Dış gebelikten sonra tek tüpümü kaybettim şimdide hamile kalamıyorum benimle paylaşın

• Konu Sahibi Konu Sahibi saharaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

saharaa

Ziyaretçi
arkadaşlar lütfen başından geçen varsa benimle paylaşsın...sol tüpümü dış gebelikten kaybettim 3 ay korunduk 2 aydırda deniyoruz olmuyor başından geçen varsa benimle paylaşsın..............:1hug:

canım ben senınle tam olarak aynı seylerı yasadım 2007 eylul de dıs gebelık yuzunden sag tupum tıkandı ben amelıyat falan olmadım ıgne ıle tedavı gordumama tupum yınede tıkandı 2008 marttan berı korunmuyorum ama hala hamıle kalamadım ben cok fazla stres yapıp hırs yapmıs bır vazıyette ıdım her ay dr gıdıyodum ve bu zamana kadar geldım sımdı gerıye donup baktıgım da keske daha rahat ve sakın olabılseydım dyorum sen daha yolun basındasın sana tavsıyem benım yaptıgım gıbı yapma sakın ol ve 6 ay kendıne zaman ver olamayacagını bu sure ıcınde kafana yerlestır sabırlı ol stres yapma cunkı stes hamılelık olayında cok onemlı faktor ben bunca zaman olmamasını ona baglıyorum cunkı benımle aynı zamanda tupu alınmıs bırı vardı o dogum yaptı bu ay bak ben beklıyorum hala keske bırılerı bunları bana anlatsaydı neyse ınsallah sana bı faydam olur sen benım kadar beklemez alırsın bebegını kucagına sevgıler canım

canım ben senınle tam olarak aynı seylerı yasadım 2007 eylul de dıs gebelık yuzunden sag tupum tıkandı ben amelıyat falan olmadım ıgne ıle tedavı gordumama tupum yınede tıkandı 2008 marttan berı korunmuyorum ama hala hamıle kalamadım ben cok fazla stres yapıp hırs yapmıs bır vazıyette ıdım her ay dr gıdıyodum ve bu zamana kadar geldım sımdı gerıye donup baktıgım da keske daha rahat ve sakın olabılseydım dyorum sen daha yolun basındasın sana tavsıyem benım yaptıgım gıbı yapma sakın ol ve 6 ay kendıne zaman ver olamayacagını bu sure ıcınde kafana yerlestır sabırlı ol stres yapma cunkı stes hamılelık olayında cok onemlı faktor ben bunca zaman olmamasını ona baglıyorum cunkı benımle aynı zamanda tupu alınmıs bırı vardı o dogum yaptı bu ay bak ben beklıyorum hala keske bırılerı bunları bana anlatsaydı neyse ınsallah sana bı faydam olur sen benım kadar beklemez alırsın bebegını kucagına sevgıler canım

canım cevap yazdığın için teşekür ederim...çok geçmiş olsun canım alalh isteyen herkeze versin...ben önce düşük tehlikesiyle dr gittip sonra düşük oldu ve kürtaj oldum..ama kanama şikayetlerim geçmedi 1 ay daha ağrılarla geçti sonra cillik oldum aynı dr gittik ve k8 cm kist var diye taburcu ettiler 2 gün sonra aynı ağrı başka hastaneye gittik ve laparoskobi yaptılar sonuç vermedi ve sezeryan oldum bebek bağırsaklarıma yapışmış parçalanmış ve sol tüpümü aldılar sadece sağ tüp şansım varmış o iyi dedi dr..aynı anda hem normal hemde dış gebelik yaşadım bebekk 2 taneymiş ilk dr yüzünden ölüyordum nerdeyse....dr u hastaneden gönderdiler sağlık müdürlüğüne falan şikayet ettim...2 aydır çalışmalara başladık bakalım bekliyoruz...korunmayı bıraktık...
tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ama en büyük isteğimde anne olmak...Allah inşalllah bize annne olmayı nasip etsin:emir_bebek:

korkma lutfen zaten saglıksız tupunu almıslar gerıye saglıklı olan kalmıs o da guzel yumurtlarsa sorun yok benım yengen tek yumurtalıkla 3 tane dogum yaptı umıt var yanı

bende 2007 aralıkta yaşadım sol tüpüm gitti.2 ay korunduk mart 2008 den beri yani tam 1 yıldır olmuyor bende çok üzülüyordum ama artık takmıyorum inanki

