Benim kronik sorunum buydu. Benim mevzu apayrı ya hiç katmayayımKadını haklı bulacağım tek taraf şu, hamile kalıp doğuracak, çocuk memeden düşene kadar kadına yapışık yaşayacak. E bu halde bi zahmet çocuğun babası idare etsin, herkes memur değil , özel sektör yana yakıla işçisine hak vermek peşine düşmüyor. Kadın işten ayrılmak zorunda kalıyor. Bu konuda hak veriyorum kadına sadece.
Kocasının zorla çalış demesi de hizmetçilik istemesi değil mi? Ayni durum. Kadınlara çalış diye ısrar edeceğinize şunu diyebilmelisiniz. Erkek totosuna güveniyorsa evlensin demelisiniz. Erkek evlenirken şunu düşünmeli gerekirse bu kadın çalışmayabilir. Ama ben ona her koşulda imkan sunabilmeliyim. Çalışma rızasını ise kadına bırakmalıdır.Kadini çalış diye zorlayamaz. Kadın isterse çalışır. Haa ev geçiminde cidden zorlanırsa rica eder. O zaman aklı başında bir kadının ben hayır diyeceğini düşünmüyorum. Çoğu erkek ev işine elini bile sürmüyor. Kadın bunu erkekten istemiyorsa erkekte kadından dışarda çalışmasını zorla isteyemez. Kadın eşya değildir ki zorlansin. Sorumluluğu alan erkek evlensin. Zaten kadının evde ayrı bir sorumluluğu oluyor.
Kendini bir günahkar faninin insafına bırakmak çok cesurca ya . Hayran kalıyorum. Seninki çok değişik bir model. Başka adam olsa doğursun 2 yıl çocuk baksın o kadarlık idare edeyim iyice düşsün elime der , kaz gelecek yerden tavuk esirgemez. Akıl yok ki işte.Benim kronik sorunum buydu. Benim mevzu apayrı ya hiç katmayayımÇok şükür maddi gücüm var. Çok da iyi birşey. Tavsiye ederim konu sahibine. Hele erkeklere hiç bel bağlamasın. O kadar.
Hayyy ağzına sağlık.. Neden çünkü adam guvenmiyor. Bu çalışmaz kafasında. Ahaa şimdi çalışıyorum yaniKendini bir günahkar faninin insafına bırakmak çok cesurca ya . Hayran kalıyorum. Seninki çok değişik bir model. Başka adam olsa doğursun 2 yıl çocuk baksın o kadarlık idare edeyim iyice düşsün elime der , kaz gelecek yerden tavuk esirgemez. Akıl yok ki işte.
O zaman şöyle sorabilir miyim. Bir kadın çalışmak istemezse erkek işi boşanmaya kadar götürürse buna ne diyeceğiz? Kendi adıma sormuyorum. Zaten benim çalışma hayatım epeydir var. O ayrı.Eğer ev işleri aksadığında iş boşanmaya gidebiliyorsa o evlilik kadının ev işini düzgün yapması temelinde kurulmuş demektir. Kocası kadını hizmetçi diye almış oluyor bu durumda.
Boşanıp yemeğini falan kendi yapmak isteyen bir erkek var diyeceğiz.O zaman şöyle sorabilir miyim. Bir kadın çalışmak istemezse erkek işi boşanmaya kadar götürürse buna ne diyeceğiz? Kendi adıma sormuyorum. Zaten benim çalışma hayatım epeydir var. O ayrı.
O zaman şöyle sorabilir miyim. Bir kadın çalışmak istemezse erkek işi boşanmaya kadar götürürse buna ne diyeceğiz? Kendi adıma sormuyorum. Zaten benim çalışma hayatım epeydir var. O ayrı.
Cevabımı aldım teşekkür.Duymak istediğiniz cevap nedir? Gerçekten kimin adına, neden bu kadar irdelediğinizi anlamadım. Cevap vereyim kişi herhangi bir sebeple boşanmak isteyebilir. Hayat istenmeyen bir evliliği sürdürmek için çok kısa. Kadın çalışmıyor diye erkek boşanmak isteyebilir, erkek ev işi yapmıyor diye kadın boşanmak isteyebilir. Hiçbir şey demeyeceğiz bu durumda.
