DIŞ GEBELIKTEN SONRA..

CICEK7434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
408
121
36
Merhaba Arkadaşlar,
içimdeki sıkıntımı sizinle paylaşmak istedim. Benım durumumda olan var mı bılmıyorum . Dış gebelıkle alakalı cok seyler okudum ama kendıme yakın bır durum goremedım.Lütfen benımle aynı durumda olan bır kardesım bana cvp yazarsa cok sevınecegım dıyerek konuya gırıyorum.
Ocak ayının ortasında Dıs gebelık gecırdım (evliliğimizin 3 haftası diyebilirim) Dıs gebelıgımı iğne tedavısıyle sonlandırdık. Sol yumurtalıgım 7yıl once kıst sebebı ıle alınmıstı doktorum daha hassas davranarak amelıyatsız dıs gebelıgı sonlandırmak ıcın cabaladı.ilk ıgne basarısız oldu sonrakı ıgne etkılı oldu ve 1 ay kan verdım degerlerımı olçtuler bu arada cok kanamam ve sancım oldu.kan degerım normle dondu aradan 15gun sonra adet gordum ve adet bıtımıden 5gun sonra hsg fılmı çektırdım.çok sancılı bır ışlemdı. ilkınde rahme takılan cıhaz cıktı son asamaya geldıgımızde yapamadılar 1 saat arayla 2. hsg fılmı cekıldım. film sonucunda sol tupun kapalı sag tupde de şişlik var dedıler sosıs gıbı olmus. bu sekılde tup bebek yapamayacagımı tuplerın alınması gerektıgını soledıler. bu sekılde normal yollada hamıle kalamasın zaten dedıler. dunyam karardı.
ama ınanmakda ıstemıyorum. içimdekı ses o sekılde olmadıgını soyluyor.
aceba erken mı hgs fılmı çektırdım.15gunde vucud kendını toparlamadan acelemı ettım bılmıyorum.ne yapacagımı bılemıyorum sayfadan okumus oldugum kürleri denemeye basladım.sahdere otu-bodur mahmut ve melısa cayı ıcıyorum suan.lütfen bana yardım edın kafam cok karısık nasıl ılerleyeyım bu ayın sonunda amelıyatı gercekleştırelım dedı doktor ama ıcımdne hıc gıtmek gelmıyor. benım durumumda olan kardeslerım varsa lutfen yazsınlar bana

özel hastane ise çok acilinden bir araştırma hastanesine gidin. Cerrahpaşa ve kanuni sultan süleyman istanbulda bu konuda en iyileri. Bakalım onlar ne diyor. Süreç orada biraz daha uzun sürer ama daha doğru sonuç verir.

benım gıttıgım hastane ozel hastaneydı besıktasda.doktorumu çok eskıden tanıyordum.sol yumurtalıgımı alan doktordu.suan yıne adet oldum ve bır oncekı adetım gıbı sancım kanamam olmuyor.3aylık evlıyım. :KK43: neler yasıyorum.

bazen o çok güvendiğimiz ve bizi çok iyi tanıyan doktorlar yanılabiliyor. ilk başlarda yanlış bir teşhis ve devamı niteliğinde tedaviler...

bence de araştırma hastanelerinden birine gidin. aynı görüş varsa kendi doktorunuza devam edersiniz. rabbim yardımcınız olsun...

amın. Kanuni Sultan Süleyman kadın dogum hastanesıne gıdeyım dıyorum ozaman bıldıgınız bır doktor var mı aceba onerebılecegınız.Ben doktorlardan cok çektım o yuzden doktorlarada guvenmıyorum amelıyat oldugumda kansersın rahmın almıs 2 yumurtalıgın alınmıs dedıler sersem ettıler benı ama hepsı yalan cıktı. her doktorada guvenılmıyor.suanda hsg raporuna gore laporoskobi amelıyatı ıle tuplerını almamız lazım dedıler.hsg tahlılını dıs gebelıkten 15gun sonra yaptırdım belki vucudum düzelmemişti ozaman.ne bıleyım ıstee kendıme gore yorumlar yapıyorum. :KK43: :KK43: :KK43:

