Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yaa bende ilk 3 ay varmı yokmu anlamıyordum ama telimi kalınlaştırdığından beri nefret etmeye başladım . hem altdaki hem üstteki çok bunaltıyor beni şubata kadar nasıl dayanacağım . sanki dilim ağzıma sığmıyor

canım bugun alt dıslerıme tel takıldı ve ben enaz 15 yada 18 ay daha takıcam senın gıbı 8 aylık olsa keske

kızlar ben 17 yaşımda taktırdım 3yıl sürdü bana ölüm gibi geliyodu her ay ilçeden il merkezine gitmek. üni.yi kazanınca dahada zor oldu 1buçuk yıl her ay gidip gelmek. hiç bişe yiyemedim kaç ay ağzımın içi hep yara oldu ama sonuç değdi buna yaklaşık bi buçuk yıldır tellerimden kurtuldum ve buna hiç pişman değilim su an.

çıktıktan sonrada eksikliğini hissediyorsun

canım bugun alt dıslerıme tel takıldı ve ben enaz 15 yada 18 ay daha takıcam senın gıbı 8 aylık olsa keske

geçmiş olsun canım ya . Allah yardımcımız olsun . şükrediyorum benim sürem o kadar uzun olmadaığı için yoksa inan bana gidip söktürecem . 4 yıl kullanan bi arkadaşım vardı acısından bazı geceler oturup ağlardım diyodu kızda peygamber sabrı varmış şimdi onu daha iyi anlıyorum ( bide merak ediyorum ya bu dişlerdeki sıkışma hissi sizde baş dönmesi yapıyormu ? yoksa ben kafamı çok taktığım içinmi öyle hissediyorum .

geçmiş olsun canım ya . Allah yardımcımız olsun . şükrediyorum benim sürem o kadar uzun olmadaığı için yoksa inan bana gidip söktürecem . 4 yıl kullanan bi arkadaşım vardı acısından bazı geceler oturup ağlardım diyodu kızda peygamber sabrı varmış şimdi onu daha iyi anlıyorum ( bide merak ediyorum ya bu dişlerdeki sıkışma hissi sizde baş dönmesi yapıyormu ? yoksa ben kafamı çok taktığım içinmi öyle hissediyorum .

amin inşallah bugunlerde gecer tellerdn kurtulurum ...
4 yıl dusunemem bıle 1 yılım dolunca doktora baskı yapmaya baslarım artık ..
yok canım bas donmesı hıc yapmadı bana bence kafaya cok takıyorsun
doktorum cok agrıcak dedı ya sımdı bende agrım gelsın dıye beklıyorum resmen ...

inşallah bende teller çıktığında böyle mutlu olurum . hiç özleyeceğimi sanmıyorum valla bu telleri taktırdığım güne lanet edip duruyorum :)

çok beklemezsin canım bugün yarın gelir :) benimki takıldıktan 1 gün sonra başlıyor

kizlar sorularim var cevap bekliyorum...esimin ust braketleri gecen hafta takilmisti. bugunde braketlerine tel takildi. ama bizim ust taraftan 1 dis cekilicekti. cekilecek olan dise braket takilmadi zaten de. ben tel takilmadan once o dis cekilir.diye dusunmustum. dislerde tellerden dolayi bir baski varda o disler nereye yerlesicek yer yokki?? o disin telden once cekilmesi gerekmezmiydi... bu konuda bilgisi olan varmi?????

cnm eşiniz ortodonti uzmanındamı yoksa diş hekimindemi yaptırdı ayrıca ne bır haftası benm bıldıgım hemen takılır beklenmez ve evet cemilcek olan diş cekilir diger turlu nasıl kaysın dişler :)

cnm eşiniz ortodonti uzmanındamı yoksa diş hekimindemi yaptırdı ayrıca ne bır haftası benm bıldıgım hemen takılır beklenmez ve evet cemilcek olan diş cekilir diger turlu nasıl kaysın dişler :)
canim ortadonti uzmaninda yaptiriyoruz. ben de daha once cekilir diye dusunmustum. bide soyle bir durum var esimin dislerinde dis eti cekilmesi vardi cok yogun bir sekilde. once periodonti (dis eti uzmani) uzmani dis etlerindeki bakterileri temizledi. disler cok saglikli degulmis. bu cekilme genetikmis falan filen. onun icinmi diyorum disleri yavas hareket ettirecekler... hadi yardim bekliyorum.

merak ettiğim bişey var ! şu pekiştirici diye kastedilen şey dişlerin arkasına takılan telmi yoksa şeffaf birşey veriyolar braketler çıkınca o mu ?

bazen çekilecek dişler ağıza braketler ve teller yerleştikten sonra alınıyor. o dişin orada kalmasının işe yaracağı bir süre bekletiliyor, sonra alınıyor.

merak ettiğim bişey var ! şu pekiştirici diye kastedilen şey dişlerin arkasına takılan telmi yoksa şeffaf birşey veriyolar braketler çıkınca o mu ?

her ikisi de pekiştirici olarak kullanılabiliyor.
hangisinin kullanılacağı genellikle yapılan tedaviye ve hastanın uyumuna bağlı olarak seçiliyor.

bi insanın 17 yaşına kadar inci gibi olan dişlerinin sırf 20liklerden dolayı çarpıklaşması çok sinir bozucu
tedavimi oluyorum ama parayada acımıyorum değil ( burda bikaç kişinin tedavisinin bittiği halde mutlu olamadıklarını okudum inşallah ben aynı durumla karşı karşıya kalmam dişlerimi düzeltiyim dderken psikolojimi bozmaya başladım

seni en iyi ben anlarım benim dişlerimide 20likler bozdu bende tel taktırdım sonuçtan da çok memnunun zor bir süreç ama değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…