ben 1 bucuk sene boyunca taktm,en fazla 1 sene demisti disci ama uzadida gitti
baslarda alismak zaman aliyo,benim metal sabit tellerim vardi
ve demir dudamin ustune baski yapiyodu yaralar cikmisti
discinin verdigi sakiz gibi yumusak biseyi
baski ypan yerin uzerine yapistiriyodum daha az batiyodu.
daha 1 yada 2 ay oldu telin cikmasi,cok cok memnunun,tedaviden sonra alt ve
ust dislerimin ardina ip gibi ince ama demir bisey sabitlestirdiler,dislerim eski duzenine donmesin diye
simdi geceleri cam gibi bi kalip takiyorum ust dislerme,destek olmasi icin
goren dislerin dum duz,takma dis gibi perfect diyolarama takma degil gercek cevher
bence onu bunu dinleyip hic uzatmayin fikrinizi,ne kadr giderse yasiniz o kadr agri ypar,ben 17 yasimda taktirmistim
benim bi begenmedigim trafi,dis teller yuzunden dislerimin sararmis olmasi,dis fircalar sigmiyodu tam
disimin etine dogru temizliyemiyodum telden dolayi
simdi etlere dogru biraz sararma oldu, onceden dislerim kar beyaziydi simdi gitti o beyazlik
ha bide tavsiyem olucak takanlara
buyuk dis fircalari yerine kucuk yumusak fircalar kullaninki dislerinizi iyi temizliye bilesiniz
ben cocuk dis fircalari kullaniyodum
bi tavsiyem daha
dis etlerimi temizliycem diye cok baski yapmayin etinize,
ban ha saralmasin diye coke coke fircaladim ust dislerimin eti biraz arkaymQUOTE
Bende cok fazla bastiriyorum fircalarken obur turlu icim rahat etmiyor . Bu disinin arkasina takilan tel seni rahatsiz ediyomu yani dilin falan degdiginde bi rahatsizlik veriyormu ayparcam banada tedavi bitiminde takilacak ama bu teller bnm agzimi cok sktigindan dolayi o telde de boyle olcakmis hissine kapiliyorum bide resmini cekip koyarmisin bize moral olsun
ben 1 bucuk sene boyunca taktm,en fazla 1 sene demisti disci ama uzadida gitti
baslarda alismak zaman aliyo,benim metal sabit tellerim vardi
ve demir dudamin ustune baski yapiyodu yaralar cikmisti
discinin verdigi sakiz gibi yumusak biseyi
baski ypan yerin uzerine yapistiriyodum daha az batiyodu.
daha 1 yada 2 ay oldu telin cikmasi,cok cok memnunun,tedaviden sonra alt ve
ust dislerimin ardina ip gibi ince ama demir bisey sabitlestirdiler,dislerim eski duzenine donmesin diye
simdi geceleri cam gibi bi kalip takiyorum ust dislerme,destek olmasi icin
goren dislerin dum duz,takma dis gibi perfect diyolarama takma degil gercek cevher
bence onu bunu dinleyip hic uzatmayin fikrinizi,ne kadr giderse yasiniz o kadr agri ypar,ben 17 yasimda taktirmistim
benim bi begenmedigim trafi,dis teller yuzunden dislerimin sararmis olmasi,dis fircalar sigmiyodu tam
disimin etine dogru temizliyemiyodum telden dolayi
simdi etlere dogru biraz sararma oldu, onceden dislerim kar beyaziydi simdi gitti o beyazlik
ha bide tavsiyem olucak takanlara
buyuk dis fircalari yerine kucuk yumusak fircalar kullaninki dislerinizi iyi temizliye bilesiniz
ben cocuk dis fircalari kullaniyodum
bi tavsiyem daha
dis etlerimi temizliycem diye cok baski yapmayin etinize,
ban ha saralmasin diye coke coke fircaladim ust dislerimin eti biraz arkaymQUOTE
Bende cok fazla bastiriyorum fircalarken obur turlu icim rahat etmiyor . Bu disinin arkasina takilan tel seni rahatsiz ediyomu yani dilin falan degdiginde bi rahatsizlik veriyormu ayparcam banada tedavi bitiminde takilacak ama bu teller bnm agzimi cok sktigindan dolayi o telde de boyle olcakmis hissine kapiliyorum bide resmini cekip koyarmisin bize moral olsun
canim telimin kamerasi bozuk 2 haftadir ya,kusura bakma koymak guzel olurdu ama
yoo hic hissetmiyorum simdi,ilk 2 gun dilim hem o tele takilirdi huylanirdim yeni oldugundan alisamamistim daha,
ama simdi varligini bile bilmiyorum gercekten,inan bana
simdi sen sorunca dilimi tellere degdirdim aa evet bi tel vardi burda diye
skmasi cok cok normal ,cunku dislerinin egriligi onariliyo, ama yavas yavas sona geldikce acida o skmada kaybolucak
senin dis telin ne zamandir beri var?
