seni en iyi ben anlarım benim dişlerimide 20likler bozdubende tel taktırdım sonuçtan da çok memnunun zor bir süreç ama değer
inşallah değer canım yoksa çok üzülcm
doktorun dediklerine uyarsan hiç sorun olmaz... mesela ben bütün kurallara uydum ayrıca lastikleri vs çok düzenli taktım bu sayede tedavim olması gerekenden çok daha erken bitti
geçmişolsun kurtulmuşsun ne güzel . sadece çarpışıklık sorununmu vardı dişinde cnm
geç oldu kusura bakmaevet sadece çapraşıklık vardı
önemli değil canım :) kaç ay kullandın peki telleri
bana 8 ay sonra çıkarıcaz dedi umarım uzamaz
merhaba kızlar ben de dün açıklanan kyk burs sonuçlarından sonra şeffaf diş teli taktırmaya karar verdim :) doğuştan 1 dişim eksik dişlerim seyrek doğal olarak.sadece cesarete ihtiyacım var.herkes ancak cesaret kırıyo çok zor canın çok acıyacak çok uzun dönem falan falan..şeffaf diş teli de sararma yapıyo diyenler var.napıcam bilmem
merhaba canım hayırlı olsun bursun şeffaf tel konusunda bişey diyemiyeceğim ama metalde tedavi daha hızlı oluyor . benimkilerde metal . bazen muaneden sonra ağrı ve baskı hiss oluyor bazende dudaklarımın iç kısmında minik yaralar oluşuyor ama geçiyor bi süre sonra . bide araştırdığım kadarıyla şeffafların bakımı daha zor diye biliyorum ben . ama tabiki tercih seninmerhaba kızlar ben de dün açıklanan kyk burs sonuçlarından sonra şeffaf diş teli taktırmaya karar verdim :) doğuştan 1 dişim eksik dişlerim seyrek doğal olarak.sadece cesarete ihtiyacım var.herkes ancak cesaret kırıyo çok zor canın çok acıyacak çok uzun dönem falan falan..şeffaf diş teli de sararma yapıyo diyenler var.napıcam bilmem
canım aslında benim tedavi sürecim normalde 2-2.5 yıl sürmeliymiş. ama ben lastikleri vs muntazam taktığım için 1 yıl 4 ay sonunda braketleri çıkardım. 8 ay olacağını sanmam bence kendini 1 yıla hazırla
kendimi şubata hazırladım aslında ama çıkarmazsa 1 yıl beklicek demektirnapalım çıktım bi yola beklicez artık
dişler sararıyor maalesefne kadar düzenli fırçalarsan fırçala sararıyor. ayrıca gerçekten ilk zamanları çok zor geçiyor... genel olarak ısırarak yememek olsun, bakımı olsun, ağrısı olsun süreci zorlaştırıyor. ama tedavi sonunda inci gibi dişlere sahip olmak paha biçilemez bence bu zorluklara katlanmaya değer
merhaba canım hayırlı olsun bursun şeffaf tel konusunda bişey diyemiyeceğim ama metalde tedavi daha hızlı oluyor . benimkilerde metal . bazen muaneden sonra ağrı ve baskı hiss oluyor bazende dudaklarımın iç kısmında minik yaralar oluşuyor ama geçiyor bi süre sonra . bide araştırdığım kadarıyla şeffafların bakımı daha zor diye biliyorum ben . ama tabiki tercih senin
ne demişler: başa gelen çekilir :)
Kızlar ben de 8 aydır üst çene genişletici hareketli aparey kullanıyorum.(köpek dişlerim çıkık ona yer açmak için)
Yemek yerken çıkarıyorum günde en az 14 saat takmam gerekiyor.
Yemek yerken çıkarmak iyi oluyor ama bazı harflar düzgün çıkmıyor
1 kaç ay sonra genişleme tamamlanıcak şu an ön dişlerin ortası açıldı zaten sonra da başka bir tele geçicem.
Tahminimce 5 ay sonra tedavim sona erer.
Şu an taktığım tel aynen böyle;Eki Görüntüle 563171 Eki Görüntüle 563171 Eki Görüntüle 563171
geçmiş olsun canım . seninki daha değişik bişey ilk defa gördüm harflerin düzgün çıkmaması dilin öbür şekle alışmış olmasından kaynaklaanıyor sanırım . Az kalmış tedavinin bitmesine , Allah sabır ve kolaylık versin
aynen öyle :) resim yüklemedin dimi sen öncesi ve sonrası diye merak ettim nasıl sonuçlandığını :)
Teşekkür ederim allah hepimize sabır versin benim dişlerim çok bozuk değildi zaten başta benim de 8 ay dedi doktorum sonra 1 yıla çıktı inşa llah daha fazla uzamaz bir de ben çok dikkat ediyorum günde 20 saat takıyorum.Siz de aksatmadan takın ki çabuk bitsin.
alt dişlere tel takıldı gecen hafta cuma gunu doktorum sağlam bır agrı senı beklıyor dıyınce
jınekolog doktorumu arayıp hangı ılacı ıcebılırım dıye sordum evde oturup resmen agrımı bekledım
ustlere takıldıgında cok kotu oluyordum ılk gunler
agrı gelmedı sadece yemek yerken zorlanıyorum mum kullanıyorum tahrıs olmasın dıye
gelecek ay lastıkler takılıcak herhalde ozaman agrım olucak umarım cektıklerıme deger bıranonce tedavı sonuclanır....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?