Ben çift taraflı bakıyorum meseleye ama barınaklara karşı çıkılmasına kesinlikle hak veriyorum.Benim kopeklerimin biri barinaktan. 3 haftalik bebeyken sutten kesip kardesleriyle barinaga birakmislar. Ben aldigimda 6 haftalıkti. Bircok hastalığı vardi, veteriner yasamasi zor cok umitlenmeyin dedi. Barinakta kalip sahiplenilmeyen kardesleri maalesef öldü. Ki bu guya bakimli, sartlari iyi bir barinak.
Yer mi kaldı ki hayvancıklaraO sirada anneli yavrulu yaban domuzu sürüsüyle beraber yürüyüş yapan ben
Artik insanlara alistilar maalesef. Bayagi sokak kopegi gibi takiliyorlar bizimle.
Ay beni cocukken kaz kovaladiYer mi kaldı ki hayvancıklaradomuzlar dahil yavrulu hayvanlar için diyorum, bebeklerine zarar verecek bir hamle yapmadığınız sürece bir şey yapmıyorlar, köpeğinizle yavrularını gezdiren bir tavuğun yanından geçin bakın nasıl kabararak üzerinize koşuyor
Yazdıklarınızın çoğunda size katılıyorum ama şöyle bir şey söylemek istiyorum şehirlere şu anda da tilkiler, domuzlar inebiliyor, ya da yaylalarda ayılar gezebiliyor bunun haberi yapılıp geçiliyor ama müdahale edilmesi istenmiyor, peki neden çünkü neden insanlar onların açlık sebebiyle ya da herhangi bir nedenle kendi alanlarından (doğa) merkezlere indiğinin farkında ve dikkatli olunması için bilgilendirme amaçlı haberler yapılıyor, ya da bir alanda saldırı olmuşsa onun haberi yapılıyor ama şu hayvanları toplayalım lafı gündene gelmiyor çünkü mantıklı değil sorunun temeli çözüldüğünde hayvan asıl alanına dönecektir ama aynı şey köpekler için söz konusu değil çünkü köpekler evcil hayvanlar doğada yaşamını idame ettirecek beceriye sahip değiller, bakım verilmesi, ilgilenilmesi gereken hayvanlar ama devlette dahil kimse onları sahiplenmediği için sorun haline geldi bu durum bir yandan hayvanlara yapılan zulümler bir yandan bu devirde saldırıdan ve kuduzdan ölen insanlar akıl alır gibi değil aslında bu durum ülkemizin gelişmişlik açısını da ortaya koyuyor, hayvanlarında insanlarında güvende olmaya, sağlıklı olmaya ihtiyaçları var.Evet maalesef şu anda sokaklar hiçbir canlı için güvenli değil.
Önce sorunu yaratıp işin içinden çıkılmaz hale gelince de günahını hayvanların üzerine yıkmayı da doğru bulmuyorum, vaktiyle sokaktaki tüm hayvanlar kedisiyle köpeğiyle kısırlaştırılmalıydı.
Şunu da dipnot düşeyim her canlının doğasında saldırganlık vardır çünkü insanoğlu dahil her canlının hem avlanma içgüdüsü hem de savunma içgüdüsü vardır.
İnsan avlanma içgüdüsüyle kuş avlar balık avlar tavşan vurur ya da ayı saldırısından kaçmak için ayıyı vurur.
Hayvanlarda böyle, kedi beslenmek için fare kuş balık avlar, köpek tavşan tavuk avlar, kuş başka kuşun yumurtalarını yer veya topraktaki solucanı yılanı avlar, balıklar diğer balıkları, tavuklar böcekleri.
Doğal hayatın döngüsü bunun üzerinedir, her canlı diğer canlı türlerinin agresif çoğalmasını da önler bu döngü sayesinde hem de diğer canlıların sağlıklı yaşam ortamını korur, tavuğun kene yemesi kedinin fare avlaması canlıların sağlıklarını korumasında önemli rol oynar mesela.