Ya ben buna katılıyorum herkes farklı düşünebilir ama bazı yorumlar cidden çok sert . Olumsuz yorumunda bi üslubu varKadini neden yargilayip yerden yere vurdunuz asagiladiniz yani bunu yapanlara lafim. Kadina siddet siddet derler ama kadin calismali diyede diretirler yo hayir kadin calismak zorunda değil bunu bastan belirtmis calismak istemedigini soylemis adam ne hakla simdi calis diyor? Konu sabibi cok hakli oturup kocasiyla konusmali basta konustuklarini hatirlatmali illa calis diyorsa evin islerini esit şekilde bolmeli aileye yardim yapilacakmi yapilmayacakmi karar verilmeli zaten adam bunlari duysa hemen vazgecer ne ev isi yapmak ister nede kadinin ailesine yrdim etmek. Bosaninca falan filan demeyin kadin bunu dusunuyodur bosaninca calisirsin belki bir gun bosanirim diyemi calissin kadin ne sacma yorumlar var
Kadınların çalışması taraftarıyım ama çalışmak istemiyorsanız da çalışmayın. Esinizi karsiniza alın ve hislerinizi belirtin. Bunlar karşılıklı anlayışla konuşacağıniz şeyler olmalı. Eger aileniz 1 maasla gecinemiyorsa destek olmanız gereklidir. Evlenirken olan şartlarla simdiki sartlar birbirini tutmuyor olabilir. Hayatın insana ne getireceği belli degil.Öncelikle hem çalısıp hem ev işlerini yürütebilen (yardımcısız) kadınları tebrik ediyorum. Bende bu kabiliyet yok bekarken çalısıyordum eve kendimi attığım an yatıp kalıyordum o kadr yoruluyordum yorucu bir iş olmamasına rağmen. Simdi 5 aylık evliyim durumumuz iyi esim uzman ama bana bazen laf çakıyo sen de çalıssan çok iyi olur aslında vs vs. Gibi şeyler söylüyo böyle deyince kendimi kötü hissediyorm çok para harcayan gezmeyi seven biri de değilm yani ona hiçbir masrafım yok neredeyse. Maası da en çok kendi harcıyo harcasın tabii ki ama bana böyle çalıs memur ol demesi çok zoruma gidiyo bizim evde yaptıklarımz hiç görülmüyo bulasık ütü temizlik yemek çocuk bakmak bunları çalısırsam yapamicam ya da bi yerde biseyler eksik kalıcak o zamn mutlu olucaz mı ilerde çocuğmuz olsa onu kimseye emanet edemem hep yabancı memleketteyiz kimseyi tanımıyorm. Nasıl emanet edeyim. Ayrıca çalıssam paranın bi miktarı bakıcıya bi miktarı üstüme basıma kıyafete gider tabii aileme de göndermek isterim çünkü esim kendi ailesine gönderiyo. Yani çalısmak benim için evimi işimi aksatmak demek artı bi gelirimz olsa kaç para olucak. Çok bunalıyorm herkes kendi derdinden yakınıp memur ol calıs diyor kimse benim psikolojimi düsünmüyor. Simdi tek maasla geçim olmaz diyenler kusura bakmayın esim 10 milyar maas alıyo gayet geçiniyorz ben ona evlenmeden önce dedim beni çalıstrcaksan evlenmeyelim geçinemiceksen evlenmeyelim diye. Hem erkek çalısıp evi geçindirmekle yükümlü kadında o evi çekip cevirmek çocuklarıyla esiyle ilgilenmekle yükümlü. Eğer bi erkek karısına çalıs eve para getir diyorsa sartlar esitlenmeli kadın hem çalısıp evi ceviriyosa yeri geldiğin de erkek de yemek yapsn temizlik yapsn o zaman her seyi kadınlara yüklemeyin artık. Ne çocukla ilğilenirsinz ne de çıkardığınz çorapları yerden toplarsınz sonra da kadına çalıs dersiniz eğer tek maasla geçinemeyecekseniz kimse evlenmesin. Ben hep derdim ya bekar kalır memur olurm ya da evlenirm kocamın işini yapar yemeğini yapar çocuklarıma bakarım derdim ikisini bir arada yürütmek çok zor gerçekten. Erkekler çalısmaktan yoruluyoken kadınlar iki işi nasl yapsn? Uzun oldu kusura bakmayın.
