Merhabalar uzun zamandır giremiyorum.Dişlerime tel takılalı 10 ay oldu. ağız içim sürekli yara bere içinde. .Bir sorum olacak size tedaviden önce dişlerinde kemik kaybı ve diş eti çekilmesi olupta tedaviden sonrasında bu sıkıntıları düzelen arkadaşlar varmı , birde benim üst dişlerimde diş eti aralarında delikler oluştu sonradan kapanıyormu bunlar ??
artık benim de damaklığım var ve konuşamıyoyum6 ay dedi doktor ama daha 2 hafta geçemiyor 6 ay nasıl geçecek bilmiyorum. zaten yaşım olmuş nerdeyse 30
Merhabalar uzun zamandır giremiyorum.Dişlerime tel takılalı 10 ay oldu. ağız içim sürekli yara bere içinde. .Bir sorum olacak size tedaviden önce dişlerinde kemik kaybı ve diş eti çekilmesi olupta tedaviden sonrasında bu sıkıntıları düzelen arkadaşlar varmı , birde benim üst dişlerimde diş eti aralarında delikler oluştu sonradan kapanıyormu bunlar ??
merhaba, dün mesajınızı alıntıladım ama sanırım yanlış anladım sizi, çekimli tedavi mi oldu sizinki, çekimliyse deliklerin olması gayet normal de, tedavinin son aşamalarında düzeliyor onlar, zaten delikler kapanmadan teli çıkarmıyor genelde doktorlar, kapanmasını bekliyorlar, ama kendiliğinden oluşan bir dişeti çekilmesi yaşıyorsanız o zaman periodontolojilik bir sorununuz var.
Minikipekciğim Ankara dan yazıyorum ben ileri yaş hastasıyım şu an 37 yaşındayım Üst cenem çok dar ve dişlerimde aşırı eğiklik vardı diş etlerimde çekilme ve bunun yanı sıra kemik kaybı da var. İlk olarak üst çenemi genişletti doktorum sonra üst dişlerim dizildi en son da alt dişler diziliyor iki eğri dişim kaldı.Doktorum ileri yaş hastası olmama rağmen çabuk düzelme olduğunu söyledi. Dişlerimde Hiç çekim yapılmadı sadece 20 lik üst sağ dişim çekilecek tedavi sonrası oda alt 20 lik dişim daha önce çekildiği için ...Üst dişlerimde dişeti çekilmesi olduğundan dolayı delikler oluşmuş .Gerçi tel tedavisi sonrası küretaj ile diş etleri ve diş taşları temizlenecek demişti doktorum. Alt çenemde ise sol arka dişlerimden 5 yıl önce çekilenm dişimin yerine diğer dişlerimi arkaya doğru kaydırdı .Görüntü olarak güzel olacak ama üst dişetlerimin arasındaki delikler ne kadar kapanır bilemiyorum .bunu merak ediyorum
Herkese Merhabalar.Ben de diş teli tedavisi için ilk defa dün gittim ortodondiste.Yaşadığım yerde sabit bi ortodontist olmadığı için ayda bir defa geliyo doktor.Dün gittiğimde diş çekimi, diştaşı temizliği gibi bi durum gerekmediğini tedaviye hemen başlayabileceğimizi söyledi.Yüzük denilen bişey taktı ve bir dahaki ay telleri takabileceğini söyledi.Sadece bu kadar.Ben internetten araştırdığımda diş röntgeni ölçü alma gibi durumlar oluyomuş.Bunların hiçbirini ben yaptırmadım.Direkt yüzükleri taktı.Bu tarz tedaviyi yaptıran var mı aranızda? ve bu yüzükler ne işe yarıyo acaba sormak hiç aklıma gelmedi doktora.Nedense bütün sorular evde aklıma geliyo :)
Amiiin :)Çok teşekkürler cevabın için.Ben takılma aşaması 2 3ay sürer zannediyodum.kısa sürede takılacağını öğrenince bi anlık sevincimden sormayı unuttum doktora :)Yüzük dediğim şey doğru mu söylüyorum bilmiyorum ama öyle demişti doktor üst sağ ve sol arka dişlerimin birer tanesine taktı.Dişlerimin etrafını saran metal bişey.10 gündür takıyorum yaklaşık 20gün kadar daha duracak ve daha sonrasında da diş telleri takılacak inşallah.Çok teşekkürler güzel dileklerin için :) Hepimiz bi an önce inci dişlere kavuşuruz inşallah :)Merhaba zlyha aramıza hoşgeldinBenimde geçen ay takuldı diştellerim merak etme benimde doktorum röntgen ölçü fln almadı dişçekimim ardından hemn takıldı aklında şüphe kalmasın o doktorun yöntemine bağlı biraz sen yeterki Ona güven
^_^ ama yüzük derken braketleri mi kastediyosun pek çözemedim:-\ diş tellerin hayırlı sun ağrısız sancısız bir süreçle Rabbim tez zamanda çıkarmayı nasip etsin :-D
Merhaba zlyha aramıza hoşgeldinBenimde geçen ay takuldı diştellerim merak etme benimde doktorum röntgen ölçü fln almadı dişçekimim ardından hemn takıldı aklında şüphe kalmasın o doktorun yöntemine bağlı biraz sen yeterki Ona güven