Aslında aynı sistem içerisinde birbirine faydası olması için yaratılmış canlılarız hepimiz, bu canlılar içerisinde en gelişmiş olanı insandır ama kendi sebep olduğu sorunları çözmek istemez, bunca betonlaşma yerine her ilçede mezrada olamıyorsa dahi her ilde devlet arazilerinden bir kısım tahsis edilip hayvanlara doğal yaşam alanları kurulabilirdi ama yapılmadı, yapılmadığı gibi yaban hayvanlarının doğal ortamlarını bile ele geçirdik hep beraber.
Misal vereyim ülkenin bazı bölgelerinde birkaç yıl öncesine kadar bu kadar çok ve sık yılan görülmezken 2 senedir neredeyse gün aşırı yılan gördük haberleri yapıldı, yılan şehre inmez eğer siz onun üzerine şehir kurmazsanız ya da domuz, tilki, ayı.
Siz köpekten korktuğunuz için size göre sokakta köpeklerin çok olması sorun, başkası için kedilerin çok olması, bir başkası domuzlardan şikayetçi, diğeri yayladaki evine ayı girmesinden rahatsız, kimisi kaldırımlardaki ağaçların bahçesini kirletmesinden rahatsız.
Velhasıl bu sadece köpek sorunu değil, dünyayı kendi cinsimizle zaptederken diğer canlı türlerine yaşam alanı bırakmamamız, onları yok edilmesi gereken varlıklar olarak görmemiz asıl mesele.
Eleştiri getirmem gerekirse, herkes için demiyorum ama bazı hayvanseverlerin yaşam hakkını savunurken veya çözüm bulunmasını isterken yalnızca kedi-köpek üzerinden gitmelerini de garipsiyorum diyeyim çünkü şuraya yazıyorum, bugün köpekler sokaklardan alınsa, kedilerin çoğalması şikayet konusu olacak, sebebi de şu, köpekleri tespit etmek yakalayıp kısırlaştırma yapmak, aşılamak daha basit ama sokak kedilerini kısırlaştırmak için yakalamak zor, şu an gündemde köpekler olduğu için de kedilerin kısırlaştırılması aşılanması geri planda bırakılıyor, gönüllüler kendileri yaptırıyor çoğunlukla.
Kediler sorun olmaktan çıksa domuzlar, tilkiler, ayılar.
Türü tehlike altında olan kızıl tilkileri bile öldüren, çipli takipli göçmen kuşları öldüren canlılarız, saldırganlık kısmında evet hayvanlar da saldırıyor ama insanın eline su dökemediklerini de belirtmeden bitirmek istemedim yazdıklarımı.
Köpekten pis ısırır kazAy beni cocukken kaz kovaladio gunden beri kazlara mesafeliyim. Bence kazlar yasaklansin
Umarım çok teşekkür ederim, evet belli olmuyor sağı soluyasadigim yerde sokak köpeği yok ama aksam yürüyüşünde cetelesmis 4 tane kopek beni kovaladı, belli saatte serbest birakiyorlarmis ki bu yasak normalde.
bu olaydan sonra sahipli kopeklerin aniden havlamasından, uzerime doğru koşmasından korkmaya başladım.
nedense bazı sahipli kopekler sokaga ciktiklari an daha saldırgan tavırlar sergiliyorlar .
gecen yıl abdde evdeki yeni dogan bebeği parcalayan kopek haberi dahi vardi , bebeklikten itibaren kendileri büyütmüşler hayvani üstelik, demek ki bazen hayvanların ne yapacakları belli olmayabiliyor.
gecmis olsun , umarim bir an once atlatirsiniz bu travmayı.