canim telimin kamerasi bozuk 2 haftadir ya,kusura bakma koymak guzel olurdu ama
yoo hic hissetmiyorum simdi,ilk 2 gun dilim hem o tele takilirdi huylanirdim yeni oldugundan alisamamistim daha,
ama simdi varligini bile bilmiyorum gercekten,inan bana
simdi sen sorunca dilimi tellere degdirdim aa evet bi tel vardi burda diye
skmasi cok cok normal ,cunku dislerinin egriligi onariliyo, ama yavas yavas sona geldikce acida o skmada kaybolucak
senin dis telin ne zamandir beri var?
6 hazirandan beri takıyorum . bu kadarda çabuk bıkılırmı diceksin içinden belki ama bni gerçekten çok bunaltıyorlar . şubat yada mart gbi çıkacak . ( alt ön 2 dişim için takılmıştı )
sen kurtulmuşsun ne güzel güle güle kullan canım inci gibi dişlerini :)
ilk ayda düzelmeye baslıyor zaten fotograflarda görmüştün. bide ilk aylar en cabuk gelişme gösteren aylardır. sonradan daha yavas ılerlıyor. braket sararmıyor. lastkler sararıyor sadece. ben günde mesela en 2defa kesin fırcalıyorum, iş temposuna görede 3 defa fırcalamaya calısıyorum. özel fırcalalr var eczaneden alıyorsun. herhangı bır problem yasanmıyor. gayet kolay, sadece alışmak önemli olan lastıkler ayrıca ayda bır degısıyor. sonra yıne tertemız brakete kavusuyorsun . ayrıca cay felan tüketmezsen daha da az sararmasınız onleyebılırsın. sigara kullanıyorsan eger onun yan etkılerını felan bilmem. o sarartıyor olabılır belkı braketi... ben kesinlikle şeffaf derm. bende calısan bayanım o yuzden daha kolay kullanması. tedavi sürecinin belki 1 ay taş catlasa 2 ayını uzatır. ama seffaf takmaya degegr yınede. şöyle diyim sana ilk baslarda anlamadılar bıle tel oldugunu o kadar gorunmuyor. şefim hatta 3 ay sonra aaaa sende tel mi var dedi . görenlerde çok şirin olmuş yakışmış, sempatik olmuş dıyorlar :) . hatta benden sonra benden cesaret toplayıp 2 kız arkadas daha taktı . kafanda kurdugun kadar kötü degıl cidden. Senin yaşında ne var Allah aşkına. koca koca kadınlar adamlar takıyor artık . şöyle düşün 1-2 sene belki tel olucak. ama sonradan rahatlıcaksın ve ömür boyu güzel diş istediğini sorabilirsin, tecrübeler paylaşmak güzel oluyor
01.12.2012 Cumartesi diş tellerim takıldı..Şeffaf (safir cam) braket...Dediğin doğru metaller çok belli oluyor.o yüzden tercih etmedim.Takılırken birşey hissetmedim.Bugün 3.gün ve dişlerde sızlamalar başladı....Ama dayanılmıcak kadar değil şimlik alıştım gibi...Bakalım arkadaşlarım nedicekler....Açıkçası kilo vermeyede biraz ihtiyacım vardı...Diş teli diyeti iyi gelicek..
Tekrar teşekkürler...
