- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
birini tutma imkaniniz yok mu?
yani yardimci olarak
her zaman bakamazsiniz sizinde kücük cocugunuz var
anneniz bakici bir yandan siz ortaklasa gibi mesela
evet keşke dememek için tek düşündüğüm şey bu dükkan devren satılıkKesinlikle bencillik değil bunlar kendinizide düşünmeniz lazım tabi ki çocuğunuzuda.
Bu sizin vereceğiniz karar biz sadece öneri yapabiliriz.
Eğer imkanınız varsa maddi yönden bir bakıcı tutabilirsiniz güvenilir birisi.
Ya da ben bu işlerin altından kalkarım deyip bakmaya başlayabilirsiniz.
Ama deneyin derim eğer olmazsa bakıcıyı o şartla düşünün.
Keşke dememek için.
Gerçekten zor durum...
Kızınız kreşe gidiyor mu ya da yollamayı düşünüyor musunuz?
Çok da bilgim yok bu konuda ama mantıken 66 aylıklar 1.sınıf oluyorsa ya kreş ya da ana okulu yaşına az kalmış diye düşündüm.
Öyle bir şey olursa, çok daha rahat altından kalkabilirsiniz durumun.
Allah kolaylık, güç kuvvet versin.
Ne diyeyim...
Bunu bir sinav olarak görün. Babamiz annemiz evladimiz bir zaman geliyor ayni oluyorlar. Sizin durumunuz gibi. Kiziniz bütün gün evde mi yani kres icin yasi müsait. Bütün gün evde sizinle veya hastaligi nedeniyle dedesi de olsa aksi huysuz birisiyle huzursuz hissediyordur kendini. Maddi durumunuzu bilemiyorum fakat biraz siz, biraz erkek kardesiniz, biraz da da anne babaniz karsilayabilse tam gün bir krese verirdiniz. El becerisi gelisir, sosyallesir, oyun oyuncak, sarki söyleme derken güzel vakit gecirir. Sakin basinizdan atiyormus gibi hissetmeyin kizinizi. O kadar güzel aktiviteler yapip, arkadasliklar kuruyorlar ki kreste, her gün heyecan duyarak gidiyorlar.
Babasinin bakimindan erkek kardesiniz de sorumlu. Manevi yönden bir yardimi dokunamiyorsa maddi tarafindan tutsun bari.
Kizinizla acik acik konusun. Deden hasta o yüzden böyle davraniyor. O' na bakmamiz ilgilenmemiz lazim, bu konuda anneannen ve ben senden de yardim bekliyoruz, dedeye bakip iyi olmasini saglayalim... gibi seyler söyleyebilirsiniz. Hastalik hakkinda bilgim yok. O nedenle kiziniza nasil davrandigini anlayamadim. Öpmesin, sevmesin beni demesini gerektirecek davranislari hangileri mesela?
Zaten babami bu haldeyken hep annemin üstüne birakamam diyorsunuz. Cözüm ariyorsunuz ve bulacaginiza eminim. Vicdan merhamet sahibisiniz. Ben babami kaybedeli 2,5 sene oldu. Bazen yasasaydi da sirtimda tasisaydim, her gün elini ayagini öpseydim diyorum.
nasılsa evde durmuyo diyorsunuz dükkana bir eleman alın hem dükkanla ilgilensin hem babanıza göz kulak olsun.annenizde bütün gün nasılsa dinlenmiş olur akşam babanızla daha kaliteli bi şekilde ilgilenir.yani bunuda ihtimaller arasında bulundurabilirsiniz.allah yardımcınız olsun.bakmak ve bakılmak zor allah muhtaç etmesin kimseyi kimseciklere...
Annen babana baksa sen dükkanda dursan olmazmı ki annen olmayınca huysuzlanıyormuş gene aynı şeyleri yaaprsa.
bence kızın biraz daha büyüsün babanızın garip davranışları ortaya çıkmaya başladıysa korkutur kızınızı azıcık daha aklı ermeye başlasın o zaman hasta olduğunu daha iyi idrak edebilir o kadar korkmaz
hem 1-2 yıl sonra zaten anaokuluna başlanıyor artık sanırım 5 yaşında (çok emin değilim yanlışsam düzeltin)
o okula gider siz babanızla ilgilenirsiniz hem tuvalet vs gibi alışkanlıklarını çocuğunuz kazanmış olur yükünüz hafifler biraz da olsa.
ondan sonra babanızın bakımını üstlenin. yani en azından çocuğunuz okulda olur hem de aklınız kalmaz.
tabi bu sürede de elinizden gelen yardımı yaparsınız ailenize maddi durumunuz varsa en azından eve kadın alıp evin temizliğini annenizin sorumluluklarından çıkartabilirsiniz ya da yardıma gidebilirsiniz yemek temizlik vs için.
bu arada babanıza çok büyük geçmiş olsun, tedavi oluyor mu penisilamin kullanıyor mu?
teşekkürler arkadaşlar hepinize verdiğiniz fikirler için
2 gündür bakıyorum babama
iyiyiz çok şükür zaten annem 5 gibi geliyor eve
idare edebildiğim kadar edceğim ilerde keşke dememek için...
Annen babana baksa sen dükkanda dursan olmazmı ki annen olmayınca huysuzlanıyormuş gene aynı şeyleri yaaprsa.
Merhaba canım
Yazdığın bu mesaj beni çok mutlu etti Allah razı olsun.Bizim bugün gözümüzden sakındığımız acaba ne düşünür nasıl etkilenir dediğimiz evladımıza titrediğimiz gibi titredi anne babalarımız.Ne mutlu sanaki Rabbim fırsat vermiş duasını alıyorsun alacaksın inşAllah.
Kızın için evet zor olabilir ama psikolojisini etkileyecek durum değil bunlar babanı anlaşamadığı bir arkadaşı gibi görecek o kadar.
Allahım yardım etsin canım sanada annenede babacığınada şifasını versin inşAllah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?