Babamin bir horozu vardi, hala serefsizligiyle anariz. Babam disinda herkesi kovalardi. Engelli atlamaci gibi kümesten koşup kactigimi biliyorumKöpekten pis ısırır kazve tam bir güvenlik sağlayıcıdır, bahçeye köpek yerine kaz koyun ve sonucu görün :)
İnsanların bir kısmı maalesef ki hayvanların yaşam alanlarına ev yaptıklarının ve bu hayvanların açlıktan sokaklarda gezdiklerinin bilincinde değil, ki bu hayvanları çatır çatır öldürüyorlar.Yazdıklarınızın çoğunda size katılıyorum ama şöyle bir şey söylemek istiyorum şehirlere şu anda da tilkiler, domuzlar inebiliyor, ya da yaylalarda ayılar gezebiliyor bunun haberi yapılıp geçiliyor ama müdahale edilmesi istenmiyor, peki neden çünkü neden insanlar onların açlık sebebiyle ya da herhangi bir nedenle kendi alanlarından (doğa) merkezlere indiğinin farkında ve dikkatli olunması için bilgilendirme amaçlı haberler yapılıyor, ya da bir alanda saldırı olmuşsa onun haberi yapılıyor ama şu hayvanları toplayalım lafı gündene gelmiyor çünkü mantıklı değil sorunun temeli çözüldüğünde hayvan asıl alanına dönecektir ama aynı şey köpekler için söz konusu değil çünkü köpekler evcil hayvanlar doğada yaşamını idame ettirecek beceriye sahip değiller, bakım verilmesi, ilgilenilmesi gereken hayvanlar ama devlette dahil kimse onları sahiplenmediği için sorun haline geldi bu durum bir yandan hayvanlara yapılan zulümler bir yandan bu devirde saldırıdan ve kuduzdan ölen insanlar akıl alır gibi değil aslında bu durum ülkemizin gelişmişlik açısını da ortaya koyuyor, hayvanlarında insanlarında güvende olmaya, sağlıklı olmaya ihtiyaçları var.
Aslında temelde vurgulamak istediğimiz aynı, insan oğlu çok gaddar elbetteki bu tarz şeyleri onaylamıyorum ama başıboş köpeklerin insanlar için de tehdit olduğunu ve hepimizin yararına sağlıklı bir çözüm üretilmesini istiyorum tutup daracık alanlara hapsedilmesi insanlık ne de vicdan işi…İnsanların bir kısmı maalesef ki hayvanların yaşam alanlarına ev yaptıklarının ve bu hayvanların açlıktan sokaklarda gezdiklerinin bilincinde değil, ki bu hayvanları çatır çatır öldürüyorlar.
Mesela adamın teki bahçesindeki ağaçta karga ötüyor diye av tüfeğiyle vurmaya kalkmış, Allahın işi kargayı vurmak isterken kendisi ölmüş, haber bile olmuştu 3-5 sene önce.
Karetta Karettaların yuvalarına saldıranlar, boyunlarına taş bağlayıp ölsün diye suya atanlar, insan kadar acımasız bir canlı yok, ben sizin gibi bakamayacağım bazı şeylere
Hayvanların büyük kısmı kendi yaşam alanında zaten ama orada bile öldürülüyorlar, sudaki karetta karetta evinizin bahçesine girmiyor ama boynuna taş bağlayıp öldürülüyor.
Sokaktaki köpeklerin bu kadar çoğalması onların suçu değil, yetkililerin hayvanların yaşam hakkını da koruyarak gerekli önlemleri almaması + bazı sözde hayvanseverlerin bilinçsizce evcil edinip sıkılınca ya da hayvan hastalanınca yaşlanınca sokağa atması.
Korkmanızı çözüm üretilmesini istemenizi anlıyor ve hak veriyorum ama asıl önlem alması gerekenlerin hiçbir şey yapmayıp sokak hayvanları saldırgandır sizleri ve çocuklarınızı parçalar algısı yaratanların olayı getirmeye çalıştığı nokta neresi biliyor musunuz? 1910’da yaşanan Hayırsız Ada katliamına doğru götürüyorlar.
