• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış görünüşüme taktım

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
Kendimi pek beğenmiyorum.

Sürekli yüzümde kusurlu bulduğum yerlerle uğraşıyorum tik gibi. Bu kusurları düzeltmeden(estetikle)
güzel olacağıma inanmıyorum.
Birilerinin sürekli onayına ihtiyacım var.

Bunları hep kendi içimde yaşıyorum şımarık biri değilim yani, dışarıya hiç yansıtmıyorum.

Bu ana kadar karşıma karşılıklı beğendiğim biri çıkmadı sebebini bazen buna bağlıyorum. Güzel olan kişiyi herkes kabul eder oysa ki ben reddedilmiştim hem de beğenmediğim biri reddetmişti.

Normal bir durum değil başkası bunları bana anlatsa “kafayı yemiş herhalde” derdim. Fakat bu düşüncelere engel olamıyorum, bir tür takıntı.

Belki komiğinize gidecek ya da gereksiz bulacaksınız ama kimseye söyleyemediğim için buraya içimi döküyorum

Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Günümüzde en önemli şey güzellikmis gibi popalaniyor maalesef. İnsan ister istemez etkileniyor. Olumsuz yonlerinize değil de olumlu yonlerinize odaklanın lütfen. Biz kastan gözden ibaret varlıklar değiliz

Sürekli yüzümde kusurlu bulduğum yerlerle uğraşıyorum tik gibi. Bu kusurları düzeltmeden(estetikle)

Bunları hep kendi içimde yaşıyorum şımarık biri değilim yani, dışarıya hiç yansıtmıyorum.

Bu ana kadar karşıma karşılıklı beğendiğim biri çıkmadı sebebini bazen buna bağlıyorum. Güzel olan kişiyi herkes kabul eder oysa ki ben reddedilmiştim hem de beğenmediğim biri reddetmişti.

Normal bir durum değil başkası bunları bana anlatsa “kafayı yemiş herhalde” derdim. Fakat bu düşüncelere engel olamıyorum, bir tür takıntı.

Belki komiğinize gidecek ya da gereksiz bulacaksınız ama kimseye söyleyemediğim için buraya içimi döküyorum

Teşekkür ederim
Mesela hangi özelliklerinizden memnun değilsiniz? Saç , göz, burun vb.

Bir de klişe olacak ama, bir kadın kendini beğenince otomatikman seksapalitesi artıyor bence ya.

Aurası değişiyor resmen.

Puffff, bacım inan dışarıda insanların 3te 1i miyop, seni görmüyor bile yoldan geçerken. Bak mesela ben:) ve çevremdeki tonla insan.
Birinin cildinin kusurunu gorebilmem için dibine girmem lazim.
Ayrica insanı güzel gosteren aurasidir bence. Yani 'bugun çirkinim,o yüzden suratim asik' enerjisi yayarsan sana bakanlar da bunu görür.
Bir film vardı ya, sezercigin köylü annesi kafasında kitap taşıyıp duruş çalışıp 'ben dünyanın en güzel garisiyam' diyordu hani:)
Onun gibi ol

Ben kesinlikle insanın güzel görünmesinin güzellikle ilgili olduğuna inanmıyorum. Çok güncel bir örnek vereyim, kaşlarımı ve killarimi en son ağustosun sonunda aldirmistim, yoğun çalıştığım için her gün 'ay bu akşam giderim, vay bu akşam giderim' diye erteliyordum.
Geçenlerde haftasonu sabahi birine eşlik etmek için evden çıktım, ama aynada kendime baktım, içim kalktı😂 kaşlar gözüme girmiş, temiz kıyafetim kalmadığı için altı yazlık üstü kışlık- birbirine uymayan iki parça salak şey giymişim, pantalondan görünen kılları giderayak jiletlemisim de kollarıma yapacak bir şey yok diye öyle evden cikmisim.
Sonuç olarak o gün dünya tatlısi biriyle tanıştım, birlikte koştur koştur harika bir gün geçirdik ve günü kız kulesi manzarali romantik romantik noktaladik 🤪 ne kadar güzel olduğumu da o gün ve sonrasında defalarca tekrar etti.
Ki aslında maymundan beş dakika önce doğmuş gibiydim :)
Yani buradan da yola çıkarak diyebiliriz ki, güzellik tipte değildir 😂
Hem öyle zamanlar oluyor ki giyinip susleniyorsun, kuaförlere para döküyorsun,ama sonuç...
Bkz:
IMG_20211007_215330.jpg

O yüzden sal gitsin
Seni beğenmeyen mi?
Beğenmeyen küçük oğluna almasin:))

