Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Bulasikta ayri bir iskence bilirim ama disardan yemek de hem sagliksiz hem de butceye zarar.Pratik seyler yapabilirsin.Balik seviyorsan eger büyük baliklarla cupra levrek gibi.Haftada 2 kez kızdır tavayı ocakta yag bile koymana gerek yok balikcida temizler zaten baligi sana bir tek yikamak kalir neyse tavayi kızdır koy baligi pissin bunu haftada 2 kez yapabilirsin izgara gibi oluyor.Gene ayni sekilde biftek al 2 tane onuda ayni sekilde pisirebilirsin.Tarhana mesela cok sagliklidir tencerene suyu koy tarhanani salcani naneni sarimsagini koy gunduz beklesin yapacagin zamana kadar aksamda ocakta karistirarark hazir corba gibi pisir veya baska bir gun gene sandivic yap domates peynir biber vs. Aklima gelebler bunlar ben yorgunken boyle yapiyorum ornegin baligi unla yagda pisir her yer yag olmus onu temizle seklinde degilde onu tavada unsuz yagsiz pisirip bir tek tavayla ugrasiyorum.Tavayada baligini veya etini aldiktan sonra hemen su koyarsan tavada kolay temizlenir.
 
Annenizden rica edin. Derin dondurucunuza kışlık birşeyler koysun. Taze fasulye, menemen gibi. Soğanını kavurup ocağa koymak çok vaktinizi almaz.
Uygun bir zananda bir-iki kilo kıyma alın. Hepsini köfte yapın. Dörder-ikişer ne kadar yiyorsanız artık porsiyon porsiyon streç film ile sarıp derin dondurucuya atın. İki çocuklu çalışan bir anne olarak hep yaparım. Çok kurtarıcı oluyor.
Yemek yapmak için sebzenizi, etinizi eve giderken almayı unutmayın.
Birde yemek yapmayı büyütmeyin gözünüzde. Siz hep basit olanlardan yapın. Sadece ocağa koyacak kadar vakit harcarsınız. Siz ders çalışırken o da pişmeye devam eder.
 
Düdüklü tence ve firin yemekleri hic zaman almaz. Zaten 7/24 calisamazsaniz aksi halde verim de alamazsiniz. Kafanizi biraz dagitmak iyi gelir. Bunu aliskalinlik haline getirmeden bi ceki düzen verin kendinize. Yemegi de tek kisilik yapmayin. Biraz fazla yapin ve dondurucuya atin. Gercekten yerinizden kalkamayacaginiz yogunlukta oldugunuzda onlari kullanirsiniz.
 
Abonelikli yemek seylerine üye olsanız
Her aksam onlar getirse yemeginizi
Hem anne yemegi gibi hem nispeten uyguna ?
Mesela mealbox mıydı neydi
Onun gibi yasadıgınız ildede vardır
 
Annenizi saglık durumu yerinde ise rica edin yaptıgı yemekleri bir ölçü fazla yapıp size verebilir.
Haftalık yemeginiz olsa dolapta size yeterli gelir.

Yada köfte dondurun porsiyonluk et alıp pişirin lavaş alıp pratik börek yapabilirsiniz ama hazır ürün yemeyin.
Hem saglıgınıza hem paranıza yazık
 
Abonelikli yemek seylerine üye olsanız
Her aksam onlar getirse yemeginizi
Hem anne yemegi gibi hem nispeten uyguna ?
Mesela mealbox mıydı neydi
Onun gibi yasadıgınız ildede vardır
Benim yaşadığım şehirde geçen sene aylık 1400 tl/kişi idi onlar son zamlardan önce :olamaz: sağlıklı yemekler gerçekten de, malzemeyi de iyi kullanıyorlar ama çok yoğun çalışan sağlıklı beslenmek isteyip parası olanlar için daha çok
 
Benim yaşadığım şehirde geçen sene aylık 1400 tl/kişi idi onlar son zamlardan önce :olamaz: sağlıklı yemekler gerçekten de, malzemeyi de iyi kullanıyorlar ama çok yoğun çalışan sağlıklı beslenmek isteyip parası olanlar için daha çok
Evet bide öyle bi durum var ama zaten sürekli dısardan yiyormus
 
Back
X