Diş gıcırdama

sessizlik90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
77
22
34
Merhabalar Bayanlar,
benim senelerdir diş gicirdama sorunum var. özellikle geceleri dislerimi birbirine basriririm yada gicirdarim. Sabahlari kalktigimda bütün çenem ve dislerim agrir. Bunun yüzündem doktorada gittim. Bana aksamlari yatarken alt dislerimin üstüne koymam icin plastik gibi birsey verdi. Dislerimi gicirdarsam zarar vermiyim diye. Ama bende her gece omrüm boyunca onu takmak istemiyorum. Doktor demistiki bu gicirdama stresten gelebilir. Ama ben ister stresli olim ister olmiyim hep gicirdiyorum.

Benim gibi olanla var mi aranizda. Siz ne yapiyorsunuz buna karsi, baska bir terapi yöntemi varmi bunun?

Simdiden sagolun yorumlariniz icin

Benimde vardı böyle bir sorun doktor bana da verdi o plastikten ben bunu takamam dedim ama dişlerin zamanla kırılır takman lazım demişti birde youtube da derin gevşeme egzersizi varmış 27 dklık onu izle dedi. stresten olurmuş stresten uzak durman lazım. sakız çiğnememen lazım

geçmiş olsun bende de vardı.
plastik plak gibi bir şey verdi. akşamları uyumadan tak dedi. düzenli takmadım ben tabi ama şuan yok çok şükür..
hatta benim çenemde ki ağrı kulağıma da vurmuştu :KK51: çene cerrahına gittiğim zaman oda bana plastik plağı kullanmamı tavsiye etmişti..

Onu kullanmassan dişlerini kaybedersin maalesef abimdede var çoğu çene dişleri kırıldı bence bi psikiyatriyede git bende stres kaynaklı diye biliyorum

Eşimde var özellikle stresliolduğu zamanda acayip gıcırdıyor. Doktora gitmek lazım artık. Direk eczaneden o plastik aparatı alsak olmaz mı acaba

Ama ben stresli olmadigim zamanlar bile gicirdiyorum. Dislerime acayip zarar veriyor. hatta bir disimin ucu kirildi ondan beri kullaniyorum o plastik seyi. Ve kullandigimdan beri o plastiktede hasar olustu düsünün yani :KK43: Bir kez tv de gormustum turkiyede bir hastanede igne yapiyorlarmis ama oda cok saglikli degil galiba

Merhabalar Bayanlar,
benim senelerdir diş gicirdama sorunum var. özellikle geceleri dislerimi birbirine basriririm yada gicirdarim. Sabahlari kalktigimda bütün çenem ve dislerim agrir. Bunun yüzündem doktorada gittim. Bana aksamlari yatarken alt dislerimin üstüne koymam icin plastik gibi birsey verdi. Dislerimi gicirdarsam zarar vermiyim diye. Ama bende her gece omrüm boyunca onu takmak istemiyorum. Doktor demistiki bu gicirdama stresten gelebilir. Ama ben ister stresli olim ister olmiyim hep gicirdiyorum.

Benim gibi olanla var mi aranizda. Siz ne yapiyorsunuz buna karsi, baska bir terapi yöntemi varmi bunun?

Simdiden sagolun yorumlariniz icin

O ağızlığı yirmili yaşlarımın başında 6 ay kullandım şimdi çok nadir, çok sıkıntılıysam gıcırdıyorum sadece.

eskiden dişlerim kırılırdı ve o dönemlerde keşke doktorum bana gece plağını verseydi diyorum. çünkü diş gıcırdatmak, diş sıkmak diş yapısına diş etine ciddi zararlar verebiliyor. diş kaybetmeye varana dek. son 5 yıldır kullanıyorum plağı. ve çok memnunum zamanla nasıl aşındığını ve delindiğine şahit olacaksın o plağın. şimdiki benim 3.plağım. ama alt dişlerimdekini ben kullanmıyordum gece uykuda hep farkında olmadan dilimle atıveriyordum. ilkini köpeğim sağ olsun gece bulup paramparça etmişti. ve ondan sonra hep üst damağıma göre yaptırdım. sağlıklı birşeydir. kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. diş eti çekilmesine dişlerin sallanmasına ve kaybetmene neden olur kullanmazsan. bu elimizde olan birşey değil. antidepresanlar işe yaraya bilir. ben eskiden kullanıyordum bıraktığımda çenem kilitlendi. ve egzersizler yapmak zorunda kaldım açılana dek çenem. kaşığı ağzıma sokamıyordum. doktor bana dedi ki çene eklemi ilerde dikkat etmezsen böyle kilitlendiğinde ameliyata dek gider. ve çok zorlu bir ameliyattır. korktum bende. artık bir parçam benim plağım. düşün derim sana ihmal etme sakın iyiliğin için. gece uyurken kim görüyor ki. rahatsız oluyorsan zaten alışıyor bir müddet sonra. bu sefer onsuz bir boşlukta kalıyor insan :)

Bende de oluyormus gıcırdama ama hic doktora gitmedim... Cenem benimde çok ağrır Dikkat ettiğimde en çok sinirli stresli olduğum zamanlarda cenem agriyor.. Bide uyanikken gicirdatamiyorum ya öyle gece nasıl becerebiliyorum hayret..

Psikolojik bir vaka. Eğer bu problemi aşamıyorsanız ağzına göre bir tane yaptır canım. Diş minesi eridikten sonra çok geç olabilir çünkü. Giden dişin yerini hiçbir şey tutmuyor maalesef.

X