Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Alım gücümüz düşüyor. Adam o zaman olur demiş şimdi istemiyor yapamıyor. Hayatta değişim her zaman olur.
Alim gucumuz dusuyor evet katiliyorum ona gore yasamaya calisiyoruz bizde yinede ben calismak istemeyen bir kadinin calismaya zorlanamayacagini dusunuyorum karsisinda hayti paylasacagi ev isini vs bir adam yok belliki herseyin altindan kalakamayacagini dusunuyor tersi olsa tam paylasim yapilabilecek biri olsa evet sartlar degisti calisayim belki diyebilirdi neyse herkesin kendi dusuncesi tabiki ama ben ne oluraa olsun kadin illaki calismalidir diye düşünmuyorum

Her ay manyak zamlar geliyor keşke dediğiniz gibi her ay maaşlar da değişse
Her ay degismiyor ama esimin ve cevremde arkadaslarimin ciddi zamlr aldigini biliyorum her ay tabiki zam olmaz ama temmuzda %20 zam alicaklar sene basinda %30 almislardi onceki sene ortasi yine ciddi miktarlarda zam aldilar hatta inanirmisiniz bilmem ama %50 ekstra zam alan tanidiklarimda var tabiki herkes bukadar sansli olmayabilir ama konu buraya geldigi icin yazdim :)

Valla her ay en temel gıda ve ihtiyaç maddelerine zam oluyorsa maaşlara da olsun bi zahmet. Geçinenemeyen bir ailede bir tarafın çalışıp çalışmaması opsiyonel olamaz , çalışıp gecim yapmaya uğraşan tarafa büyük haksızlık. Kadınlar sadece hamilelik ve bebek bakımı söz konusu olunca haklılar, bu iş mecburen kadının üstüne kalıyor çocuk belli yasa gelene kadar çunkü.

Her şeye tamamım ama kadın çalıştığında bir de olduğu gibi ev işi ona kaldığında haksızlık olarak görüyorum.
Konu sahibi diyor ki, kadın da çalışacaksa şartlar eşit olmalı. Aslında çok da ters bişey söylemiyor. Çünkü bazen özgür olacağızzzz çalışacağızzz ekonomikk güçççç mevzuları hizmetçiliğe dönebiliyor kadın için. Kadın çalışıyorsa erkek de evin işlerini paylaşmalı. Bakın yardım etmeli demiyorum, çünkü kadının görevi değil. Direkt paylaşmalı.
Ama ben haftanın altı günü işe gidip bir de üstüne aynı ev hanımı gibi performans sergileyeceksem olmaz yani.

İş bölümü zaten olmalı. Ama çocuk yoksa ev işi dışarıda çalışmakla kesinlikle bir tutulamaz. Evi her gün kaldırıp koyacak halimiz yok. Her gün bir odayla ilgilense yemek dahil 3 saatlik iş yok.

İş bölümü zaten olmalı. Ama çocuk yoksa ev işi dışarıda çalışmakla kesinlikle bir tutulamaz. Evi her gün kaldırıp koyacak halimiz yok. Her gün bir odayla ilgilense yemek dahil 3 saatlik iş yok.

Yok ben ev işinin zorluğu kolaylığı hakkında bi yorumda bulunmadım zaten.
Benim nazarımda kadın erkek de değil konu. Çalışmayan taraf işleri yapmalı. Her iki taraf da çalışıyorsa her şey ortak yapılmalı bunu söylemek istemiştim.

Evet buna ben de katılıyorum. Kimi kadın hem dışarıda çalışıyor hem de evde ev hanımı gibi bütün işler ona bakıyor. O da çok büyük haksızlık.

Dahliadivin %50 zam bile çöp, markette kıçıkırık bir ürün bile %300 zamlanmış. Kocasının veya kendi durumu çok iyidir, pasif gelirler de vardır, kadın çalışmıyorum diyebilir. Bence çalışmak her açıdan iyi sadece para kazanmak olarak bakmamak gerekiyor;ama tamam çalışmasın. Kadın çocuğun emzirmesi, beslenmesi, kreş çağına kadar babadan çok daha aktif bir rolde, kadınlar kesinlikle bu durumlarda inisiyatiflidir gerçekten;ama durum yoksa yine de çalışıyor bu kadar kadın ne yapsınlar. Kara kara memeden düşsün de anne kaynana bakım desteğiyle çalışayım, evime, kocama destek olayım diyorlar. Ha o kadınlar çok yaman, çok saygı duyuyorum. Ekmek aslanın ağzında, yüreklerine ferahlık, bol kazanç diliyorum öyle kadınlarımıza.