İnsana gösterilmeyen merhameti diğer canlılar için beklemem çok ütopik olacak ama keşke vicdan ve merhamet duygusuyla atılan adımlar görsek, böylece sizin gibi tedirgin olanlar korkanlar da hayvanlar da güvende olurdu.
Köpeklerden nefret etmiyorum köpeklerden KORKUYORUM çünkü çok korkunç şeylere şahit oldum ve etkilendim, etkisinden çıkamıyorum, yaşamadığınız şeyi anlamanız mümkün değil hele ki empati yeteneğiniz yoksa, hiçbir şeyi empoze etmeye çalıştığım yok başıma gelen ve beni zor durumda bırakan bir olaydan söz ediyorum, bahsettiğiniz haberleri bilmem ancak bir şeyleri empoze etmek isteyen bir insan evinde yıllarca hayvan beslemez, niyeti neyse baştan belli eder, 8 yıl bir hayvana bakıp daha sonra birisine daha yuva olmak kolay değil, bu olaydan sonra iyice kötü oldum artık kendime bir faydam olmadığı gibi onlara da olmayacak bu düşünce beni çok üzüyor benim psikolojimi de anlayabiliyor musunuz şimdi?Çok korkan bir arkadaşım köpek sahiplenip fobisini atlatmıştı onda çocukluktan beri vardı çünkü annesi köpeklerden korkuyordu :)
Son dönemlerde inanılmaz bir biçimde köpek nefreti pompalanıyor. Sosyal medyaya her girdiğimde bu tarz videolar görüyorum sözde sahipli hayvanların bile sahiplerini ısırdığına dair global haberleri sık sık servis ediyorlar vs. Malum, bir düşünceyi halka empoze edebilmek için maruz bırakılıyoruz. Oyuna gelmeyin :)
Bazı haberler evet bilinçli yapılıyor ama tümden hayvan saldırmaz da diyemeyiz, insanlar gibi onların da karakteri var, bölge koruma, savunma, avlanma güdüleri var.Çok korkan bir arkadaşım köpek sahiplenip fobisini atlatmıştı onda çocukluktan beri vardı çünkü annesi köpeklerden korkuyordu :)
Son dönemlerde inanılmaz bir biçimde köpek nefreti pompalanıyor. Sosyal medyaya her girdiğimde bu tarz videolar görüyorum sözde sahipli hayvanların bile sahiplerini ısırdığına dair global haberleri sık sık servis ediyorlar vs. Malum, bir düşünceyi halka empoze edebilmek için maruz bırakılıyoruz. Oyuna gelmeyin :)
Sizin için de korkunç bir deneyim olmuş gerçekten o an yaşanan his bambaşka geçen yıl başıma geldi bende direkt donma tepkisi oluyor istemsiz, büyük ihtimalle kaçsaydım kovalayıp, ısıracaklardı etrafta iki kişi vardı ve yardım etmedi ben biraz dondum daha sonra yavaş yavaş yürüyerek hiç arkama bakmadan yurda girdim, onlarda arkamdan havlayarak yurda kadar yürüdüler, odama gidip yatağa uzandıktan sonra ellerim titremeye başladı. Siz korkunuza rağmen bir başkasına destek olmuşsunuz Allah razı olsun ve sizi korusun:)Yazacağım ama umarım ters tepmez. Benimde anlatmaya ihtiyacım var aslında. Kolay korkan, ürken bir yapım yoktur. Memlekette kangalımız vardı küçükken belkide o yüzden büyük köpek severim.
Ama çok fena bir durum yaşadım bende korkmaya başladım.
