- 12 Temmuz 2006
- 59.588
- 227.373
- 1.223
- 53
Aynen katılıyorum.Gonullu insanlar zaten imkanlarinin ustunde calisiyor.
Barinaklarin duzeltilmesi, iyilestirilmesi, gerekli kosullarin saglanmasi lazim. Bu da gonullulerle degil resmi politikalarla, kaynak aktarimiyla olacak bir sey maalesef.
Barinaklar su an hayvanlarin hastalıktan kırıldığı, ac kaldigi, acliktan ve soguktan öldüğü, dayak ve iskence gordugu yerlerden oteye gitmiyor maalesef.
Sokak hayvanları da istemez aç açık yaşamayı, sokaklarda işkence görmeyi, öldürülmeyi, çuvallara konup uçurumlardan atılmayı.
Kışın yağmurundan karından, yazın sıcağından korunacakları yuvaları olsun, aç kalmasınlar susuz kalmasınlar isterler ama insana bütçe ayırılıyor mu ki hayvan düşünülsün

Barınakların 50 tanesinin şartları iyiyse 800 tanesi içler acısı durumda.
Barınak veterinerlerine doğru dürüst ilaç bile vermiyorlar ki hayvanları iyileştirebilsinler, 200 metrekare alana sıkıştırılmış barınaklar ve bu barınaklara 5 bin 10 bin sokak hayvanı sığdırılsın isteniyor.
Bir derneğe üye değilim bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışan vatandaşlardanım, bireysel gönüllü diyelim, apartmanı açtık biz sokak hayvanlarına, kedisi köpeği zaman zaman yaralı kuşlar, kirpiler, kaplumbağalar ama bir apartmanda ne kadar hayvana barınak olabilirseniz o kadar çözüm üretebiliyoruz, beslemeler yapılıyor, tedaviler yapılıyor, hadi biz apartmanda 6 köpek 4-5 kedi barındırabiliyoruz, sokaklardaki sahipli sahipsiz bakımsız hayvanlara da el uzatıyoruz, yaban hayvanları iyileşince doğaya salmak zorunda kalıyoruz ama evet bu gönüllülerle olacak iş değil.
Konu sahibi köpeklerden korkuyor olabilirsiniz, korkunuzla dalga geçecek, küçümseyecek, hayvanlardan korkulur mu diyecek biri değilim fakat terapi almalısınız çünkü korktuğunuzda vücudunuz hormon salgılıyor, kediler köpekler bu kokuyu alıyor, sizin baktığınız köpeğin bile hırlaması bu yüzden.
Hayvanlarla büyüdüm, bunu açılan her sokak hayvanı konusuna defaatle yazdım, bu kadar hayvanlarla iç içe olmama rağmen 4-5 yaşlarındayken 6-7 sahipli köpeğin saldırısına da uğradım ama hayvanların suçu yoktu kedi kovalarlarken talihsizlik ben karşılarına çıktım, travma olarak kalabilirdi ama rahmetli babam sayesinde hayvanlarla eskisi gibi olmaya devam ettim, hepsini çok sevdim elimden geleni yaptım, yapmaya da devam ediyorum.
Mutlaka terapi alın.