Kızlar bana yardım edebılecek bırı yokmu? Yakın zamanda tel taktıran yokmu kac yasında taktırdınız nekadar mal oldu seffafla normal tel arasında nekadar fıyat farkı var? Ben 23 yasındayım cokmu gec kaldım acaba:26:
bende 25 yasındyım cumartesi ilk muayeneye gittim bu persembe taktırcam insallah seffaf olanlardan fiyat 4250 tl ayrıca 4 dişimi cekcekler
Kızlar bana yardım edebılecek bırı yokmu? Yakın zamanda tel taktıran yokmu kac yasında taktırdınız nekadar mal oldu seffafla normal tel arasında nekadar fıyat farkı var? Ben 23 yasındayım cokmu gec kaldım acaba:26:
Seffaf mı taktırıcaksın ondamı anlastınız? Alt cenede varmı benım altcene duz ama onada takarlarmı acaba bende gıdıp bır arastırıcam ozel hastaneler yapıyormu acaba?ortodontıst var bır kac tane ozel muayenehanesı olan gormustum sen hangı sehırdesın? Ben canakkaledeyım
Bende 23 yaşındayım canım bence hiç geç değil napalım şimdiye nasip olmuşsa daha yeniyim bende.benim tedavim 4000 tl benimki zor bir tedavi şeffaftel 500 gibi bi rakam daha fark eder sanırsam hiç düşünmediğim için sormadımda şeffaflar biraz daha zor kullanımı bence geçmiş olsun Allah sabırlar versin zorlu süreçler bunlar
ben istanbuldayım çapa ortodontide yaptırcam burdan arkadaslar tavsiye etmişti. seffaf taktırcam makette gosterdiler guzel duruo cok az belli oluo. alt ust ikisine de takcaklar. özelde yaptırmak en iyisi zaten devlet hastanelerinde iki uc yıl sıra gelmiyomus. izmirde ozel muayenehanesi olan bi doktor bulmustum o 5 milyar istemisti sadece tel tedavisine cekimleri yapmıyodu. sende diş uzerine özel bi hastane bulursan daha iyi olur bence.
Ben aslında seffaf dusunmuyordum ama burda duydum memnun olan varmıs arkadasım seffaf tel kullanıyordu 2-3 kez koptu kardesıyle sakalasırken onada ek ucret aldılar hep:26:benım ust cenedekıler yamuk ama altada takarlarmı bilmıyorum yamuk oldugundan dıs temızlıgıde acayıp zor oluyor benım kopek dıslerı gerıde on dıslerım dus azı dıslerımde gerıde hayırlısı olsun bakalım ıkımızde aynı yastaymısız korktum zamanı gectk dıye cok tesekkur ederım canım cevabın ıcın
Burda ozel dıs hastanesı yok ozel muayehanesı olan var bır onlara sorucam bakalım ıstanbulda ablam var ama ıstanbulada konatrollere gel gıt zor olacak gıbı burda uçuk fıyat verırlerse oraya gelırım mecburen
Ben aslında seffaf dusunmuyordum ama burda duydum memnun olan varmıs arkadasım seffaf tel kullanıyordu 2-3 kez koptu kardesıyle sakalasırken onada ek ucret aldılar hep:26:benım ust cenedekıler yamuk ama altada takarlarmı bilmıyorum yamuk oldugundan dıs temızlıgıde acayıp zor oluyor benım kopek dıslerı gerıde on dıslerım dus azı dıslerımde gerıde hayırlısı olsun bakalım ıkımızde aynı yastaymısız korktum zamanı gectk dıye cok tesekkur ederım canım cevabın ıcın
Burda ozel dıs hastanesı yok ozel muayehanesı olan var bır onlara sorucam bakalım ıstanbulda ablam var ama ıstanbulada konatrollere gel gıt zor olacak gıbı burda uçuk fıyat verırlerse oraya gelırım mecburen
canım hayırdır tel mi taktıracaksın?
artık bu tedavide yaş sınırı yok bende 22 yaşındayken taktırmıştım 1 buçuk yıl telli gezdim :)))
kayseride özel bir diş hastanesiydi, doktorum ortodontisdi
kesinlikle ortodontis bul, yoksa yıllarca oyalayabiliyorlar
benim takıntım üst dişimdeydi ama çene yapımda bozuk olunca her ikisine de takıldı
ama iyiki yaptırmışım diyorum
hadi bakalım hayırlısı
Evet canım dusunuyoruz ama gecmı kaldım kı dedım ozel dıs hastanesı yok burda ozel ortodontısdı muayenehane var 3 tane oraya gıdıp bır gorusucem bakalım benım ustler yamukbenımde ustte sorunum ama kapattıgımda altla ust dılser plansız yamuk bır sekılde bılesıyor alt ceneyede takılır dıye dusunuyorum
canım doğru olanı alt çenenin üst çenenin gerisinde olmasıdır
eğer öyle değilse takılır yani
benimkiler üstüsteydi meğerse alt geride olmalıymış
tedavi sonucunda düzeldi çok şükür
yüz yapımda değişti, güzelleştim haliyle :)))
yaş sorun olacağını zannetmiyorum çünkü ben kendimden sonra çok gördüm
yaşı ileri olupta yaptıranları
hatta kpss kursunda bir hocamızda vardı
düşün yani artık kimse o süreç boyunca sosyal hayatı düşünmüyor
ondan sonrası çok güzel çünkü
fotolarda ağzın hiç kapanmıyor
hep böyle dişlerini gösteresin geliyor :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?