ne mutlu sana:) ben daha ocakta başlayacağımda bu günleri göreceğim, rüya gibi :)
banada rüya gibi geliyordu ama zaman akışına bırakınca öyle yada böyle geçiyor.
geçen ay alt telimi kalınlaştırdığında çok fena olmuştum ama 1 ay geçti çabucak
bitecek bu çile hepimiz kurtulcaz inşallah
merhaba, benimde 19 ocakta takılacak kapaklı brakete karar verdik. yemek konusunda bu kadar etki edeceğini bilmiyordum arkadaşlar
Ilk ıkı gun felakettı corba ve sutlu cıcıbeyle besendım cok sukur yavas yavas cıgnıyorum ama ısıramıyrum koparıyorum elımle buna sukurbenımde kapaklı tel doktorum bunu onerdı ıyıleşmede cabuk oluyırmus tedavı 1yılı gecer dedı bakalım nekadar surecek duzelsınde ben razıyım sen nerde taktırıyosun canım nekadara mal olacak ben canakkalede taktırıyorum 4000 verıcez kapaklı tel dıgerlerıne gore 500 lıra fazla benım teller takılalı yarın 7 gun oluyor
Benımde ısırma olayım 0 koparıp bende arkaya atıyorum oyle yavas yavas ciğniyorum en azından durup dururken sızlamıyor dıslerım bırsey ısırmadıgım surece sorun yok fırcalarken agrıyor bıraz benımde dudaklarım falan yara oldualt tellere daha var once ustu duzeltıcez dedı canım 19 ocakta randevum var 2-3 ay sonra ancak takılır alta tel oyle dedı doktorum ustte kapaklı tel taktı alta normal tel takıcaz demıstı ama karar degıstırmı bılmıyorum 1-2 yıl arası surecek benım senın nekadar surecek dedı doktorun senın tellerde benım gıbımı?
Canım benim dudaklarda yara bide kulağıma ağrı vuruyordu 3 gün sürdü şimdi daha iyi sayılırım ..banada doktorum ağzımdaki köprünün üst çenem genişleyinceye kadar duracağını söyledi..buda 1 yada 2 ayı bulur dedi ..üstü dizildikten sonra bana alt dişlere öyle geçicez dedi. bu arada normal randevum ocak ayının 20 si idi ama sağ üst dişimdeki bantta hafif oynama oluyor, doktorum da yurtdışına çıkmış ayın 3ünde gelecekmiş o tarihe randevu aldım inşallah braket falanda çıkmaz.Kapaklı dişteli nasıl ouyor bilmiyorum gidince sorarım..benimde aşağı yukarı 12 yada 18 ay arası sürecekmiş.benim komple metal braketlere karar verdi doktorum ..
meraba kıslar benim de dişlerimde tel var ve 1 yıldır takıyorum haziranda çıkacak inşallah yani 6 ayım kaldı ama ben de hiç ağrı sızı olmadı...
ilk olarak üst dişlerime taktılar 3 ay sonra altlara taktılar tabi başlarda yemek yerken ağrılarım oldu ama yaralarınız varsa mum gibi birşey verdi doktorum bana böylece yara olmasını engelledi....
bu arada tellerim metaller çünkü tedavi daha kısa sürüyor metallerle....ama şimdiden fark ediyorum güzellikleri sağlıklı gülüşlerim olacak inşallah:)
merhaba canım geçmiş olsun çok az bir zamanın kalmış ne güzel. evet metal de şeffaflara göre daha verimli sonuç alınıyor. işte kapaklı braketlerde, dediğin gibi yara olayı olmuyor muma gerek kalmıyor. inşaallah senin gibi ağrı sızım olmaz :)
aaa canım bende çanakkale de yaptırıyorum. aynı ücret benimde, yurt dışına çıktı dr o yüzden ocağa kaldı benim.
kapaklı nın lastikli braketler gibi sürtünme etkisi olmadığı için tedavisi çabuk oluyormuş. dr 1 yılı geçer diyor ama daha kısa zamanda iyileşmiş vakalar biliyorum.
dişin ne kdr hareket ettiği önemli kişiden kişiye değişiyormuş yani.
Benımkıde metal tedavı suresı daha kısa oluyormus hem benım cenemdede yamukluk var onunlada ugrasacak metal telle daha ıyı sonuc alırız dedı ıns. Dedıgı gıbı olurCanım benim dudaklarda yara bide kulağıma ağrı vuruyordu 3 gün sürdü şimdi daha iyi sayılırım ..banada doktorum ağzımdaki köprünün üst çenem genişleyinceye kadar duracağını söyledi..buda 1 yada 2 ayı bulur dedi ..üstü dizildikten sonra bana alt dişlere öyle geçicez dedi. bu arada normal randevum ocak ayının 20 si idi ama sağ üst dişimdeki bantta hafif oynama oluyor, doktorum da yurtdışına çıkmış ayın 3ünde gelecekmiş o tarihe randevu aldım inşallah braket falanda çıkmaz.Kapaklı dişteli nasıl ouyor bilmiyorum gidince sorarım..benimde aşağı yukarı 12 yada 18 ay arası sürecekmiş.benim komple metal braketlere karar verdi doktorum ..
meraba kıslar benim de dişlerimde tel var ve 1 yıldır takıyorum haziranda çıkacak inşallah yani 6 ayım kaldı ama ben de hiç ağrı sızı olmadı...
ilk olarak üst dişlerime taktılar 3 ay sonra altlara taktılar tabi başlarda yemek yerken ağrılarım oldu ama yaralarınız varsa mum gibi birşey verdi doktorum bana böylece yara olmasını engelledi....
bu arada tellerim metaller çünkü tedavi daha kısa sürüyor metallerle....ama şimdiden fark ediyorum güzellikleri sağlıklı gülüşlerim olacak inşallah:)
bana eşim gençleşmişsin bile dedi hatta liseli kıslar gibi duruyormuşum:) bir de ben öğretmenim ve çoğu öğrenciye cesaret vermişim:=) dalga geçerler diye takamayan öğrencilerim beni gördükten sonra şevke gelmişler:)
Okadarda abartı durmuyor ben sevdım acıkcasıbenımde bırkac arkadasım sevke geldı sanırım onlarda taktıracak
okyonus
evet canım tam da tahmin ettiğin gibi doktorumuz :))
:) evet canım pazar araştırması yaptım benden başka yapan yok deyince, bursa dahil gerçekten bu kadar hakim dr denk gelmedim.
valla kendisini bulmak zor zaten :)
Bende baya bır arastırdım kadın cok hakım bu konuya cokta ıcıme sındı ıns. Guzel bır sekılde sonuclanır tedavımız bır ay olacak aranızda hadı bakalım
gülsevdam, lastiklere mi geçtin, Allah yardımcın olsun, alt teller de çok zorlanmıştım, anlaşılan tedavi gitgide zorlaşıyor..
benim de lastik takma ihtimalim var, doktorumla aynı şehirde olmadığım içinde bir kaç tedaviyi bir arada yapıp, bayağı bir inletiyor beni..
neyse tedaviyi yarıladım sayılır, zaman bu konuda hızlı geçseydi keşke, 32 diş sırıtmak istiyorum...
asıl sorum şu ki, lastiklerde tele nazaran daha hızlı bir ilerleme mi kaydediliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?