Son düzenleme:

Teşekkür ederim
Son 5 yıldır falan insanlara belli şeyler dayatıldı özellikle sosyal medya tarafından. "Yanakların içe göçükse, dudakların dolguluysa, burnun minicikse güzelsin" Parayı bulan kendine hep aynı işlemleri yaptırdı. Herkes birbirine benzemeye başladı. İnstagramda özellikle durum bu. Güzel kadınlar bile bunları gördükçe kendini çirkin hissetmeye başladı.
Bazı kadınlar vardır. Gerçekten güzeldir. Tartışmaya kapalıdır. Ama bu dünyada çok az kadına bahşedilmiş bir şey. Onları saymazsak güzellik göreceli. Siz kendinizi beğenmiyor olabilirsiniz ama belki ben sizi görsem "çok güzelmiş" diyebilirim.
Vücudunuzda beğenmediğiniz yeri değiştirin. Mesela saçınızı beğenmiyorsanız farklı renge boyatın. Burnunu mu beğenmiyorsun paran varsa estetik olabilirisin bu ayıp bir şey değil. Değiştiremediğiniz yerleri ise öyle kabullenin. Sizi seven de öyle kabul etsin.
Bir de şunu anlamadım beğenmediğiniz birine teklifte mi bulundunuz da sizi reddetti?

Teşekkür ederim
Yaş kaç

Puffff, bacım inan dışarıda insanların 3te 1i miyop, seni görmüyor bile yoldan geçerken. Bak mesela ben:) ve çevremdeki tonla insan.
Birinin cildinin kusurunu gorebilmem için dibine girmem lazim.
Ayrica insanı güzel gosteren aurasidir bence. Yani 'bugun çirkinim,o yüzden suratim asik' enerjisi yayarsan sana bakanlar da bunu görür.
Bir film vardı ya, sezercigin köylü annesi kafasında kitap taşıyıp duruş çalışıp 'ben dünyanın en güzel garisiyam' diyordu hani:)
Onun gibi ol

Ben kesinlikle insanın güzel görünmesinin güzellikle ilgili olduğuna inanmıyorum. Çok güncel bir örnek vereyim, kaşlarımı ve killarimi en son Eylül'ün başında aldirmistim, yoğun çalıştığım için her gün 'ay bu akşam giderim, vay bu akşam giderim' diye erteliyordum.
Geçenlerde haftasonu sabahi birine eşlik etmek için evden çıktım, ama aynada kendime baktım, içim kalktı😂 kaşlar gözüme girmiş, temiz kıyafetim kalmadığı için altı yazlık üstü kışlık- birbirine uymayan iki parça salak şey giymişim, pantalondan görünen kılları giderayak jiletlemisim de kollarıma yapacak bir şey yok diye öyle evden cikmisim.
Sonuç olarak o gün dünya tatlısi biriyle tanıştım, birlikte koştur koştur harika bir gün geçirdik ve günü kız kulesi manzarali romantik romantik noktaladik 🤪 ne kadar güzel olduğumu da o gün ve sonrasında defalarca tekrar etti.
Ki aslında maymundan beş dakika önce doğmuş gibiydim :)
Yani buradan da yola çıkarak diyebiliriz ki, güzellik tipte değildir 😂
Hem öyle zamanlar oluyor ki giyinip susleniyorsun, kuaförlere para döküyorsun,ama sonuç...
Bkz:
Eki Görüntüle 2929320

O yüzden sal gitsin
Seni beğenmeyen mi?
Beğenmeyen küçük oğluna almasin:))

Acayip hasta oldugum bir gun saçım yağlı tepeden toplamişim, suratimi zaten soylememe gerek yok. Hastaneye gitmem lazimdi tek başimaydim bi de yolda rastgele bir adama sormuştum. Adam benimle hastaneye kadar gelip ustune hastaneden cikana kadar benimle beklemişti ogunden sonrabda tekrar goruselim dedik.
Bi baktim beni almaya şahin arabayla gelmiş mecbur bindim. O son bulusmamizdi. 😂😂😂😂 Aklima bu geldi.

Ay konu sahibi abartma yav gercekten cirkin de olsa yalniz kalan gormedim ben hatta cogu evli 😁😁

Teşekkür ederim
Bir moda dergisine 5 dk bakan bir kadın aninda kendi dış görunusune takiyor ve mutsuz oluyor.

Oysa hersey sağlık.

Dudaklarin dolgu yapan bir hemsirenin yasadiklari vardı az daha dudaklarini kaybediyrdu neden sırf takintisi ugruna.

Yapmayin Allah aşkına kendinize başka uğraş bulun.