Canim o zaman ben sana umit olurum insallah.benim de dis gebelikten sol tupum alindi. sen kotunun kotusunu yasamissin. biri normal oldugu icin dis gebelik tehlikesi dusunulmemistir. yani cok cok cok kucuk bir ihtimalmis sana olmus.

simdi benim hikayem. temmuzda 7 ay ugrasmadan sonra dis gebelik ile tupum alindi. 1 ay korundum. 3. deneme ayimda hamile kaldim. sukur 4.5 ay bitti.

benim de doktorum dger tupun iyi demisti ama korkuyordum iste. o 3 ay nasil gecti bana sor.

oncelikle ne taraftan yumurtladigini belirlemeye calis. kimisi bir sagdan bir soldan yumurtlar. soldan yumurtlasan bile sansin var sag tup yakalayabiliyor ama kucuk bir ihtimal ama ihtimal dahilinde sonucta. dis gebelik de kucuk bir ihtimaldi ama gerceklesti sonucta.

sagdan yumurtlayacagin ay ozellikle ovulasyon testi ile yumurtlama zamanini belirle. ben bir de ekstra olarak preseed kullanmistim. bir tur spermleri besleyen kayganlastirici. is yaradi bende.

stres yapma benim burada tanidigim dis gebelik geciren ve tupu alinan tikanmis olan cok kisi hamile kaldi. aslinda tupunun alinmis olmasi hic alinmamis tikali ya da yari tikali tupten avantajli. cunku bri daha dis gebelik gecirme sansin yok o tarafta. diger taraftan yumurtladigin zaman sansin normal insanlar gibi.

merak erme yakinda gelir melegin. ayrica kac ay sonra hamile kalmistin?

Canim o zaman ben sana umit olurum insallah.benim de dis gebelikten sol tupum alindi. sen kotunun kotusunu yasamissin. biri normal oldugu icin dis gebelik tehlikesi dusunulmemistir. yani cok cok cok kucuk bir ihtimalmis sana olmus.

simdi benim hikayem. temmuzda 7 ay ugrasmadan sonra dis gebelik ile tupum alindi. 1 ay korundum. 3. deneme ayimda hamile kaldim. sukur 4.5 ay bitti.

benim de doktorum dger tupun iyi demisti ama korkuyordum iste. o 3 ay nasil gecti bana sor.

oncelikle ne taraftan yumurtladigini belirlemeye calis. kimisi bir sagdan bir soldan yumurtlar. soldan yumurtlasan bile sansin var sag tup yakalayabiliyor ama kucuk bir ihtimal ama ihtimal dahilinde sonucta. dis gebelik de kucuk bir ihtimaldi ama gerceklesti sonucta.

sagdan yumurtlayacagin ay ozellikle ovulasyon testi ile yumurtlama zamanini belirle. ben bir de ekstra olarak preseed kullanmistim. bir tur spermleri besleyen kayganlastirici. is yaradi bende.

stres yapma benim burada tanidigim dis gebelik geciren ve tupu alinan tikanmis olan cok kisi hamile kaldi. aslinda tupunun alinmis olmasi hic alinmamis tikali ya da yari tikali tupten avantajli. cunku bri daha dis gebelik gecirme sansin yok o tarafta. diger taraftan yumurtladigin zaman sansin normal insanlar gibi.

çok teşekür ederimbenimle paylaştığın için saol....
yanlış anlamadıysam 4.5 aylık hamilesin galiba yanlış sa düzeltelim..
evliliğimin 2 yılında karar verdik eşim korunuyordu bebek istedik hemen ilk ay olmuştu hiç bir ilaç yöntem kullanmadan tabi.........6 haftalıkken kürtaj 1 ay sonra sezeryan ve 3 ay korunduk dr istedi.....2 aydırda korunmayı bıraktık gerçi tam çalışma olmadı ama bu ay başıcaz sıkıca inşallah benimde isteyen herkezinde allah meleklerini kucağına verir..bide bir arkadaşım bana incir kürünü denememi söyledi o na başlıcam yarın birde folic plusa başladım hayırlısı inşallah ......:1hug:

bende 2007 aralıkta yaşadım sol tüpüm gitti.2 ay korunduk mart 2008 den beri yani tam 1 yıldır olmuyor bende çok üzülüyordum ama artık takmıyorum inanki

