Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Benim kronik sorunum buydu. Benim mevzu apayrı ya hiç katmayayım Çok şükür maddi gücüm var. Çok da iyi birşey. Tavsiye ederim konu sahibine. Hele erkeklere hiç bel bağlamasın. O kadar.

Keşke tek bir cümle cımbızlayacağınıza genel metni alıntılasaydınız ve okusaydınız. O zaman dışarıda çalışırsam evliliğimiz bitere cevap olarak bu cümleyi yazdığımı görürdünüz. Eğer ev işleri aksadığında iş boşanmaya gidebiliyorsa o evlilik kadının ev işini düzgün yapması temelinde kurulmuş demektir. Kocası kadını hizmetçi diye almış oluyor bu durumda.

Erkekte kadın da totosuna güveniyorsa evlenmeli. Kadınlar erkeğe güvenip evlenmemeli zira dünyanın bin türlü hali var. Günümüz ekonomik şartlarında tek maaş ile geçinmek imkansıza yakın. Ekonomi bu kadar kötü durumdayken bir kadının keyfi sebeplerle evde oturması safi bencilliktir. Konu sahibinin kocası da illa çalış diye konu sahibinin boğazına yapışmış değil zaten. Sen de çalışsan çok iyi olur aslında demiş, cümle bu. Konuyu okumadınız mı?

Çoğu erkeğin ev işine elini sürmemesi ne kadar normalleştirseniz de normal bir durum değil. Ev işinin kadını veya erkeği olmaz. Kadın gayet bunu erkekten isteyebilir. Erkekte aynı şekilde kadının çalışmasını isteyebilir

Benim kronik sorunum buydu. Benim mevzu apayrı ya hiç katmayayım Çok şükür maddi gücüm var. Çok da iyi birşey. Tavsiye ederim konu sahibine. Hele erkeklere hiç bel bağlamasın. O kadar.
Kendini bir günahkar faninin insafına bırakmak çok cesurca ya . Hayran kalıyorum. Seninki çok değişik bir model. Başka adam olsa doğursun 2 yıl çocuk baksın o kadarlık idare edeyim iyice düşsün elime der , kaz gelecek yerden tavuk esirgemez. Akıl yok ki işte.

Hayyy ağzına sağlık.. Neden çünkü adam guvenmiyor. Bu çalışmaz kafasında. Ahaa şimdi çalışıyorum yani ya benim özel durumumda vardı. %100 riskli gebelik durumum mevcuttu. Ben gebelik olursa çalışmak istemiyordum. O yine de çalışırsın diyordu. Benimki başka yaa. O yüzden hiç katmiyorum.

Eğer ev işleri aksadığında iş boşanmaya gidebiliyorsa o evlilik kadının ev işini düzgün yapması temelinde kurulmuş demektir. Kocası kadını hizmetçi diye almış oluyor bu durumda.
O zaman şöyle sorabilir miyim. Bir kadın çalışmak istemezse erkek işi boşanmaya kadar götürürse buna ne diyeceğiz? Kendi adıma sormuyorum. Zaten benim çalışma hayatım epeydir var. O ayrı.

O zaman şöyle sorabilir miyim. Bir kadın çalışmak istemezse erkek işi boşanmaya kadar götürürse buna ne diyeceğiz? Kendi adıma sormuyorum. Zaten benim çalışma hayatım epeydir var. O ayrı.
Boşanıp yemeğini falan kendi yapmak isteyen bir erkek var diyeceğiz.
Şakası bir yana da türlü sebeple boşanmak isteyen olabilir. 25inde evlenip 30unda istediğim bu değilmiş diyen de olabilir.
Doğrudur, yanlıştır diyemem ama karşındaki ile herhangi bir nedenle devam etmek istememek suç değil bence.
Yeter ki maymun gibi başka dalı tutmuş olmasın.
İnsanlar değişiyor, düşünceleri değişiyor. Evlenme kısmında gözündeki perdeyi kaldırıp bakmak gerek aslında.
Ben mesela erkek olsam hayatta ben çalışmak yiaa diyen biriyle evlenmem.
Kadınım tersini söylersem de ben ev işi yapmam yiaa temizlik için birini tutalım parasını vereyim diyenle de evlenmem.
Çünkü 6 gün temizlik için birini tutmayacaksa ev işinin haftada iki gün birini tutsa bile bazı şeylerin bana kalacağını bilirim.

Duymak istediğiniz cevap nedir? Gerçekten kimin adına, neden bu kadar irdelediğinizi anlamadım. Cevap vereyim kişi herhangi bir sebeple boşanmak isteyebilir. Hayat istenmeyen bir evliliği sürdürmek için çok kısa. Kadın çalışmıyor diye erkek boşanmak isteyebilir, erkek ev işi yapmıyor diye kadın boşanmak isteyebilir. Hiçbir şey demeyeceğiz bu durumda.

Cevabımı aldım teşekkür.

Ya ben buna katılıyorum herkes farklı düşünebilir ama bazı yorumlar cidden çok sert . Olumsuz yorumunda bi üslubu var

Kadınların çalışması taraftarıyım ama çalışmak istemiyorsanız da çalışmayın. Esinizi karsiniza alın ve hislerinizi belirtin. Bunlar karşılıklı anlayışla konuşacağıniz şeyler olmalı. Eger aileniz 1 maasla gecinemiyorsa destek olmanız gereklidir. Evlenirken olan şartlarla simdiki sartlar birbirini tutmuyor olabilir. Hayatın insana ne getireceği belli degil.