Yer yer dizlere çıkan karda ıssız bir yerden geçerken köpekler karşıladı beni. Kalabalık bir grup ve havada bir huzursuzluk hakim. Belkide bendendi his, bilmiyorum. Yönümü değiştirdim onlarda değiştirdi. Düşünün sokak değiştiriyorum yan sokaktan dolanıp karşıma çıktı. Hızlandım arkamda ayak sesleri, nefes sesleri, hırlamalar çoğaldı. Paçamdan tutulup bir kenara çekileceğim hissi boğazıma oturuverdi. Dedim bağırayım. En yakın insanlar uzak mesafede. Karı bilirsiniz bütün sesleri yutar. Onlar beni duyana kadar köpekleri tetiklemiş olacağım.
Bende yavaşladım, sakin kalmaya çalıştım, nefesimi ve ayak adımlarımı aynı hizaya getirdim. Çünkü korkumu hissedecekler biliyorum. Korkmuyormuş gibi, olağan davrandım. Köpeklerde yavaşladı, nefesleri yumuşadı. İnsanların hizasına gelinceye kadar arkama hiç bakmadım. Merdivenlerle sonlanan büyük bir kapı vardı, güvende hissettiğimde arkama baktım bir noktada durmuş beni uğurluyorlarIslak mermerlerin üzerindeki pati sesleri hala aklımda. Sarsıcı bir deneyimdi.
Orda şunu anladım köpekler korkarken korkana, sakinken sakine uyum sağlıyorlar. Hızlanmasaydım hızlanmayacaklardı. Korkmasaydım dürtüleri harekete geçmeyecekti.
Apartmanımızın önünde gelip giderken sevdiğim büyük bir köpek vardı, onu bir süre sevemedim. Dedim böyle olmaz, yavaş yavaş onu sevdim. Sonra halam hamile bir köpek sahiplenmişti. Kedi yavrusu gibi yavrularını kucağımdan indirmedim. Annelerini sevdim. Korkum böyle azaldı.
Geçen sene sahilde engelli bir çocuğun seyyar arabasına havlamaya başladı büyük bir köpek. O kadar insan var etrafta, ben aralarına doğru yöneldim, çocuğa seslenerek sakinleştirdim. 'Yavaş yürü, sakin kal, bir şey yapmayacak' diye. Çok ani gelişti mesela kendimi ortaya atışım.
Çocuk doğru düzgün yürüyemiyor ve konuşamıyordu engelinden dolayı. Ve neticede işe yaradı. O sakinlesınce köpekte koşmayı ve havlamayı bıraktı.
Korkum sıfırlanmadı ama alelade bir korku, ve korkmuyorum diyebilecek durumdayım. Olağanüstü bir durum yoksa o korkuyuda önemli hale getiren benim zihnim onu biliyorum.
Diğer türlü yaşanan bazı acı olaylar var Allah göstermesin. Fakat başka bir korkunun, yada sizin için korku bile olmayan bir konunun hayatınızı ele geçirme ihtimali korktuğunuz ihtimalden daha yüksek. Hayatı saklanarak yaşayamazsınız. Mutlaka bir tedavi alın. Bunun aşılamayacak bir durum olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Daha iyi hissedeceğiniz günler gelecek.
Ben de aynı olayın kar olmayan versiyonunu yaşadım. Issız bir alanda üç dört köpek beni görünce yanıma yaklaştılar ve önümde beklediler. Ben ilerliyordum, onlar bana bakıyor ve etrafımdaydılar. Bağırsam kimsenin duymayacağı bir yerdeydim. Yavaş yavaş, onlara bakmadan yürümeye çalışmama rağmen beni hala takip ediyorlardı. O bölgedeki köpekler saldırgan köpeklerdi, aynı alanda birkaç arkadaşımı daha önce kovalamışlardı. Bunu bilerek yürümek daha da zordu. Şansıma o an birkaç araba geçti, araba sesine ürküp uzağa gittiler. Ben de fırsat bu fırsat deyip yine yavaş ama biraz daha tempolu şekilde gideceğim yere kadar yürüdüm. O günden beri ben de korkuyorum. Bir de ortopedik ameliyat oldum, bundan sonra koşabileceğimi sanmıyorum. Umarım beni kovalayacakları bir durum hiç yaşamam. Ara ara bunu düşünür oldum ben deYer yer dizlere çıkan karda ıssız bir yerden geçerken köpekler karşıladı beni. Kalabalık bir grup ve havada bir huzursuzluk hakim. Belkide bendendi his, bilmiyorum. Yönümü değiştirdim onlarda değiştirdi. Düşünün sokak değiştiriyorum yan sokaktan dolanıp karşıma çıktı. Hızlandım arkamda ayak sesleri, nefes sesleri, hırlamalar çoğaldı. Paçamdan tutulup bir kenara çekileceğim hissi boğazıma oturuverdi. Dedim bağırayım. En yakın insanlar uzak mesafede. Karı bilirsiniz bütün sesleri yutar. Onlar beni duyana kadar köpekleri tetiklemiş olacağım.