slm canım sanada geçmiş olsun ................
dr gittinmi bir tedavi aldın mı??
incir kürünü duydun mu tedavi olan lar varmış......istersen bir dene...
bence ümidini kesme takmada derim tabi...allah isteyen herkeze versin inşallah...
:Saruboceq:

korkma lutfen zaten saglıksız tupunu almıslar gerıye saglıklı olan kalmıs o da guzel yumurtlarsa sorun yok benım yengen tek yumurtalıkla 3 tane dogum yaptı umıt var yanı

canım teşekür ederim okuyupta cevap verdiğin için....inannın bugün okuyunca içim çok rahatladı........:lepi:

çok teşekür ederimbenimle paylaştığın için saol....
yanlış anlamadıysam 4.5 aylık hamilesin galiba yanlış sa düzeltelim..
evliliğimin 2 yılında karar verdik eşim korunuyordu bebek istedik hemen ilk ay olmuştu hiç bir ilaç yöntem kullanmadan tabi.........6 haftalıkken kürtaj 1 ay sonra sezeryan ve 3 ay korunduk dr istedi.....2 aydırda korunmayı bıraktık gerçi tam çalışma olmadı ama bu ay başıcaz sıkıca inşallah benimde isteyen herkezinde allah meleklerini kucağına verir..bide bir arkadaşım bana incir kürünü denememi söyledi o na başlıcam yarın birde folic plusa başladım hayırlısı inşallah ......:1hug:

Canim folic plus'un bebek sahibi etkisi yok biliyorsun. sadece bebek olursa noral tup defekti problemini azaltiitigi dusunuluyor. yani hani onu bir kurmus gibi dusunme.

ayrica dedigim gibi ne taraftan yumurtladigina dikkat et. mesela simdi sen 2 aydir denemissin muhtemelen bir ay bir taraftan diger ay diger taraftan yumurtladigin icin 1 kere denemis sayilirsin.

yani diger taraftan yumurtlarsan gene calis ama cok da umitlenme. yani hamile klamazsan o ay cok uzulme zaten diger taraftan yumurtlamistim diye dusun.

ben canim evet 4.5 aylik hamileyim.

ilk seferde hemen hamile kaldiysan demek ki esinde problem yok sende de talihsizlik olmus gene kalirsin hemen ama o gunleri siki tutun.

bu arada yumurtlamanda problem yoksa hic kendini incir kuru ile vs yormamani tavsiye ederim. psikolojisini bozuyor insanin. herseyi yapiyorum neden olmuyor diyor insan. taze taze incir ye. kaliteli yumurta icin bal ye. tarcinli seyler ye. corekotulu puacalar ye ama illa bu ucunu bir arada yemem lazim diye dusunme. yani bence yanlis.

ben mesela adacayi dediler yaptim. hayir dediler ictim. neden yaptiysam adetlerim duzenliydi aslinda. baktim sonra adetlerim sapittti. kendi kendimin dengesini bozup hamile kalmami zorlastirdim.

bu arada yumurtlamanda problem yoksa hic kendini incir kuru ile vs yormamani tavsiye ederim. psikolojisini bozuyor insanin. herseyi yapiyorum neden olmuyor diyor insan. taze taze incir ye. kaliteli yumurta icin bal ye. tarcinli seyler ye. corekotulu puacalar ye ama illa bu ucunu bir arada yemem lazim diye dusunme. yani bence yanlis.

ben mesela adacayi dediler yaptim. hayir dediler ictim. neden yaptiysam adetlerim duzenliydi aslinda. baktim sonra adetlerim sapittti. kendi kendimin dengesini bozup hamile kalmami zorlastirdim.

allah sağlıkla kucağına aldırmayı nasip etsin inşallah....
dr yumurtalıklarında bir problem yok demişti..bu ay sol kasığımda ağrı oldu sanırım soldan yumurtladım..bir sol bir sağ diye duymuştum...folic plus ı dr önermişti ilk gebeliğimden önce gebe kalınca başka vitamin verdi...yararlarını biliyorum bende sağlıkta çalıştım dr arlkadaşım tyvasiyesiyle alıyorum...incir kürüde zararlı bişey değil eşime başlamıştık bronşit için bende deneyeyim dedim...eşimde problem olasılığı yok zaten ama benim yumurtlamayı kaçırmamam lazım..bu ay tam deneyip olmasaa dr uma öyle gitmeyi düşünüyorum..bu olaylardan önce hep 25 günde adet olurdum ama önceki adetim 30 günde şimdikide 27 günde oldum ama normal di..yumurtlama günümüde kestirenmiyorum kii artık:1closedeyes:

