Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhabalar tel kullanırken implant yaptıran oldu mu acaba birkaç sorum olacak :18:

benım bosluklar acıldı ımplant olcak dogumumu beklıyor fılım cekmk köklerıme bkmk için ona göre karar vercek ne zaman takılır dedıgımde sonadogru daha ii olur dedi :)

cnm kaç tlye cektırdın bır 20lik dişi??

içine sinmediyse yaptır bence.

benimde herşeyle ilgileniyor canım.hatta teller çıktıktan 2 3 ay sonra diş eti estetiğide yapıcak. benim sadece yan kesicilerimde problem vardı. 2side gerideydi.tellerimi o yüzden taktırdım. o yüzden şuanda o ikisinin mükemmel olmasını istiyorum.aslında düzeldi ama ben yandan bakınca farkediyorum kök kısmının geride oluşunu. o yüzden tekrar aradım doktorumu ve kasımdaki sökümü iptal ettirdim.nasıl olsa kasıma kadar beklicektim 3 ay daha dururum nolucak :) şimdi pazartesine randevu verdi. kökü öne çekme tedavisi uygulayacakmış o nasıl bi işlemse :/

bnde ılk defa duydum kaydırdıgı dişlerin kökünüde kaydırmıyorlarmı saten :/ hatta tedavı bittikten sonra bu yuzde pekiştirme teli takıyorlar arkadan kökler kaymasın die yenı yerıne otursun dıe gecmıs olsun cnm

Dün 3 ay aradan sonra alt dişlerime de tel takıldı. Tam üstlere alıştım derken çok zor oldu. Hiçbir şey yiyemiyorum.:2: Bebeklerim isyan ediyorlar, artık aç kaldılar bebişler. İnşallah önümüzdeki 5 gün içinde geçecek diye umut ediyorum. Zaten ondan sonra işin zor kısmını atlatmış oluyorum. Üst dişlerimdeki düzelmeleri gördükçe dayan kızım diyorum, değer.

hamıleyken baska zor oluyorlar gerci diş teli sayesınde sadece 4 kilo aldım dogumumada az kaldı en fazla 8 kıloyla bıtırrım :)) bebekler ıhtıyacı olanı alıyorlar yeterınce ye yeter korkma

benim dişin kökü geride kaldı bikaç milim :) onuda öne çekicek bakalım.pazartesi olsunda nasıl bi tedaviymiş yazarım buraya :)

4 ve 6 numaralı dişlerin sıkıştırmasından dolayı olucaktır ki önde duruyorlar. Çarpışıklık ta mevcut.Doktoruma da çok güveniyorum ama böyle bir durum daha önce hiç planlanmamıştı.Benim için ani oldu.Bunlrın çekilmesi gerkek diyince....Şimdi başlayan tedaviyi yarımda bırakamam ne yapıcam bilmiyorum

Benimde ast çenemdeki 4 numaralı dişler çekildi canım.Aslında diş çektirmede bir sıkıntı yok bir şey hissetmiyorsnda sağlam diş gidince insanın aklına şüpheler kalıyor mutlaka değil mi. Benim üst çenemden mutlaka diş çekilmeliydi çünkü yamuk olan dişlerin kayabileceği yer yoktu.Sende baktığın zaman farkedersin aslında kendi dişlerine...
Ama alt çenemdende 4 numaralı dişlerin çekilmesi gerektiğini söyleyince karşı çıktım çünkü yanındaki dişde çok az bir yamukluk var.Bakalım daha 2 hafta oldu diş tellerimi taktıralı.Alt zeneme daha takılkadı.Takılmaya yakın yine itiraz edeceğim

altın üstle uyumlu olması için çekmeyi düşünüyordur belki doktor, sonuçta kapanış önemli ve kapanışta altların üstlere oturması şart. danışmak için birkaç doktora daha başvurabilirsin için rahat etmiyorsa, çünkü doktorun heralde kafasında o planı yapmış bile.

cnm kaç tlye cektırdın bır 20lik dişi??

Canım dişlerimi çalıştığım hastanede çektirdim. Herhangi bir ücret ödenmiyor bildiğim kadarıyla. Eğer bunun için de para alıyorlarsa devlette ya da üniversite hastanesinde çektir derim. Ben tahminimce sadece muayene ücreti ödeyeceğim.

ee bu super cok fazla problm yoksa kısa zamanda tedavın bıter bnce kesınlıkle yaptırmalısın

Ahh ah ben bir de karar verebilsemm. Vazgeçmiş durumdayım tamamen Arada aklıma geliyor ama çok masraf olacak benim için. Birikim yapmak istiyorum. Yaptırırsam birikim yapamayacağım. Kaldı ki sadece alt dişlerim farkedilir derecede düzensiz üstler sorunsun görünüyor. Hatta ortodontistte karşılaştığım bir arkadaş benim dişlerim seninkiler gibi olsaydı ben taktırmazdım dedi. Kafam iyice karıştı.

canım resim atabilirsen yardımcı oluruz ama bu rahatsızlık seni daha çok etkiliyosa canını sıkan bi görüntüyse yaptır derim

bazı doktorlar çeneye göre fiyat alıyorlar, tek çene takılcaksa daha az, altlı üstlü takılcaksa tam fiyat, sadece alta taktırıp 2-2,5 milyara halledebilirsin, düzensiz dişler ilerde dişeti sorunlarına yol açıyor sonuçta, halletmek önemli /:

alt çenemde 5 numaralı dişlerim içe doğru yamuk ve yer yok doktor dişi çekmek istemiyorum dedi ve yer açabilmek için aparey taktı iki aydır kullanıyorum.bende sağlam dişlerim çekilmesin diye bekliyorum bakalım daha ne kadar sabredeceğim.yalnız benim de sizin gibi üst çenemdeki 4 numaralı dişler çekilecek büyük ihtimalle.

canım resim atabilirsen yardımcı oluruz ama bu rahatsızlık seni daha çok etkiliyosa canını sıkan bi görüntüyse yaptır derim

Ekledim canım resimleri. Bayram dönüşü net bir karar vermeyi düşünüyorum inşaallah. Sizce çok acillik bir durumu var mı?

İstanbul'da devletten sevk alıp özelde ortodonti tedavisi olan var mı? yğenim için araştırıyoruz. yapan varsa hangi dr.a gittiğini ve nerden sevk aldığını yazabilirse sevinirim.

Ekledim canım resimleri. Bayram dönüşü net bir karar vermeyi düşünüyorum inşaallah. Sizce çok acillik bir durumu var mı?

Dahil oluyorum ama benim şahsi görüşüm, acil değil, istersen birkaç yıl sonra maddi olarak rahat olduğun bir dönemde yaptır, çarpık dişlerdeki sorun iyi temizlenememeleri ve böylece diş taşı oluşturup diş etini aşağıya çekmeleri yada dişte biriken artıkların çürüğe sebep olması, açıkcası estetik olarak beni rahatsız etmedi, sağlık açısından taktırmanı söylemiştim ben ama temizliğini aksatmadığın sürece taktırmana gerek yok, diş araları için diş fırçasından o kadar medet umulmamalı, kürdan diş ipi vb. bunlar önemli artık oluşmaması için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…