• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Bulasikta ayri bir iskence bilirim ama disardan yemek de hem sagliksiz hem de butceye zarar.Pratik seyler yapabilirsin.Balik seviyorsan eger büyük baliklarla cupra levrek gibi.Haftada 2 kez kızdır tavayı ocakta yag bile koymana gerek yok balikcida temizler zaten baligi sana bir tek yikamak kalir neyse tavayi kızdır koy baligi pissin bunu haftada 2 kez yapabilirsin izgara gibi oluyor.Gene ayni sekilde biftek al 2 tane onuda ayni sekilde pisirebilirsin.Tarhana mesela cok sagliklidir tencerene suyu koy tarhanani salcani naneni sarimsagini koy gunduz beklesin yapacagin zamana kadar aksamda ocakta karistirarark hazir corba gibi pisir veya baska bir gun gene sandivic yap domates peynir biber vs. Aklima gelebler bunlar ben yorgunken boyle yapiyorum ornegin baligi unla yagda pisir her yer yag olmus onu temizle seklinde degilde onu tavada unsuz yagsiz pisirip bir tek tavayla ugrasiyorum.Tavayada baligini veya etini aldiktan sonra hemen su koyarsan tavada kolay temizlenir.

Annenizden rica edin. Derin dondurucunuza kışlık birşeyler koysun. Taze fasulye, menemen gibi. Soğanını kavurup ocağa koymak çok vaktinizi almaz.
Uygun bir zananda bir-iki kilo kıyma alın. Hepsini köfte yapın. Dörder-ikişer ne kadar yiyorsanız artık porsiyon porsiyon streç film ile sarıp derin dondurucuya atın. İki çocuklu çalışan bir anne olarak hep yaparım. Çok kurtarıcı oluyor.
Yemek yapmak için sebzenizi, etinizi eve giderken almayı unutmayın.
Birde yemek yapmayı büyütmeyin gözünüzde. Siz hep basit olanlardan yapın. Sadece ocağa koyacak kadar vakit harcarsınız. Siz ders çalışırken o da pişmeye devam eder.

Düdüklü tence ve firin yemekleri hic zaman almaz. Zaten 7/24 calisamazsaniz aksi halde verim de alamazsiniz. Kafanizi biraz dagitmak iyi gelir. Bunu aliskalinlik haline getirmeden bi ceki düzen verin kendinize. Yemegi de tek kisilik yapmayin. Biraz fazla yapin ve dondurucuya atin. Gercekten yerinizden kalkamayacaginiz yogunlukta oldugunuzda onlari kullanirsiniz.

Abonelikli yemek seylerine üye olsanız
Her aksam onlar getirse yemeginizi
Hem anne yemegi gibi hem nispeten uyguna ?
Mesela mealbox mıydı neydi
Onun gibi yasadıgınız ildede vardır

Annenizi saglık durumu yerinde ise rica edin yaptıgı yemekleri bir ölçü fazla yapıp size verebilir.
Haftalık yemeginiz olsa dolapta size yeterli gelir.

Yada köfte dondurun porsiyonluk et alıp pişirin lavaş alıp pratik börek yapabilirsiniz ama hazır ürün yemeyin.
Hem saglıgınıza hem paranıza yazık

Abonelikli yemek seylerine üye olsanız
Her aksam onlar getirse yemeginizi
Hem anne yemegi gibi hem nispeten uyguna ?
Mesela mealbox mıydı neydi
Onun gibi yasadıgınız ildede vardır
Benim yaşadığım şehirde geçen sene aylık 1400 tl/kişi idi onlar son zamlardan önce :olamaz: sağlıklı yemekler gerçekten de, malzemeyi de iyi kullanıyorlar ama çok yoğun çalışan sağlıklı beslenmek isteyip parası olanlar için daha çok

Benim yaşadığım şehirde geçen sene aylık 1400 tl/kişi idi onlar son zamlardan önce :olamaz: sağlıklı yemekler gerçekten de, malzemeyi de iyi kullanıyorlar ama çok yoğun çalışan sağlıklı beslenmek isteyip parası olanlar için daha çok
Evet bide öyle bi durum var ama zaten sürekli dısardan yiyormus

Havaların soğuması, akşamın çabuk gelmesi ile yeniden tekrar ve tekrar başladım yapmaya özellikle de fast food.
Sucuklu pizzalarını %100 olarak Dana eti ile yaptığını onlarca başka zincir firmanın ise tavuk eti kullandığını öğrendiğimden beri abone oldum resmen :halay:

Son düzenleyen: Moderatör:
Evliyim dışarıdan yemek sipariş edemiyorum bekar ve öğrenciyken de çok sık edemezdim ayda yılda bir olurdu. Bizim için market alışverişi yapıp evde yemek daha makbul.

Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Sizinki biraz duygusal yeme durumuna benziyor sanki. Canım sıkkın olunca benim elim de hemen yemek siparişi uygulamalarına gider, bakarım sepeti doldurur uygulamayı kapatırım 🥲 size akil verebilecek konumda değilim ben bence 😁

Havaların soğuması, akşamın çabuk gelmesi ile yeniden tekrar ve tekrar başladım yapmaya özellikle de fast food. :halay:

6 sene önceki konuyu sırf gelip burada reklam yapmak için mi hortattiniz?

Ayrıca yüzde yüz dana eti olunca fast food olmuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben bekarım, öğrenciyim. Tezimi yazarken tezin yetişmesi gerektiği için yemekle bir de onun bulaşığıyla uğraşmaya hiç vaktim yoktu. Tezin zamanında yetişmesi gerekiyordu. Ben de dışarıdan sık yemek sipariş etmeye başladım mecburen. Bu durumdan da fast food olup kilo aldırmasından da memnun değilim. Bir de sürekli ders başında olunca arkadaşlar bende moral bozukluğu, üzüntü gibi bir şey oluyor. Zaten aile ve sosyal yaşantım da iyi değil, moral bozukluğu oluyor. Mesela tatlı istiyor canım. o anda sipariş ediyorum.. Siz evli ya da bekar ne kadar sıklıkta dışarıdan sipariş ediyorsunuz? İyi oluyor yemekle uğraşmıyorsun ama daha pahalıya geliyor tabi. Şimdi de yds sınavı ve Ales sınavı var yine ders başındayım yine dışarıdan siparişler gelecek.. Yemek bilmez yapmayan biri değilim. Babannem yaşıyorken annemler burada değilken evin yemeklerini ben yapardım. Başladım mı yaparım ama vakit az.. Bir de halim yok bir şeye..
Yalnız yaşıyorum o kadar uzun yıllar dışardan beslendim ki şimdi kilom olmamasına rağmen kolestrolum var asırı yuksek.Birkaç yıldır hiç sipariş vermedim max ayda bir sosyal ortamlarda mecburen dışarıda yiyorum.Onun dışında hep evde yapıyorum.Tatlı krizleri için hurma topları var file markette aşırı lezzetli onlardan bulunduruyorum ,atıştırmalıklarım hep kuru meyve ve çiğ çerezler.Çok vurduysa tatlı krizi, gerçek bal alıyorum onu kakao ve tahın ıle ıyıce yarıstırıyorum bir gece buzlukta bekletın mükemmel oluyor çikolata yerine onu yiyorum.İnstagramda bu tarz tarifler veren gıda mühendisleri var onları takip edebilirsiniz. Sadece ana yemek ve yanına salata yapıyorum dolapta muhakkak temızlenmıs dondurulmuş balık bulunduruyorum porsıyonlar seklınde ve yine dondurulmuş kofteler; salata yapana kadar onları da fırına atıyorum.Sebze yemeklerını de pişirip ıkıye boluyorum yarısını yıyorsam dıger yarısını donduruyorum.Kasaptan süt alıp ev yogurdu mayalıyorum.Elimden geldiğinde sağlıklı beslenmeye çalışıyorum başta zor geliyor ama sistemi bir otutturunca dışardan yemek yemek , sağlığım için kötü bir şey yaptım rahatsızlığı yaratıyor.

Dışarıdan yiyeceğiniz yemekleri esnaf lokantalarından tercih edin sizi zorlarsa evde yapmak; hem en azından tencere yemeği yersiniz hem de esnaf lokantaları lezzet konusunda başarılıdır.Ama kuru meyve ,çerez ve bal olayını es geçmeyin.Ne zaman alıyor ne de bulaşık çıkartıyor onlar.

Konservelikler ve bazı buzluk stokları işinizi kolaylaştırır.Konserve menemen, buzlukta kızartmalık köfte, sulu köftelik,taze fasulye fln hazırlayın. Düdüklü tencerede kuru fasulye, nohut, mercimek çorbası çok pratik, soğanı salçayı kavur, malzemeyi koy , kapağını kapat git.
Hazır yiyecek ayağa gelmesine alışınca zor olur yemek yapmak

Aah eski guzel gunler, disaridan yemek soylemenin luks haline gelmesini gectim, aylik 1400 liraya saglikli yemekler yapip kapiya birakanlar vardi. Su yorumu 20 degil, yalnizca 6 sene once yapmis olmam cok uzucu.

Amaan al dışardan.
Yaşa 🩷

Back
X