Evet gerçekten tam olarak istediğim bunlar,A anonim1ii ben dediginizi anliyorum. Sartlar iyilestirilsin, barinaklar dogru duzgun yasam merkezleri haline gelsin, kopekler sokakta degil bu yasam merkezlerinde hak ettikleri gibi yasasinlar diyorsunuz.
Ama sizin konunuzun su anki cozumu bu degil. En azindan yakin gelecek icin degil. Cunku bu iyilestirmelere bugun baslasalar yine senelerce surecek bir surec ve sizin elinizde degil. Ama sizin kendi kopeklerinizle barismaniz, yolda korkudan olmeden en azindan disari cikabilmeniz icin hızlı ve sizin yapabileceginiz bir cozum bulmanız gerekiyor.
Kendi basiniza yenemiyorsunuz. Travmatik seyler gormussunuz bunda hak veriyorum size. Ama maalesef su anki kosullarda cok bir alternatifiniz yok. Sokaklar bir gecede köpeksiz kalmayacagina gore ya bunu aşacak, gunluk hayatinizi idame ettirecek noktaya geleceksiniz, ya evde duracaksiniz. Su an icin baska bir alternatif cozum yok.
O yuzden bence kopek al, besle seklinde bir yaklasimdan ziyade daha terapi esasli giden, farkli ekolden bir psikologla korkunuz uzerine calismak su an elinizdeki en iyi (ve bence tek) secenek.
Siz bana aynı ithamda bulunursanız tröllükten kaç para kazanıyorsun diyerek, bende sizden şüphe duyarım, demekki sizin savunmanız altında maddi çıkarlarınız var ki bana bunu yöneltiyor diye düşünürüm, tanımadığınız bir kişiye bir ithamda bulunuyorsunuz, aynı soru size dönünce kıyameti koparıyorsunuz, siz hayırdır?Arkadaşlar, bunları nerede görsem tanırım !
Başıboş kelimesini kullanan , hayvanları savunan kişilere “hayvanlar üzerinden para kaldırıyorsun “ ithamında bulunan şahıslar NET şekilde bu işi 3 kuruşa yapan paralı hayvan düşmanı trollerdir.
Asıl kendileridir yıllardır ( özellikle son 3 yıl ), zavallın hayvanların CANI ÜZERİNDEN PARA KAZANAN !!!!!!
Yok canım ben trollük yapmıyorum, bence sen bu ayki bütçenle yeni bir beyin al belki okuduğunu anlarsın en azındanKendim kazanıyorum hem kendime hem hayvanlara harcıyorum . Benim param seni ilgilendirmez .zaten şu yazdıkların trol olduğunun ekstra ekstra ispatı . Hayvanlar üzerinden para kaldırmak , estetik vs . İşte bunlar son 3 yıldır hayvanları hedef göstermek için sizin dilinize pelesenk olmuş argümanlar.
Hayırdır X platformu yetmedi mi katliam yaptırmanıza , yoksa maaaşlarınız primleriniz mi az geldi ?
Sen satın al da işe falan girersin belki . Bizim dirsek patlatıp ders çalıştığımız yıllarda boş aylak gezip de şimdi 3 kuruşa can satan tipsin .Yok canım ben trollük yapmıyorum, bence sen bu ayki bütçenle yeni bir beyin al belki okuduğunu anlarsın en azından
Hayır çelişkili konuşmuyorum her şey açık ve net daha fazla açıklama yapmayacağım dilerseniz diğer yazılarımı okuyabilirsiniz :) son olarak da bana diken atana gül atacak değilim hoşçakalınNe istiyorsunuz biz de bunu anlayamıyoruz. Çok çelişkili konuşuyorsunuz. Hem hayvanların yeri sokaklar değil diyorsunuz, hem de "ben öldürülsün mü dedim?" diyorsunuz. Terapi almanız gerek diyoruz. Ona da karşıt bir sürü savunma cümlesi sarf ediyorsunuz. Hepimizin istediği çözüm basit. KISIRLAŞTIR, AŞILAT VE YAŞAT! Ama bunu STK'lar tek başına başaramıyor maalesef. Vatandaş olarak bizler de gücümüz yettiğince yapabiliyoruz bir şeyler. Ama nereye kadar. Bu çözümü devlet (!) dışında bizler köklü bir şekilde elde edemeyiz maalesef. Kaldı ki, bazı STK'ların da yaptıkları ortada. Tanımadığınız insanlara yok estetik, yok cins hayvan seversiniz gibi ithamlarda bulunuyorsunuz. Şahit olduklarınızı anlamakla beraber, ne istediğinizi anlayamıyorum. Pardon, sokaklar hayvanlara göre değil. Sokaklarda olmasınlar ama ölmesinler. Nasıl peki?
