Diş Teli ?

18 yaşındayım :)

Sen kaç yaşındasın ?

Ben 30 yaşındayım :) geç kalınmış bir süreç ama kısmet böyleymiş diyorum.. Çok korkuyordum ama bir kere cesaret edip başladım.İyi ki taktırmışım diyorum.. En fazla 2 yıl olacak işte :)

Senin için iyi bir zaman 19 yaşında misler gibi olacak dişlerin öyle düşün

evet güzel olur:)

ne kadar süreceği dişlerinin durumuna göre değişir, ortodontist söyler onu sana gidince fiyat ta vakanın durumuna değişir ama azıcık pahalı oluyor. ben 11 ay taktım. dört yıl önce bitti tedavim çok memnunum imkanın varsa tavsiye ederim.

Sonrasında değişme bozulma oluyor mu ?

O zayıflama benim işime yaramıştı valla 57 kilodan 50 ye düşmüştüm şuan 52yim ama dahada vermek istiyorum diş tellerimi bu yüzden daha çok sevdim ben ama tellerden degil sanırım ilk takmış olmanın zorlugu ve apereylerden kaynaklanıyorduAmin inşallah hepimiz güzel sonuçlarını görürüz

Son düzenleme:
Sonrasında değişme bozulma oluyor mu ?

Dişler illa ki hareket eder , doktorum söylemişti bunu ama bizim görebileceğimiz ölçüde değil. tedavi bittikten sonra ön dişlerimin arkasına ince bir tel takıldı pekiştirme için ve altı ay ağzıma dişlerimin kalıbında aparat taktım şimdilik hiçbir bozulma yok umarım olmaz da.

bende taktm basta cok duzgundu o plastigi takamaDIM midem bulanıyodu ve suan bozuldgnu hssediyorum tkrar gdicem olmadı bda takıcam :26:

cınıms ben 7 yıl önce taktırdm yasa baglı gelişimi ama ben cok aksatmıstm yasım kucuktu 1 2 yılda ckardı nrmalde kontolleri dediklerini fln salladm hep 4 yıl durdu
ama snrasında innnci gbi oldu tabi cıkarınca utanmıstm agzımı acamıyodum cok komk geliyodu
tabi suan braz bozuldu verdigi plastikleri takmadm diye ben o zaman 4 diş cektrmiştm 20lik fln yoktu suan 18im oha ben bnu hiç dşünmedim tele girsem 20likleri cekerler mi :18:

evet 4 yıl sonra smdi suan aklıma düştü ve o plastikleri agmza takmaya calstm tabkide tam olmadı hala cekmecemdeymiş haha

neyse olmazsa gunduzleri takıp sıkim dişlerimi belkim bi işe yarar

O plastiği hep mi takmak lazım ömrün boyunca ?

yok ama ya 6 ay dedi ya 2 yıl bak o kadar takmamısm ki hatrlamıyorum bile o heyecanla dinlemedm ama o en son iş hele bi teli taktır
ama iğrenc bişeydi ya takamamıstm dşünsene gece agzında b tane daha agız var gbi oluyo

hayır bana altı ay demişti, altı ay taktım kontrole gittim ben bir daha plastik çıkarttım kendi isteğimle bir süre daha taktım ve faydasını çok gördüm. doktorum beni çok tembihlemişti tedavi bitince pekiştirme süresinde aparatları takmak çok önemli diye evet mide bulandırıcı ama ben taktım iyi ki de takmışım arkadaşımda da tel vardı çıkarttığında doktoru aparatlardan bahsetmemiş bile, dişleri bozuldu onun mesela :26:

Hadi yaa.........

16-17 li yaşlarında bir arkadaşım kullanmıştı.Yaklaşık 1-1,5 yıl kadar kullanıp devam etti.. Şuan 20li yaşları devirdi dişleri hala inci gibi duruyor. Dişteli onun yüzüne de çok yakışıyordu ama. Diş telleri çıkartttıktan sonra bir süre daha ara ara kullanmanda fayda var.
Ayrıca 20 lik dediğin diş, tam 20 yaşına gelince çıkmıyor ki.. 30 yasında da bu dişi çıkartan var 18 inde de 25 inde de.. 20 lik diş yapın düz mü çıkacak yamuk mu çıkacak oda belli değil.. Mesela benim yirmilik dişim 23 yaşımdayken çıkmaya başlamıştı. Tam 1 yıl sürdü çıkması yerinden ve tam düz olarak çıktı. Ameliyatlık müdahele hala olmadı ağrı sızı yok duruyor öyle..
Masraflı biraz ama inci gibi bakımlı ve düzgün dişlerim olsun istiyorsan mecbur katlanacaksın. Şimdi çirkin duruyor dersin şeffaf olanlar var ve ilerde faydasını çook çook göreceğin bir şey bu.
Şimdiden hayırlı olsun canım =)))))

Zaman geçmiş üstünden ama okuyunca kayıtsız kalamadım:) Bende de tel var bende nişan ve düğün için çıkmalarını beklemeliyim.. Zamanında ne diller döktü ailem ama işte 21 yaşına gelince dank etti bende :) Şimdi alt tedavim başladı inanılmaz ağrılarım var kabusun içinde gibiyim.. fakat düğünde inci gibi dişlerle gülücük dağıtıcağım için kendimi rahatlatıyorum biraz =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…