Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar merhaba!

Üç sene öncesinde daha tel takmıyordum bilgi almak için sürekli burayı takip ediyordum. :)
2009daki yorumlarımı okudumda 16 yaşındayım vs yazdığımı görünce duygulandım zaman ne kadarda çabuk geçiyor...
Şimdi tel takalı 3 sene bitti ama dişçimin hala çıkarmaya niyeti yok :) Biraz daha sabır hepimiz güzel dişlere kavuşacağız inşallah

dün ilk muayeneme gittim 4 dişimin cekilmesi gerekiyormus hemen takılcagını soylediler pazartesi gel takalım dediler yalnız ben bişi sormayı unuttum o an dis cekimi takılmadan once olması gerekmez mi? once teli takıp sonra mı cekcekler? bide 4250 lira fiyat verdiler cekimler de dahil normal mi sizce?

ben 1 bucuk sene boyunca taktm,en fazla 1 sene demisti disci ama uzadida gitti
baslarda alismak zaman aliyo,benim metal sabit tellerim vardi
ve demir dudamin ustune baski yapiyodu yaralar cikmisti
discinin verdigi sakiz gibi yumusak biseyi
baski ypan yerin uzerine yapistiriyodum daha az batiyodu.

daha 1 yada 2 ay oldu telin cikmasi,cok cok memnunun,tedaviden sonra alt ve
ust dislerimin ardina ip gibi ince ama demir bisey sabitlestirdiler,dislerim eski duzenine donmesin diye

simdi geceleri cam gibi bi kalip takiyorum ust dislerme,destek olmasi icin

goren dislerin dum duz,takma dis gibi perfect diyolar ama takma degil gercek cevher
bence onu bunu dinleyip hic uzatmayin fikrinizi,ne kadr giderse yasiniz o kadr agri ypar,ben 17 yasimda taktirmistim

benim bi begenmedigim trafi,dis teller yuzunden dislerimin sararmis olmasi,dis fircalar sigmiyodu tam
disimin etine dogru temizliyemiyodum telden dolayi
simdi etlere dogru biraz sararma oldu, onceden dislerim kar beyaziydi simdi gitti o beyazlik

ha bide tavsiyem olucak takanlara

buyuk dis fircalari yerine kucuk yumusak fircalar kullaninki dislerinizi iyi temizliye bilesiniz
ben cocuk dis fircalari kullaniyodum

bi tavsiyem daha
dis etlerimi temizliycem diye cok baski yapmayin etinize,
ben aman ha saralmasin diye coke coke fircaladim ust dislerimin eti biraz arkaya cekilmis

soru varsa cevaplamaya hazirim

her şey iyi hoşta nasıl bir sabırdır tel taktırmak..
3 ay yeni bitti, çok güzel ilerledik ancak bir seneyi düşününce efkar basıyor..sonucun mükemmel olacağına eminim..
bir an önce kavuşmak istiyorum.. zaman hızla geçse..

01.12.2012 Cumartesi diş tellerim takıldı..Şeffaf (safir cam) braket...Dediğin doğru metaller çok belli oluyor.o yüzden tercih etmedim.Takılırken birşey hissetmedim.Bugün 3.gün ve dişlerde sızlamalar başladı....Ama dayanılmıcak kadar değil şimlik alıştım gibi...Bakalım arkadaşlarım nedicekler....Açıkçası kilo vermeyede biraz ihtiyacım vardı...Diş teli diyeti iyi gelicek..
Tekrar teşekkürler...

Hayırlı olsun canım ıns. Guzel bır surec gecırırsın. Sana sırmak ıstedıgım bırseyler var cevaplarsan cok sevınırım. Bende tel taktırmayı dusunuyırum sen kac yasındasın ,nekadara mal oldu sana , seffafla normal tel arasında fark varmı?

Kızlar bana yardım edebılecek bırı yokmu? Yakın zamanda tel taktıran yokmu kac yasında taktırdınız nekadar mal oldu seffafla normal tel arasında nekadar fıyat farkı var? Ben 23 yasındayım cokmu gec kaldım acaba:26:

bende 25 yasındyım cumartesi ilk muayeneye gittim bu persembe taktırcam insallah seffaf olanlardan fiyat 4250 tl ayrıca 4 dişimi cekcekler

bende 25 yasındyım cumartesi ilk muayeneye gittim bu persembe taktırcam insallah seffaf olanlardan fiyat 4250 tl ayrıca 4 dişimi cekcekler

