Ya bizim çocuklar çok harcıyor demek...iki maaşla tek çocuğa yetemez hale geldik yemin ediyorum , bir lüksü de yok ha garibimin önüne koydugumuzu yiyor, sırtına verdiğimizi giyiyor....millet tek maaş yeter, ne gerek var diyor.... Biz nerde yanlış yapıyoruz ben anlamıyorum tavukHayır bana yine yazdıracaklar bir şort 200 TL diye yav
Güle güle büyütün evlatlarinizi. İyi yapmışsınız, çok çabuk büyüyorlar zaten, tadını çıkarın bu güzel yılların...Cok zorluk cekmissiniz calisip cocuk bakmak cok zor biliyorum benim isim birakip donebilecehim bir is oldugu icin acikcasi kendimi yipratmak istemedim ama hayat sartlari herkeste ayni olmuyor tabiki.
Benim eşim esnaf Piraye , ben de 3 yıldır çalışmıyorum . Eşimle ortak karırımızdı çalışmamam, dükkanda yardım ediyorum eşime. Ama eşim çalışmam içim laf soksa yerin dibine girerim .Ya bizim çocuklar çok harcıyor demek...iki maaşla tek çocuğa yetemez hale geldik yemin ediyorum , bir lüksü de yok ha garibimin önüne koydugumuzu yiyor, sırtına verdiğimizi giyiyor....millet tek maaş yeter, ne gerek var diyor.... Biz nerde yanlış yapıyoruz ben anlamıyorum.
Piraye daha önceki konuda hatırlamıyor musun ? Millet demişti ki ne gerek var kurslara göndermeyeYa bizim çocuklar çok harcıyor demek...iki maaşla tek çocuğa yetemez hale geldik yemin ediyorum , bir lüksü de yok ha garibimin önüne koydugumuzu yiyor, sırtına verdiğimizi giyiyor....millet tek maaş yeter, ne gerek var diyor.... Biz nerde yanlış yapıyoruz ben anlamıyorum tavuk
E esnaf adam 2 maaştan çok kazaniyordur zaten, dükkanda da yardım ediyorsan daha ne. Sigorta yaptır kız, bedavaya çalışma..Benim eşim esnaf Piraye , ben de 3 yıldır çalışmıyorum . Eşimle ortak karırımızdı çalışmamam, dükkanda yardım ediyorum eşime. Ama eşim çalışmam içim laf soksa yerin dibine girerim .
Vallahi dün bi şort bi tişört aldık lc den 320 TL tuttu . Hayat o kadar pahalı ki ..
Yıl 2022 maaş 10 bin ne ki?Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Kabullenmek ve cekilmek değil talep etmek lazım. Her işi üstümüze yıkan herif maaş günü gözümüzün içine bakmayacak.Yo dogru tabiki ama bunlari goze almak tartmak lazim cocuklarimi iki yasina getirene kadar bakmak benim tercihim sonrasinda ise dondum ikincide tekrar donucem insallah ama soyle bisey var bi cocugu yetistirmek cogunlukla annenin elinde baba faktoru tabiki cok onemli ama cocuklarimi devletin verdigi izinden sonra birakamazdim buda benim tercihim. Erkek yardim etmek zorunda tabiki ama malesef gercek hayatta cogu boyle degil
Dükkan benim üzerime o yüzden Bağkur yatırıyorE esnaf adam 2 maaş kadar kazaniyordur zaten, dükkanda da yardım ediyorsan daha ne. Sigorta yaptır kız, bedavaya çalışma..