Ama eş talep ediyorsa zor durumdadır, gerekirse evde el işi yapsın, dantel, oya olur, yemek olur, oyuncak yapsın harçlığını çıkarsın, fatura parasını çıkarsın ya da ne bileyim bir meslek öğrensin yapsın, en basiti markete girsin kasiyerlik yapsın. Çalışmak ZORUNDA, kalifiye olmasına da gerek yok.

Son düzenleme:
Bende su an cocuk baktigim icin calismiyorum ama rahat geciniyoruz calissam cocuklarima birikim yaparim esim benimle is paylaşmaz ama yardimci tuttuk hallediyorum ben. İmkani olmayan esi yardim etmeyen kadin hem calisip hem eve yetemez bu konudaki adam esine yardim edecek yapida biri olmadigi icin kadinin calismak istememsini ben yinede hakli buluyorum

Calismak ZORUNDA DEGİL yuzde 50 zam ile maasiniz 20 30 bin oluyorsa o maas cop degildir kucuk miktarlar dusunmeyin herkes esit sartlarda yasamiyor kadin gecinebildiklerini yazmis on bin bize az gelebilir ama onlarin hayat standartlari dusukse ve gecinebiliyoarsa neden calissin neden calismak zorunda olsun? Kadina dayatilan kadin guclu olmali calismali vs bunlara karsiyim kim ne derse desin. Kadin her yuku sirtlamak zorunda degil ev is cocuk hersey kadinda olmamali bizim toplumumuzda cogu erkek bunlari kadina yukluyor. Ben guclu ve calisan bir kadinim su anda cocuk baktigim icin calismiyorum ama yinede düşüncem bu yonde.

Adam eşine evde ve çocuk konusunda yardım etmek zorunda. Yapmıyor diye bir şey yok. Evlenmeseymiş yapmasaymış çocuk, onun neyineymiş. Kocası yardımcı olmuyor diye iş hayatından çekilmek çok saçma. Kişisel almayın ama bana sanki kendimi adamın eline bırakacağım gibi geliyor. Aklı karışabilen bir günahkar faniye bu kadar güvenmek bana fazla geliyor. Anlayamam ama saygım var tercihlere.

Hayır bana yine yazdıracaklar bir şort 200 TL diye yav

Yani buda sizin dusunceniz ne diyebilirim bana gore sacma benim kazandigim parami beni esime es cocuklarima ana yapacak cok sacma
Evet sadece dogurmak beni ana yapıyor ama benim kazandığım para beni çocuklarını ezdirmeyen, maddi manevi koruyan, babası bile olsa ölümlü ve vicdana tabi bir erkeğin istikbaline veya merhametine teslim etmeyen bir ana yapıyor....Çok şükür çocuğumun babası da öyle yapıyor , o da bana yaslanıp oturmuyor, çünkü haliyle ben de ölümlüyum... İyi eşten kastınız nedir bilemem ama eşim çocuğun ve evin sorumluluğunu her anlamda benimle paylaştığı için memnun görünüyor.

Yo dogru tabiki ama bunlari goze almak tartmak lazim cocuklarimi iki yasina getirene kadar bakmak benim tercihim sonrasinda ise dondum ikincide tekrar donucem insallah ama soyle bisey var bi cocugu yetistirmek cogunlukla annenin elinde baba faktoru tabiki cok onemli ama cocuklarimi devletin verdigi izinden sonra birakamazdim buda benim tercihim. Erkek yardim etmek zorunda tabiki ama malesef gercek hayatta cogu boyle degil

Ne guzel sizinle ev isi ve cocuk bakimini paylasan bir esiniz var ve calisiyorsunuz cok guzel bisey bende calisan biriyim su anda bebek buyutuyorum sonra tekrar is hayatina donucem. Ese yaslanmak falan bunlri dpgru bulmuyorum herkes sizin esiniz gibi paylaşımcı olmayabilir bu durumda kadin tum yuku sirtlanmak zorunda kaliyor bende boyle durumlr icin kdin calismak zorunda degil diyorum. Bir cocuk buyutmek calismaktan bin kat daha zor her ikisinide tecrube ettigim icin bunu rahatlikl soyleyebilirim.

Ben hem büyüttüm hem çalıştım kuzum, bazı özel sebeplerden ilk üç yıl baba destek olamadı hiç...hatta kendi ailem bile yoktu...Yani çocuk buyutmekle ilgili en zor kombinasyonları bizzat yaşadım Ama pes edip işi bırakmış olsam çocuğum da ben de bugün çok farklı koşullarda ve korunmasız olurduk bundan eminim

Cok zorluk cekmissiniz calisip cocuk bakmak cok zor biliyorum benim isim birakip donebilecehim bir is oldugu icin acikcasi kendimi yipratmak istemedim ama hayat sartlari herkeste ayni olmuyor tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…