Seffaf mı taktırıcaksın ondamı anlastınız? Alt cenede varmı benım altcene duz ama onada takarlarmı acaba bende gıdıp bır arastırıcam ozel hastaneler yapıyormu acaba?ortodontıst var bır kac tane ozel muayenehanesı olan gormustum sen hangı sehırdesın? Ben canakkaledeyım

Bende 23 yaşındayım canım bence hiç geç değil napalım şimdiye nasip olmuşsa daha yeniyim bende.benim tedavim 4000 tl benimki zor bir tedavi şeffaftel 500 gibi bi rakam daha fark eder sanırsam hiç düşünmediğim için sormadımda şeffaflar biraz daha zor kullanımı bence geçmiş olsun Allah sabırlar versin zorlu süreçler bunlar

ben istanbuldayım çapa ortodontide yaptırcam burdan arkadaslar tavsiye etmişti. seffaf taktırcam makette gosterdiler guzel duruo cok az belli oluo. alt ust ikisine de takcaklar. özelde yaptırmak en iyisi zaten devlet hastanelerinde iki uc yıl sıra gelmiyomus. izmirde ozel muayenehanesi olan bi doktor bulmustum o 5 milyar istemisti sadece tel tedavisine cekimleri yapmıyodu. sende diş uzerine özel bi hastane bulursan daha iyi olur bence.

Ben aslında seffaf dusunmuyordum ama burda duydum memnun olan varmıs arkadasım seffaf tel kullanıyordu 2-3 kez koptu kardesıyle sakalasırken onada ek ucret aldılar hep:26:benım ust cenedekıler yamuk ama altada takarlarmı bilmıyorum yamuk oldugundan dıs temızlıgıde acayıp zor oluyor benım kopek dıslerı gerıde on dıslerım dus azı dıslerımde gerıde hayırlısı olsun bakalım ıkımızde aynı yastaymısız korktum zamanı gectk dıye cok tesekkur ederım canım cevabın ıcın

Burda ozel dıs hastanesı yok ozel muayehanesı olan var bır onlara sorucam bakalım ıstanbulda ablam var ama ıstanbulada konatrollere gel gıt zor olacak gıbı burda uçuk fıyat verırlerse oraya gelırım mecburen

o zaman bi sor arastır doktorun ortodontist olması önemliymis ona dikkat et. evet zor olur gel git yapmak surekli her ay kontrol oluomus bide benim yaptırcagım yerde baska ucret cıkarmıyolar kopma veya baska bişi olursa ucret alınmıyomus sende onları bastan konusursun.

canım hayırdır tel mi taktıracaksın?
artık bu tedavide yaş sınırı yok bende 22 yaşındayken taktırmıştım 1 buçuk yıl telli gezdim :)))
kayseride özel bir diş hastanesiydi, doktorum ortodontisdi
kesinlikle ortodontis bul, yoksa yıllarca oyalayabiliyorlar
benim takıntım üst dişimdeydi ama çene yapımda bozuk olunca her ikisine de takıldı
ama iyiki yaptırmışım diyorum
hadi bakalım hayırlısı

Evet canım dusunuyoruz ama gecmı kaldım kı dedım ozel dıs hastanesı yok burda ozel ortodontısdı muayenehane var 3 tane oraya gıdıp bır gorusucem bakalım benım ustler yamuk benımde ustte sorunum ama kapattıgımda altla ust dılser plansız yamuk bır sekılde bılesıyor alt ceneyede takılır dıye dusunuyorum

canım doğru olanı alt çenenin üst çenenin gerisinde olmasıdır
eğer öyle değilse takılır yani
benimkiler üstüsteydi meğerse alt geride olmalıymış
tedavi sonucunda düzeldi çok şükür
yüz yapımda değişti, güzelleştim haliyle :)))
yaş sorun olacağını zannetmiyorum çünkü ben kendimden sonra çok gördüm
yaşı ileri olupta yaptıranları
hatta kpss kursunda bir hocamızda vardı
düşün yani artık kimse o süreç boyunca sosyal hayatı düşünmüyor
ondan sonrası çok güzel çünkü
fotolarda ağzın hiç kapanmıyor
hep böyle dişlerini gösteresin geliyor :))))

Tam tersı benımde hep agzım kapalı ust ceyle alt cene aynı ust uste kapanıyor aksam esımın dıslerıne baktım alt cene gerıde zaten onun masallah dıslerde dolgu bıle yok hem dumduz senın seffaf telmıydı? Bende hemen arastırmaya gırıyorum boyle olunca dıs temızlıgıde zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…