Son 5 yıldır falan insanlara belli şeyler dayatıldı özellikle sosyal medya tarafından. "Yanakların içe göçükse, dudakların dolguluysa, burnun minicikse güzelsin" Parayı bulan kendine hep aynı işlemleri yaptırdı. Herkes birbirine benzemeye başladı. İnstagramda özellikle durum bu. Güzel kadınlar bile bunları gördükçe kendini çirkin hissetmeye başladı.
Bazı kadınlar vardır. Gerçekten güzeldir. Tartışmaya kapalıdır. Ama bu dünyada çok az kadına bahşedilmiş bir şey. Onları saymazsak güzellik göreceli. Siz kendinizi beğenmiyor olabilirsiniz ama belki ben sizi görsem "çok güzelmiş" diyebilirim.
Vücudunuzda beğenmediğiniz yeri değiştirin. Mesela saçınızı beğenmiyorsanız farklı renge boyatın. Burnunu mu beğenmiyorsun paran varsa estetik olabilirisin bu ayıp bir şey değil. Değiştiremediğiniz yerleri ise öyle kabullenin. Sizi seven de öyle kabul etsin.
Bir de şunu anlamadım beğenmediğiniz birine teklifte mi bulundunuz da sizi reddetti?
Ailelerin tanıştırma ısrarı üzerine biriyle görüşecektim fotoğrafımı merak etmiş görünce bir şey yazmadı

Olmaması daha hayırlı bakarsanız sadece görünüşle reddeden biriyle olmak istemezdim fakat onur kırıcı

25 yaşındayım tasarımcıyım ama şu an çalışmıyorum daha doğrusu bulamadım iş
Açıkçası ben estetiğe karşı değilim. Eğer gerçekten sizi rahatsız eden bir şey varsa tıbbın gelişmiş imkanlarından faydalanın tabi ki, imkanınız olunca.

Ancak tek önemli husus, dikkat edin bu takıntıya dönmesin. Vücudunu asla beğenmeyen, hep bir bölümünden şikayetçi olan insanları bilirsiniz.

Buna vücut dismorfik bozukluğu deriz ve psikiyatrik bir tanıdır.

Bu tarafa kaymadığınız, makul kararlar verdiğiniz sürece bence estetik faydalı bir işlem. 😊

Ailelerin tanıştırma ısrarı üzerine biriyle görüşecektim fotoğrafımı merak etmiş görünce bir şey yazmadı

Olmaması daha hayırlı bakarsanız sadece görünüşle reddeden biriyle olmak istemezdim fakat onur kırıcı
İnsanın onuru kırılır tabi. Herkes beğenilmek ister. İnsanın doğasında var bu. Ama beğenmeyebilir. Bu çok normal bir durum. Dediğim gibi göreceli. Mesela sizi beğenmez ama sizin kendinizden daha çirkin gördüğünüz bir kızı beğenebilir.

Açıkçası ben estetiğe karşı değilim. Eğer gerçekten sizi rahatsız eden bir şey varsa tıbbın gelişmiş imkanlarından faydalanın tabi ki, imkanınız olunca.

Ancak tek önemli husus, dikkat edin bu takıntıya dönmesin. Vücudunu asla beğenmeyen, hep bir bölümünden şikayetçi olan insanları bilirsiniz.

Buna vücut dismorfik bozukluğu deriz ve psikiyatrik bir tanıdır.

Bu tarafa kaymadığınız, makul kararlar verdiğiniz sürece bence estetik faydalı bir işlem. 😊
Evet zaten bir süre terapi aldım. Normal olduğumu, bir kusurumun olmadığını söylemişti, tabii ben yine inanmamıştım.

Malesef hala aileme bağımlı yaşadığım için yani çalışmadığımdan para biriktiremiyorum estetik hususunda

25 yaş insanın en güzel olduğu yaşlar
Böyle takıntılı davranarak heba etmeyin
Zaman hızlı bi bakmışsınız 35 olmuşsunuz🙈Misal ben🤷‍♀️
Keske daha çok seveydım kendimi o yaşlarda
Eminim güzelsinizdir
Hafif dokunuşlarla daha güzel olabılırsınız abartmayın ama
Bugun tv programında biri vardı kadın yazık etmiş kendine
Öyle nasıl güzel oldugunu düşünür ki insan🤦‍♀️

Küçük müdahaleler iyi olabilir, şimdi herkes aynı fabrikadan çıkmış gibi geziyor,estetiğe karşı değilim kişi mutsuzsa yaptırsın ama tamamen bambaşka biri olmak için değil. Onun sonu yok cunku

Back
X