Ben sizi anliyorum. Ne yazik ki bu sokak köpekleri, toplatilma ve barinak konulari cok suistimal edilen ve provokasyona acik konular. O yuzden yanlis anlasildiginizi dusunuyorum. Benim de cok sinirlendigim mevzular ama sizde oyle bir tavir gormedim ben.Evet gerçekten tam olarak istediğim bunlar,en azından kendi hayvanlarımla barışmak ve en azından bakkala gidebilecek kadar cesaret kazanmak istiyorum… toplayıp barınağa tıkalım, katledelim gibi bir ifadem olmadı asla savunacağım bir şey değil bu, çözüm önerisi olarak hem insanları hemde hayvanları mutlu edecek bir öneri sundum, halk olarak insan ya da hayvan diye ayırmadan, taraf tutmadan ortak yararına bir paydada buluşalım dedim. Bunun uzun vadeli bir süreç olduğunu biliyorum sadece beni düşmanlıkla suçlayan üyelere istinaden barınak koşullarının iyileştirilmesi fikrini ileri sürdüm, ortak paydada buluşmanın daha sağlıklı olduğunu düşünerek… ama düşman oldum, trol oldum bunları diyenlere de sinirlenip savunmaya geçince yine ben suçlu oldum… umarım o üyelerde bunu okur çok teşekkür ederim yazınız için, en kısa sürede iyileşme yönünde destek almaya çalışacağım
Evet kesinlikle öyle oldukça zor ve zaman isteyen bir süreç bu çok teşekkür ederim söylemek istediklerimi saptırmadığınız için, umarım herkes için dünya güvenilir ve mutlu bir yer olurBen sizi anliyorum. Ne yazik ki bu sokak köpekleri, toplatilma ve barinak konulari cok suistimal edilen ve provokasyona acik konular. O yuzden yanlis anlasildiginizi dusunuyorum. Benim de cok sinirlendigim mevzular ama sizde oyle bir tavir gormedim ben.
Yillardir kopekcilik camiasinda olan ve kendi kopeklerinin biri barinaktan, kedilerinin biri sokaktan biri olarak ben de cok isterim barinak sartlari duzelsin. Sokaktaki çocuklar aç sefil halde karda kışta yasamasin, araba ezmesin, kulaklari kuyruklari kesilmesin, tecavuze ugramasin. Ama altyapisi hazirlanmadan bu cocuklari barinaklara tikmak öldürmekle esdeger. O yuzden su an barinaga gideceklerine sokakta kalmalari daha iyi. Ama omrumuz yeter de layik olduklari bakimi gorebilecekleri yaşam alanlari hazirlanirsa da illa yoo sokakta kalacaklar demem. O mantik ve vicdan cizgisi onemli, ben sizin bu noktada vicdansizliga kaydiginizi, hepsi toplatilsin nolursa olsunlar bana ne dediginizi dusunmuyorum.
Benim yengem de kopek gördüğünde dayimin arkasina saklanan kadındı. Benim kopeklerimle aştı o korkuyu. Hala biraz tirsiyor ama korku seviyesinde degil artik. Sizinki bayagi yer etmis ve artik hayatinizi engeller halde. O yuzden kendi cozumunuzu kendiniz uretmelisiniz bu sartlarda.
Çok şükür açta değilim açıkta da değilim, bahsettiğimiz gibi bir insan hiç değilim, inşallah bu yılın sonunda da mesleğimi elime alacağım, hakkımda bulunduğunuz bu son zandan dolayı hakkım size helal değildir, söylediğiniz basit bir suçlama değil, ahirette hesaplaşalım, hoşçakalınSen satın al da işe falan girersin belki . Bizim dirsek patlatıp ders çalıştığımız yıllarda boş aylak gezip de şimdi 3 kuruşa can satan tipsin .