Fikri değişmiştir. Ekonomik şartlar sabit kalmıyor malum. Adam illa çalış diyorsa kadın illa olmaz diyorsa da boşanacaklar. Adam maaşıyla hayatına devam edecek, kadın ailesinin evine sığınacak.Kadini neden yargilayip yerden yere vurdunuz asagiladiniz yani bunu yapanlara lafim. Kadina siddet siddet derler ama kadin calismali diyede diretirler yo hayir kadin calismak zorunda değil bunu bastan belirtmis calismak istemedigini soylemis adam ne hakla simdi calis diyor? Konu sabibi cok hakli oturup kocasiyla konusmali basta konustuklarini hatirlatmali illa calis diyorsa evin islerini esit şekilde bolmeli aileye yardim yapilacakmi yapilmayacakmi karar verilmeli zaten adam bunlari duysa hemen vazgecer ne ev isi yapmak ister nede kadinin ailesine yrdim etmek. Bosaninca falan filan demeyin kadin bunu dusunuyodur bosaninca calisirsin belki bir gun bosanirim diyemi calissin kadin ne sacma yorumlar var
Fikri degismistir denecek kadar basit bir durum degil bu evlenecek adam butun bunlari dusunebilmeliydi ekonomik durum degisiyor olabilir maaslarda ona gore degisiyor asgari ucretle calisan biri degil sonucta. Neticede ben kdini hakli buluyorumFikri değişmiştir. Ekonomik şartlar sabit kalmıyor malum. Adam illa çalış diyorsa kadın illa olmaz diyorsa da boşanacaklar. Adam maaşıyla hayatına devam edecek, kadın ailesinin evine sığınacak.
Hanımefendi yoksulluk sınırı 19600 TL bu ülkede. Karı koca doktor , avukat...vs bile olsanız çocuk varsa işiniz zor. Belki adam da evlenirken eşinin yaşam ve annelik sorumluluğu ile evin maddi yükünü hafifletmek isteyecek kadar mantıklı olduğunu sanıyordu...ki düz mantık yani, evlenebilen her insan kurar bu mantığı. Ben de kocayı haklı buluyorum. Hayat arkadaşı ve ebeveyn vasfı taşımayan biriyle niye evli kalayım.Fikri degismistir denecek kadar basit bir durum degil bu evlenecek adam butun bunlari dusunebilmeliydi ekonomik durum degisiyor olabilir maaslarda ona gore degisiyor asgari ucretle calisan biri degil sonucta. Neticede ben kdini hakli buluyorum
Alım gücümüz düşüyor. Adam o zaman olur demiş şimdi istemiyor yapamıyor. Hayatta değişim her zaman olur.Fikri degismistir denecek kadar basit bir durum degil bu evlenecek adam butun bunlari dusunebilmeliydi ekonomik durum degisiyor olabilir maaslarda ona gore degisiyor asgari ucretle calisan biri degil sonucta. Neticede ben kdini hakli buluyorum
Her ay manyak zamlar geliyor keşke dediğiniz gibi her ay maaşlar da değişseFikri degismistir denecek kadar basit bir durum degil bu evlenecek adam butun bunlari dusunebilmeliydi ekonomik durum degisiyor olabilir maaslarda ona gore degisiyor asgari ucretle calisan biri degil sonucta. Neticede ben kdini hakli buluyorum
Ben erkek olsam, tek başıma ekonomik olarak artık yetişemiyorsam ve eşimden çalışmasını teklif ettiğim hâlde çalışamammmm, istemiyorummmm diyen bir kadınsa karşımdaki direkt boşardım. Hani hayat müşterekti? Erkeğin çalışmama opsiyonu asla yok, şurada kocam çalışmak istemiyor diye konu açılsa taşlarlar;ama kadın ihtiyaç hâli bile olsa çalışmam diyebiliyor.Fikri değişmiştir. Ekonomik şartlar sabit kalmıyor malum. Adam illa çalış diyorsa kadın illa olmaz diyorsa da boşanacaklar. Adam maaşıyla hayatına devam edecek, kadın ailesinin evine sığınacak.
Bu forumda kocam çalışmıyor konularında az linç etmedik erkekleri. Kaldı ki çalışma hayatından bu kadar uzak kalmak kadını eşine bağımlı hale getiriyor. Adam çalış diyerek iyilik yapıyor. Burada 10 yıllık evliyim eşim şöyle kötü böyle kötü ama boşanamam konularını görüyoruz. Bugün evlendiler mutlular, yarın adamın vazgeçmeyeceği aklının başkasına kaymayacağı hatta bekarlığı özlemeyeceği ne malum? Bu konudaki gibi “aaa baştan sürdüremeyecekse evlenmeyecekti. Fikir değiştirme hakkı yok, evli kalacak” mı denecek? Yoo paşa paşa razı gelecek kadın. İnsanlar da hayat da değişir. Adapte olabildiğimiz kadar güçlüyüz.Ben erkek olsam, tek başıma ekonomik olarak artık yetişemiyorsam ve eşimden çalışmasını teklif ettiğim hâlde çalışamammmm, istemiyorummmm diyen bir kadınsa karşımdaki direkt boşardım. Hani hayat müşterekti? Erkeğin çalışmama opsiyonu asla yok, şurada kocam çalışmak istemiyor diye konu açılsa taşlarlar;ama kadın ihtiyaç hâli bile olsa çalışmam diyebiliyor.