Bende yavaşladım, sakin kalmaya çalıştım, nefesimi ve ayak adımlarımı aynı hizaya getirdim. Çünkü korkumu hissedecekler biliyorum. Korkmuyormuş gibi, olağan davrandım. Köpeklerde yavaşladı, nefesleri yumuşadı. İnsanların hizasına gelinceye kadar arkama hiç bakmadım.
Zor gerçekten Allah korusun her türlü şeydenBen de aynı olayın kar olmayan versiyonunu yaşadım. Issız bir alanda üç dört köpek beni görünce yanıma yaklaştılar ve önümde beklediler. Ben ilerliyordum, onlar bana bakıyor ve etrafımdaydılar. Bağırsam kimsenin duymayacağı bir yerdeydim. Yavaş yavaş, onlara bakmadan yürümeye çalışmama rağmen beni hala takip ediyorlardı. O bölgedeki köpekler saldırgan köpeklerdi, aynı alanda birkaç arkadaşımı daha önce kovalamışlardı. Bunu bilerek yürümek daha da zordu. Şansıma o an birkaç araba geçti, araba sesine ürküp uzağa gittiler. Ben de fırsat bu fırsat deyip yine yavaş ama biraz daha tempolu şekilde gideceğim yere kadar yürüdüm. O günden beri ben de korkuyorum. Bir de ortopedik ameliyat oldum, bundan sonra koşabileceğimi sanmıyorum. Umarım beni kovalayacakları bir durum hiç yaşamam. Ara ara bunu düşünür oldum ben de
Terapi almayi denediniz mi ? Ben bunun icin pek cok kez psikiyatri terapi falan denedim ama en son görüstüğüm terapistten fayda gördüm 4 yaslarindayken kapimizda bir kopegimiz vardi ona parmagimi uzatmistim o da bana hirlamisti cok korkmustum ama ben bunu en sonki terapi seansima kadar asla hatirlamiyordum hatta anneme sordum su renkte söyle bir köpegimiz var miydi kuyrugu bu renkti merdivenlere cikar miydi falan diye annem sasirarak hepsine evet dedi kafamda hepsi oturdu o ani hatirladiktan sonra gerisi cözüldü zaten kesinlikle bir travmaniz vardir ona baglidir bu korku destek almayi deneyin derimEvet bende sizin gibiyim karşıma köpek çıkar, kovalar diye dışarıadım atamıyorum, çok uzaktan sesini duysam bile irkiliyorum, dizlerimin bağı çözülüyor, nefes alamıyorum çok fazla üzerine gittim, bazen kontrol edebildiğim anlar oldu, işte yendim dedim bu defa da kendi köpeğim saldıracaktı, daha şiddetli bir şekilde başa döndüm maalesef. Evet ne yazıkki barınak koşulları hakkında iyi şeyler duymuyorum, daha önceki yıllarda sahiplenmek isteyenler olmuştu onlarla iletişime geçmeyi düşünüyorum, bende bunu istemezdim ama dediğim gibi artık bana keyif değil korku veriyorlar, yüz ifadesi ve o an artık aklımdan çıkmıyor yazarken bile hatırlayınca çok kötü oluyorum inanın, kaç gecedir kabusla uyanıyorum… önlerine bir kap su koyamıyorum artık her şeyi anne babam yapıyor buna da ayrıca üzülüyorum kendimi sürekli kızıyorum, bak ne var bir şey yapmadı işte diyorum, o tek seferlik bi andı diyorum ama yok olmuyor, risk alamıyorum. En azından sevgiyi fiziksel olarak da hissedebilecekleri bir yuvada olurlarsa hem benim hemde köpekler için daha sağlıklı olacak, ben istesem de sevgi gösteremiyorum artık…