Fikri değişmiştir. Ekonomik şartlar sabit kalmıyor malum. Adam illa çalış diyorsa kadın illa olmaz diyorsa da boşanacaklar. Adam maaşıyla hayatına devam edecek, kadın ailesinin evine sığınacak.

Fikri değişmiştir. Ekonomik şartlar sabit kalmıyor malum. Adam illa çalış diyorsa kadın illa olmaz diyorsa da boşanacaklar. Adam maaşıyla hayatına devam edecek, kadın ailesinin evine sığınacak.
Fikri degismistir denecek kadar basit bir durum degil bu evlenecek adam butun bunlari dusunebilmeliydi ekonomik durum degisiyor olabilir maaslarda ona gore degisiyor asgari ucretle calisan biri degil sonucta. Neticede ben kdini hakli buluyorum

Fikri degismistir denecek kadar basit bir durum degil bu evlenecek adam butun bunlari dusunebilmeliydi ekonomik durum degisiyor olabilir maaslarda ona gore degisiyor asgari ucretle calisan biri degil sonucta. Neticede ben kdini hakli buluyorum
Hanımefendi yoksulluk sınırı 19600 TL bu ülkede. Karı koca doktor , avukat...vs bile olsanız çocuk varsa işiniz zor. Belki adam da evlenirken eşinin yaşam ve annelik sorumluluğu ile evin maddi yükünü hafifletmek isteyecek kadar mantıklı olduğunu sanıyordu...ki düz mantık yani, evlenebilen her insan kurar bu mantığı. Ben de kocayı haklı buluyorum. Hayat arkadaşı ve ebeveyn vasfı taşımayan biriyle niye evli kalayım.

Alım gücümüz düşüyor. Adam o zaman olur demiş şimdi istemiyor yapamıyor. Hayatta değişim her zaman olur.

Her ay manyak zamlar geliyor keşke dediğiniz gibi her ay maaşlar da değişse

Ben erkek olsam, tek başıma ekonomik olarak artık yetişemiyorsam ve eşimden çalışmasını teklif ettiğim hâlde çalışamammmm, istemiyorummmm diyen bir kadınsa karşımdaki direkt boşardım. Hani hayat müşterekti? Erkeğin çalışmama opsiyonu asla yok, şurada kocam çalışmak istemiyor diye konu açılsa taşlarlar;ama kadın ihtiyaç hâli bile olsa çalışmam diyebiliyor.

Bu devirde kira getirecek daireleriniz, taksi plakalarınız yoksa yani ek/pasif herhangi bir gelir yoksa tek maaşla geçinilmez, evin geçiminin tüm yükü de erkeğin sırtına yüklenemez. Dünyanın binbir türlü hâli var, kocası bir anda ufacık bir beyin kanamasıyla, kalp kriziyle çalışamayacak duruma gelebilir; ülkenin hâli bir kere ortada, bir haftada bile her şey değişebiliyor, kadın da gerekiyorsa opsiyonel değil, çalışmak zorunda kısaca. Hala yok evliliğin başında öyle anlaşılmış da, nasıl çalışmasını talep edebiliyor. Hayat doğrusal değil.

Şunu kabul edelim, eve çift maaş girmesi çok büyük rahatlık. Geçinilemiyorsa çalışmam diyen kadının sorumsuz, evine ekonomik olarak katkı sağlamayan erkekten bir farkı yok. Sorsan eşitlik derler, adalet derler; iş çalışmaya gelince ılık yerleri tutuşuyor bizim kadınların. Çalışmak para kazanmak zor çünkü gerçekten, zora gelemiyorlar. Ev geçindirmekten bir haber millet. Yazık günah ya ev geçindirme, kira vermek zorunda olanlar bunalımda.

Bu forumda kocam çalışmıyor konularında az linç etmedik erkekleri. Kaldı ki çalışma hayatından bu kadar uzak kalmak kadını eşine bağımlı hale getiriyor. Adam çalış diyerek iyilik yapıyor. Burada 10 yıllık evliyim eşim şöyle kötü böyle kötü ama boşanamam konularını görüyoruz. Bugün evlendiler mutlular, yarın adamın vazgeçmeyeceği aklının başkasına kaymayacağı hatta bekarlığı özlemeyeceği ne malum? Bu konudaki gibi “aaa baştan sürdüremeyecekse evlenmeyecekti. Fikir değiştirme hakkı yok, evli kalacak” mı denecek? Yoo paşa paşa razı gelecek kadın. İnsanlar da hayat da değişir. Adapte olabildiğimiz kadar güçlüyüz.

Mesela kaynana ile yaşamayı ya da aile apartmanina geçmeyi baştan kabul eden toy bir genç kız, evlenip zorlukları ile karşılaşınca evi ayırmak isteyince "Baştan kabul etmişsin , şimdi öyle yağma yok, otur oturduğun yere. " demiyor kimse.

Kesinlikle öyle. İnsan bazı şeyleri baştan göremeyebilir. Yahu firmalara taahhüt bile maksimum 2 yıl veriliyor. O iki yılda bile makul bedeller karşılığı cayabiliyoruz. Evliliğin başında bir şeye olur dedik diye ömrümüzün sonuna kadar pişman pişman oturmak zorunda mıyız?

Ozaman basta calismayi dusunmeyen biriyle evlenmeyecekti calismak istemiyo diye hayat arkadasi ebeveyn vasfi tasimiyormu demek oluyor bu ne alaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…