^_^ ama yüzük derken braketleri mi kastediyosun pek çözemedim:-\ diş tellerin hayırlı sun ağrısız sancısız bir süreçle Rabbim tez zamanda çıkarmayı nasip etsin :-D
Aaa evet Belkıscım görmemişiiim kusuruma bakma ^_^ iyiyim tatlım gözlerim seni arıyor yahu nerelerdesin seen :) tedavi güzel gidiyoor valla nolsun ilk ay bitti muayeneye gidince 25inde sen yoktun kliniktee aynı gün değilmiydii randevumuz.Sen nasılaın bakalım kapandımı o sorun etiğin diş aralığın bğyk bişey olsa bari canım.Bende istiyorum banada lastik versin hızlıcana kapansın şu aralıklar :-Dbüşraaa burdan msj atmıştım sanırım görmedin nasılsın nasıl gidiyo tedavi
Amiiin :)Çok teşekkürler cevabın için.Ben takılma aşaması 2 3ay sürer zannediyodum.kısa sürede takılacağını öğrenince bi anlık sevincimden sormayı unuttum doktora :)Yüzük dediğim şey doğru mu söylüyorum bilmiyorum ama öyle demişti doktor üst sağ ve sol arka dişlerimin birer tanesine taktı.Dişlerimin etrafını saran metal bişey.10 gündür takıyorum yaklaşık 20gün kadar daha duracak ve daha sonrasında da diş telleri takılacak inşallah.Çok teşekkürler güzel dileklerin için :) Hepimiz bi an önce inci dişlere kavuşuruz inşallah :)
Eveet yüzükmüş canım netten baktım bantta deniliyomuş.Bendende diş çekimi oldu ama hiç takılmadı demekki diş yapısına göre değişiyor.Bakındıma nette yüzük sii çekimi yaptıran çoğu kişinin ilk ağız diiin takılıyormuş.Buarada yaşın kaç ne kadar sürecekmiş tedavin
Aaa evet Belkıscım görmemişiiim kusuruma bakma ^_^ iyiyim tatlım gözlerim seni arıyor yahu nerelerdesin seen :) tedavi güzel gidiyoor valla nolsun ilk ay bitti muayeneye gidince 25inde sen yoktun kliniktee aynı gün değilmiydii randevumuz.Sen nasılaın bakalım kapandımı o sorun etiğin diş aralığın bğyk bişey olsa bari canım.Bende istiyorum banada lastik versin hızlıcana kapansın şu aralıklar :-D
Ben 23yaşındayım canım tahmini 2yıl dedi.Daha uzun da sürebilirmiş çünkü normalde köpek dişinin yanındaki dişi çekmesi gerektiğini söyledi yer açılması için..Fakat benim kök dişim çürük olduğu için daha önceden çektirmek zorunda kalmıştım.Bu da tedavi süresini maalesef uzatacakmış.Daha önceden tedaviye başlamadığıma o kadar pişman oldum ki.Neyse hayırlısı artık..Senin yaşın kaç canım?
hadi bakalım 2 oldu he o ohh ne güzel ,, o aralık yook ya sorma kapanmadırandevuda değişiklik yapamam murat bey çok dolu demişti haftaya çarşamba gidicem senin ne zman
Aynen buna da şükür.Zaman çok çabuk geçiyo ama yine de uzun bi zaman gibi geliyo 2sene.Tez zamanda geçer inşallah.Bi umut tahmin ettiğimiz süreden dahada kısa oluverir belki :) Ben Düzce'de yaptırıyorum canım..Bişey sorucam takılma aşaması uzun sürüyo mu?Benimde yaş 22 canım ya aramızda sadece bir yaş varmış bende aynı duygular içersindeyim keşke daha erken başlayabilseydim ama olsun yav buna şükürbanada 2yıl dedi dua ediyorum sorun çıkıp dahada uzamasın diye benim üst dişlerde baya sorun varda ama ilk aydan gösteriyor etkisini mucizevi bişi bu ^_^ Artık diş teli çıktığındaki halimizi düşünüp her güne bir umutla uyanmak var oda güzel peki hangi şehirde yaptırıyosun
Ya acaba Murat Bey bu diş aralıkları için diş lastiği kullanmıyormuu tedavi sürecini daha hızlandırıyormuş gittiğimizde soralım bak tatlım.Benim bi dahaki randevum tee 22 kasımda canım ya benimki ayın sonunda seninki başında oluyor sanırsam bi denk getiremedik :-\
Aynen buna da şükür.Zaman çok çabuk geçiyo ama yine de uzun bi zaman gibi geliyo 2sene.Tez zamanda geçer inşallah.Bi umut tahmin ettiğimiz süreden dahada kısa oluverir belki :) Ben Düzce'de yaptırıyorum canım..Bişey sorucam takılma aşaması uzun sürüyo mu?
diş lastiği dediğiniz nasıl bişe bana ilk başta iki diş arasına zincir şekli saydam bişe takmıştı ama 3 ay sonra çıkarttı sorarım canım merak etme sen nerak ediyorum bu akşam watsappa girireim at resimlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?