kibele baska baslik altinda sormustum bu soruyu ama sanirim cevabi biliyorsun..yazindan anladigim kadariyla tuplerden hangisi kapali olursa olsun;tupun acik oldugu taraftan yumurtlkanmasa da diger tup onu alabiliyor dedin di mi>?ben bi kac seferdir yumurta takibi yaptiriyorum ne zaman soldan yumurtlasam kist oldu'sag taraf iyi cevap verdi ama gebelik olmadi;;tuplerim ne durumda bilmiyorum ama ilk kez bu ay soldan yumurtladim ..oluyor mu oyle yani?

slm cnm bnmde durumum aynı seinki gibi bnmde ikizmis biri normal biri tüpte kalmıs normal olanı düstü doktr eve yolladı düsük yapmısın dei 2 hafta sonra cagırdı gittim sıvı görüldü sonra 1 hafta gözetim altında tututular almamak için tüpümü ama iç kanama gecirince mecbur aldılar bnmde haziranda oldu bu olay 3 ay korundum sonra rahim flimi cektirdim o ay da korundum tam bırakcaktım korunmayı bu seferde kist cıktı bi ay dogum kont kullandım gitti sonraki ay klomene basladık o ay olmadı yine kist oldu yine bekle bu ay da klomn kulandım iki yumrtam olustu 21 gün progesteron baktırdım 80 cıktı kesin hamleyim dedim ama bnm tam yerlesme günü yoldaydım hemde 28 saatlık bi yolda malesef bu ayda olmadı kısmet bnm bu 8 ay insallh martta olack bnde cok umutsuzluga kapıldım hiç olmayacak gibi geldi bi zamn ama allaha sıgın dua et en büyük yardımcımız o zamnaı var biliyorum gelecek bebişim bebişlerimiz

cnm bide bnde seinn gibiyim sabırsız doktor dediki iki tüpü olanın bile hemn olamıya biliyo senin daha bu ikinci ayın sabır sadece stres yapma dedi oda etkiliyo dedi tüp olamayn taraftan az olsada ihtimal varmıs arkadasların dedigi gibi milyonda bir bişi bizim basımıza geldi neden güzel bi ihtimalde gelmesin ki

merhabalar oncelikle umut ederim insallah bu sorunu yasayan tum bayanlar kisa zamanda anne olurlar bende ayni sorunu yasadim gecensene aralik ayinda ameliyat oldum 2 aylikken dis gebelikmisim ve ameliyatla sol tupum alindi 3 ay sonra tekrar hamile kaldim bu defada bebegimi dusurdum tekrar ameliyata aldilar 7 ay oldu su anda tekrar dusunuyoruz bebek 1aydir biraktim korunmayi hayirllisi sadece sabir ve baska birseylerle mesgul olmak

Merhabalar...
hamile kalırsam mutlaka bu foruma yazmaya karar vermiştim... Şükürler olsun hamileyim... Paylaşıp paylaşmamakta tereddüt ettim ama son ayımda (yani hamile kaldığım ay) bir arkadaşım bir müzik gönderdi, bunu her gün dinle ve dinlerken bebeğini hayal et dedi...Kendisi bilinçaltıyla, içe dönük konuşmalarla ilgili araştırma yapan, kurslara giden biri...Ne yalan söyleyeyim çok inanmadım ama dediğini de yaptım...Bilmiyorum belki yalnızca tesadüftür ama o ay hamile kaldım...Arkadaşım sen 5. oldun dedi...Size linkini göndereceğim müziğin...Zaten çok güzel bi parça, dinlemek hoşunuza gidecek...En kısa zamanda güzel haberi almanızı diliyorum...
Pachelbel - Canon In D Major. Best version. - YouTube

Malesefki dun bende bu ameliyati gecirdim sol tupum alindi ic kanama baslamis ve tupu patlatmis moralim cok bozuk ama dis gebelok gecirip 3 ay icerisinde hamile kalan 2 tanidigim var ama ben yinede korkuyorum.kendimi yalniz hissediyorum cok.

Back
X