim
merhaba bugün farklı bir doktora gittim. kesinlikle tüpün alınmasına gerek olmadığını söyledi. gayet de normal durumda olduğunu belirtti. yani arkadaslar siz siz olun böyle kararları mutlaka 2 veya 3 kez teyit edin. bir doktpra daha görüneceğim sanırım benzer şeyler söyleyecektirBencede baska bir doktora daha gorun, rahim filmi sadece tuplerin acikligini kontrol etmek icin zannediyordum ben hasar kesfi yaptiklarini bilmiyordum. Genelde ameliyatla hasar gorulebiliyormus ya canim vala git baska doktora daha sor, yani dis gebeligin bitti hcg sifir ama tup alinacak diyor doktor, tuhaf ama merak ettim eger durumu ogrenirsen yazarsan buraya sevinirim
bişey sorabilir miyim? tüp bebek tedavisi ile mi hamile kaldın yoksa normal mi? amh değerin neydi?Kızlar ben gecen sene dış gebelik geçirdim. İki iğne ile sonlandı. Sonrasında hsg rahim filmi çekindim. Tüpler açıktı. Alınmadı. 1.5 sene sonra şimdi yeniden hamileyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?