Evet aldım, yavru köpek besle dedi, besledim. ben çocukluktan bir travma yaşadığımı hatırlamıyorum ama bazen başkaların söylediği yada yaşadığı şeylerden çok etkilenirdim, mesela birisini siyah bir köpek ısırmışsa siyah köpeklerden korkardım onun gibi, zaten ilkokul 3. Sınıftan bu yana evimizde hep köpek olmuştur bizim gayette rahattım… ta ki üniversiteye başlayana kadar, tekrar destek almakta istiyorum, tamamen korkusuz olmak mümkün değil ama en azından bir bakkala gidebilirim belkiTerapi almayi denediniz mi ? Ben bunun icin pek cok kez psikiyatri terapi falan denedim ama en son görüstüğüm terapistten fayda gördüm 4 yaslarindayken kapimizda bir kopegimiz vardi ona parmagimi uzatmistim o da bana hirlamisti cok korkmustum ama ben bunu en sonki terapi seansima kadar asla hatirlamiyordum hatta anneme sordum su renkte söyle bir köpegimiz var miydi kuyrugu bu renkti merdivenlere cikar miydi falan diye annem sasirarak hepsine evet dedi kafamda hepsi oturdu o ani hatirladiktan sonra gerisi cözüldü zaten kesinlikle bir travmaniz vardir ona baglidir bu korku destek almayi deneyin derim
Ben size suçlayıcı bir şekilde konuşmamışken sizin konuşma tavrınızı anlayabilmiş değilim. Evimde sokaktan sahiplendiğim 3 köpek ve 7 kedi ile yaşıyorum yine sokaktan sahiplendiğim. Hiçbiri de cins değil. Ayrıca vejetaryenim. Hayvanseverliğimi de size kanıtlamaya çalıştım ya.Size katıldığım tek nokta devletin görevini iyi yapmamış olması, hayvanlara suç atmalık bir durum yok ortada çünkü adı üstünde hayvan doğası gereği saldıracak tabii tutup hapse mi atacağız, suç insanlarda, bu hayvanlar sizin dediğiniz gibi evcilleştirildi her açıdan barınabilecekleri bir alana ve tedaviye ihtiyacı var neden ihtiyaçlarının olduğunu kabul ediyorsunuz da, neden sokakta kalmalarına razısınız, sokaklar onlara da hitap etmiyor kendinizi kandırmayın bence, bir de neden bilemiyorum bu yaklaşımda olan hayvanseverlerin zavallı bir sokak köpeğine yuva olduğuna hiç şahit olmadım, hepsi cins köpek besleyip, sorun yaşayan insanlara cephe alıyor nedense ayrıca varsayalım ki kendi köpeğimin bana saldırması benden kaynaklı, ben bu durumu yaşayan ne ilk kişiyim ne de son kişi olacağım, siz bana üzülmeyin lütfen çünkü ben size üzüldüm, bir sorunu başka bir sorunla kapatmaya çalışmak da sokak köpekleri konusunda savunulacak bir argümanınız olmadığını ortaya koyuyor zaten, tehlikeli insanların olması, sokak köpeği sorununu ortadan kaldırmıyor, ikisi de toplumsal bir sorun. Bu yazının konusu köpekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?