Allah şifa versin arkadasim, bilgim yok ama gecmis olsun demek istedim

Hsg niz çok hatalı olmuş gibi geldi bana..Yani ilkinde aletin çıkması sonra 1 saat arayla 2.kere yapılması falan çok amatörce geldi bana..Ve koydukları tanı ciddi bir tanı..Size tavsiyem iyice araştırıp işinde cidden uzman bir doktor bulmanız ve kesinlikle bu doktora uyup hemen ameliyat olmamanız..Aman bir kaç doktora görünmeden umutsuzluğa kapılmayın..Geçmiş olsun..

konunla ilgili hiçbir bilgim yok maalesef ama arkadaşlarında dediği gibi araştırma hastanelerine gitmelisin mutlaka
allahtan ümit kesilmez rabbime sığın

yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Suan bodur mahmut-sahdere-melısa cayı ıcıyorum sabah oglen aksam kadınlar sıtesınden almıs oldugum bır kur tuplerı falan açıyor yazıyordu. bu ay bıtkı tedavısı yapıyorum kendı kendımı tedavı ederım belkı :) nısanda kanunı sultan suleyman hastanesıne gıdıp muayene olayım dıyorum.

Henuz olaylar cok yeni. Bi sakinles dinlen biraz. Vucudun toparlansin. Sonra baska bir ozel hastaneye git ve arastirma hastanesinede git. Bu tani oyle iki dakikada pat diye konulacak birsey degil.

büyük geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin bende ocak ayında kanamayla dok. gittim dış gebelik dendi ama benim kendiliğindn sonlandı kanamalar devam ediyo ama rahim filmi çektirmen doğru olmamış dk 3 ay dinlendirin derler rahmi sakın sol tüpünü aldırma araştırma hastanesine git vucudunu dinlendir o rahim filmleri çok tehlikeli bir arkadaşım yaptırdıktan sonra enfeksiyon kapmıştı ağrıları olmuştu erken yaptırmışsın ben brokoli kürü yapıyorum i saraçoğlunun kürü 3. haftanın içindeyim sonra soğan kürü ve testere dişli aslan pençesi demişti bir programda tüpleri açıyormuş

büyük geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin bende ocak ayında kanamayla dok. gittim dış gebelik dendi ama benim kendiliğindn sonlandı kanamalar devam ediyo ama rahim filmi çektirmen doğru olmamış dk 3 ay dinlendirin derler rahmi sakın sol tüpünü aldırma araştırma hastanesine git vucudunu dinlendir o rahim filmleri çok tehlikeli bir arkadaşım yaptırdıktan sonra enfeksiyon kapmıştı ağrıları olmuştu erken yaptırmışsın ben brokoli kürü yapıyorum i saraçoğlunun kürü 3. haftanın içindeyim sonra soğan kürü ve testere dişli aslan pençesi demişti bir programda tüpleri açıyormuş
Teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. benımde kanama ve sancım oldu 4 gun sancı cektım en sonunda doktora gıttım dıs gebelık gecırıyorsun dedı.ıc kanamam cok yoktu dıs kanamam vardı kemoterapı ıgnesı oldum ılk ıgne ıse yaramadı kan degerım dusmedı 2. iğne etkılı oldu bende sonra haftalık rutın kan degerım normale donene kadar kan verdım. kan degerım normale dondu arkasından adet gordum zaten adet bıtımınden sonrada hsg fılmı cektırdım.suan ıcın bende bırsey yaptırmıcam. sabah bodur mahmut oglen sahdere aksamda melısa cayı ıcıyorum bu otlarda tuplerı açıyormus 2 haftadır denıyorum bende bakalım ne olcak