Bu devirde kira getirecek daireleriniz, taksi plakalarınız yoksa yani ek/pasif herhangi bir gelir yoksa tek maaşla geçinilmez, evin geçiminin tüm yükü de erkeğin sırtına yüklenemez. Dünyanın binbir türlü hâli var, kocası bir anda ufacık bir beyin kanamasıyla, kalp kriziyle çalışamayacak duruma gelebilir; ülkenin hâli bir kere ortada, bir haftada bile her şey değişebiliyor, kadın da gerekiyorsa opsiyonel değil, çalışmak zorunda kısaca. Hala yok evliliğin başında öyle anlaşılmış da, nasıl çalışmasını talep edebiliyor. Hayat doğrusal değil.
Şunu kabul edelim, eve çift maaş girmesi çok büyük rahatlık. Geçinilemiyorsa çalışmam diyen kadının sorumsuz, evine ekonomik olarak katkı sağlamayan erkekten bir farkı yok. Sorsan eşitlik derler, adalet derler; iş çalışmaya gelince ılık yerleri tutuşuyor bizim kadınların. Çalışmak para kazanmak zor çünkü gerçekten, zora gelemiyorlar. Ev geçindirmekten bir haber millet. Yazık günah ya ev geçindirme, kira vermek zorunda olanlar bunalımda.
Mesela kaynana ile yaşamayı ya da aile apartmanina geçmeyi baştan kabul eden toy bir genç kız, evlenip zorlukları ile karşılaşınca evi ayırmak isteyince "Baştan kabul etmişsin , şimdi öyle yağma yok, otur oturduğun yere. " demiyor kimse.Bu forumda kocam çalışmıyor konularında az linç etmedik erkekleri. Kaldı ki çalışma hayatından bu kadar uzak kalmak kadını eşine bağımlı hale getiriyor. Adam çalış diyerek iyilik yapıyor. Burada 10 yıllık evliyim eşim şöyle kötü böyle kötü ama boşanamam konularını görüyoruz. Bugün evlendiler mutlular, yarın adamın vazgeçmeyeceği aklının başkasına kaymayacağı hatta bekarlığı özlemeyeceği ne malum? Bu konudaki gibi “aaa baştan sürdüremeyecekse evlenmeyecekti. Fikir değiştirme hakkı yok, evli kalacak” mı denecek? Yoo paşa paşa razı gelecek kadın. İnsanlar da hayat da değişir. Adapte olabildiğimiz kadar güçlüyüz.
Kesinlikle öyle. İnsan bazı şeyleri baştan göremeyebilir. Yahu firmalara taahhüt bile maksimum 2 yıl veriliyor. O iki yılda bile makul bedeller karşılığı cayabiliyoruz. Evliliğin başında bir şeye olur dedik diye ömrümüzün sonuna kadar pişman pişman oturmak zorunda mıyız?Mesela kaynana ile yaşamayı ya da aile apartmanina geçmeyi baştan kabul eden toy bir genç kız, evlenip zorlukları ile karşılaşınca evi ayırmak isteyince "Baştan kabul etmişsin , şimdi öyle yağma yok, otur oturduğun yere. " demiyor kimse.
Ozaman basta calismayi dusunmeyen biriyle evlenmeyecekti calismak istemiyo diye hayat arkadasi ebeveyn vasfi tasimiyormu demek oluyor bu ne alakaHanımefendi yoksulluk sınırı 19600 TL bu ülkede. Karı koca doktor , avukat...vs bile olsanız çocuk varsa işiniz zor. Belki adam da evlenirken eşinin yaşam ve annelik sorumluluğu ile evin maddi yükünü hafifletmek isteyecek kadar mantıklı olduğunu sanıyordu...ki düz mantık yani, evlenebilen her insan kurar bu mantığı. Ben de kocayı haklı buluyorum. Hayat arkadaşı ve ebeveyn vasfı taşımayan biriyle niye evli kalayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?