Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba, benimde 19 ocakta takılacak kapaklı brakete karar verdik. yemek konusunda bu kadar etki edeceğini bilmiyordum arkadaşlar

Ilk ıkı gun felakettı corba ve sutlu cıcıbeyle besendım cok sukur yavas yavas cıgnıyorum ama ısıramıyrum koparıyorum elımle buna sukurbenımde kapaklı tel doktorum bunu onerdı ıyıleşmede cabuk oluyırmus tedavı 1yılı gecer dedı bakalım nekadar surecek duzelsınde ben razıyım sen nerde taktırıyosun canım nekadara mal olacak ben canakkalede taktırıyorum 4000 verıcez kapaklı tel dıgerlerıne gore 500 lıra fazla benım teller takılalı yarın 7 gun oluyor

aaa canım bende çanakkale de yaptırıyorum. aynı ücret benimde, yurt dışına çıktı dr o yüzden ocağa kaldı benim.
kapaklı nın lastikli braketler gibi sürtünme etkisi olmadığı için tedavisi çabuk oluyormuş. dr 1 yılı geçer diyor ama daha kısa zamanda iyileşmiş vakalar biliyorum.
dişin ne kdr hareket ettiği önemli kişiden kişiye değişiyormuş yani.

Canım benim dudaklarda yara bide kulağıma ağrı vuruyordu 3 gün sürdü şimdi daha iyi sayılırım ..banada doktorum ağzımdaki köprünün üst çenem genişleyinceye kadar duracağını söyledi..buda 1 yada 2 ayı bulur dedi ..üstü dizildikten sonra bana alt dişlere öyle geçicez dedi. bu arada normal randevum ocak ayının 20 si idi ama sağ üst dişimdeki bantta hafif oynama oluyor, doktorum da yurtdışına çıkmış ayın 3ünde gelecekmiş o tarihe randevu aldım inşallah braket falanda çıkmaz.Kapaklı dişteli nasıl ouyor bilmiyorum gidince sorarım..benimde aşağı yukarı 12 yada 18 ay arası sürecekmiş.benim komple metal braketlere karar verdi doktorum ..

meraba kıslar benim de dişlerimde tel var ve 1 yıldır takıyorum haziranda çıkacak inşallah yani 6 ayım kaldı ama ben de hiç ağrı sızı olmadı...

ilk olarak üst dişlerime taktılar 3 ay sonra altlara taktılar tabi başlarda yemek yerken ağrılarım oldu ama yaralarınız varsa mum gibi birşey verdi doktorum bana böylece yara olmasını engelledi....

bu arada tellerim metaller çünkü tedavi daha kısa sürüyor metallerle....ama şimdiden fark ediyorum güzellikleri sağlıklı gülüşlerim olacak inşallah:)

merhaba, çok geçmiş olsun inşaallah brakette oynama çıkma olmaz.
kapaklı diş teli damon braketler oluyor. lastik ve çelik içermiyor. telin sürtünme etkisi en aza indirilmiş, hem tedavi süresi hemde aylık dr ayarlanma süresini kısaltıyor.
6 ila 8 haftada bir gidiliyor dr mesela. komple metal bizimde , şeffafları da var fakat dr önermiyor. sonucunda bi fark yok yani

merhaba canım geçmiş olsun çok az bir zamanın kalmış ne güzel. evet metal de şeffaflara göre daha verimli sonuç alınıyor. işte kapaklı braketlerde, dediğin gibi yara olayı olmuyor muma gerek kalmıyor. inşaallah senin gibi ağrı sızım olmaz :)

amin inşallah olmaz ama olursa da takma kafana bir ağrı kesici yeterli oluyor sızlamalara ama birşey yerken tabiki sızlıyor...açıkçası dürüm yemeyi özledim ya da elma böyle hapur hupur:)

sürekli tellerimin arasına birşeyler giriyor ama sonucuna değer kızlar yaaa....

Ben beklerım yeterkı duzelsın dıslerım alıştım baya ısırma olayı olmadıgı surece problem yok :)yoksa doktorumuzdamı aynıııbenım doktorum senın doktorun soyledıklerı cok benzıyor
Benımkıde metal tedavı suresı daha kısa oluyormus hem benım cenemdede yamukluk var onunlada ugrasacak metal telle daha ıyı sonuc alırız dedı ıns. Dedıgı gıbı olur

Benımde 3ayı bulacak alta takılması benımde metal tedavı daha kısa suruyormus dedıgın gıbı hem metal cok garıp gelmedı bana esımde cok sempatık oldun dıyor tek ona kotu gorunecek dıye korkuyordum cok sukur sorun yok tellı turnam benım dıyor

bana eşim gençleşmişsin bile dedi hatta liseli kıslar gibi duruyormuşum:) bir de ben öğretmenim ve çoğu öğrenciye cesaret vermişim:=) dalga geçerler diye takamayan öğrencilerim beni gördükten sonra şevke gelmişler:)

Okadarda abartı durmuyor ben sevdım acıkcası benımde bırkac arkadasım sevke geldı sanırım onlarda taktıracak

Okadarda abartı durmuyor ben sevdım acıkcası benımde bırkac arkadasım sevke geldı sanırım onlarda taktıracak

bence sevimli bir havası bile var.... ama öğrencilerim başta biraz şakalaştılar benle.. dediler ki " hocam siz avm ye gittiğiniz zaman x ray cihazı ötüyor mu:)" manyaklar:)

telli telli tellii şu telli turnam şarkısını söylüyorlardı başta ama alıştılar artık:)

okyonus

evet canım tam da tahmin ettiğin gibi doktorumuz :))

Doktor bna dedı canakkalede benden baska bu kapaklı telı kullanab yok pahalı dıye dedı :) kadının sertıfıkalarını gırunce bız esımle mest olduk zaten sureklı bır semınerde yurt dısında :))

:) evet canım pazar araştırması yaptım benden başka yapan yok deyince, bursa dahil gerçekten bu kadar hakim dr denk gelmedim.
valla kendisini bulmak zor zaten :)

:) evet canım pazar araştırması yaptım benden başka yapan yok deyince, bursa dahil gerçekten bu kadar hakim dr denk gelmedim.
valla kendisini bulmak zor zaten :)

Bende baya bır arastırdım kadın cok hakım bu konuya cokta ıcıme sındı ıns. Guzel bır sekılde sonuclanır tedavımız bır ay olacak aranızda hadı bakalım

canım daha yenı taktım bır ay falan gecsın o zaman daha net soylıyebılırım lastıgın etkısını
doktor 2 saat cıkarabılırsın dedı ama ben sadece 10 dk falan fırcalarken cıkarıyorum ne kadar cok kullanırsam
okadar cabuk kurtulurum agrısına alıstım telde oldugu gıbı 2 gun rahatsız edıyor ve o gunlerde yemek yemek ıskence daha beter agrıtıyor
suan daha ıyıyım ama tabıkı lastık oldugu ıcın yemeklerı yerken cok daha dıkkatlıyım arada pıt cıkıyor

alt tellerime lastik taktı doktor bgn ama benimki çıkmalı değil
fırçalarken nasıl yapıcm ben bunu anlamadım
bide panaromik film istedi doktor buna göre telimin çıkacağı zamanı söylicekmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…