sonuçlanır canım inşallah ya hepimiz bunu düşünerek sabrediyoruz . senin durum bizden daha da zorher ağrı kesiciyide içemezsin hamile olduğun için . zaten teller bulantı yapıo (yani bende öyle) bide gebelik üstüne kendimi yerine koyunca fena oluyorum . bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın inşaallah canım .
bende ağrı kesici almak istemiyorum ama bu ara çok baş ağrısı yapıyor teller bu yüzden arveles kullanıyrum bazende ateş yapıyor ( ağzımın içi ateş topu gibi hssediyorum )
sizlerdede böyle şeyler oluyormu
bende ust tellerde sankı basımın yukarsını cekıl alıyorlar gıbı gozlerımın ustu cok agrıyordu
kızlar ssk'lılara özel diş klinilerinde tedavi imkanı gelmiş haberlerde söyledi.tel tedavisini kapsar mı sizce ?
arkadaşlar bu diş teli ağrısı ne kadar sürüyor ve ağrı kesiciyle dayanabiliyor musunuz? yazdklarınızı okuyunca korktum açıkçası ayrıca öğrencym ve sınavlarım var ertelemeli miyim diş teli işini
Bende de dün diş teli taktırdım..Ağrı oluyor diyolar ama ben şuana kadar herhangi bir ağrı yaşamadım ki ağrı eşiğimin düşük olduğunu biliyorum:)Sadece dişlerde bi gerilme ve hassasiyet var.Yemek yerken zorlanıyorum sanki dişlerim sallanıyormuş gibi:/çiğneme yapamıyorum.Ama bunlar çok normal şeyler,sonuçta dişlerde bi baskı var.Ben ağrı veya sızıdan ziyade estetik açıdan çok zorlandımGörüntüme alışamıyorum...Dün akşamdan beri ağlıyorum Bir de estetik tel taktırdım yani şeffaf braketler ve beyaz tel var ama bence bariz belli oluyor.10 ay nasıl geçicek bilmiyorum valla
benm alta takıldı bıleki retainerkesin tarih yok ama sonlara geliyorum artık canım. önümüzdeki ay alta retainer takılcak. 2 3 ay kaldı tahminimcee
sen ne durumdasın??
Darısı Başıma......
Şeffaf telden memnunmusun .... seninki safir cam braketmi??? şeffafta nasıl zorluklarla karşılaştın...
yardımcı olursan sevinirim..Ben yeni yıla telli giricem büyük bir ihtimalle...ama metal mi daha iyi olur yoksa şeffafmı karar veremedim...bu arada geç kalmış bir vakayım...yaşım 36 genç kızlığımdan beri bunun sıkıntısını yaşıyordum. yetişkinlerin ortidontiden faydalanabileceğini yeni öğrendim..maddi durumlarda ancak oluştu....bilgilendirirsen çok memnun olurum...şeffaf telden memnunmusun... değilsen negibi eksileri var ????
ben şeffadan çok memnunum çünkü çok az görünüyor, porselen şeffaf braket bu arada. metal acıkcası yaşımdan(27) dolayı beni çok etkilerdi. çünkü dişlerin uzaktan siyah gibi görünüyor. ve benm için görüntüde önemli. sonucta uzun bır sure ağzında kalıcak ve hergün ahh vahh niye taktm demek istemedm. biraz daha fazla malıyet ederek bu kararımı verdim. zorlukları sorarsan ilk taktıgın 1ay harıcınde bır problem yasamadm. cunku ilk ay alışma süreci ve yaralar biraz canı sıkabılıyor. ama dayanılamayacak gibi değil. şu anda ağzımda braketn oldugunun bıle farkında degılım öyle diyim sana. belli bir süreden sonra senin parcan oluyor . zaten dişerinin düzeldiğini gördükce daha da moral oluyor, iyiki taktm diyorsun, yaşından dolayı da sakın vazgeçme derm...
Herhangi bir eksiklik yok acıkcası. belki tedavi süreni biraz uzatabilir şeffaf olanlar. çünkü metal kadar guclu olmuyor sanırım. gercı benm hekımım seffafın etrafına metal takıyor arada daha fazla guc olsun dıye ve o sekılde de gayet ıyı duzelıyor...
1 senem dolucak yakında ve bir defa bile braketm düşmedi. önceden benm de teredüttüm vardı. ama özenli kullanınca hiç bişey olmuyor. gerci pek özenli kullandığım söylenemezsakız hariçinde yapılmaması gereken herşeyı tüketiyorum o yüzden rahat ol korkulacak ürkülecek bir durum yok
ilk ayda düzelmeye baslıyor zaten fotograflarda görmüştün. bide ilk aylar en cabuk gelişme gösteren aylardır. sonradan daha yavas ılerlıyor. braket sararmıyor. lastkler sararıyor sadeceCevabın için teşekkürler...ne güzel 1 yılı geride bırakmışsın.. ne kadar süre geçtikten sonra düzelme başladı.Düzeldiğini görmeye başlasam acısına katlanırım hiç sorun değil..
ve sararma oluyormu ?? benim gideceğim hekim safir cam braket kullanıyor..lastikler şeffaf ..sanırım lastiklerde sararma oluyor diye duymuştum
.Benim için yarın büyük gün... teller takılıyor ve hala kararsızım..Metal mi şeffafmı ??? arada 1000 tl fark var ama sorun o değil .. yaştan dolayı düzelme daha yavaş olur diye düşünüyorum metalin çekim gücü daha fazla olduğunu duymuştum.Ama çalışan bir bayan olduğum için tabiki görselikte önemli sanırım orada karar vericem...
bide temizliği kolay oluyormu fırçalamak zormu??? ve etrafında benim yaşlarda olup dişleri düzelen gördünmü ??? çok soru sordum ama şimdiden teşekkürler...
yediğime içtiğime dikkat ettiğim halde dişlerimde aşırı hassaslık var bu olay tel çıktıktan sonra devam edicekmi acaba ya
Hassas dişlere sahip olmak kadar zor bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?