hayırlısı benim düşüğüm kendiliğinden oldu dk hiçbirşeye gerek yok degerler düşer dedi 1 haftadır çok kötü sancılarım vardı sol tarafta özellikle iki kez acile kaldırıldım buğün farklı bir dk gittim diybkda iç kanama geçiriyon dedi normalde senin gibi hastaları ameliyat yaparız dedi yapabilecek birşey yok deger bhcg 17 dedi 1 hafta dinlen ayağa kalkma dedi ama kötü olduğunda mutlaka beni ara dedi yatırabilirim dedi hastaneye brokoli kürü yapıyordum acaba ondan olabilirmi bilmiyorum ama çok ağrım var içim de basınç var patlayacak gibiyim karnım kocaman şiş olmuş hayırlısı artık çekicez 3 ay sonra rahim fiilmi çekelim dedi bakalım tüplerin ne kadar zarar görmüş görelim dedi

hayırlısı benim düşüğüm kendiliğinden oldu dk hiçbirşeye gerek yok degerler düşer dedi 1 haftadır çok kötü sancılarım vardı sol tarafta özellikle iki kez acile kaldırıldım buğün farklı bir dk gittim diybkda iç kanama geçiriyon dedi normalde senin gibi hastaları ameliyat yaparız dedi yapabilecek birşey yok deger bhcg 17 dedi 1 hafta dinlen ayağa kalkma dedi ama kötü olduğunda mutlaka beni ara dedi yatırabilirim dedi hastaneye brokoli kürü yapıyordum acaba ondan olabilirmi bilmiyorum ama çok ağrım var içim de basınç var patlayacak gibiyim karnım kocaman şiş olmuş hayırlısı artık çekicez 3 ay sonra rahim fiilmi çekelim dedi bakalım tüplerin ne kadar zarar görmüş görelim dedi

karın sıslıgının brokolı ıle alakası yoktur canım. benımde dıs gebelıgı sonlandırırken cok sancım oldu kanamam oldu dusuk yapar gıbı oldum yanı amelıyat olmadım 2 defa ıgne yapıldı. karında gaz oluyor sankı tuvalete gıderken afedersınde arka tarafımın cıktıugını hıssedıyor gıbıydım. Tuvalete oturamıyordum anıden bazı zaman ole kotu sancılarım oldukı anlatamam. Kan degerım normale dondu aradan pek zaman gecmeden adet oldum adet bıtımınden 5 gun sonrada hsg fılmı cektırdım. Ondada sonuclar ıyı cıkmadı. sol tup kapalı sagda sısmıs dedı. sana 3ay sonra gel demısler ben 1ay gecmeden yaptırdım testı.
Insallah ıyı olursun. allahtan sıfalar dılıyorum sana. bu donemde cok dıkkat et kendıne usutme

karın sıslıgının brokolı ıle alakası yoktur canım. benımde dıs gebelıgı sonlandırırken cok sancım oldu kanamam oldu dusuk yapar gıbı oldum yanı amelıyat olmadım 2 defa ıgne yapıldı. karında gaz oluyor sankı tuvalete gıderken afedersınde arka tarafımın cıktıugını hıssedıyor gıbıydım. Tuvalete oturamıyordum anıden bazı zaman ole kotu sancılarım oldukı anlatamam. Kan degerım normale dondu aradan pek zaman gecmeden adet oldum adet bıtımınden 5 gun sonrada hsg fılmı cektırdım. Ondada sonuclar ıyı cıkmadı. sol tup kapalı sagda sısmıs dedı. sana 3ay sonra gel demısler ben 1ay gecmeden yaptırdım testı.
Insallah ıyı olursun. allahtan sıfalar dılıyorum sana. bu donemde cok dıkkat et kendıne usutme
sağol canım duaların için aynı ağrılar bendede böyle şiş batıyo gibi heryerime tuvalet benim içinde işkence gibi gaz çok aşırı Allah tan kabızlık yok ama karnım 6 aylık gibi parmak dokunduramıyom sancıdan 3 ay dinlensin rahmin dedi yaparken narkoz vericem dedi hayırlısı tüplerim zarar görmemiştir umarım yaş 29 olunca ister istemez strese giriyo insan

