Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba kızlar bu gün tel tedavisine başlayalı bir hafta oldu.iki alttan iki üstten 4 dişim çekildi.benim köpek dişlerim yukarda.önlerde çarpaşıklık yok. bu yüzdan su anda önden sadece tel geçiyor.yani braket yok.köpek dişlerim oturduktan sonra tedayiye son 5 ay kala önlerede takar bitiririz dedi doktorum.2 sene dedi ama daha kısada sürebilirmiş.ayrıca yaşım 27!
ankarada özel bir klinikte yaptırıyorum 4500 liraya .
yemek yemek bana işkence oldu çiğnerken hala çok ağrım var bir hafta olmasına rağmen. her gün aynada acaba düzelme var mı diye bakıyorum. kısa zamanda yer değiştirmeye başlasalar baya büyük bir moral ve şevk verecek.okuduğum kadarıyla değişim için 3-4 ay beklemem gerekecek.

Son düzenleme:
bende de tel var ve ağrı olması çok normal ayrıca yaşım 28
bir yıl oldu bende takalı ve 6 ayım kaldı bitmesine ama öyle hemen 1 haftada göremezsin değişmeyi...benim de 3 dişim çekilmişti ve üst dişlerim sağa kaydırılıyor sadece bir dişimin gitmesi 8 ayı buldu ama ondan sonrakiler hemen gitti yani şöyle düşün biri ilerliyor yolu açıyor ondan sonrakiler hızla ilerliyor,şimdi benim dişlerimde kayması gerekenlerin hepsi kaydı ilk başta korkmuştum bir diş 8 ayda kayıyorsa bu iş ne zaman biter yaa diye düşündüm ama sonrakiler 4 ay içinde kaydılar....sabırlı ol sonuç harika olacak...

teşekkür ederim inşallah güzel olur.8 ay çok uzun bir süre diş hangi konumdaydı?o 8 ay boyunca farklı gelişmeler oldu mu?
sen de ağrı var mı?ben şöyle hissediyorum sanki alt üst dişlerim birbirine değmesi bozuldu sanki lokma çiğnerken zorlanıyorum. halbuki alt üst çenemde kapanmada bir sorun yoktu.su anda da yok ama yemek konusunda şikayetçiyim.
tek derdim bu teller oldu. insan hayatında ne önemliyse onu konuşuyor ya benim de gece gündüz telleri konuşasım var.:))

Son düzenleme:
Bende buranın demirbaş larından oldum her ne kadar son zamanlarda yazamıyor olsamda şubat ta 3.seneye giricez ama hala çok iş var gibi.Çok yavaş bir dişleri gömme şleminden sonra 5 gün önce boşlukları kapamaya geçtik,oldukça ağrılı bir işlem ki ben acıya dayanıklı biriyim, dişerim resmen çıtır çıtır oynuyor 5. günde olmama rağmen hala dişlerimi birbirine değdiremiyorum dudaklarımın içi yeni tellere alışamadığı için resmen parçalanmış durumda mum filan kar etmiyor kocaman bir sakız yapıştırarak buldum çareyi tabii evdeyken yapıştırıyorum yoksa çok görünüyor, hayırlısıyla telsiz koruyucusuz pırıl pırıl dişlerimizle gülümseme zamanı bir gelse artık.

Siz son dönemece girmişsiniz size şafak görünmüş :) Allah tamamına erdirsin İnşallah hepimize.Bende dün kulak uğultusundan uyuyamadım,alt üst çene üstüste biniyor , diş köklerime basınç oluşmaya başladı galiba.kapanış her geçen gün farklı haller alıyor :)

Canım senın sadece ust cenedemı var tel?

Kızlar benım teller dudaklarıma degılde yanaklarımın ıc tarafına cok ız yaptı yanaklarım tellerı bastırıyor yattıgımda falan oralar oyuldu resmen sızınde oylemı?

Kızlar benım teller dudaklarıma degılde yanaklarımın ıc tarafına cok ız yaptı yanaklarım tellerı bastırıyor yattıgımda falan oralar oyuldu resmen sızınde oylemı?

benimde seninkiyle aynı durumda
mumda fayda etmiyor.

Tel tedavisinden kaynaklanan ağız içi yaralarda lazer ile boiterapi yapılması 24-48 saat içinde iyileşme sağlamaktadır.

arkadaşlar önceki sayfaları okuyup okuyup yazıyorum .3 diş çekimine "fazla" demiş arkadaşlar "o boşluklar nasıl kapanacak?" demişler.sağlam dişin çekilmesi gerçekten son çare olmalı.
benim 3 bile değil 4 sağlam dişim çekildi.kapanır mı kapanmaz mı ne zaman kapanır diye düşünmemiştim açıkcası burayı okuyana kadar.benim köpek dişlerim önde o boşluklara köpek dişlerim çekilecek.bilmiyorum doktoruma güveniyorum kendisi prof.ortodondist zaten o yüzden başladım tedaviye.27 yaşındayım ki bu yaşıma kadar kaç kere o dişçi koltuğuna oturup oturup vazgeçtiğimin sayısını bilemiyorum.

Canım senın sadece ust cenedemı var tel?

alt ve üste aynı anda takıldı 1 aya yaklaşıyor takılalı.bende kapanış bozukluğu var,ön dişlerin sağ taraftaki yan diş içerde ve alt sivri(köpek dişlerde içe DOĞRU açı değiştirmiş.genel olarak çok sorun yok gibi duruyor ama benim işler biraz aşamalı olacak,implant yaptırmam gereken 2 boşluk var,dolgular var.

canım sen dolguları teller takılıyken mi yaptırcaksın ?

canım sen dolguları teller takılıyken mi yaptırcaksın ?

Ordodontistim acil dolgu olmadıkça 4. aydan sonra yapılmasının doğru olacağını söyledi.Ben ilk aşamada yaptırmak istedim ama dişler hareket ettikçe dolgular çatlayabilir,oturmayabilir dedi.Ama yaptırabilirsin dediği an hemen başlamak istiyorum.Siz nasıl yapıyorsunuz nikohll ya da nasıl bir süreçten geçtiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…