Troll maaşıyla nereye kadar aç karnını doyurcan ?
Ahahaha evet öyle diyorlar, kendimizinkini tanıyoruz, biliyoruz, her köpeğin karakterini nerden bileceğiz, korkuyor insanOnu ben de yaptim ama onun disindaki köpeklerden yine korkmaya devam etmistimherkes diyordu bu köpekse disaridakiler timsah mi bundan korkmuyorsan ondan da korkma diye
Goz kacirma olayi biraz bicak sirti.Teşekkür ederimMune sağolun
Ben muhtemelen dehb'liyim. Köpeğin tüylerini eminim kaçırırım. Kuyruğunu belki yakalarım. Beni kurtaran otomatik pilot gibi iç sesim oluyor. Engelli çocukta da öyle oldu.
Bununla beraber her iki yöntemde hayat kurtarıcı. Detayları doğru değerlendiremesemde yöntemleri uygulamayı deneyebilirim. Arkasındaki mantığı açıklamanızda daha net anlamamı sağladı. Bu anlamda tavsiyeniz çok değerli.
Hani gözgöze gelmememiz tembihleniyor ya. Bu bahsettiğiniz sakin, alfa algısı verecek duruşumuzdada mı geçerli?
Yani sadece korkan mı gözünü kaçırmalı yoksa herkes mi?
Çünkü insanlar arasında tam tersidir gözünü kaçırmayan daha baskındır.
Köpek dünyasından bahsediyoruz gerçi ama, onlarda sakin kalabildiğimizde büyük alfa köpek olarak görüyorlar anladığım kadarıyla.
Goz kacirma olayi biraz bicak sirti.
Goz kacirmak karsidakinin üstünlüğünü kabul etmektir. Dolayısıyla disarida gozunu size kitlemis dik dik bakan bir kopekten gozunuzu kacirirsaniz ustunlugu ona verirsiniz.
Ancak karsidaki kopek dominantsa gozunuzu hic kacirmadan beklemenizi meydan okuma olarak algilayabilir. Tanimadiginiz, gergin bir kopekle goz temasına girmeyin, girerseniz ve kopegin gerilediğini hissederseniz de yavasca baska noktaya bakin.
Yorumunuza katılıyorum, korkuyu köpek alarak çözme tavsiyesi de herkese verilmemeli, zaten korkan bir insanın hayvanın günlük bakımı, ihtiyaçlarını karşılaması zor olur, oyuncak değil ki istemediğiniz zaman kaldırıp bir kenara koyasınız, ortalama 15 yıl birlikte olacağınız bir canlı, terapi şart belki terapi esnasında yavaş yavaş uysal bir köpekle bağ kurma çalışmaları olabilir ama direkt sahiplenme köpek için de korkan için de uygun değil.A anonim1ii ben dediginizi anliyorum. Sartlar iyilestirilsin, barinaklar dogru duzgun yasam merkezleri haline gelsin, kopekler sokakta degil bu yasam merkezlerinde hak ettikleri gibi yasasinlar diyorsunuz.
Ama sizin konunuzun su anki cozumu bu degil. En azindan yakin gelecek icin degil. Cunku bu iyilestirmelere bugun baslasalar yine senelerce surecek bir surec ve sizin elinizde degil. Ama sizin kendi kopeklerinizle barismaniz, yolda korkudan olmeden en azindan disari cikabilmeniz icin hızlı ve sizin yapabileceginiz bir cozum bulmanız gerekiyor.
Kendi basiniza yenemiyorsunuz. Travmatik seyler gormussunuz bunda hak veriyorum size. Ama maalesef su anki kosullarda cok bir alternatifiniz yok. Sokaklar bir gecede köpeksiz kalmayacagina gore ya bunu aşacak, gunluk hayatinizi idame ettirecek noktaya geleceksiniz, ya evde duracaksiniz. Su an icin baska bir alternatif cozum yok.
O yuzden bence kopek al, besle seklinde bir yaklasimdan ziyade daha terapi esasli giden, farkli ekolden bir psikologla korkunuz uzerine calismak su an elinizdeki en iyi (ve bence tek) secenek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?