Reel enflasyonun 3 haneli olduğu bu ülkede TÜİK in açıkladığı enflasyona göre maaş zammı aldığımız için malesef memurlar olarak biz geçinemiyoruz!! (Kendimi sendikacı gibi hissettim ama malesef durum bu)Her ay degismiyor ama esimin ve cevremde arkadaslarimin ciddi zamlr aldigini biliyorum her ay tabiki zam olmaz ama temmuzda %20 zam alicaklar sene basinda %30 almislardi onceki sene ortasi yine ciddi miktarlarda zam aldilar hatta inanirmisiniz bilmem ama %50 ekstra zam alan tanidiklarimda var tabiki herkes bukadar sansli olmayabilir ama konu buraya geldigi icin yazdim :)
İyi ki tek çocuk yapmışım diye dua ediyorum iki yıldır. Böyle giderse yakında işler çok kötüye varacak çünkü... Biz açlığa yoksulluğa dayanırız da çocuklara çok üzülüyorum.Reel enflasyonun 3 haneli olduğu bu ülkede TÜİK in açıkladığı enflasyona göre maaş zammı aldığımız için malesef memurlar olarak biz geçinemiyoruz!! (Kendimi sendikacı gibi hissettim ama malesef durum bu)
Üstüne dükkanın var, ücretli elemanın var hala çalışmıyorum diyosun yani... Patron olmak çalismadigin anlamına gelmiyor beybisi, herkes bizim gibi maaşlı amele olmak zorunda değilDükkan benim üzerime o yüzden Bağkur yatırıyor
Yardım ettiğim günlerin de ekstra parasını alıyorum
10 yaşından beri her yaz çalışan , üniversitede hem çalışıp hem okuyan , daha sonra da sabah 8 akşam 8 çalışan biri olduğum için kendimi hiç çalışıyor gibi hissetmiyorumÜstüne dükkanın var, ücretli elemanın var hala çalışmıyorum diyosun yani... Patron olmak çalismadigin anlamına gelmiyor beybisi, herkes bizim gibi maaşlı amele olmak zorunda değilisteyen temizliğe gitsin isteyen holding çevirsin ama herkes bı işin ucundan tutsun bı zahmet diyoruz
Ayyy...o kadar iyi anladım kiii... Tavuk bu hiiiç çalışmak istemiyoğrum diyenleri anlamam imkansız ama az çalışmak nasıl bişey? Güzel mi kız patron olmak? Azıcık anlatsana10 yaşından beri her yaz çalışan , üniversitede hem çalışıp hem okuyan , daha sonra da sabah 8 akşam 8 çalışan biri olduğum için kendimi hiç çalışıyor gibi hissetmiyorum
Ahhh pirayecim ne patronu , geçen gecedeki personel gelmedi sabaha kadar bulaşık yıkadım dükkandaAyyy...o kadar iyi anladım kiii... Tavuk bu hiiiç çalışmak istemiyoğrum diyenleri anlamam imkansız ama az çalışmak nasıl bişey? Güzel mi kız patron olmak? Azıcık anlatsana
Bizim müdürün suratını cekecegime her gece yıkarım valla yeter ki kendi dükkanım olsunAhhh pirayecim ne patronu , geçen gecedeki personel gelmedi sabaha kadar bulaşık yıkadım dükkanda
Çalışmadığım birkaç aylık bir dönem oldu. Evdeydim. Zaten yapı olarak erken kalkan biriyim ben, gece 3’te yatayım en geç 8 gibi ayaktayım. Kalkıyordum duş alıp, kahve içiyordum, makineye çamaşır at, evi sil süpür havalandır, lavaboları yıka derken öğlene tüm işler bitiyordu. Öğlen kahvaltımı ederdim. Ondan sonra sadece iki kap yemek yapması kalıyordu tüm gün boş. Kafayı kırmıştım, gün boyu bomboş. 10 sezonluk dizilere sarmıştım. Sadece çocuklu bir kadın gününü doldurur, o da kreş çağına kadar.Daha yeni evlisiniz. Bu kadar ev işi nasıl oluyor anlayamadım. Evde erkek ve çocuk yok. Ev her gün nasıl o kadar kirlenebilir? Maksimum bir saate o ev temizlenir kusura bakmayın.
Ayrıca esin basta istememis olabilir. Ekonominin bu duruma geleceğini hangimiz tahmin ettik? Belli ki yetemiyor adam yardım istiyor. 10 bin cok para değil günümüzde.
Her şeyi geçtim bir kadın başkası icin degil kendisi icin kesinlikle çalışmalı. Insana başkasından para istemek kadar dokunan bisey yoktur eminim. Ben sizi cok tembel gördüm kusura bakmayın. Ilerde gerek duyarsam çalışırım diyorsunuz. Bu devirde is bulmak cok zor. Bunlar bos hayaller. Hayata cok toz pembe yaklaşıyorsunuz.
Ben hem çalışıyorum hem de evde okula gitmeyen cocugum var. Her gün duzenli yapıldığı takdirde ev saatlerce temizlenecek kadar kirlenmiyor. Çevremden gördüğüm ev hanımı olanlar gayet geziyor, kendine vakit ayırıyor. ( çocuğu yoksa)Çalışmadığım birkaç aylık bir dönem oldu. Evdeydim. Zaten yapı olarak erken kalkan biriyim ben, gece 3’te yatayım en geç 8 gibi ayaktayım. Kalkıyordum duş alıp, kahve içiyordum, makineye çamaşır at, evi sil süpür havalandır, lavaboları yıka derken öğlene tüm işler bitiyordu. Öğlen kahvaltımı ederdim. Ondan sonra sadece iki kap yemek yapması kalıyordu tüm gün boş. Kafayı kırmıştım, gün boyu bomboş. 10 sezonluk dizilere sarmıştım. Sadece çocuklu bir kadın gününü doldurur, o da kreş çağına kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?