sağol canım duaların için aynı ağrılar bendede böyle şiş batıyo gibi heryerime tuvalet benim içinde işkence gibi gaz çok aşırı Allah tan kabızlık yok ama karnım 6 aylık gibi parmak dokunduramıyom sancıdan 3 ay dinlensin rahmin dedi yaparken narkoz vericem dedi hayırlısı tüplerim zarar görmemiştir umarım yaş 29 olunca ister istemez strese giriyo insan
Yasın gayet normal bence bende 28 yasındayım :) ve 3 aylık evlıyım.narkozla yapılması cok guzel benım hsg fılmım cok sancılı gectı ve ılkınde yapamadılar rahme takılan cıhaz cıktı son asamaya gelmıstık kı supatulamı ne ısmı o cıhaz cıktı 1 saat arayla tekrar yaptık ve ne agrı kesıcı ne antıbıyotık hıcbırsey vermedıler bana 1saat sonra tekrar fılme gırdım. buyuk ıhtımalde kendımı kasmısımdır o yuzden dogrulugundan emın degılım.normalde cok kısı var dusuk yapıp hamıle kalan dıs gebelıktete ole ama neden ben bole oldum anlamadım. ıns senın tahlıller guzel cıkarda ıcın rahatlar. 3ay bekle dedıyse bekle ama benım gıbı acele etme.

bu da bizim sınavımız galiba kaynım evleneli 2ay oldu düğünden 1 ay sonra kız hamileyim dedi ben bu sıkıntıları yaşarken görümcem eşimi arayıp nispet yapar gibi söyledi Rabbim büyük diyorum bazı insanlar hemen hamile kalıyo bazılarıda bizim gibi yengen 45 yaşında 6. çocuğunu doğurdu ne diyeyim birde bu iç kanama çıktı başıma artık iyiye gidiyorum derken bilmiyorum artık ne düşüneceğimi rabbim hayırlı ikizler nasip etsin en kısa zamanda diyorum bize :KK66:

bu da bizim sınavımız galiba kaynım evleneli 2ay oldu düğünden 1 ay sonra kız hamileyim dedi ben bu sıkıntıları yaşarken görümcem eşimi arayıp nispet yapar gibi söyledi Rabbim büyük diyorum bazı insanlar hemen hamile kalıyo bazılarıda bizim gibi yengen 45 yaşında 6. çocuğunu doğurdu ne diyeyim birde bu iç kanama çıktı başıma artık iyiye gidiyorum derken bilmiyorum artık ne düşüneceğimi rabbim hayırlı ikizler nasip etsin en kısa zamanda diyorum bize :KK66:
Olumsuz düşünme canım benım ıyı dusun ıyı seyler olsun benım durumum senden de dahada kotu yanı sıkma canını bosver sen var ole ınsanlar banada 50 yasındakı kadın ıstersem sımdı dogururum dedı sana dogurayımmı sen bakarsın dedı ne dıyım yanı :) al bak bu daha kotu esımın yanında soledı bırde esın yanındaysa bosver gerısını normal olmazsa tup bebek yaparız tıp ılerledı ıkız ıkız yaparız hemde ne yapalım yanı bızmı ıstedık bole olsun allahın takdırı sonucda ol derse olur bızde elımızden gelenı yapar tevekkul ederız. sıkma canını sen gelısmelerden benı haberdar edersen sevınırım

olur canım biliyomusun bu sitede yazışırken kendimi az da olsa iyi hissediyorum ailem bile pek yanımda olmadı şuan evde yatıyorum ne eşimin nede ailem aramadı düşük yaptığım günlerde bile yanıma gelmediler aynı memlekette olduğumuz halde ev işi yemek hep kaltım yerimden mecbur bir gün yanımda kalmadılar 2 saatliğine ablam geldi çorba yapıp gitmişti eşimin ailesi desen şuan ölsem umurlarında değilim ne diyelim Rabbim büyük bir daha yaşatmasın bizlere her gecenin ardından mutlaka güneş doğar bizde bebişlerimizle inşallah o güneş doğar üstümüze :KK24:

sen kotu dusunme yeterkı zaten bu donemlerde daha hassas oluyoruz bız. kocandna yana sıkıntın yoksa gerısı hıc onemlı degıl valla . bosver yanlıslık daha ıyı gurultuden baska bırsey degıl. herseyın zamanı var bızde zamanımızı bekleyecegız.

X